What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Καθαρισμός υδρο-αεροπονικών συστημάτων.

togrowornot

New member
Καθαρισμός υδρο-αεροπονικών συστημάτων.

Γεια σας.
Εψαξα στο φορουμ αλλά δεν βρήκα πληροφορίες για καθαρισμό και ετοιμασία συστήματος για καλλιέργεια. Εχω το aerogarm της GHE και μετά από μια καλλιέργεια με χρήση GHE λιπασμάτων, το σύστημα θέλει καθαρσμό γιατί βλέπω άλατα? (ασπριλες) σε δοχείο, γλαστράκια κλπ. Διάβασα μετά απο ψάξιμο στο google και δε βρήκα κάτι κατατοπιστικό 100%. Για λευκαντικο 10% γράφουν και νομίζω ότι μιλάνε για χλωρίνη. Αλλα πως δεν κατάλαβα. Την αραιώνουν σε νερό και μετά τρίβουν τα μέρη στου συστήματος? Βάζουν και την αντλία να δουλέψει?
Θα βοηθούσε αν δίνατε τα φώτα σας.\
Ευχαριστώ.
 

Rondelia

Active member
Μπορείς επίσης να το καθαρίσεις, με ένα διάλυμα 1 μέρος χλωρίνη και 9 μέρη νερό και σφουγγάρι ή και να γεμίσεις το σύστημα με το διάλυμα και να το αφήσεις να δουλέψει . Το ίδιο διάλυμα μετά, θα το βάλεις σε ψεκαστήρι και θα ψεκάσεις όοοολο το χώρο που καλλιεργείς. Ψέκασε και άστο μια μέρα να εξατμιστεί. :tiphat:
 

togrowornot

New member
Ωραια. Να υποθεσω οτι μετα τον χωρο θα τον περασω με αζαξ ή κατι παρομοιο, για να αποκτησει την γυαλαδα του παλι.
 
κανονικά τον χώρο πρέπει να τον διατηρείς καθαρό καθ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας όπως άλλωστε όλους τους υπόλοιπους χώρους όπου ζούμε, εργαζόμαστε, γαμιόμαστε κ.ο.κ.:wave:

Καλώς όρισες
 

togrowornot

New member
Η αληθεια ειναι (δε ξερω εσεις) αλλα μετα τον τρύγο το room θυμιζει βομβαρδισμενο τοπιο για αρκετο καιρο. Δεν εχω βεβαια αντιμετωπισει στο παρελθον προβλημα απο ζωιφια και μυκητες. Ισως γιατι χρησιμοιουσα καλης ποιοτητος χωματα γιατι απο φτανουν ολα τα κακα στο room. Το προηγουμενο grow ηταν μισο χωμα, μισο aero και τωρα πια θα παω μονο σε aero. Απο οτι καταλαβα, ολα αυτα τα υπολειμματα των διαλυματων συσσωρευουν αλατα τα οποια θα ειναι καταστροφικα για τις ριζες και γενικα τα φυτα. Θα βαλω λοιπον χλωρινη 10% και νερο 90% και θα δουλεψω το aerofarm και το xstream (κλωνοποιος)κανα μισαωρο και μετα θα τριψω καλα.
Καλως σας βρηκα.
 

Rondelia

Active member
Καλό το αεροπόνικ; Δώσε καμιά φότο στο λαό!
Γενικά καθάρισε με το διάλυμα όλες της επιφάνειες του εξοπλισμού και του τέντ μέσα και έξω και θα είσαι κύριος. Μια συμβουλή αν είναι να παίξεις με αέρο: πάρε φίλτρο αντίστροφης όσμωσης. Έχει από 70ε και σε γλυτώνει από πολλές αρρώστιες. Εμένα από τότε που το πείρα μ'έσωσε.
 

togrowornot

New member
Ξεκινησα με κλωνους απο σπορια που ειχα βρει απο το προηγουμενο grow.Εβαλα πρωτα τα σπορια στο χωμα και μετα πηρα κλωνους και τους εβαλα στο xstream. Με τα γνωστα περι κλωνοποιησης τα καταφερα και εβγαλα 12 κλωναρια. Γνωριζα οτι τα σπορια πιθανον να ειναι ερμαφροδιτα, αλλα το επαιξα. Οχι ολα για ολα, γιατι περιμενα σπορια απο Green House. Ταση για ερμαφροδιτα παρουσιαζαν απο τα μισα της ανθοφοριας και μετα, αλλα ηταν ελαχιστη και το αποτελεσμα ικανοποιητικοτατο. Με τα πολλα, βαζω τα 7 σε γλαστρα και τα 5 στο aerofarm της GHE. Ηταν λαθος τα 5. Τεσσερα το πολυ μπορει να σηκωσει το δοχειο. Το ενα εμεινε πισω και εδωσε τιποτα. Τα υπολοιπα ηταν εντυπωσιακα σε σχεση με τις γλαστρες. Τροφικα κλπ προβληματα δεν αντιμετωπισα αν και αρχαριος στην υδροπονια. Νερο έβαζα μονο απιονισμενο. Εφοσον τα θρεπτικα συστατικα του ηταν στα υγρα που προσθετα (απο GHE παλι την γνωστη τριαδα και προς στο τελος rippen χωρις να δωσει και πολλα). Φωτο οταν σκαλισω το αρχειο μου.
 

tjo

life gardener
Veteran
νερακι σκετο και εισαι οκ..οποτε τελειωνω grow και πρεπει να καθαρισω,διαλυω το συστημα και παω στο μπανιο να το πλυνω με σκετο νερο,ουτε χλωρινες ουτε τιποτα,σαματι τι εχεις να καθαρισεις??
λιγα αλατα και τιποτα αλλο.
..και αν παρεις ενα φιλτρο αντιστροφης δε θα εχεις ιδιαιτερα αλατα στο μελλον:tiphat:
 

togrowornot

New member
Ωραια! θα το κανω ετσι. Αλατα παντως δεν ειναι απο το νερο. Χρησιμοποιω απιονισμενο νερο. Και απο οτι εχω προσέξει ειναι απο τα λιπασματα. Μπορει να μην ειναι αλατα, να ειναι συγκεντρωσεις λιπασματων ή ιζηματα. Σε αυτο το συμπερασμα κατεληξα, γιατι οταν βιδωνω τα καπακια στα λιπασματα, βλεπω τετοιες συγκεντρωσεις.
 

togrowornot

New member
Οι μανες οι οποιες ειναι σπορια απο Barneys Farm τα οποια βρηκα σε προηγουμενη καλλιεργεια. Απο αυτα βγηκαν κλωνοι για χωμα και aero
 

Latest posts

Latest posts

Top