What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

G

grizly

Jednoduše né každý pěstitel je i hydropěstitel....Hydro ti proste neodpustí tolik jako hlína a kokos....
Tudíž má danej pěstitel ovlivnit chut,mnozstvi,ucinek...

kokos je normalni substrat...jen se vic zaliva:D


nekomu neklapne hydro a hnet na to zacne nadavat....jak smutne:D
 

simor

Member
Veteran
No netvrdil bych, že kokos je jak hlína, spíš by se patřilo uvést, že je to někde mezi.
Hektolitry vody, jak se to vezme. Kytky vypijou co vypijou, když zalíváš hlínu jak je třeba, chceš být efektivní, o to přeci jde, taky tej vody nebude za celou dobu zrovna málo. Navíc křup, u hydra ti odpadá to podstatné, netaháš se s pytlema hlíny, či kokosu.
Když máš u hydra vychytané věci jako stálost pH, hnojíš tak, aby ti EC stále klesalo a nutilo tě přidávat, výměnu roztoku stačí udělat dvakrát, nebude té vody nazmar tolik, jak by se na první pohled zdálo.
Když mám vychytáno, nebudu mít tej práce a starostí tolik co ty. Myslím, že si mohu dovolit tohle tvrdit, mohu srovnávat řadu let. Ale samozřejmě respektuji rozdílný názory, každej má vychytáno to svoje.
:tiphat:
 

BURN

Member
Veteran
Svaha : Já hydro ještě v podstatě nejel jak jsem říkal,pěstování je mým koníčkem,nemám zájem na tom abych měl extra obří palice(i když se tomu samozřejmě nebráním)

Tvé zkušenosti ti nevyvracím,přesto má hydro spousta lidí a nenadává

Jde mi o to vyzkoušet si jaké to je,mít naprostou kontrolu nad tím co kytky potřebujou. ANO tím pádem je i víc prostoru pro chyby a různé nedokonalosti.
Buďto mi to něco dá nebo začnu mít stejný názor jako ty.
Možná jsem to blbě napsal s tím že je drip pro ňoumy,to se omlouvám,ale klasický drip jede spousty lidí,systém co mám v plánu se moc u krajanů nevidí tak proč to nevyzkoušet.

Občas mi tvé vyjadřování připadá jako bys šel záměrně proti mě,nechápu proč_?

Kokos je podle mě spíš hydro,protože sám o sobě neobsahuje žádné živiny,stejně tak jako třeba hydroton,perlit apod..,ale rád se nechám poučit
 

Kaya-man

Member
:tumbleweed: Tak se to tu rozproudilo

Grizly: píšu jen svou zkušenost a můj dojem tak jak jsem se s tím v životě setkal ne jen u mě.. Vím že tobě to šlape a vyhovuje perfektně. Jakýkoliv styl který se vychytá a je s ním osobní souznění je super. Ale s tím že kvalita, chuť a stav je trochu jinde myslím není třeba zpochybňovat že, to dokládaj světové legendy :smokeit: ale samozřejmě beru že někdo umí lepší hydro, než kdekdo soil... Sem hold hypík, kořeny byly Stvořeny pro život v "něčem"

Simor: mno ne každý má v pěstírně vodovod. takže buď tahání kýblů, nebo v lepším případě čerpadlo a barely. A spotřeba vody je z logiky vyšší, pokud tedy neproháníš jen takové množství roztoku že nemáš žádný nebo minimální odpad.. A kokos nebo substrát neseš jednou, zatimco případné kýble každých pár dní ;)

Burn: dyt sem začal s odpovědí a zájmem a i s nabídkou at kdyžtak pošleš nákres na konzultaci.... Takže nevím kde bereš že jdu proti tobě :shark:
Takže po ixté fandím nadšeneckému zkoušení protože jsem taky zkoušel kdeco.. Hold jsem asi jen neměl dodávat svoje dojmy... už mlčim :joint:
 
G

grizly

Tak jasně každý ma vlastní názor...ale nemohu souhlasit s tim ze soil je v kvalite,chuti a stavem lepsi...mam moznost sledovat stejne geny jak v hydru tak soilu i kokosu...
Jednoduse receno nektere geny mají rady hydro a jiné zase hlinu...
Az ti ra2 prinese odemne toho BBG na nem si to muzes ozkoušet...
V hline ho neudelas tak kvalitni jako v hydru...Noo asi bych to videl na nejake prazske kostovani a uvidi se kde je pravda:D

Koreny byly stvoreny aby rostly v mediu a pokud jim nic nechybí je jedno jestli v internim nebo uz s zivinama(hlina) :D
 

sensi23

Active member
Veteran
Na hydru mi vadi jedina vec..A to ze s organikou si moc nerozumi..A jelikoz bych holkam nic mineralniho nenacpal...hydro je pro me pase...jsem tady v tom stejnej hipik jako kaya man..vyzkousel nenadchlo hlina bio foreva...
 
G

grizly

Na hydru mi vadi jedina vec..A to ze s organikou si moc nerozumi..A jelikoz bych holkam nic mineralniho nenacpal...hydro je pro me pase...jsem tady v tom stejnej hipik jako kaya man..vyzkousel nenadchlo hlina bio foreva...


Jo v tomhle vas plne chápu...ale tohle je dobre pro člověka v dome a ne v byte...
Ze zacatku jsem tahal cca 7x50l substratu do bytu a pak zase ven...několikrát do roka....
Delat to do ted tak uz tady mozna ani nejsem...

Mít dům se zahradou jedu taky hlinu....
 

BURN

Member
Veteran
Jo v tomhle vas plne chápu...ale tohle je dobre pro člověka v dome a ne v byte...
Ze zacatku jsem tahal cca 7x50l substratu do bytu a pak zase ven...několikrát do roka....
Delat to do ted tak uz tady mozna ani nejsem...

Mít dům se zahradou jedu taky hlinu....


Rozhodně rozumný názor, i když já tahám tak 100L co 2 měsíce.
Děkuji vám za názory,vážím si i vašich zkušeností.
Stejně neuvěřím dokud to nezkusím sám,jsem hold tvrdohlaví :)

Bude to ještě nějakou dobu trvat,nemám teď moc času,určitě bych chtěl ale využít příznivých klimatických podmínek v zimě.

:tiphat:
 
S

smallgardener

já jsem měl v roomu aero, a i když sem v baráku, nedovolil jsem si to kvůli určitýmu hluku rozjet (soused má vedle dílnu), tak sem to zas prodal. do hlíny vermikompost , symbivit a místo dripu hydrogel tot můj setup :) myslímsi že hlína / kompost kterej je fakt kvalitní létama prošpicovaneej bakteriema , nemá prostě konkurenci. hodně prostoru když se k tomu přidá živá hmota ... jo někdo může říct tak budu do hydra lejt vermesfluid (tekutej vermikompost) , a přidám tam mykorhizu atd. ale jestli píše sensi že to v hydru tak nefunguje něco na tom bude...
 

sensi23

Active member
Veteran
... jo někdo může říct tak budu do hydra lejt vermesfluid (tekutej vermikompost) , a přidám tam mykorhizu atd. ale jestli píše sensi že to v hydru tak nefunguje něco na tom bude...
Se to skazi zasmradne v lepsim pripade a v horsim ty cucky srazene organicke hmoty jeste zaserou trysky a zasmradne rockwool
 
Last edited:

BURN

Member
Veteran
Další,tak trochu nekonopný dotaz :)

Co znamená když má nějaký člen jen jednu kostku karmy,ještě k tomu černou,přitom je tu hodně dlouho a má i fajn fotky atd.._?
 

jenery

Active member
Ja si mrazim urodu z velky casti a zadny velky rozdil oproti normalnimu postupu ve sklenicich jsem nezaznamenal, nechavam to po prvotnim suseni v mrazaku alespon 14 dni a po vytahnuti mi prijdou palice stavnatejsi nez ty co byly jenom ve sklenicich. Ten mraz je vysusuje unikatni cestou, ta voda se vykrystalizuje na povrch, ale trichomy to nijak zle neposkozuje, alespon z me zkusenosti...
 

MasterBoyCZ

New member
vyroba vlastni el.energie

vyroba vlastni el.energie

Zdravim

Od doby co bydlím sám jsem přestal podporovat pochybné rádoby-mafiánské skupiny a pěstuji si svoje léčivky sám.Nyní se ale budu stěhovat do bytového domu, kde nebudu moct už odebírát tolik elektřiny.Nemusím ani připomínat, že mi doma běží 2x600w ve stanu ,15 h TV,akvárium s příslušenstvím,PC a moje dívka ještě používá notebook.
Jsem zoufalý a nedokážu si představit, že si budu muset začít zase kupovat předraženou,přehnojenou a CBD nepolíbenou sušinu.
Začal jsem tedy pátrat jak by se dala vyrobit 1kw/h v bytě na pěst.

Centrály na naftu a plyn- jsou levné ale v kuse nevydrží běžet tak dlouho,musel bych jich koupit více a celej den se o to starat, navíc vydrží jen okolo 5000 motohodin takže to je k ničemu. Jsou ale i na plyn, které s výkonem,spotřebou a hlukem přijatelné ale pořád myslím, že nereálné.

Kogenerační jednotka- pamatuji , že tak vietnamské gangy u nás na okrese vyráběli el. v kravíně na pěst a dokonce to vyjde levněji než od RWE,čezu atd.To je ale v bytě sci-fi.

Jsem v koncích, byt je krásný a prostorný a přítelkyně nechce ani slyšet o tom, že bysme tam nešli(jsem rád,že neprudí okolo stanu už tak)

Prosím tedy o radu, jestli existuje něco jak bych mohl pohánět alespoň 6OOw ve stanu a neodebíral to ze sítě? Beru všechny high-end nápady,klidně si v bytě postavím fůzní reaktor.

Chápu, zní to bláznivě ale myslím to vážně
Děkuji za rady
 
Last edited by a moderator:

BURN

Member
Veteran
G zavřeli tak tu budeme probírat sračky _?
Dej si tam normálně agregát na naftu a hlavně jeď přes noc,protože je lepší teplota:)
Tvoje slečna má zapnutý noťas :D


Omlouvám se za offtopic,ale přijde mi divné ptát se na takové věci
 

sensi23

Active member
Veteran
Prosimte co resis?Jedno sestikilo v byte v dobe kdy cigosi vytapej kazdou mistnost 2kw primotopem muhehe..Vubec bych to neresil skocil ke svemu poskytovateli el.energie nechal si dat tarif na miru a neresil sracky..prej agregat v bytovem dome muhehe by te provaril smrad a hluk blazne
 
Top