What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

císař má hezké šaty...

papaja

Active member
Veteran
Třináct medvědů s mývalem hlídalo marihuanové pole! smála se ruská moderátorka zpráv
Kanadská policie našla třináct medvědů černých, jednoho velkého psa, vietnamské prasátko a mývala, jak hlídali pole marihuany... Co tam sakra dělali? Jo, seděli všichni v řadě a kouřili! Smála se moderátorka kanadsko-ruské televizní stanice během předčítání zpráv
http://www.youtube.com/watch?v=HDV6_FlRais
zdroj:
http://zpravy.ihned.cz/c1-51994000-...huanove-pole-smala-se-ruska-moderatorka-zprav
 

papaja

Active member
Veteran
císařovi nové šaty jsou z konopí
zásahy proti growshopům po celé republice má na svědomí jistý pan Fendrych
zde diskutuje s panem Veverkou z legalizace.cz

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2936338

a pan frydrych v akci včera dnes a zítra

https://www.youtube.com/watch?v=nXaxsPMMMng

a tento dopis ...to jsou perličky na dně prohibičního rybníčku
citace:
Nedám Vám výčet komodit, které je možné v growshopech prodávat, protože to prostě není možné. Povšimněte si, že akce nesměřovala ani vůči jednomu hobby řetězci, i když nelze vůbec vyloučit, že v konkrétní pěstírně jsou ventilátory či části elektroinstalace právě z těchto obchodů. Chci tím říci, že sama podstata obchodů navázaných na nelegální pěstování konopí je společným jmenovatelem pro "řetězec" skutkových okolností, které mohou vést k naplnění předmětné skutkové podstaty.
cituji konec:
jsem rád, že na plošné informování veřejnosti apelujete právě Vy, který jste obdobné aktivity Národní protidrogové centrály, které souvisely s obesíláním občanů zatížených lokalit informacemi o rizicích spojených s průmyslovým pěstováním konopí a výrobou metamfetaminu významně kritizoval a připodobňoval dobám dávno minulým. Teď nám naopak vytýkáte, že jsme svévolně nevstupovali do obchodů a bez právní titulu nezakazovali prodej jednotlivých komodit, samostatně až na výjimky legálně využitelné.

http://www.policie.cz/clanek/reakce-reditele-npc.aspx

citace"
Pozvání k rozhovoru On Air přijali šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych a Michal Jakeš, jednatel firmy, která obchoduje s konopnými semeny. Proč přišla razie právě teď a jaké je postavení growshopů a jejich nabídky v českém právním prostředí? Za jakých podmínek growshop je a za jakých není šiřitelem toxikomanie? Znamená aktuální akce konec growshopů v Česku a v jaké fázi je? Co hrozí obviněným provozovatelům a majitelům growshopů? Poslechněte si rozhovor.

http://www.rozhlas.cz/radiowave/publicistika/_zprava/preziji-growshopy-razii--1281685
 

papaja

Active member
Veteran
Tenhle příspěvek začal tímto článkem
http://www.novinky.cz/domaci/318736...znaku-by-melo-zmizet-zada-aktivista-penc.html
kde Standa Penc žádá o změnu znaku NPC
Dnes na webu policie.cz se objevila reakce plukovníka Frydrycha

Národní protidrogová centrála SKPV PČR
Reakce ředitele NPC na podnět ke změně znaku
Otevřený dopis panu Stanislavu Pencovi

Vážený pane Penci,

těší nás Váš neutuchající zájem o policejní symboliku i skutečnost, že se zamýšlíte nad významem právě našeho útvarového znaku. Ústředním motivem našeho znaku je klasický meč s přímou čepelí a křížovou rukojetí, který je již odpradávna velmi častým symbolem práva, boje a moci. Obvykle symbolizuje nebojácnost, čest a cílevědomost. Náš meč má v dutině jílce ukryt pergamen s Kodexem cti naší jednotky, což pro nás zvyšuje jeho magický význam. Zavěšená miska rovnoramenných vah potom symbolizuje spravedlnost a nestrannost při vymáhání práva. Miska je vyrobena z mosazi pocházející z vystřílených nábojnic a po jejím obvodu je vyraženo naše útvarové heslo „Čest a spravedlnost“. 15 jazykových mutací hesla symbolizuje nejen věkovou hranici trestní odpovědnosti v České republice, ale zejména mezinárodní charakter zločineckých skupin, kterými se především zabýváme. Řetězy na kterých je miska zavěšena, mají každý 182,5 článku, což v součtu představuje naši nepřetržitou připravenost sloužit zájmu zákonů a občanů této země. Uvnitř misky je prášková substance bílé barvy, která vyjadřuje symbol převažující formy nelegálních drog proti kterým bojujeme. Na pozadí popsaných symbolů je list konopí, který svými kopinatými listy směřujícími do všech světových stran symbolizuje všudypřítomnost drogového problému a rizik spojených s jejich užíváním. Sedm ostrých listů s pilovitými okraji má reprezentovat syrovou realitu drogové závislosti, která je na hony vzdálena salonním úvahám legalizačních aktivistů. Symbol této rostliny je mementem pokrytectví protidrogových politik těch států, ve kterých bývá téma zneužívání marihuany a jejich rizik bagatelizováno či přímo znásilňováno jako zástupné politické téma. Stonek listu, který zakrývá hrot meče, symbolizuje kořeny tradičních hodnot, na kterých je naše společnost postavena a jejichž ochraně jsme se rozhodli sloužit.

Doufám, že jsem zběžným výčtem významu našeho útvarového znaku, který s hrdostí již více než 22 let nosíme, dostatečně ukojil Vaši badatelskou zvídavost.

V úctě
plk. Mgr. Jakub Frydrych
ředitel Národní protidrogové centrály
Policie České republiky

zdroj: http://www.policie.cz/clanek/reakce-reditele-npc-na-podnet-ke-zmene-znaku.aspx

další článek o kauze zelený list ve znaku
http://zpravy.idnes.cz/aktivista-vy...-i4r-/domaci.aspx?c=A131121_122613_domaci_bun
 

Latest posts

Latest posts

Top