What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

1st Grow - Super Silver Haze - Indoor

PedroAK47

Member
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Se vad o gramada de pistili albi acolo, ceea ce inseamna ca planta e in a doua faza de inflorire si mai are ceva pana sa termine.

Arata foarte bine amandoua (chiar nesperat de bine pentru un prim grow). Fiind un prim grow nu cred ca se va supara nimeni daca ii opresti nutrientii mai devreme si incepi sa-i dai doar apa pana la sfarsit. Daca intentionezi sa mai cresti strainul asta urmareste-o cu atentie sa vezi in cat timp e gata, ca sa sti data viitoare pana cand ii poti administra nutrienti.

Cat de des cere apa acum ? La fel ca inainte sau mai rar ? Este si asta un semn al incetinirii metabolismului.
 

PedroAK47

Member
chiar acum citeam niste jurnale despre ssh pe alte forumuri si cica tre sa lasi bine strainu asta sa se coaca. si cum ca are cbd f putin si nu conteaza ca tricomii se fac amber, daca-l recoltezi prea devreme e nasol, iti da dureri de cap, paranoia si nu mai stiu ce. le mai dau 1 sapt nutrienti si evaluez
cred ca au baut mai incet apa, parea sa ramana pamantul mai mult timp umed in aceleasi conditii meteorologice 28-30grade
 

sznake

jarhead
Mah, mie nu mi se pare ca sunt multi pistili albi decat pe mugurele din prima poza. Iar o poza poate crea subiectivitate in ochiul privitorului. Sincer, cred ca mai are maxim o saptamana pana la recolta.
Ceilalti muguri arata chiar aproape buni de taiat, mai ales atunci cand ai urmatoarele 2 informatii esentiale:

- Aparitia amber-ului
- Nu mai consuma la fel de multa apa, ceea ce inseamna ca se apropie cu pasi repezi de final. Daca florile ar fi fost inca in expansiune semnificativa, nu si-ar fi micsorat consumul de apa.

Eu as incepe sa-i dau doar apa din momentul asta si as mai tine-o cel mult 10 zile. Oricum e tarzior pentru facut flushul final care ar trebui sa dureze macar 2 saptamani. Dar banuiesc ca fiind intr-adevar vorba de o sativa hardcore, e ok sa o mai tii si 2 saptamani ceea ce ti-ar da si timp suficient pentru un flush ca la carte, daca il incepi acum.

Deci parerea mea: 2 saptamani max, cu flush-ul inceput de pe-acum.
 
Last edited:

PedroAK47

Member
deci..
am gasit cativa tricomi amber pe amandoua in diferite locuri deci sunt aproape gata. nu mai consider ca e prea devreme pt ca au aparut tricomii amber. standard. + cele 2 sapt pt flush as zice ca e chiar ok.

ce pot sa fac sa grabesc procesul de flush sa nu le mai tin 14 zile? sa le bag in cada sa le fac un flush cu multa apa si dupa le mai las sub 7-10 zile?

de ex la ww alti prieteni m-au sfatuit ca e bine sa o bag in cada si sa-i fac flush 3x marimea ghiveciul(ceea ce am si facut) sa se duca nutrientii bine si am mai tinut-o 14 zile. asta pt aroma and shit
 

PedroAK47

Member
voi v-ati facut flush la plante cu 2 sapt inainte de harvest si dupa le-ati tinut numai pe apa? sau ati udat numai cu apa simpla ultimele 2 sapt? e destul timp sa se spele nutrientii din pamant si sa fie gustul ok din cateva udari in ultimele 2 sapt? cum e gustul?
 

eska

Member
iar se enerveaza explo :))

- flush inseamna udare cu apa chioara, udare normala. e pe sistemul "ciorba de potroace" :) menirea acestei metode este de a nu mai da nutrienti plantei. nutrientii ramasi pe tzeava vor fi consumati de planta in totalitate, deci nu fumezi praf de pusca.


- metoda cu dusu e alta mancare de peste. se face doar cand vezi ca planta da semne de overfert. menirea acestei metode este de a spala pamantul de nutrientii in exces care streseaza radacina/planta.


semne de overfert
leavedeficiencies6.jpg


in ultima faza de crestere, planta consuma mai putina apa, iar faza cu dusu nu-si are rostul in cazul tau. a zis-o si snake si hemp si altii mai devreme, cred ca tot in thread-ul tau.
 

PedroAK47

Member
explo intelege ca ma refer la inundarea ghiveciului :))
v-am zis ca niste persoane experimentate insista pe chestia asta. ca nu are timp sa se spele daca ud cu apa simpla 14 zile. de aia v-am intrebat daca voi ati ars-o cu apa simpla ultimele 14 zile si a fost ok fara gust nasol.
pe 25 oricum o udasem cu apa simpla ca era momentul(3 ori nutrienti 1 data apa simpla) deci e ok ca am inceput mai devreme cele 14 zile de curatire. o mai las pana pe 9 dec inclusiv cu 24 de ore bezna, sau chiar 48 de ore sa inteleaga ca moartea e inevitabila si resistance is futile
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme prea mari in ceea ce priveste flush-ul final din simplul motiv ca n-ai indopat-o cu nutrienti.

Mergi doar pe apa si nu-ti mai face atatea griji pentru atata lucru. Chiar daca o sa ramana ceva urme de nutrienti in planta, avand in vedere ca o sa ai o recolta generoasa, o sa simti efectul lor doar la inceput. Cu cat vor sta mai mult mugurii la borcan cu atat gustul va deveni mai fin.
 

PedroAK47

Member
am luat un mugure din ww si l-am uscat pe calorifer. imi place. sunt head high cu un body high fin 10-20% :D

o reteta de hash sau unt imi spune cineva pls? una testata dar nu din aia in care tre sa fierb o oala 6 ore pana ma ia somnu langa ea. am tot citit si nu prea inteleg retetele pe forumurile in engleza. o metoda simpla dar sa nu pierd din potenta evident
10x !!


Stiati ca Tetrahydrocannabinol decalcifica Glanda Pineala(epifiza) si o curata, calcificarea provenind de la Fluorul din apa de la robinet, de la magazin, sucuri si pasta de dinti !
Glanda Pineala este numita si Ochiul Mintii sau al 3lea Ochi care te ajuta sa visezi lucid, si in viata de zi cu zi sa te descurci in orice faci mult mai bine fata de obicei !
Practic consumand Cannabis iti "deschizi mintea" si te "trezesti"
De aceea majoritatea vedetelor consuma marijuana pentru inspiratie, creativitate si sentimente muzicale !
:D
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Reteta pentru unt gasesti la mine in thread. Reteta pentru hash gasesti pe net, dar intai trebuie sa cumperi sacii.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
am luat un mugure din ww si l-am uscat pe calorifer. imi place. sunt head high cu un body high fin 10-20% :D

o reteta de hash sau unt imi spune cineva pls? una testata dar nu din aia in care tre sa fierb o oala 6 ore pana ma ia somnu langa ea. am tot citit si nu prea inteleg retetele pe forumurile in engleza. o metoda simpla dar sa nu pierd din potenta evident
10x !!

Cannabutter
Daca vrei sa faci unt potent, trebuie sa ai rabdare. Procesul prin care THC-ul adera la moleculele lipidice din unt este unul de durata. Daca nu ai rabdare sa faci unt, nu te apuca de treaba asta pentru ca strici materialul de pomana.

Eu cand fac unt il las pe aragaz la foc mic o zi intreaga , de dimineata pana seara, adaugand apa din cand in cand daca e cazul.

Reteta e foarte simpla :
- trim ;
- unt cu 85% grasime ( aproximativ 2 pachete pentru fiecare 30g de trim) ;
- 2-3L apa (daca se poate demineralizata) ;

Pui trimul bine maruntit, apa si untul la fiert (nu conteaza in ce ordine) si astepti pana da in clocot. Lasi sa dea in clocot pana nu mai face spuma (ai grija sa nu dea pe afara ca o sa ia foc destul de urat) , apoi dai focul la minim si lasi sa fiarba incetisor (poti folosi si un resou de putere mica). Din cand in cand mai adaugi apa daca a scazut prea mult nivelul.

Cu cat folosesti mai multa apa, cu atat iese mai curat produsul final. De preferinta foloseste trim foarte bine uscat (2-3 saptamani) cu cat mai putina clorofila.

Dupa cateva ore bune de fiert trebui sa strecori printr-o sita deasa, ca sa separi materia vegetala de unt. Cand faci operatiunea asa e bine sa mai ai 1l de apa clocotita, cu care sa speli apoi trimul ramas (ca sa extragi tot untul din el). Poti folosi si o presa de bucatarie ca sa scurgi tot ce curge.

Ai grija sa lucrezi cu manusi, pentru ca untul fierbinte iti poate lua usor pielea de pe degete si te poti trezi ca esti high inainte de a termina treaba.

Amestecul de apa si unt il lasi intr-o oala sa se raceasca, apoi il bagi in frigider si a doua zi il poti taia in cuburi. Se patreaza la congelator (nu la frigider ca se strica repede).

Uite si o sugestie de folosire a cannabutterului : https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=5804874#post5804874

Hash
Sa faci hash din trim putin nu e chiar cea mai buna alegere, pentru ca se pierde destul de mult.

Cea mai simpla 'reteta' : faramitezi trimul, pulverizezi niste apa pe el , il bagi intr-o punga sau intr-o caserola si cand simti ca s-a umezit tot il bagi la congelator vreo 4 ore sa inghete bocna (cel mai bine il lasi peste noapte). Atentie - trimul trebuie sa fie doar umed, ca frunzele verzi, nu ud, pentru ca altfel se tranforma intr-un bolovan.

Iti mai trebuie gheata - cu cat mai multa, cu atat mai bine - si apa foarte rece (de la frigider).

Pui trimul inghetat intr-o galeata si arunci cuburi de gheta peste el incat sa il acoperi. Apoi incepi sa-l 'pisezi' cu o bucata de lemn sau cu un amestecator de piure, pana cand se amesteca bine trimul cu gheata. Torni apoi apa rece si amesteci cu un mixer 10-15 minute in continuu, pe turarie mica-medie. Operatia asta face ca tricomii sa se sparga (devenind casanti la temperaturi scazute).

Dupa ce ai terminat de amestecat, strecori printr-o sita fina (preferabil metalica). Trimul ramas in strecuratoare il mai speli cu niste apa rece si il strecori din nou.

O sa ramai cu o galeata de apa murdara maro-verzui, pe care o lasi la decantat cateva ore (sau peste noapte). Dupa ce vezi ca s-a limpezit, sifonezi continutul cu un furtun subtire, pana raman ~2cm de apa pe fundul galetii. Hash-ul se va depune ca un mal pe fundul vasului, asa ca ai grija sa nu il aspiri cand sifonezi lichidul.

Daca vrei sa obti un hash si mai curat, torni apa curata peste namolul ramas, amesteci bine si apoi lasi iar la decantat. Repeti operatia cu sifonarea si obti din nou un namol.

Namolul obtinut il pui la uscat intr-un vas de sticla sau teflon. Il poti lasa sa se usuce natural (dureaza 1-2 zile) sau poti grabi procesul folosind vas cu apa care fierbe, peste care pui vasul cu namol. Daca folosesti caldura, namolul va deveni lipicios si vei avea ceva probleme sa-l dezlipesti de acolo.

Dupa ce se usuca bine, il pisezi intr-un mojar si apoi il cerni printr-o sita fina si il lasi iar la uscat pentru a elimina toata apa prinsa in el. Pe urma il poti presa pentru pastrare pe termen lung sau il poti pune intr-un borcanel daca intentionezi sa-l consumi curand.

Pofta buna !
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sau iei niste saci si poti procesa un kil pe zi fara probleme.. fara asteptat si fara decantat.
 

sznake

jarhead
..ce pot sa fac sa grabesc procesul de flush sa nu le mai tin 14 zile? sa le bag in cada sa le fac un flush cu multa apa si dupa le mai las sub 7-10 zile?..
Mah, nu cred ca e cazul sa-i faci flush de overfert adica apa 3x cat volumul ghiveciului pentru simplul fapt ca e posibil sa o stresezi si o planta stresata va termina foarte repede, nerezervandu-si timp sa-si dezvolte buchetul de terpenoizi in toata splendoarea lui.

Prin "proces natural de coacere sanatoasa" inteleg fluxul normal si nestresat (LENT, nerepezit) al secretiilor de terpenoizi ceea ce va duce la acumularea unui "buchet" complex de terpenoizi in final, adica la un gust cat mai evident si mai savurabil.

Dar asta depinde intr-adevar si de cat timp mai ai la dispozitie innainte de momentul in care vrei sa le tai. Un flush lent, de minim 2 saptamani asigura aceasta acumulare complexa de terpenoizi, dar de obicei cele mai gustoase ierburi contin si un nivel ridicat de CBD/tricomi amber. Dar, fiind vorba de o sativa agresiva, s-ar putea sa fie chiar OK sa mai astepti 2 saptamani si sa le faci flush lent.

Parerea mea e sa faci asa:
Ud-o cu cate 1.5x volumul ghiveciului de vreo 3-4 ori la rand, lasand sa se scurga, binenteles si lasand intre udari suficiente zile sa se usuce pamantul (dupa regula normala: primii 2 cm de suprafata uscata bine), sa nu cumva sa futi radacinile pe final si sa o stresezi sa termine in 2 zile. Apoi, in functie de cum arata situatia amber, mai continua cu udari cu apa chioara in cantitati obisnuite, diminuand cantitatea de apa pe masura ce te apropii de final. La final, da-i lovitura de gratie cu cele 24h intuneric si uscaciune (fara apa!).
 

PedroAK47

Member
ceva nu e bine la ww. e la uscat de cateva zile si e f crispy. cand strang un mugure aproape se faramitzeaza, nu e moale si pufos. e posibil sa fi fost curent prea mare in camera unde am pus-o la uscat? nu a stat in curent direct, pur si simplu posibil sa fi circulat aerul mai intens prin camera. stemurile inca nu trosnesc dar mugurii sunt super uscati
cum o rezolv?
ii tai mugurii si ii bag intr-o caserola cu cateva frunze de salata verde sa se hidrateze la loc?

@hemp :bow:
@explo :tiphat:
@sznake :tiphat:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
E normal sa se usuce asa in perioada de iarna cand umiditatea scade. Ii poti taia dupa crengute si ii bagi in borcan (dar fara frunze de salata) si ii verifici dupa o ora sau doua - o sa vezi ca s-au umezit la loc si incep sa se stranga si mai tare (asa incepe procesul de curing).

Daca atunci cand deschizi borcanul/caserola ti se par prea umezi mugurii, ii scoti si ii intinzi o ora sau doua pe o tava, apoi ii bagi la loc si inchizi capacul.

P.S. Daca e nevoie sa-i mai umezesti (desi nu cred ca e cazul atata timp cat stemurile sunt inca umede) poti folosi frunze de la SSH-uri, nu are rost sa te chinui cu salata. Pentru diversificarea aromei poti sa folosesti si coji de mandarine sau alte citrice parfumate.
 
Top