What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Growbox, dinafem critical+ 3x

mSRT

Active member
15 zile de flower, plantele se prezinta bine, deocamdata nu a aparut nici o problema, la ultima udare am facut pauza de fertilizator, azi le-am udat din nou cu o doza marita.

Deja prind miros, au o tenta spre citric(lamaie)
Pareri?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Un topping in veg ar fi ajutat la scaderea inaltimii varfurilor si deci ar fi dus la o canopie mai uniforma, asta ar fi crescut eficienta becului... si-ar fi rezultat foarte probabil o recolta marita.

Ca si dezvoltare la 15 zile de flower sunt foarte bine! succes cu ele! :joint:
 

mSRT

Active member
Am vrut sa fac topping dar am ezitat ca dulapul pe latime/lungime nu este foarte mare.. si imi era ca nu o sa aiba loc calumea.. daca observi si acuma sunt putin ingramadite intre ele si cele pe lateral mereu au cateva frunze ce ating peretii.
 

VERitabil

Member
Astazi plantele au implinit 40 de zile, au cam 7-8 zile de cand li sau aratat pistili

49(from seed) - 14 (veg)= 35 de zile de flower (in momentul de fata) , .... perioada de bloom incepe in momentu cand ai schimbat ciclul de lumina.... AM I right guys ?
 

mSRT

Active member
Eu am socotit de cand si-au aratat pistili, si m-am uitat acum atent pe post cand am postat ca au aparut prima data si sunt 17 zile. Practic de atunci au inceput inflorirea
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
se socoteste de cand ai facut schimbarea de lumina.. dar erau mult prea imature pentru flower de aici si intarzierea.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Un topping in veg ar fi ajutat la scaderea inaltimii varfurilor si deci ar fi dus la o canopie mai uniforma, asta ar fi crescut eficienta becului... si-ar fi rezultat foarte probabil o recolta marita.

Ca si dezvoltare la 15 zile de flower sunt foarte bine! succes cu ele! :joint:

Subscriu la ce a spus explo mai sus. Topingul le-ar fi tinut pe toate la aceeasi inaltime. Nu e nici o problema daca unele ramuri se ating de pereti (mugurii se pot dezvolta foarte bine si asa, chiar daca cresc diformi), problema ingramadirii se rezolva usor cu defoliere si pruning selectiv (cele mai firave ramurele dispar, in favoarea celor mai dezvoltate).

Ma mirasem si eu faptul ca ai spus ca au doar 15 zile de inflorire. In limbajul growerilor perioada de inflorire inseamna de fapt perioada de trecere la program de lumina de 12/12 , pentru ca nu ai cum sa stii cu exactitate cand infloreste planta (de aici uneori apar si unele confuzii asupra periodei de inflorire specificata de breeder ).

Plantele arata bine si judecand dupa cat de des e coronamentul la cea care i-ai facut defoliere totala, cu siguranta le va face bine un tratament asemanator dupa 40-42 de zile de flower. De data asta sa elimini cu atentie doar frunzele care fac umbra, cu petiol cat mai lung. Pe cele de jos, care nu fac umbra niciunui mugure, le lasi in pace, ca sa ajute planta sa se refaca dupa socul suferit.

se socoteste de cand ai facut schimbarea de lumina.. dar erau mult prea imature pentru flower de aici si intarzierea.

Tocmai am avut o mica revelatie - oare S-urile de le-am crescut asta iarna, daca ar fi fost vegetate doar 14 zile in loc de 30 (sau cat a fost termenul la arena) cu un singur toping, bagate apoi la 12/12, s-ar fi lungit tot asa de mult (spre 1m) sau ar fi ramas mai compacte , cu muguri mai simetrici ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Muguri mai simetrici si mai maricei cu siguranta, insa nu stiu ce sa zic despre lungire. Cu lumina suficienta ar trebui sa stea sub 1 m.
 

mSRT

Active member
42 de zile de 12/12, 24 de zile de cand au dat pistilii cele 2 mai mari au ajuns la inaltimea de 82 cm. Au inceput mugurii sa se dezolvte din ce in ce mai bine.
 

mSRT

Active member
Este o planta care prezinta mici probleme sunt 2 frunze care arata cam asa, este cumva vreun overfert?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran

mSRT

Active member
Sunt doar pe frunzele 2 frunze matura situate pe acelasi nod ele fiind opuse. am mai vazut insa doar pe o frunza mai mica de pe o ramificatie in rest sunt sanatoase. ieri le-am dat ultima udare cu nutrienti urmatoare o sa fie normala.. am sar revin cu un update cat de curand in caz ca mai apar pe alte frunze sau se agraveaza.
 

mSRT

Active member
Am nevoie de putin ajutor, as vrea sa fac ceva pentru co2 sa le dau la plante.. insa nu stiu exact cum, ma poate ajuta cineva cu niste explicatii si cam ce cantitati sa folosesc sa nu fie prea mult sa nu mai pot respira dupaia ? :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Din ce vrei sa-l produci ? Bicarbonat de sodiu si otet/acid ? Pastile ? Combustie ?

Trebuie sa ti cont ca administrarea de CO2 este eficienta in spatiii mari, care nu necesita ventilatie. Intr-un growbox mic, unde reglarea temperaturii poate fi o problema fara ajutorul exacuarii aerului cald, administrarea de CO2 poate fi o lupta cu morile de vant , intrucat nu poti genera suficient incat sa ajungi la o concentratie de 1500-2000ppm cu ventilatia pornita.

Partea proasta e ca pentru a asimila CO2-ul respectiv, planta are nevoie de si mai multa lumina.

Ce poti face : folosesti tuburi de perfuzie pentru a transporta CO2-ul pana deasupra plantelor si de acolo il lasi sa 'curga' in mod natural (e mai greu ca aerul) pe frunze. Ventilatoarele de circulatie a aerului pot fi oprite in timpul administrarii.

O alta varianta ar fi sa folosesti saci transparenti sau folie subtire de celofan/mylar cu care sa imbraci plantele pentru a retine CO2-ul aproape de ele.

Oricum ai da-o, CO2-ul si microgrow-urile nu prea merg mana in mana, pentru ca eficienta este foarte mica.
 

mSRT

Active member
Growboxul are o inaltime de 1.50 m iar latine undeva la 40-50 cm. In legatura cu aerul nu cred ca este o problema pentru ca am ventilator si de intake si ventilator de exhaust. Din cate am inteles se poate face din drojdie si otet. una din astea 2 ar fii ok.
Din ce am citit pe internet CO2 ar fii ok pentru ca ajuta mai mult la dezvoltarea plantelor si din cauza asta as vrea sa fac, insa daca tot ai zis de marime are fii eficient sa fac pentru un box de marimea asta? :joint:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca tu reusesti sa faci CO2 din drojdie si otet esti tare ! :biggrin:

Probabil ca ai citit pe fuga si ai confundat genetaroarele de CO2 prin fermentatie (la alea se foloseste drojdie de bere) cu generatoarele care functioneaza cu bicarbonat si otet.

Ai citit in fuga si ce am scris in postul anterior : cand se administreaza CO2 ventilatoarele pe intake si exhaust trebuie sa fie OPRITE, pentru ca altfel dai CO2-ul afara.

Cele mai eficiente solutii de generatoare de CO2 sunt cele cu arzatoare de propan (dar cauzeaza cresterea temperaturii si a umiditatii din box, existans si pericolul cresterii concentratiei de monoxid de carbon - un gaz foarte toxic) sau cu CO2 imbuteliat sub presiune (pentru asta iti trebuie butelie, regulator de presiune, CO2 meter, etc)

O alta sursa de CO2 este gheata carbonica (CO2 solid), dar se gaseste foarte greu la noi si este si foarte scumpa.
 

mSRT

Active member
M-am expirat eu gresit cand am spus drojdie si otet, stiam ca nu se folosesc in combinatie.

Iar in legatura cu ventilatoarele, ma refeream la asta ca nu ar fii o problema [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]:unde reglarea temperaturii poate fi o problema fara ajutorul exacuarii aerului cald: [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]dar acum m-am prins la ce te-ai referit cu temperatura etc.
Pana la urma ar fii ok sa fac sau nu?
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]:thank you:
[/FONT]
 
Top