What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

presa

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
la cati bani o avea ala pe dreapta, o sa fie om fericit dupa ce scapa din inchisoarea federala..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sa vedem daca se si face coada acum dupa acest articol.
ce nu inteleg eu e cum domnul acela spune ca nu are cereri, ca dupa aceea sa spuna ca sunt ceva parinti de copii cu probleme ce vor acest tratament si lupta pentru acest drept?
pai sunt sau nu doritori?? sau e doar un articol scris ca sa fie scris?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Afirmatia domnului Marius Savu mi se pare un pic hazardata, avand in vedere ca el conduce o asociatie, nu un minister sau o entitate legislativa. Din cuvintele lui reiese ca daca cineva s-ar duce cu o astfel de cerere la Agenţia Naţionala a Medicamentului, cu dosarelul pus la punct (din care sa reiasa ca se respecta toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare - care legislatie ? mai precis ce legi ) in cel mult 3 luni de zile s-ar gasi la farmacie sau la plafar tinctura sau produse derivate din canabis.

Dar oare DIICOT-ul ce ar spune de chestia asta ? Aaa, au aprobare de la Agentia Nationala a Medicamentului, deci legea nu se aplica !

WTF ??? In ce lume traim ? Adica ar ramane ilegal dar s-ar putea aproba in regim de urgenta ? Eu nu mai inteleg nimic.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
În România, momentan, se vând suplimente alimentare, cum ar fi tincturi cu extract de cannabis care sunt aprobate de Ministerul Agriculturii.

Unde asta ? La ce farmacie ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si nu au tincturi din care stiu, doar ulei si alte produse din seminte de canepa..
 

pagabboy

Active member
eu sunt curios sa vad modificarile de lege publicate in monitorul oficial. Insa mi-e ca asta e un fel de praf in ochi aruncat sa nu mai vada lumea mizeriile ce se fac cu rosia montana. Mai ales ca romanu' nostru se "irita" imediat la subiecte dinastea. din ce scrie in articol rezulta ca"rasini,materiale vegetale si tincturi" sa vedem ce e trecut in lege si cum ptr ca producatorii industriali ca cel din anglia vand produse sintetizate. Adica practic au dat legea sa le faca piata de desfacere alora sau au adaptat-o conform legislatiei din alte state europene si statele americane cu medical marijuana
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In Monitorul Oficial apare legea. Mai importante decat legea in sine sunt normele metodologice de aplicare a legii respective. Atunci sa vezi distractie.

Tare am impresia ca o sa dam din lac in put ... adica marijuana medicinala va fi legalizata pentru consum, insa cultivarea plantelor si producerea de produse cu scop medical/medicinal (!!! mare atentie la diferenta de termeni, care desemneaza activitati cu totul distincte !!!) vor ramane actiuni considerate ilegale.

Unde oare se trage linia care departajeaza marijuana medicinala de cea folosita in scop recreativ ? Si oare nu devine furt pe fata sa ceri banilor grei pe un medicament extras dintr-o buruiana printr-o procesara sumara ?

@pagabboy : Medicamentele alea sintetizate si-au cam dovenit ineficienta (banuiesc ca vb despre Sativex) si ele nu intra in categoria 'marijuanei medicinale'.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cam mica lista de boli accceptate, oricum. iar daca nu vor da voie la mai multi medici sa prescrie.. presupun ca va fi ceva birocratie si asteptari pana cand cei bolnavi sa ajunga sa fie tratati cu cannabis.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Tocmai ce am auzi la radio declaratia unei doamne (mi-a scapat numele dansei) din partea Asociatiei Nationale a Medicamentului , in care se spunea despre ce medicament (spray) este vorba: Sativex

Cu alte cuvinte, praf in ochi.
 
Top