What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

ερωτηση για λιπασμα

zell02

New member
ερωτηση για λιπασμα

καλησπερα σε ολα τα παιδια του site οπως βλεπεται ειμαι καινουργιο μελος και 8α ηθελα να σας ζητησω την γνωμη σας για τον χορο και κα8ος μια ερωτηση για τα λιπασματα
1)ο χορος που παιζει ειναι ενα grow box μικρο δηλαδη εχει υψος 65cm πλατος 40 cm και βαθος 40 cm και σκεφτομαι να βαλω μια 400w λαμπα hps αυτο..
2)τι λιπασμα προτεινε γενικοτερα να ασχοληθο γτ εκει τα βρηκα σκρουρα
Υ.Σ. μεσα 8α στο κουτι 8α υπαρχουν και τα αναλογα carbon filter και η τεχνικη lst καθος και κοριτσια που 8α μπουν 8α ειναι short
 

Fou

Member
Γεια σου zell02!!!
Η δικια μου πατέντα για να μην μπλέκομαι με υγρά λιπάσματα,για soil καλλιέργεια!
Μόλις γεμίσω τις γλάστρες φροντίζω να κρατήσω λίγο χώμα,μαζεύω ένα κουτάλι από διαφορες κουτσουλιές,τις ρίχνω στο χώμα,ανακατεύω καλά και ποτίζω τακτικά για περίπου 2 εβδομάδες!Όταν δω ότι τα φυτά χρειάζονται λίπανση απλά συμπληρώνω τις γλάστρες με το χώμα από κουτσουλιές,ποτίζω και μια φορα την εβδομάδα μαγειρεύοντας μελάσα και ξεμπερδεύω ούτε σύριγγες για τα ml ούτε τίποτα!!
Απλά και οργανικά με εξαιρετικά αποτελέσματα!!!
 

zell02

New member
ουσιαστικα εφτιακσεσ μια δικια σ κοπρια οκ αυτο εινα το φυσικο που προτεινεισ και το δεχομαι αλλα αμα 8ελω να μπλεξω με υγρα ξερεισ ποια επιλογη να εκανα?
Και το grow box τι γνωμη εχεις ειναι κομπλε?
 

zell02

New member
δυστηχος αγιε ο χοροσ που εχω ειναι αυτος και οπωσ εχω δει και διαβασει πρεπει να κανω πολλεσ μοντες με clf και το σκεφτηκα κατεθειαν για μια και καλη
τι εναλλακτηκη λες εσυ?
 

Fou

Member
Μια πολύ καλή επιλογή,αν και λίγο ακριβά,είναι τα Advanced Nutrients!!!
Αλλα και τα Biobizz που είναι λίγο φθηνότερα και αυτά κάνουν καλή δουλειά!!!
Να ξέρεις όμως το κυριότερο πράγμα σε μια καλλιέργεια δεν είναι τα λιπάσματα αλλα το χώμα που χρησιμοποιείς,όσο καλύτερο το χώμα τόσο λιγότερα λάθη θα κανεις,τόσο πιο υγιές φυτό θα έχεις!!!
Δες και 2 πίνακες:


Τώρα για το box καλο φαίνεται,αν και με λίγο ύψος ακόμα καλύτερα θα ήταν!!!Το μονο σιγουρο είναι πως με την 400άρα χρειάζεσαι εξαερισμό καλο και cooltube σε αυτό το χώρο!!!
 

zell02

New member
λες να ετοιμαζομαι για μεγαλη μαλακεια με την 400? για εκσαερισμο 8α μπουν 4 ανεμηστηρεσ σε δυο τρυπες οπου ο ενασ 8α ειναι πανς στον αλλο για να εχω και καλα απο δυο διπλα για να γινεται συνεχεια και γρηγορα η κηκλοφορεια προσ τα και 8α περναει μεσα απο αν8ρακα τωρα το cooltube φιλε αυτο δεν το εχς καταλαβει ακομη για να πω ναι το κανω η οχι δεν το κανω απο την στιγμη που δνε κσερω δεν μπορο να πω για αυτο
 

Fou

Member
Το cooltube είναι αυτό:http://www.growmarket.gr/electrical-equipment/reflectors/cooltube-125-reflector-stucco.html
Βάζεις μέσα την λάμπα,από τη μια ανεμιστήρα καλο και από την άλλη σωλήνα για να διώχνει τον αέρα έξω από το box!!
Χωρίς cooltube λογικά δεν θα τα βγάλεις πέρα με τις θερμοκρασίες!!
Γνώμη είναι:ή θα πάρεις και cooltube με καλο εξαερισμό ή ψάξου λίγο με CLF/LED.
 

zell02

New member
τα led τα ξεχναμε ειναι πανακριβα πολυ καταλαβα τισ λες αμα εβαζα πανω στην μια εξοδο που εχω 8α ημουν κομπλε και να λειτουργουσε μονο η αλλη για ανακηκλοση του αερα τον κοριτσιον?
 

zell02

New member
λεω πωσ στο grow box εχει δυο τρυπες για εξαερισμο αμα βαλω στην μια το cooltube και αφησο κανονικα τον αλλο για εξαερισμο για την μυροδια κομπλε δνε 8α ειμαι μετα?
 

zell02

New member
opote ακυρο το project και τι να βαλω ρε αγιε θελω και την δικια σ γνωμη δυο ειναι καλητερεσ παντα γτ και οιδυο αυτο μ ειπατε ...
 

Fou

Member
λεω πωσ στο grow box εχει δυο τρυπες για εξαερισμο αμα βαλω στην μια το cooltube και αφησο κανονικα τον αλλο για εξαερισμο για την μυροδια κομπλε δνε 8α ειμαι μετα?
Ναι έτσι μια τρυπα για το cooltube και μια τρυπα για ανακύκλωση!!!
Για τα LED δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν τα ξέρω!!!
Να ξέρεις πάντως είναι πολύ μικρός ο χώρος!!
 

Fou

Member
kai kati akomh ama htane 1m x 1m x 1m tote den 8a thn ebaza kanonika thn 400w?
Καλύτερα θα ήταν με 1μ ύψος,αλλά και πάλι η 400άρα δουλεύει καλύτερα σε 1.5μ+!!
 

zell02

New member
χμ οποτε αναγκαστικα 8α παω σε cfl λαμπεσ αλλα και παλι ποσα wat πρεπει να ειναι το συνολο τους για αυτο το grow box?
 

Latest posts

Latest posts

Top