What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am analizat tot ce aveam notat despre si am ajuns la concluzia ca: cand am facut pauza de nuts, odata la 3 udari atunci a aparut problema, prima oara cand am facut "pauza" cu nuts au inceput sa se ingalbeneasca fapt care te face sa te intrebi ca:mai bine le dai nuts la fiecare udare(o cantitate mai mica) decat sa faci pauza si sa patesti ce am patit eu cu ele, doar moby d. au avut aceasta problema, sunt foarte sensibile! Cu nutrienti imi poate da cineva un sfat, sa folosesc bloom in combinatie cu pk booster sau separat? si daca in combinatie, ce concentratie imi recomandati?
 

mSRT

Active member
Man trebuie sa faci pauza neaparat, pentru ca dupaia exista sansa sa le dai prea mult si sa ai alte probleme. bloom poti da cu pk insa valorile e greu de specificat pentru ca depinde de firma de la care ai nutrientii ai aici un link unde sunt tabele de la fiecare firma in parte cu dozajul care trebuie dat https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=149526
Si eu dau acum bloom cu pk insa am inceput cu valori mai mici pentur nu a le arde si le cresc treptat. chiar si asa am avut un putin overfert.
Un alt lucru care conteaza este si varietatea in sine pentru ca nu toate sunt la fel de tolerante la cantitatea de nutrienti care o asimileaza. Un lucru care puteai sa-l faci era sa iti cumperi niste vitamine si enzime pentru ca ajuta planta sa asimileze mai mult decat in mod normal.
 

coolbud

puffin' the herb
da man , toate se folosesc impreuna cand uzi cu nutrienti dar din cate vad , tu n-ai mentionat de bio grow care este esential , ele s-au ingalbenit din lipsa de nutrienti.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am inceput cu cantitati mici de nuts de la 2 ml/l am ajuns la 5 ml/l, pk l-am incercat doar odata 2 ml/l. Problema a aparut cand am facut pauza, din lipsa de nutrienti s-au schimbat rapid, stiu cum se face un ciclu numai ca moby sunt singurele care nu au reactionat prea bine, ce e drept nu am mai facut pauza de nuts de la prima schimbare si una din ele si-a revenit.
La inceput foloseam bio bloom, pk booster la recomandarea ta, coolbud. [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Nutrienti: bio bloom folosit de 2 saptamani, 2 udari iar a 3-a doar apa
am precizat de la inceput coolbud, posibil sa nu fi fost atent cand ai aruncat un ochi.

[/FONT]
 

coolbud

puffin' the herb
pana la sfarsitul perioadei de flower(excluzand cele 2 weeks de flush) tu trebuie sa folosesti nutrientii de baza : grow / bloom.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am inteles! mai am o intrebare, am cam ramas fara grow, ce as putea cumpara mai bun? si la un pret decent sa spunem.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am inteles! mai am o intrebare, am cam ramas fara grow, ce as putea cumpara mai bun? si la un pret decent sa spunem.

Cum adica ai ramas fara grow ? Dar ce a patit ?

Am avut plante care au ramas TOTAL fara frunze inca de la inceputul perioadei de flower , dar au terminat bine merci ...

:tumbleweed:
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Nuts.
Hemp daca te-ai uita mai atent la intervalul de timp la postari ti-ai da seama ca nu s-ar evapora asa repede. Sa speram ca nu au gresit hairstilist-ul, le stiu verdictul. Mersi!
 

VERitabil

Member
Din cate stiu eu PK se da doar in caz de nevoie si doar in sapt -5-6- ...(avand NPK 0-13-14) sa ma corecteze cineva dak gresesc. Iar poate un detaliu mic ,... de care multi nu tin cont , : DUPA FIECARE ADAUGARE DE NUTRIENTI IN APA SE AMESTECA .

Iar dupa ce se vede in poze , problema vine de la nutrienti

bafta cu ele
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nuts.
Hemp daca te-ai uita mai atent la intervalul de timp la postari ti-ai da seama ca nu s-ar evapora asa repede. Sa speram ca nu au gresit hairstilist-ul, le stiu verdictul. Mersi!

Din ce ai scris tu nu se intelege nimic concret, iar spre deosebire de altii citesc intotdeauna data fiecarui post ...

Asta e motivul pentru care am intrebat de ce 'ai ramas fara grow'.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Va multumesc pentru timpul si ajutorul acordat!
Nu vreau sa ma laud dar a iesit o treaba laudabila!
Multumesc inca odata la toata lumea!
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ultima data te lamentai ca ai ramas fara grow.

Sau asta era 'treaba laudabila' ? :thinking:

Suntem noi stoneri, dar cat de cat ne-om pricepe sa punem piesele cap la cap ... asta daca le avem.
 

coconutice

New member


Va salut, apelez la ajutorul vostru. Pacienta din imagine este acapulco gold de la barneys farm, ziua 10 de flower, de cand am schimbat la 12/12 frunzele nou formate se inconvoaie in sus.Frunzele mai batrane sunt bine.
Sa fie heat stress ori mg def?
Ceva info..
E singura intr-un box 60/60 150
pot 18L, Composana plus perlite, temp 28-31 grade ziua si 20 noaptea(de 2 zile am stabilizat la 28...nu vrea sa cada mai jos)
Lumina 150w hps fara CT, 2 cfl reci 6500k si 2 cfl 2700k
extractor 180 m3/90cfm, intake pasiv vreo 7 gauri de 80mm ,vent de interior 15cm

Fertilizatori am de la Biobizz am dat doar Grow pana acum si o singura data AlgAmic, De 10 zile de cand am schimbat pe 12/12 a primit 2 udari cu apa simpla ph reglat la 6,6 6,5. (cam 2,5l la o udare)
Am masurat run offul apei scurse si a fost Ph 5,6...sa fie pamantul de vina ?? Urmatoarea udare va primi bloom cu ph mai mare undeva pe la 7- 7,2 ...nici nu stiu cum sa procedez.....:tiphat:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salutare !

Poza nu se vede, probabil ca ai setat albumul ca fiind privat , ceea ce face ca doar cei din lista ta de prieteni sa il poata vedea.

Fara sa vad poza, crez ca raspunsul se afla aici :
temp 28-31 grade ziua si 20 noaptea

Cu umiditatea cum stai ? Daca bagi un umidificator si cresti umiditatea cu 10-15% (daca iti permite valoarea actuala) ar trebui sa obtii si o scadere considerabila a temperaturii.

Nu te mai chinui sa masori pH-ul apei atunci cand cresti in sol cu nutrienti organici. Este nevoie de controlul pH-ului atunci cand folosesti nutrienti chimici. Nu incerca sa ajustezi pH-ul solutiei de udat pentru ca nu faci altceva decat sa omori micro-organismele din sol prin adaugarea de baze sau acizi.

Incepand cu a treia saptamana de flower (adica din ziua 15) poti da doar BioGrow 1ml la fiecare litru de apa, insa trebuie sa cresti considerabil nutrientii de flower (BioBloom). Incepi cu 1-2ml BioBloom/1L de apa si poti urca pana la 4ml/litru, dar numai daca planta iti arata ca e in stare sa asimileze ceea ce ii dai. Intre doua udari cu nutrienti merge si o udare cu apa chioara.

CFL-urile reci nu isi mai au rostul, cele calde de 2700K au destul albastru pentru flower. Cred ca daca le-ai scoate pe cele reci temperatura ar mai cobora un pic.
 

coconutice

New member
oups, ..gata am rezolvat cu poza din album Acum sper ca se vede.

Umiditate am 40, 50 cat vreau eu, am umidificator cu ultrasunete in box.daca l-as scoate, temperatura ar urca mai mult.
In legatura cu ph-ul...pana cum i-am dat bioGrow,de vreo 4 ori in cele 35 zile de vegetatie. Dupa ce puneam biogrow, ph-ul apei scadea pana la 7,2 ( am apa alkalina la chiveta 7,8-8,0 ph) si mai adaugam cateva picaturi de ph- de la GHE, pana ajungea in jurul valorii de 6,5-6,6.
I-mi recomanzi sa nu mai folosesc solutia de ph- de la ghe?

Si poimaine sunt 15 zile de 12/12, am sa incep cu 2mlBloom plus 1ml Grow....amestecate in ape separate(am vazut pe aici pe forum)conform feed chartului de la biobizz.
:tiphat:
 

Latest posts

Latest posts

Top