What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cu cat lungimea de unda este mai mica, cu atat mai multa energie este in fluxul de lumina, deci pentru aceasi intensitate, energia transportata e mai mare. Insa cu cat lungimea de unda este mai mica, si puterea de patrundere prin diferite medii (aer, apa, tesuturi) se diminueaza.
 

Firstplant

New member
am si eu mai multe probleme:prima ar fi puricii albi in pamant(dar nu o sa mai ud ceva timp,si daca nu merge o sa fac treaba cu sacu si co2 sau cu tutunu),a doua ar fi aparitia unui fel de muschi(cel putin asa pare) pe peretii interiori ai recipientului iar a treia problema ar fi aparitia unei 'radacini verzi' daca as putea spune asa..e f ciudata(nu a iesit nimic la suprafata,deci nu cred ca ar fi un alt tip de planta) si destul de groasa...Din 5,numai una are purici pana acum,iar doua chestia aia gen muschi...Am observat ca la planta unde sunt puricii pamantul e destul de umed(nu ud des,o data la saptamana cu apa de la robinet),si sigur din cauza asta au aparut.Mentionez ca plantele stau in bidoane de 5 litri,transparente,dar pana acum nu au fost probleme.Ma ingrijoreaza "radacinile verzi" si "muschii" aia...Aceleasi conditii ca planta cea mai problematica le are si una care e deja in flower si o duce bine;aceeasi varsta,acelasi pamant,acelasi soi(numai ca una e auto si alta nu).Apreciez orice raspuns...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
puricii nu-s neparat daunatori, iar restul problemelor sunt cel mai probabil din cauza ca nu ai recipiente opace. incearca macar sa le invelesti in ceva.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
puricii aceia din sol ar trebui sa fie acarieni, care se hranesc cu resturi necompostate de materie organica. cam orice material care acopera solul le va limita accesul la material organica necompostata, insa problema de la care porneste totul este ca exista in sol aceasta materie necompostata. Din pacate, putine mixuri de sol sunt tinute la maturat suficient cat sa nu mai aiba chestii necompostate in compozitie.

dar, cum ziceam, daca nu cumva ii confunda si sunt altceva decat acesti acarieri (sau cum le zice el, purici), nu ar trebui sa fie daunatori plantelor cat sunt vii. eu am avut milioane de astfel de vietuitoare in stratul de mulch, si n-am observat probleme.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca e foarte important sa studiem si discutam ce putem face mai bine, daca tot suntem pe un forum de specialitate, si nu sa vedem cum putem face ca data trecuta, doar pentru ca a mers si asa.
 

manutd

New member
Update!
In cele din urma am reusit,zic eu,sa scap de problemele CAUZATE DE BATMIX-UL DE LA PLAGRON!am scris asta cu litere mari,pt ca as vrea ca nimeni sa nu mai arunce bani pe asa un produs.sunt sigur de asta pt ca la doar 7 zile dupa ce am spalat pamantul de pe radacini si le-am mutat in canna bio terra,plantele arata cu totul altfel!
Multumesc tuturor pt sfaturi!

ziua 33,cu 2 zile inainte de flower!
DSC_0031.jpg

DSC_0032.jpg
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu cumva BATMIX-ul este un aditiv si trebuie folosit in amestec cu alt sol ? Sau Plagron recomanda folosirea lui ca atare ?
 

manutd

New member
Nu cumva BATMIX-ul este un aditiv si trebuie folosit in amestec cu alt sol ? Sau Plagron recomanda folosirea lui ca atare ?

folosirea lui ca atare fara a adauga nutrienti pt primele 6 sapt.eu unul nu mai cred ca o planta prinde 6 sapt in pamantul ala.
 

manutd

New member
eu cred ca-i prea mult nutrient in el.. scrie ceva si de plante tinere pe el?
nu,nu scrie.eu am pus una la 10 zile si 2 la 15 zile de viata si le-a frecat pe toate 3.dupa 7 zile de batmix le-am spalat si le-am pus in canna si la 8 zile de canna si-au revenit,asa ca sigur era ceva in neregula cu el!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da, dar e totusi ciudat sa ai probleme cu un pamant premium. eu unul, cand iau pamant de la magazin, iau pamant normal de 20-30 lei sacul de 50-60L, ma uit doar sa aiba aspectul potrivit si sa fie cat mai bine compostat. nu am avut niciodata probleme nici macar comparabile cu ce ai avut tu, ba chiar pot spune ca a mers fara probleme in 95%+ dintre cazuri.
de fapt, am avut o problema comparabila cu a ta odata, cand am cumparat pamant steril, nu la modul ca nu avea vietati in el, ci ca avea zero nutrienti, si atunci plantele au murit imediat ce si-au terminat enegia stocata, pe la 8-9 zile de viata. dar a fost greseala mea ca nu am cascat ochii.
 

manutd

New member
asta a costat undeva la 110 lei parca.greseala mea a fost ca l-am cumparat.am mai folosit biobizz light mix in vegetatie si all mix pt flower si canna bio terra cu fem si auto si a mers ok.am zis sa incerc si altceva si am avut o gramada de probleme.eram pe punctul sa mai incerc gold label,dar mai era un sac de bio canna si l-am cumparat pe asta.n-o sa mai incerc nimic altceva cand vine vb de pamant si am sa merg doar pe canna bio sau professional!
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu m-am decis sa folosesc in iarna asta niste pamant organic, disponibil in magazinele noastre, la un pret mai mult decat accesibil 35RON/50L :



E singurul pamant cu conductivitate electrica mica pe care l-am gasit in magazinele cu sectiune de gradinarit. Prefer sa o dau in bara cu asta decat sa le umplu buzunarele celor care vand pamant la pret de aur.

P.S. In acelasi magazin am mai gasit diverse tipuri de ingrasaminte organice, sub forma de peleti, in punga de 3kg : Balegar de Cal "compostat", Balegar de Vaca "compostat", Gainat de Gaina "compostat". Inca ma mai gandesc daca o sa apelez la asa ceva ...

Am folosit termenul "compostat" intre ghilimele pentru ca nu am gasit un corespondent in limba romana ...
 

Latest posts

Latest posts

Top