What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

1st grow [Master Kush + Bubbleicious]

Salut !

Citesc de mult acest forum si m'am decis si eu intr'un final sa incep un grow. Fiind incepator asa avea nevoie de anumite sfaturi de la voi astia mai experimentati deoarece intampin ceva probleme. Sa incepem cu inceputul.

Spatiu : Growtent 80x80x180 cu mylar 310D in interior.
Ghivece : de 11l cred.
Strainuri : Master Kush + Bubbleicious (nirvana)
Ventilatie : 2 ventilatoare de la domo unul care baga aer si unul care scoate aer.
Pamant : Florasol
Lumina : Lampa CFL 250W Elektrox Dual, 2700 K / 6500 K pentru vegetatie. HPS 250w pentru flower.
Nutrienti : Biobizz (biogrow + biobloom + topmax)

Plantele au 1 sapt si ceva de vegetatie, timp in care becul a fost tinut mai sus si nu montasem inca ventilatoarele. Problema este ca de vreo 3 zile au inceput sa se usuce groaznic si sa se ingalbeneasca . Ieri am lasat becul mai jos la vreo ~ 15-20 cm de plante si am montat si ventilatoarele. Deocamdata nu vad nicio reactie pozitiva. Aici as avea nevoie de sfaturi de la voi, cauza care cred eu ca a dus la chestia asta a fost faptul ca nu au avut oxigen si temperatura in box era prea mare, am dreptate? are vreo legatura oare cu nutrientii ? le'am dat biogrow aproximativ 2 mil jumate/litru dar nu din primele zile de viata cand au mai facut ceva frunze. Deci in concluzie este din cauza nutrientilor sau temperatura ? Am atasat mai jos 2 poze sper sa va faceti o idee.
 

Attachments

  • IMG_1316.jpg
    IMG_1316.jpg
    62.6 KB · Views: 26
  • IMG_1318.jpg
    IMG_1318.jpg
    56.4 KB · Views: 25

varzalegala

Member
Inca arata mult prea mici pentru a le da nutrienti. PLus ca pamantul florasol pare a avea deja unele ingrasaminte: "Contine turba eutrofa, turba oligotrofa, imbogatita cu ingrasaminte complexe."

Ai aici feeding schedule de la gama Biobizz. Acolo iti arata 2 ml/litru daca folosesti pamantul lor Light Mix. All Mix, care mai contine niste nutrienti, cum pare a fi si Florasol-ul, recomanda 1 ml/litru. Si numai dupa prima saptamana.

Oricum primii nutrienti e bine sa-i incepi la un sfert de doza si sa cresti pana la doza full gradual.

BioBizz.jpg


Si pune si tu un termometru sa vezi ce temperatura ai acolo.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ai facut cateva greseli, dar e firesc la inceput, asa vei invata din propria experienta.

Plantele crescute in sol nu au nevoie de nutrienti in primele 2-3 saptamani de viata. Pamantul Florasol este fertilizat chimic destul de puternic si iti poate arde foarte usor plantele tinere.

Nu trebuia sa plantezi de la inceput in ghivecele mari. E mult mai greu de refacut echilibrul solului daca administrezi prea multi nutrienti. Nu uita ca atunci cand vine vorba de hrana plantelor mai putin inseamna mai bine.

Plantele mici au nevoie de o atmosfera cat mai umeda, mai ales cand temperatura e ridicata. Pentru asta e bine sa folosesti domuri de umiditate pe care le poti face din peturi transparente sau pahare de bere de plastic.

Plantele au nevoie de dioxid de carbon pentru a se dezvolta. De oxigen este nevoie mai ales la nivelul radacinilor, adica trebuie un sol afanat cu drenaj bun. Nu ai folosit perlit deci sunt sanse mari ca pamantul din ghivece sa se aglutineze, devenind un bolovan strans in jurul radacinilor. Poti rezolva problema cu o mana de rame adaugate in fiecare ghiveci. Ramele sapa galerii in cautarea hranei si lada in urma excremente cu valoare nutritiva foarte mare pt plante.

Daca ramele vor sa fuga din ghivece inseamna ca in sol sunt prea multe saruri sau ca pamantul respectiv e lipsit de viata.

L.E. Becul pe care il folosesti nu este foarte eficient fara reflector. El este proiectat sa raspandeasca lumina la 360 de grade in jurul lui. Ceea ce ajunge la plante este doar o mica parte din fluxul luminos direct , plus o foarte mica parte din lumina reflectata de peretii cortului. Un simplu reflector bat-wing va creste cosiderabil intensitatea luminii ce se revarsa asupa plantelor.

Gasesti aici (postul #4706) mai multe indicii despre cum se poate construi usor un astfel de reflector, potrivit pentru orice fel de bec alungit, fie ca e vorba de CFL, HPS sau MH : https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=5978342#post5978342
 
Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
bine ai venit!

si daca tot ai cfl de 250w, care-i destul de inutil in cele mai multe conditii, dupa 2-3 sapt, cand mai cresc putin baga hps-ul pe ele. vor creste mai bine sub el decat sub cfl cu siguranta.

succes! :wave:
 
multumesc de sfaturi o sa incerc sa tin cont de ele ... ideea e ca sunt putin cam ingrijorat pentru ca acum 5 zile erau verzi si frumoase acum arata foarte rau .. am mai umblat putin la setup si la pamant sper sa isi revina .
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Incearca sa nu uzi mai mult decat e nevoie, si de preferat uda local, pentru a nu dizolva prea multi nutrienti din tot ghiveciul la fiecare udare. o sticluta de aceea cu spray ar fi ideala pentru a uda doar la suprafata, in jurul plantutelor, cate putin.
data viitoare cumpara sol pentru plante tinere si butasi, se gaseste de pe la mai multe firme in magazinele de bricolaj, la pret foarte bun. acela este fara fertilizatori de sinteza adaugati si e numai bun pentru primele 2 saptamani de viata.
 

coolbud

puffin' the herb
daca i mai si tai frunzele dupa ce ca nu sunt in cel mai bun "shape" isi vor lua stunt pe mai multe zile.te afecteaza cu ceva frunzele alea ?
 

coolbud

puffin' the herb
apropo , pentru ce este acel cos de fructe de este legat langa cfl ? vrei sa-i faci scrog la bec sa iasa mai multe ?
 
revin cu ceva vesti proaste ... niciun semn de revenire pentru fetite in ciuda eforturilor mele situatia e la fel de rea pentru 3 dintre ele. Ma gandesc sa schimb pamantul cu ceva special pentru asa ceva ? ce pamant imi recomandati ? am cumparat si 9l de perlit de asemenea dar am o intrebare trebuie amestecat cu pamantu sau doar la suprafata? si ultima intrebare mai am o rezerva de seminte 2 kushuri si 2 bubbleuri feminizate sa germinez altele sau sa le "salvez" pe astea prin schimbarea pamantului + perlit ? sper ca ati inteles ce am vrut sa zic.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca nu le mai dai nutrienti si le lasi sa-si revina, ar trebui sa-si revina treptat. dar asta inseamna sa reglezi si problemele cu temperatura.
perlit-ul ajuta daca e amestecat cu pamantul, in procent 10-20%. dar nu cred ca merita sa le deranjezi acum ca sa faci vreo schimbare.
si daca nu le merge prea bine in vreo saptamana, ar fi cazul sa germinezi altele, insa nu uita sa cumperi pamant slab fertilizat inainte (pamant pentru plante tinere si butasi).
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Una dintre cele mai potente plante pe care am crescut-o vreodata s-a oprit din crestere dupa aproximativ o saptamana (cand le-am dat prima data o doza de nutrienti) si nu a mai dat nici un semn de viata timp de aproape 2 saptamani !!! Dupa aceea, dintr-o data a revenit la viata, dar topul principal murise, asa ca a avut un fel de topping/fimming natural, crescand cu 4 ramuri destul de inegale.

Multi groweri renunta la astfel de plante, considerandu-le neproductive, insa mie imi place sa le dau sansa sa arate ce pot. Iar daca ele supravietuiesc si dovedesc ca sunt potente s i dau productie buna, nu pot decat sa ma bucur si mai mult.

Asa ca ai doua variante: ori le arunci cu tot cu pamant si o iei de la zero (caz in care te poti apuca de treaba din prima clipa), sau sa astepti sa vezi daca isi revin, umezind pamantul doar cu apa simpla (de preferabil demineralizata pentru a nu incarca si mai mult solul cu plante) si apoi incercand sa mentii conditii cat mai bune :
- temperatura (24-26 grade celsius - o poti controla prin apropierea sau departarea becului de plante si varierea intensitatii evacuarii - daca exista asa ceva ) ;
- umiditatea - in situatia lor trebuie sa fie cat mai mare, pentru ca radacinile lor sunt aproape inexistente, asa ca trebuie sa primeasca umiditate prin frunze (afectate si ele la randul lor) . O poti controla cu domurile de plastic confectionate din peturi , sau chiar din pungi transparente puse peste ghivece. Inainte de a acoperii plantele poti pulveriza apa demineralizata peste ele.
- lumina - plantutele tale nu au nevoie de lumina multa acum, pentru ca activitatea de fotosinteza e afectata in frunzele arse; in loc de o lumina puternica, le poti proteja cu o lumina difuza : daca becul e prea aproape de ele, poti interpune intre ele si bec o bucata de plasa de tantari (sau orice material asemanator).
 
ok am inteles o sa incerc sa vad daca mai pot salva situatia daca nu o iau de la inceput si folosesc pamant slab fertilizant si perlit. De udat le'am udat doar cu apa nu le'am mai dat nutrienti deloc dar maine se face 1 saptamana si imbunatatirile sunt infime.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da-le timp si conditii bune. nu grabi lucrurile pentru ca vei face mai mult rau.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am uitat sa precizez o chestie : sa nu cumva sa le uzi cu apa plata. De obicei are mult sodiu, care nu favorizeaza cresterea.
 
Am uitat sa precizez o chestie : sa nu cumva sa le uzi cu apa plata. De obicei are mult sodiu, care nu favorizeaza cresterea.

Exact asta am facut pana acum 5 zile. In fine, mi'am comandat pamant biobizz lightmix 2 x 20L si 9l de perlit. Voi germina din nou 4 seminte si voi face totul mult mai profesional acum ca stiu ce greseli am facut. O sa revin cu ceva poze cand va fi cazul. Multumesc pt indrumari.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca nu stii cat de buna e apa de la robinet (daca o ti o zi-doua la declorinat ar trebui sa fie ok, cu suficient Ca pt plante) poti cumpara apa demineralizata de la Carefour (raionul cu accesorii auto) sau benzinarii. Nu are rost sa investesti in apa distalata, pentru ca e mult prea scumpa si nici nu e buna pentru plante.
 
Top