What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

benjichaouat1

Active member
Veteran
Naprosto souhlasim, taky jsem pred cca 6-7 lety mel podobnej problem a resil to v XXLku dvouma vetrakama. Mel jsem 1150m3 tusim a 730m3. Stejna znacka, pricemz 730 jel na plnej vykon a 1150 na 1/3 - 1/5 (a byl markantne tizsi). Vzdycky je na danej prostor lepsi koupit predimenzovanej odtah a regulovat vykon, protoze hlucnost je pak o dost nizzsi a ta investice se proto vyplati. A jestli resit 2, nebo 1? DO obdelnikovejch boxu bych resil 2, ale zalezi na velikosti. Vzdycky jsem si v boxu zakouril, nebo kamos zapaloval dymovnici v hrnci( je to lepsi, protoze muzes dyl sledovat efekt) a pak pustil odtahy a ruzne reguloval otacky. krasne si to postelujes, aby byl efekt nejlepsi. Pak proste regulujes mezi odtahy stejnej pomer otacek, ale vykon podle rocniho obdobi.
 

Ruprechto

Member
..jen bych ještě doplnil, že na 1500 ulitu by byl dobrej transformátorovej regulátor otáček a né triakovej, které se běžně prodávají v growshopech...triakový může způsobit hučení venťasu..
 
S

smallgardener

Zdravím,
Když je teď ta podivná situace,může mi někdo doporučit fakt kvalitní substrát,co je normálně k dostání_?

Hodně dávno jsem 2x bral nějaký "normálně" k dostání a vždy byl nějaký problém. Hodně to sálo,stále mokrý,byl tam hmyz ...
Určitě přidám i nějaké příměsi,ale nemůžu najít vhodný základ :(

ještě sem zapomněl na ecovermes vermikompost 50l stojí cca 800,- míchám 10-25% od oka podle potřeby , smícháš s tou florií, a pokud se bude zdát těžkej nebo tak, dycky se dá "vzduch" poladit kokosovou briketou, je to složitější, ale fajn
 

xpapousek

Member
Ahoj, díky všem za postřehy, nakonec jsem dal na Kolesovu radu a zdá se že postupovat jako by se nic nedělo je dobrá varianta, nové patra se zdají lepší než ty předchozí a krabatění postupně ustupuje.

Dix
 

Bilbopytel

Member
Vemu tedy jeden silnej, maji zrovna torin, ale uz zaboxovanej, tak nevim jestli to neni zbytecnost za to davat tolik a nebo si to objednat jinde a zaboxovat sam?
Jo a maji jenom pach. filtr 1000m3/h a nebo 2500m3/h, cili vemu 1000m3 a ten ventas hodim na regulator ot. zhruba na 2/3 vykonu, coz by melo byt optimalni... co myslite?Jak s tim regulatorem ot. triakovy nebo transformatorovy, muze se k tomu nekdo jeste vic vyjadrit?
Diky za rady :)
 

maakoo

New member
ja teda nevim,ale ty co sem slysel tak ty ventasy v boxu za ty prachy nic moc!to bych radsi sel do nezaboxovaneho a udelal si to sam..ale osobni zkusenost se zaboxovanyma nemam takze tak!jinak jak budu mit cas muzu postnout moji prima klimu 125 s regulaci v diy odhlucnovaci
 

sensi23

Active member
Veteran
ahoj, dokáže někdo poradit? zatím 400 v XLku, cca 50 cm od výbojky, hlína vlastní mix, ph tam leju kolem 6.2, tak nevím.

děkuji za každý nápad.

podle me to ma co delat s ofukem a prudy vzduchu z ventilatoru...nic se nedeje vubec jim to nevadi
 
Last edited:
S

smallgardener

ten zaboxovanej je k smíchu udělanej, za ty prachy to nestojí . doma to uděláš levněji a líp
 

sensi23

Active member
Veteran
ja pred deseti lety..je dost zasadita cumel jsem ale ph normalne okolo 7 ale byla to mineralka ze spanelskych hor..ja zalevam vodou ze studne ph 6.1 zadnej chlor zadne kyseliny na upravu ph..nemenil bych..
 

BURN

Member
Veteran
Jak muzu psat soukrome zpravy? Ale ne ty v journalu, jen soukrome, aby to mohl cist jen respondent. Dikec.
:tiphat:
Najedeš na profil uživatele pod jménem má :Send Message

Jsou tam dvě volby: 1,visitor message (to je ta na "zeď")
2,private message (to je myslím jasné)

Když ho máš ve friends na boku ve své liště : Tak je u něj přímo volba PM

A když nechceš jet na profil jen někoho uvidíš a chceš mu napsat : tak stačí kliknout na nick a máš tam zase dvě možnosti..jen vybereš private mes.. a je to
:blowbubbles:
 
Top