What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Growbox, dinafem critical+ 3x

mSRT

Active member
Aha!!!
Deci recunosti ca esti expirat ? :laughing:
Da man, acum vreo 2 zile a trecut termenul de valabilitate :))) nu stiu ce a fost cu mine aseara dar doar aiurea am scris si am vb. se mai intampla :D
Tot la aceasi intrebare revin, ar fii eficient sa folosesc co2 pentru marimea boxului sau nu?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu zic ca nu e eficient ...


P.S. Se mai discutase despre asta acum un an (cu ocazia Arenei Growerilor parca) si sugerasem cuiva de pe aici sa foloseasca lumanari tip candela, cu durata mare de viata, puse intr-un vas cu apa (pentru prevenirea incendiilor). Din 500g de lumanare ar trebui sa iasa cel putin 500g de CO2, daca nu mai mult.

:2cents:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca iesi mai scump decat cu butelie, avand in vedere ca o lumanare de aia mare e lejer 10 lei. la fel de bine se poate merge cu azator de propan care are incinta de metal. ideea e ca daca pui flacara deschisa, trebuie cel putin un extinctor automat in growroom ca masura de precautie. (si asta mai implica 50-100 euro costuri, dar macar te scapa de moarte/pierdere de bunuri si/sau libertate)
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
In limbajul growerilor perioada de inflorire inseamna de fapt perioada de trecere la program de lumina de 12/12 , pentru ca nu ai cum sa stii cu exactitate cand infloreste planta (de aici uneori apar si unele confuzii asupra periodei de inflorire specificata de breeder ).

Nu neaparat... Shanti (Mr. Nice) sau Dj Short specifica foarte clar ca timpii de inflorire pentru strainurile lor sunt calculati din momentul in care incep a apare primii pistili si asta excluzandu-i pe cei de preflowers. In experienta mea limitata respectivele calcule se verifica aproape intotdeauna. Unul care creste 12/12 din seed va avea acelasi timp de inflorire cu a unuia ce vegeteaza pana identifica preflowers cu conditia sa respecte formula de mai sus. Centii mei si pace! :)
 

mSRT

Active member
Azi sunt 31 de zile de cand le-au aparut pistili, acum 2 zile la cea mai mica planta care a avut o defoliere mare in urma cu ceva timp.. era o tufa foarte mare si in mare parte multi dintre muguri nu primeau deloc lumina si i-am facut din nou o defoliere destul de brutala,acum daca o intarzii nu e o problema ca oricum era in urma si o tin peste program chiar daca celelalte 2 le tai.
Celelalte 2 sunt ok, au aproximativ o inaltime egala singura diferenta dintre ele este ca una are ramificatile mai lungi de unde si mai multe internoduri pe ele, sunt putini mai subtiri mugurii pe ea dar spre mirarea mea e mai cristalizata decat cea mai avansata.
Saptamana trecuta le-am cumparat si budcandy si final phase pentru flush, initial vroiam sa cumpar final flush de la grotek dar nu au mai avut pe stoc.
Azi am facut o gafa si nu stiu cum sa intamplat una ca asta dar sunt putin pe ganduri, dimineata trebuia sa le inchid programul de lumina, l-am inchis dar spre surprinderea mea acum pe seara cand trebuia sa le pornesc din nou lumina era deschisa.. am fost ceva de genu WTF. probabil nu am apasat bine butonul de switch. ele au programul de lumina pe timp de noaptea, deci au primit 12 ore in plus de lumina daca sa aprins tot in perioada de dimineata. normal acum pe seara ar trebuii sa le pornesc. sa le las asa desii ar face 36 ore lumina apoi dimineata le dau intuneric cum ar fii programul normal. sau sa le inchid acum lumina si sa aiba programul schimbat ziua lumina, noaptea intuneric? chiar si asa fapta e comisa.

 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu ma intreb asa:

nu pui timer pentru ca ... ?
si daca nu pui timer si pierzi ziua pazind plantele odata la 12 ore cum reusesti sa o mai si gresesti? :D
 

sznake

jarhead
Arata excelent frate. DAR WHAT THE F***???? Fara temporizator???? O gafa din asta cum ai facut e suficient sa le futa hormonii de inflorire si le zapacesti de n-o sa se aleaga nimic de ele. Eventual hermafrodire.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mergi la un Bricostore/Dedeman/BauMax/Zi pe nume si i-ati una (sau 2) prize programabile digitale. Sunt in jur de 18-20 de lei si iti face treaba cu ele. Daca nu ai incredere in cele digitale, poti folosi si prize cu programator mecanic, dar de obicei sunt mai scumpe iar daca se opreste curentul raman in urma.

Nu le schimba programul de intuneric, lasa-le la 12/12, dar trebuie sa fie strict si respectat , eventual poti mari incet incet perioada de intuneric.

P.S Gafa nu consta in faptul ca nu ai stins (bine) lumina, ci ca nu ai temporizator.
 
Last edited:

mSRT

Active member
Acum fapta e comisa si am sa caut sa iau unul, acum sunt putin asa panicat si sper sa nu se intample nimic cu ele.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Man, nu se intampla nimic. Eventual le apar niste coaie pe ici pe colo, dar daca le urmaresti si descoperi ca apar, le poti smulge din timp si nu se intampla nimic rau.
 

mSRT

Active member
Mi-am gasit acum 2 zile timer in sfarsit, am gasit unul digital la 35 de lei. Bine ca am scapat de stres cu aprinsul/stinsul sau sa intampin alte probleme.
un mic update cu niste poze
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mi-am gasit acum 2 zile timer in sfarsit, am gasit unul digital la 35 de lei. Bine ca am scapat de stres cu aprinsul/stinsul sau sa intampin alte probleme.
un mic update cu niste poze
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=49435&pictureid=1176107&thumb=1]View Image[/URL] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=49435&pictureid=1176108&thumb=1]View Image[/URL] [URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=49435&pictureid=1176109&thumb=1]View Image[/URL]


Vezi sa nu o dai in bara si cu timerul (alea digitale au de obicei 10 programe distincte care se pot suprapune). Foloseste un singur program (1), cu atentie sa fie setat pentru fiecare zi a saptamanii, atat pe On cat si pe Off.

Au inceput sa arate inspaimantator plantutele, vorba lui Sznake, o sa devina monstruoase daca le ingrijesti cum trebuie.
 

gigi becali

Member
eu folosesc timer digital pt vent si extractor ... pt bec mecanic. e chill si simplu ...plus ca mi sa intamplat sa se reseteze programul la cel digi ... nu sunt perfecte plm. mai bine imi cumpar 5 mecanice :)) planta nu rectioneaza la o schimbare de lumina decat dupa 48 ore ... sunt mai slow :D
 

mSRT

Active member
Astazi au facut 44 zile de flowering, au inceput sa-si schimbe din firicele inepand sa se faca portocalii. Am de gand sa le tin pana la 60 de zile.
 

Latest posts

Latest posts

Top