What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

1st Grow - Super Silver Haze - Indoor

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Probabil el se refera strict la operatiunea de a turna apa chioara in ghiveci. Poate ca ar fi mai potrivit termenul 'clatire', iar confuzia vine din termenul englezesc 'flush away'.

Ca sa recapitulam, termenul de 'flush' se refera la eliminarea unei cantitati cat mai mare de nutrienti si saruri acumulate pe radacini si mai ales in tesuturile plantei. Flush-ul nu este facut de catre grower, ci de catre planta. Grower-ul doar il cauzeaza (prin oprirea nutrientilor si administrarea de apa chioara).
 

PedroAK47

Member
flush adica i-am pus 18L de apa in ghiveci de 6L sa se curete de nutrienti pt ca in 2 sapt nu are timp sa se spele de nutrienti in cateva udari. am inteles ca asa se face inainte de oprirea nutrientilor.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu, confunzi si tu flush-ul pentru overfert cu cel pentru final de flower. testeaza si-o sa vezi ca in 2 sapt. se curata chiar foarte bine, 3 e si mai bine, dar majoritatea fumatorilor nu vor simti diferente intre un flush de 2 sapt fata de unul de 3 sapt. ideea e tocmai de a face curatarea treptat, incat planta sa aiba ceva nutrienti si ultima saptamana, nu ceva brusc, stresant pentru planta.
 

PedroAK47

Member
cica e bun flushul sa cureti bine ghiveciul de nutrienti pt ca deficientele care vor urma ii vor da de inteles plantei ca sezonul se termina si trebuie sa se coaca
 

PedroAK47

Member
9 sapt fara 3 zile - flower

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php
 

sznake

jarhead
Unele plante par sa mai aiba cale buna de parcurs chiar si dupa 9 sapt - hehe, un Haze veritabil! - dar planta din primele poze ale postului #279 pare sa fie f aproape de recoltare!
 

PedroAK47

Member
da. e WW. mai are f putin. o las sa ajunga la un procentaj mare de tricomi amber.

SSH-urile au primit maxim 2ml bio bloom/L . trebuie sa ajung la 4ml/L?
Se pot ingalbeni frunzele pt ca nu nutrienti indeajuns in pamant?
10x
 

coolbud

puffin' the herb
da , de obicei frunzele raman fara acel pigment verde din cauza lipsei de nitrogen , si da ar fi trebuit sa ajungi de mult la 4 ml/l , ele oricum arata destul de bine , cred ca le puteai ingrasa putin mai mult daca foloseai nutrientii cum trebuie dar hey!!! vei avea ceva iarba potenta de smoke.ssh-urilor le poti da nutrienti pana apar primele semne de amber , pe urma doar apa.Iar in legatura cu harvestul , nu fa si tu greseala ca mine si restul userilor si nu i fa trim plantei sau sa o tai , las-o o saptamana la uscat , pe urma taie tot ce-i bud si mai lasa-i 1 zi 2 , pe urma la borcan.
 

PedroAK47

Member
faza e ca la una din plante aparuse deficit de calciu din ce am constatat eu uitandu-ma pe net si am crezut ca 2 deja e prea mult. daca le dau 3ml/L la urmatoarea udare e prea mult?
zici sa o las in ghiveci neudata o sapt sa se usuce singura in ghiveci? si dupa doar 1,2 zile in borcan? dc e mai bine asa?
chiar ma gandeam cum sa fac cu uscatul pt ca ar trebui sa o tin la uscat tot in grow, altundeva nu am unde dar e lumina in grow si planuiam sa o bag intr-o cutie ceva sa nu vina lumina pe muguri.
 

coolbud

puffin' the herb
pai daca eu ti-am zis ca trebuia sa ajungi la 4ml/L de mult , oare 3 ml e prea mult ? smh....si la uscare nu , o tai de jos de tot si o atarni asa fara sa-i tai frunze sau sa-i faci trim.
 

PedroAK47

Member
ma refeream daca-i dau din urmatoarea udare 2.5 / urmatoarea 3 si tot asa. in cazul in care sar de la 2 la 3 sa nu fie un soc.
am mai citit despre ce zici. ca pe parcursul uscarii mai ramane seva in ea si in frunze si se duce in muguri. ceva de genul
cu cat timp dureaza mai mult cand usuci toata planta?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cand faci trim la o planta aproape uscata treaba merge mult mai repede si nici nu trebuie sa folosesti foarfeca. Frunzele care nu fac parte din bud se usuca si cad foarte usor daca tragi de ele avand o manusa de cauciuc pe mana (nu chirurgicale ca pe unele le dizolva rasina, ci din cele mai groase, pentru menaj, cu striatii pe buricele degetelor). In felul asta tot trimingul unei plante nu ia mai mult de 5-10minute (daca nu esti fumat :joint:) .

Ca sa eviti socul cauzat de o doza prea mare de nutrienti, poti uda cu apa simpla intre udarile cu nutrienti.
 

coolbud

puffin' the herb
frate , i-am explicat in 2 posturi si asta tot pe prostul face.dute frate dati foc ca esti greu de cap....si explo nu-mi da delete la post ca am dreptate !!! i-am scris in 2 posturi ce are de facut si e tot idiot!!!!!!
 

PedroAK47

Member
te-ai gandit ca poate tie iti functioneaza creierul greu de la prea mult material si tu nu intelegi ce-ti zic eu? iarba nu e pt oricine dar stai lin ca-ti explic din nou, ti-am si desenat

am inteles ca trebuia sa ajung la 4ml demult. am intrebat daca se arde, daca e un soc pt planta sa-i dau la urmatoarea udare 3ml, sa trec de la 2ml la 3ml si dupa la 4ml(udari 1 data la 3 zile), sauuu sa-i cresc treptat 2.5, 3, 3.5, 4 tinand cont de faptul ca am facut o greseala si nu am crescut treptat cand trebuia, sa nu o bombardez acum cu prea mult sa apara arsuri grave.

ms hemp
 

Attachments

  • udare.jpg
    udare.jpg
    21.4 KB · Views: 14

coolbud

puffin' the herb
mare domn , mersi de desen.daca intelegeai la ce ma refer iti dadeai seama din prima ca-i puteai da full grow/bloom pentru ca plantele tale prezinta deficiente.deci ca sa fiu mai explicit plantele tale duc lipsa de nutrienti si nu ai cum sa o arzi daca-i dai 4ml/l.ai inteles ? sau sa-ti desenez si eu ? :)
 

PedroAK47

Member
asa se destrama si relatiile. lipsa de comunicare. te astepti ca celalalt sa-ti citeasca gandurile. asta ai facut tu, asteptarea ta era sa inteleg ce gandesti tu dar nu exprimi f clar la nivelul meu de intelegere iar cand nu s-a intamplat asta ai devenit nervos. ai grija cu relatiile ca poti avea genul asta de probleme.
fiind prima oara cand fac asta eu nu stiu cum reactioneaza planta si daca-i dau cu 2ml peste doza obisnuita daca se poate intampla ceva rau, iremediabil in orice fel. nu pot sa ma iau dupa vorbe si trebuie sa cer explicatii mai detaliate. ok, ea are nevoie de nutrienti, spune asta dar neavand gura(a mea nu are) nu poate sa spuna daca are nevoie de 3.6/L si dupa incepe sa se arda.
de ex una din sshuri, e verde, si la dozaj de 2ml/l a aratat semne de overfert pe cateva frunze
de aia am intrebat daca treptat, sa pot urmari evolutia si in caz ca arata semne de overfert sa nu mai urc in dozaj.
 

Latest posts

Latest posts

Top