What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Zatah proti ceskym growshopum

BURN

Member
Veteran
Mohu potvrdit :(
Dnes ráno jsem je potkal....Plná nákladní Tatra věcí....

Pěkný shit co se to tu děje _? :(
 

papaja

Active member
Veteran
krádež majetku a zničené firmy konec hnojkám a semínkům ze shopů zmizly i internetové domeny micurin.net, growplanet.cz
vítejte v lepším světě :tiphat:
 

Phuuu Ad

Active member
u Nas zatim nic videl sem typky v klidu nakladat veci do sveho auta a opodal stalo auto fizlu ... asi byli na obede v nedalekem bistru :D
asi se to tyka jen nekterych shopu nebo si myslite ze pujdou po vsech ? ja osobne o tom pochybuju

edit: jeste me napadlo jestli to neni nejaky konkurencni boj mezi gshopakama .... kdyz sebrali hydroponiky tak se naturals rozjel jak cip
 

BURN

Member
Veteran
Podle mě je to vyčištění,potom začnou dovážet zahraniční firmy.

Myslím že půjdou po všech :( u nás teda už ve všech...možná to jde podle nějakého plánu,podle krajů.
V Praze prý ještě nic.


Toho festu je mi líto,pokud to tak dopadne,navíc už jsem koupil lístek..
Určitě by nebylo dobré aby přijeli hosté,nechali si zabavit věci a jeli zpátky domů zklamaní
 

sensi23

Active member
Veteran
Podle me je to jen o demenci zaniteneho protikonopneho bojovnika plk.Frydrycha..
Nakonec to vypada ze cannafest nezrusej..uvidime v nasledujicich dnech
 

papaja

Active member
Veteran
"Na celém území České republiky probíhá více jak padesát trestních řízení zaměřených na šíření toxikomanie. S ohledem na probíhající úkony nyní nebudeme bližší informace sdělovat. Předpokládáme, že více informací budeme moci poskytnout v průběhu zítřka," řekla iDNES.cz v pondělí odpoledne mluvčí policejního prezidia Ivana Ježková.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/policie-zasahuje-v-growshopech-dm8-/krimi.aspx?c=A131104_164835_krimi_cen

50 znamená, že zítra to nejspíše pokračuje
 

sensi23

Active member
Veteran
Ted jsem jenom zvedavej jak budou dokazovat ze zabavena hlina byla na pestovani marihuany ke koureni a ne lecebneho konopi na mast..ono kdyz se nekdo maze tak nesiri toxikomanii...Dokonce statem uznany lek hehe...Dobrej pravnik je rozseka na kusy....Nenechme si brat ucinny lek na spousty nelecitelnych nemoci
 

Phuuu Ad

Active member
Ono je to tak ze v kauze Hydroponic vynesl ustavni soud verdikt a diky nemu muze policie kontrolovat ostatni gshopy jestli to neporusuji.
Verdikt znel ze pokud prodejce nabizi jak potreby k pestovani tak k uzivani je vinen sirenim toxikomanie.
V drtive vetsine bud majitele nevedeli / necetli a nebo na to proste kaslali a tohle je dusledek.
Jeste me napadlo ze si mohli myslet ze se to tyka jen Hydroponiku a ne ostatnich Gshopu.

Proste kdyby tam meli jen vybaveni k pestovani nic se jim nestane a po kontrole policie odejde s prazdnou.

Na druhou stranu pravnik je muze napadnout a oni se budou odvolavat na verdikt kauzy Hydroponic.
Co a jak dal uz ukaze cas a schopnost protistran.

Chapu pohled na vec vsech zucatnenych i tech kteri si tam jen cas od casu zasli na kus reci a nejaky ten papirek
byt majitelem takoveho kramku a tohle se mi stat tak sem nasrany jak cip.
Spis by me zajimalo proc vzdy vse kolem konopi komentuje p.Jakes z Naturalsu a jaky do bude mit dopad na prodejce.
 

papaja

Active member
Veteran
tuhle zprávu přetiskuji bez komentáře

Policisté se zaměřili na growshopy
Od začátku tohoto týdne probíhají na celém území ČR úkony trestního řízení ve více jak padesáti samostatných trestních řízeních, které jsou zaměřeny na tr. čin šíření toxikomanie, které spočívá v nabízení a veřejném prezentování materiálů propagujících pěstování a podněcování užívání marihuany, poskytování návodů k pěstování, nabízení prostředků k pěstování včetně semen a návodů k následnému zpracování a užívání tak, aby bylo dosaženo co největšího psychoaktivního účinku THC na organismus uživatele.

Již od roku 2007, čelí Česka republika progresívnímu nárůstu pěstování konopí a produkci marihuany, které má komerční a kriminální charakter.
Od tohoto roku dochází na celém území ČR k masivnímu nárůstu „indoor“ pěstíren. S tímto rozmachem sledujeme každoročně přibývající počet jak kamenných, tak internetových obchodů, které nabízejí technologie určené k indoorovému pěstování konopí. Cílem pěstování v těchto speciálně upravených podmínkách je maximalizace obsahu psychoaktivní látky THC ve vypěstovaném konopí, jehož je docilováno prostřednictvím využívání sofistikovaných pěstebních metod a šlechtěných odrůd konopí.

Zcela v souladu s protidrogovou politikou ČR a s platnou judikaturou Nejvyššího soudu z října 2012 se policisté ve všech krajích zaměřili na majitele obchodů a prodejce, kteří svým jednáním naplňují skutkovou podstatu trestného činu šíření toxikomanie (podle § 287 odst. 1, odst. 2 písm. c) tr. zákoníku se přečinu šíření toxikomanie dopustí ten, kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří a spáchá-li tento čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem).

Growshopy, na které se kriminalisté zaměřili, jsou obchody, v nichž si zákazníci mohou koupit vše, co potřebují k pěstování, zpracování a aplikaci drogy zvané marihuana. Prostředkem k dosažení tohoto cíle je ve většině případů prodej šlechtěných semen s deklarovaným obsahem THC, šíření reklamních letáků, různých nabídkových katalogů, reklamních předmětů s logem marihuany a rovněž nabídka různých zařízení pro pěstování konopí (hnojiva, substráty, technologie osvitu, závlahy, velkokapacitní uhlíkové filtry atp.) a zboží, které je určeno k jeho aplikaci v podobě inhalace (cigaretové papírky, vodní dýmky, filtry, drtičky apod.). Tyto growshopy mají navíc obvykle doprovodné internetové stránky včetně diskusních fór, na kterých si pěstitelé marihuany vzájemně vyměňují informace o maximalizaci kvality nelegální produkce a snížení rizika odhalení. Pro posouzení podezření je rozhodné důkladné posouzení všech skutkových okolností konkrétního případu.

Jedná se o obchody, které svojí nabídkou zpřístupňují širokému okruhu osob nejen návodné a podněcující informace, nýbrž poskytují i morální podporu a zejména materiální zajištění pro protiprávní jednání, za které je v České republice považováno pěstování druhů a odrůd rostliny konopí, které mohou obsahovat více než 0,3% látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů i veškeré další nakládání s vypěstovaným konopím těchto druhů a odrůd.
Trestný čin šíření toxikomanie podle § 287 tr. zákoníku je úmyslný trestný čin, který je dokonán již samotným sváděním, podporováním, podněcováním nebo šířením. Tomu, kdo se ho dopustí, hrozí trest odnětí svobody v prvním odstavci až na tři léta nebo zákazem činnosti, jeden rok až pět let v případě, kdy je trestný čin spáchán osobou, která je členem organizované skupiny, vůči dítěti (dle nové právní úpravy do 18-ti let) nebo tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem. Trest odnětí svobody od tří let do osmi let hrozí pachateli, který se dopustí tohoto trestného činu vůči dítěti mladšímu 15-ti let.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Pro ilustraci přikládáme statistické údaje za rok 2012:

V roce 2012 bylo orgány činnými v trestním řízení zajištěno rekordních 563 kilogramů marihuany, odhaleno celkem 199 pěstíren konopí a zajištěno 90 091 rostlin s průměrným obsah THC 12 %, kdy registrovaná škála se pohybovala od 7 do 23 %. Odhadovaná roční produkční schopnost odhalených pěstíren za rok 2012 dosahovala zhruba 7 tun.

Z analýzy trestně-právních dat primární drogové trestné činnosti za rok 2012 je patrný pokračující nárůst trestných činů spojených zejména s pervitinem a marihuanou. Celkem bylo v souvislosti s drogovou kriminalitou v uplynulém roce zadrženo 3 084 pachatelů. Nejvyšší podíl trestných činů, přes 80 %, je spojen s výrobou, pašováním a prodejem drog.

„Indoor“ pěstování konopí se vyznačuje vysokým obsahem delta-9-tetrahydrokanabinolu (THC) a nízkým obsahem kanabidiolu (CBD), což představuje zvýšená zdravotní rizika zejména v podobě "toxických psychóz" a duševních poruch.

plk. Mgr. Ivana Ježková Tel.: 602 651 187 5. listopadu 2013

:deadhorse
 

pMiii

Active member
o5 Špatná komedie za naše prachy, klasika :) ... ještě nějaký ten pátek a mizím pánové, to aby se člověk styděl, že je čech a těch důvodů je hned několik, že ano ..
 

papaja

Active member
Veteran
Ted jsem jenom zvedavej jak budou dokazovat ze zabavena hlina byla na pestovani marihuany ke koureni a ne lecebneho konopi na mast..ono kdyz se nekdo maze tak nesiri toxikomanii...Dokonce statem uznany lek hehe...Dobrej pravnik je rozseka na kusy....Nenechme si brat ucinny lek na spousty nelecitelnych nemoci

frydrych je na koníku a objíždí krajinku a bude pokračovat i v další dny
kauza hydroponik dokazuje, že dobrý právník asi stačit nebude

Ja pevne verim ze to skonci jako blamaz a Frydrych pujde slapat ulici...TVL SORRY jsem chtel quotovat po kushi a upravil jsem nenavratne Tvuj prispevek sensi23..si to tu uprav potom k obrazu svemu a jeste jednou sorry :D
 
Last edited:

sensi23

Active member
Veteran
Tomas Zabransky
"policie vrtí psem respektive lže: ve skutečnosti přibývá velkopěstíren marihuany, operovaných mezinárodními skupinami vietnamské a čínské etnicity. tihle lidi ale v growshopech v žádném případě nenakupují. o tom, že by přibývalo domácích malopěstíren, nemá policie jedinou indicii, natož důkaz.
jinými slovy: co nyní policie čr říká, je organizovaná dezinformační kampaň. v tomto rozsahu a s ohledem na prostředky, kterými plýtvá, to možná splňuje i kritéria trestnosti.

ve skutečnosti sledujeme další pokračování kauzy šlachta/ištván: policajti a s nimi i někteří prokurátoři si chtějí přisvojit právo vykládat a ohýbat zákon, aby tak z/formovali společenskou atmosféru podle svých "norem;" ty snad mohou dobře fungovat ve vojensky organizovaných složkách, ale společensky jsou synonymem diktatury.
v policejním vidění světa je každý jeden občan sprostý podezřelý, jen se to ještě všem nepodařilo prokázat - a tak je třeba je zavřít a podusit, aby vyměkli a přiznali se.

hraje se o hodně - o mnohem více, než pár growshopů."
 

papaja

Active member
Veteran
někdo se mi včera naboural do příspěvku

fuj to jsem si oddechl
je to náš agent 007 :)
kush šlape, chvála Bohu
máš pravdu sensi
jde o víc než jen o tu hlínu
tady se hraje o směřování celé čr

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/213411000371105/
32:50 akce growshopy


A poslední dvě otázky do pléna jsou tyto:
Jak je možné zneužít tu marihuánu? Dvacet let se s ní scházím a pořád nevím, jak na to..
Kdo skočil na špek o dvou konopných druzích? Prý tu máme dva druhy konopí: technické a marihuanu :) vždycky jsem považoval techniku za zparchantělou marihuanu, prostě model, jehož semínka tak spláchnout do hajzlu, aby je nikdo nepěstoval a nešířil tuhle hrůzu.
 

Latest posts

Latest posts

Top