What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Silence airbox lite

N

nizzle

Har købt sådan en i 500m3 er lidt overrasket over støjen . Når jeg skriger op for den kan man høre motoren brumme lidt før den kører rundt. Men sys bareden brummer jævn meget. Hvis den får 100% kan man ikke høre det brummer så der bare blæs på. Er det controlleren den er galt med eller skal den vare lyde sådan . Det min første box og den er ikke i mdf. Det var enten den eller en alm mdf. Han sagde 500vil støje mindre end 250. Når den skal køre med 600w? Har jeg været for naiv eller? Eller er mine forventninger bare for høje ?
 
N

nizzle

Har fundet ud af det min fan controller som får den blæser til at brumme. Pæn skod :S troede meningen med en fan controller var at sænke støjen.
 

CFP65

Member
fan controllers er generelt noget gylle, jeg har også kæmpet mig igennem en hel del dyre eksperimenter og er kommet til den konklusion at det ikke er besværet værd.
det kan bedre betale sig at bygge en kasse omkring ventillatoren og bolte den op på væggen, kassen fores så med rockwoll, eneste minus er at disse kasser nemt ender med at blive ret store og sindsygt tunge, jo tungere des mere dæmper de lyden,

edit: fik lige slået den airbox lite op på nettet og kan se at den allerede har en træbox omkring sig,
prøv som sagt at bolte den op på væggen eller hæng den i blæksprutte stropper fra loftet. hvis ikke dette hjælper bliver du nok nødt til at bygge endnu en box uden på den.

brummeriet ved dæmpningen fremkommer af at der er to typer motorer og de kræver hver sin slags dæmper.
og du har så brugt den forkerte.
noget helt andet er at lige gyldig hvliken dæmper du bruger så er det ikke godt for motoren i længden at være dæmpet.
 
N

nizzle

Tak :) synes hedder ikke det lyder sundt. Sender lortet tilbage og satser på en 250m3 der skal køre på fuld power . Og så kan jeg vel altid købe en silencer til den. Synes godt nok det var en dårlig anbefaling fra growshophollands side af. De burde vide det synes jeg... Øv. Men nu glæder jeg mig så bare til få en 250m3.. :) dette var virkelig slemt på 20 til 30% larmede den mere end når den kørte på fuld hammer. Men en step controller skal vidst kunne fjerne det. Men de koster så os lige 300 euro
 

CFP65

Member
hvis 250m3 er alt du har brug for, så overvej at skaffe en "cigar" fan den kan du rulle ind i en gl sovepose og hænge på væggen med en enkelt krog og 2 stk blæksprutte elastikker og hvis du også bruger afskærmet ducting så vil du næsten ikke kunne høre det.
selv bruger jeg en 450m3 TDK cigar til en grundflade på 185 x 125 og 600W HPS/batwing
det kører super fedt.
og jeg holder 23-25grader 50cm under lampen året rundt,
 
N

nizzle

Ja jeg håber da 250 er nok fik jeg afvide det skulle være . 250 med en silencer på kan vel ikke være helt slemt. Håber os det kan fungere om sommeren ..

Det står i soveværelset så derfor vil det være rart at det er lydløs
Kan ikke finde ud af det du nævner.. Du har sikkert nogle gode grows kan jeg forstille mig :)?
 

CFP65

Member
jeg har også forsøgt mig med silencers og det er noget lort for at være helt ærlig.

men en hjemmelavet en af langhåret gulvtæppe ville jeg tro kunne virke.

det er en ventillator som denne jeg bruger min er bare mindre
http://www.growhome.net/TD-500-150-160-Silent-soundproofed-duct-fan-500m3-h.html

du vil høre mere slangestøj end du vil høre selve ventillatoren specielt i den lave setting.
hvis den er rullet ind i gl sovepose og sat op på væggen.

den har dog ikke trinløs justering, men kun to setting men tag en snak med drengene i budg.ow de ved hvad der skal bruges.

hvor stort er teltet? og hvilken lampe bruger du?
 

nizzle

Member
Hvad er prisen på det du snakker om. Har købt kvalitet udstyr denne gang. Så barer kvaliteten er i orden. Skal os ha kulfilter. Men nu må vi se om jeg kan få penge tilbage for den box.
 

CFP65

Member
ok 120 x 120 det var det jeg kørte med før og jeg havde 36planter i 6liters potter. under 600w i dette setup

jeg brugte før et større kulfilter end der egentligt var tiltænkt til de ventillatorer og slanger jeg brugte, det var således udstyret med 150mm Ø tilslutning og der satte jeg en reduktion på 150/125 og det spillede max.
det samme var der på cigarventillatoren den havde også 150 ind og udgang og der satte jeg ligeledes disse 150/125 reduktioner på (husk gaffa)

i cigarventillatoren er der to forskellige settings du kan vælge
det kommer an på hvilke poler man tilslutter ledningerne til, og det gør om man kører med 500 eller kun 430m3 pr time
og jeg valte at sætte min cigar ventillator udenfor teltet så den sugede luften ud dvs
kulfilter (i teltet) - sonuslange 125mm til ventillator og der efter sonuslange direkte ud i gennem trækkanalen i væggen ud til det fri.

det med oversize kulfilter var egentlig ikke meningen fra start men det viste sig at være en god ide fordi ventillatoren ikke skal trække så hårdt for at få den luftmængde igennem som den vil, desuden holder et sådant kulfilter i længere tid når det er oversize ifht setup.

en sidste ting mht kulfilter, hvert 1/2år afmonter jeg kulfilteret og blæseren og sætter vender ventillatoren så den puster igennem filteret mens jeg lige slår let på siden af filteret. og dette gør jeg KUN ude på altanen, det er simpelthen utroligt så meget støv og lort et sådant filter samler op, og det pustes på denne måde ud og filteret er igen friskt og kan sættes op igen.
 

CFP65

Member
det ved jeg faktisk ikke om de er, men jeg ved at sonuslange gør underværker

og at

lyden der afgives fra venetillatoren dæmpes utroligt meget hvis den enten boltes fast til væggen eller hænger i blæksprutte elastik.
jeg vil foreslå dig at du prøver at bolte den kasse du haromkring din vent op på væggen først (husk at sætte et stykke liggeunderlag ind mellem væg og kasse inden du bolter den op).
hvis ikke dette hjælper så kan du bygge endnu en kasse uden om, men der skal du huske at jo mere den vejer ddes mere lyddæmper den.

biltema har noget sonuskum eller dæmpnings skum i rektangulære stykker med en slags sølvpapir på bagsiden og lim på forsiden, det kan du også forsøge dig med.
uden at jeg kan sige det 100% å tor jeg ikke det du kan høre fra den kasse hvis ellers du har sonuslange på er vindstøj, men motorstøj.

mht at sætte en sådan kasse fast på væggen så drop alt omkring at bruge hyldeknægte osv de ser grimme ud og skal være urimeligt store og dyre for at kunne holde en sådan box oppe.

istedet tager du en liste på (3x5cm x kassens længde) og bolter op først
derefter placere du kassen med den side der vender ind mod væggen på denne liste og bolter nu kassen op på væggen, så al vægten hviler på listen, boltene inde i kassen er sådan set kun til for at holde kassen ind mod væggen.
 

nizzle

Member
Må jeg tænke over det svært at vælge noget man aldrig har hørt :) må lige ud høre hvordan en mdf250 silent larmer og så finde en VVS der sælger den tp der
 

nizzle

Member
Lol idioten vil ikke gi mig pengene tilbage for den box fordi jeg har skruet de der flanger på så han vil kun give mig 50% tilbage for max brugt 5 min
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
....hmmmmm må jæg gætte hvem idioden er niz? en lille tynd mand i 60´erne måske?
sikkert noget svineri ven.... det er jo ik til at beholde kunner sådan nogen lort!!!

håber du får en løsning på problemet bro

icetoker
 

nizzle

Member
Hey toker. det er købt i Holland det her. Synes os det noget svineri. Synes altid der er et problem når jeg køber gro ting.
Mig uden weed og sådan noget lort her det bare en dårlig cocktail. Får tændstikker i mine øjne minimum ind til imorgen !!
 

Latest posts

Latest posts

Top