What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

10x Wreckage, 600w, nft

Wayout

New member
Heipä hei kaikille! Olen suhteellisen uusi kaveri täällä icmagin puolella, mutta kyseisestä harrastuksesta olen lukenut pitkään (pitkät kuusi vuotta) ennen ensimmäistä prokkista. Vihdoin voin harrastaa sitä, mikä on vaikuttanut niin pitkään mielenkiintoiselta asialta ja on hauska seurata kasvien kasvua päivä päivältä, nähdä mitä ne saa aikaan tänään, tää on se mikä tuo taas vähän iloa tähän ankeaan arkeen! Linkkaan näin aluksi tuolta h-foorumin puolelta päiväkirjan minkä sinne sain vihdoin raapustettua!

Kasvatustila: 120x120x180 Homebox
Valo: 600w SpNa
Ravinteet: GHE Bloom & micro, Topmax, Silikaatti, PH-, ja Diamond nectar.
Ilmanvaihto sekä tuuletus: Ufo:425m3/h, Ah:500m3/h
Kastelujärjestelmä: NFT 424(2)

Alkusanat
Hei! Näin ensimmäisellä viestillä on hyvä aloittaa kasvatuspäiväkirjan teko, päätin tehdä uuden tilin tänne ensimmäisen päiväkirjan muodossa. Olen ollut foorumilla kevyet kuusi vuotta, kiinnostuin ko. harrastuksesta siinä 15-vuotiaana, ja siitä lähtien olen ollut innostunut kannabiksesta ja sen kasvattamisesta. Nyt vihdoin saan kasvattaa sitä mitä haluan, enkä ole enää markinoiden orja. Olen valinnut lajikkeeksi NordicSeedsin tarjoaman Wreckagen(http://www.thseeds.com/pages/wreckage.html).
Kiireitten vuoksi en ole kyennyt aloittamaan päiväkirjaa samaan aikaan kasvatuksen kanssa. Voitte, ja on suositeltavaa että jaatte omia näkemyksiänne harrastuksesta koska, ongelmia seuraa melkein aina kun yritetään noudattaa teoriaa ilman käytännön kokemusta.

Lajike
Ensimmäisiksi neidoiksi valitsin sativa-painotteisen lajikkeen nimeltä Wreckage, joka sisältää Trainwreck x (Haze x Afghani) geenit.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vegevaihe:

Vegevaihe oli reilu kymmenen päivän pituinen, microa ja bloomia annan suhteella 1:2 (kappas vain)
Taimet laitettu nft:hen päivämääränä 28.8.

1.9
Ei ongelmia,fimmauksesta 2 päivää.
Ph 6, EC 0.5


4.9
Tässä huomaa jo latvomisen tuloksen 8)
Ph 6, EC 0.7


7.9
Tässä vaiheessa kerkesin vasta hankkimaan lämpömittarin, ja se näytti dramaattisesti yli kolmea kymmentä, Ei ottanut pahakseen hirveästi. :think:
PH 6, EC 1

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kukitusvaihe

Jotenkin päivät kului nopeasti ja päästiin aloittamaan kukitus nopeasti, aihempaa kokemusta ei ole, mutta kyllähän se NFT tuntuu hoitavan asiansa! Vielä pari viikkoa ohjeen mukaan diamond nectaria, sen jälkeen vaihto topmaxiin.

10.9
Ensimmäisen yön aikana oli venymistä todella havaittavaissa!
PH 6, ec 1.2(?)
[thumb]2:48806:1143441:ic[/thumb]

12.9
Tänään ensimmäinen kasvukärki osui verkkoon, venyminen jatkuu nopealla tahdilla.
PH pysyy edelleen kuudessa, en ole jaksanut panostaa kyseiseen elektroniseen mittariin joten tippatesterillä mennään. EC 1.4?
[thumb]2:48806:1143443:ic[/thumb]

15.9
Venymistä, ja vähän lisää venymistä. Tässä vaiheessa on siistitty alakertaa kevyesti, poistin kituvat lehdet ja nypin vähän turhia kasvukärkiä.
PH 6, EC 1.5

17.9
Kasvukärkiä saa tosissaan joka päivä pakottaa verkon alle, alkaa altakin nousta kasvukärkiä. Eri fenot alkaa myös erottua tässä vaiheessa.
Oli natikan ketju onnistunut jotenkin vaihtamaan ajastimen suoratoistolle, heräsin kahdeksalta ja valot oli päällä, voiko päivä alkaa paremmin? :doh:
PH 6, EC 1.5

23.9
EC-mittari reistaili ja parin päivän sisään oli ec noussut 1.9, kasvit ottivat pienet överit mutta ei haittaa menoa. Poistin verkon kuvien jälkeen.
PH pysynyt tasaisena, EC korjattu 1.4

28.9
Ajantasalla!
Suurimmat ongelmat on tähän väliin selätetty ja ec sekä ph ovat pysyneet nyt samoissa arvoissa, PH 6, EC 1.4, diamond nectar vaihdettu topmaxiin.
Karvoja on ilmestynyt jo mukavasti, pieni poika karkkikaupassa? :lol:

Toivottavasti päiväkirja miellyttää tähän asti, tein tämän hetken mielijohteesta enkä voi täten muistaa kaikkea prokkikseen liittyvää. Korjatkaa toki jos jotain tulee mieleen tai muuten tulee käytännön vinkkejä mieleen,nyt ollaan onneksi ajantasalla ja alan päivittämään yksityiskohtaisemmin

Note to myself:

Tähän väliin voisin listata aloittelijan mietteitä sekä ongelmia mitä on sattunut matkanvarrella.

PH, sekä EC:n tarkkailu, sekä ylläpito on ollut helppoa. Olen pyrkinyt nostamaan ec:tä 0.2 verran joka kerralla kun ec on laskenut annetun arvon, PH pysyy helposti siinä kuudessa. Silikaatti oli toinen hauska kun täytin mittakuppiani ravinteilla niin onnistui sit muutaman kerran sakkaantumaan siihen ravinnemassaan..

Lämpötilan kanssa oli aluksi pientä ongelmaa, onneksi säät on ollut suotuisia ja se on laskenut sopivalle 24-28 skaalalle.
Kasvukärjet ovat vähän palaneet päistä mutta ei mitään sen vakavempaa, oletan kasvin venyvän vielä 3-10 päivää, joka on aika optimi pituus ko. järjestelmälle.

Scrogiin lajike ei välttämättä ole ihanteellinen, muutama feno omaa hyvin jäykän kasvun ja yhden latvoista sainkin jo katkaistua, en pahasti. Olisin myös voinut scroppailla vähän enemmän näitä mutta ihan siisti ja tasainen lopputulos siitä tulee!
 

Wayout

New member
joo aika hataralle on jäänyt kuvien lisääminen ennen joten pahoittelut siitä, luulin että toimisi niinkuin aloituspostissa pystyi linkkaaman kuvat.. :) Pystynkös muokkaamaan aloitusketjua vasta viidenkymmenen viestin päästä vai kuinkas se oli?

Ps. kasvatuksessa ei ongelmia, ec pysyy 1.2. Harvinaisen vähän se ottaa ravinteita, sativat ottaa yleensäkkin näin vähän?
-W
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Juu, tais olla 50 se raja enneku tulee enemmän oikeuksia kikkailla posteja. Satkut yleensä ei niin tuhdeista nuteista tykkää, ja parempaa lossea tulee, kun ei lyö kaikkea litkua maksimiin.. Näin niinkun meikän mukaan.
 

Wayout

New member
Pientä päivittelyä, kuvien päivämäärä 3.10, ec:tä on täytynyt laskea sinne yhteen ja sillä tuntuu menevän parhaiten, pH on pysynyt omasta tahdosta sielä kuudessa. :comfort:






5.10
Tässä on ottanut pientä osumaa, vaihdoin vedet, ec 1.1, ja ph:n tasasin silikaattien jälkeen n. kuuteen, vähän näyttäisi olevan vajareita mutta kun se ec on kuitenkin pomppinut pientä tahtia ylöspäin kokoajan? :/
 

Wayout

New member
Jees täällä taas pientä päivitystä niitä kaipaaville! 5.10 jälkeen ei ole ollut mitään ongelmia kun vaihdoin vedet ja EC pysynyt yhdessä. Tässä vaiheessa nuo fenovaihtelut huomaa ja odotan todella mitä kukin tuo tullessaan.
Scrogi ja lajike muutenkin eivät sovellu yhteen, tai en sitä ainakaan hanskannu ensimmäiseksi kasvatukseksi.. Tästä kuitenkin lähdetään ja paljon ollaan opittu!

Tässä muutama kuva:
 

Wayout

New member
Pyhiä kaikille! Aika rientää ja päivättää pitäisi yrittää. Kasvatuksessa ei ole ollut isompia ongelmia, saatiin kokea vitutus kun puskat alkoi kaatuilla ja pettämään alta, sain kuitenkin sidottua ne ja homma pelittää.. Vaihdoin 25. päivä vedet johon siis laitoin macron tilalta topmaxia kymmenisen milliä, bloomia alan tässä vähentämään joka kastelukerta 2ml ja lisään ne topmaxin osuuteen, eikös merileväuute kuitenkin auta yhteyttämisessä ja varsinkin tuossa kahden viikon turpoamisessa se on suositeltavaa? Vaihdoin myös valojakson 10/14, että kerkeää lepäämään tarpeeksi kovaa turpoamista vastaan.

Homma on alusta loppuun ollut helppoa, ei ole tullut isompia ongelmia ja kaikesta ollaan selvitty. Tässä kasvatuksessa oon kuitenkin oppinu paljon ja saanu yhdistettyä sen tietotaidon käytännön kokemukseen :) Rohkeasti vaan antamaan omia näkökulmia johonkin mitä tekisit paremmin, niin päästään itekkin parempaan vauhtiin :)
 

Wayout

New member
Siinä oli pientä päivitystä, lisäilen lisää kuvia kaadon jälkeen, ei millään kerkeä keskittyä töihin, opiskeluun ja päiväkirjojen ylläpitoon samanaikaisesti! =)
 

Zipzap

New member
Fosfori siis polttaa lehtien kärjet ja pH -ongelmat varmaan johtuu liian korkeasta EC:stä, jonka vuoks pH heittelee...
 
Top