What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Computerstyring til grow - Den avancerede begynder !

Hey gutter.


Jeg har udviklet et Computerstyret growsystem, som gør det muligt trådløst at styre ens grow fra computeren.


Systemet er stadig under udvikling, men helt basale systemer, som styrer temperatur, ventilation, vanding og lys er allerede en mulighed.

Planen med systemet er at det med tiden vil være muligt at udvide med diverse moduler, for til sidst også at kunne kontrollere CO2, ventilations kanaler, gødning samt genopfyldning af vand og meget meget mere. Kort fortalt ALT hvad der er at styre i sit grow, endda hæve / sænke lys ;) .


Jeg anvender personligt allerede systemet hos mine moderplanter, hvor jeg styrer lys, ventilation og vanding.


Men nok snak, her er nogle billeder og et lille klip af systemet i brug.



Her er mit Moderskab, uden moderplanter

wy4y.jpg


Og her igen med moderplanter. Læg mærke til hvor svage mine moderplanter ser ud på det her billede. De blev både rodbeskåret og klippet ned til en 1/3 den dag ! (de stod under 600w før)

y8ik.jpg



Samme planter blot 9 dage senere. de er allerede blevet klippet ned igen !

jocl.jpg



Relæmodul , trådløsmodul, computerenhed, LCD skærm samt lidt strøm.

htn9.jpg





Her et lille klip af systemet i drift.
Youtube video
 
FEdt projekt håber det lykkes,
fede vibrationer herfra;)


Tak ! :)

Ja, har arbejdet et godt stykke tid på det nu. Men når det er færdigt , bliver det så rå fedt !


Et system til 8 relæer, med temperatur- og luftfugtighedskontrol og trådløs forbindelse vil være noget man kunne lave for under 1000 kr ! :)

Det ville kunne køre efter et skema, så det selv kan skifte fra 18/6 til 12/12 på en given dato ^^ :D
 

Ludo

Member
hold nu hvor nice.......du kan godt få gang i en produktion.......stiller mig først i køen....hvis der er udgifter der skal dækkes betaler jeg gerne forud......!!!!!:woohoo:
 

dragongrower

Active member
Ser sku nice ud!

Ville det være muligt at lave en anden udgave, som eks. viser med et webcam hvor langt planterne er fra lyset? Så man kan se om lyset skal hæves.

Og hvad med visning af pH/EC på computeren??
 
Ser sku nice ud!

Ville det være muligt at lave en anden udgave, som eks. viser med et webcam hvor langt planterne er fra lyset? Så man kan se om lyset skal hæves.

Og hvad med visning af pH/EC på computeren??

Havde tænkt at bruge en/nogle ultrasoniske sensorer til hæve/sænke mekanismen.

Men da Webcam også vil være en del af brugergrænsefladen, så er svaret til dig, nej, jeg laver ingen anden udgave da den udgave jeg er ved at udvikle allerede har de egenskaber ;)


Og så til min update:

Jeg har formået at afskaffe en fejl i systemet der fik hele maskineriet til at styrte sammen, og krævede en genstart for at det hele fungerede igen.

Et problem jeg har siddet med i over en måned, og som jeg var ved at opgive hele projektet over. (hvem gider have et system der skal genstartes på daglig basis?)

Men da det problem er ude af verden, fortsætter nu udviklingen med de restlige elementer. Såsom dyrkningsplan, radiour og meget meget andet... så lang vej endnu ! :D
 
Angående pH/EC, det kommer.

Den anvendte skærm i systemet har kun 2 linjer, men den færdige udgave vil formentlig bruge en skærm med 4 linjer i stedet. På den vil der således være plads til mere info, såsom f.eks. pH og EC :)
 

blackone

Active member
Veteran
Jeg er spændt på at høre om resultatet:) Indkapslet i en pæn boks er det her noget man skal af med adskillige tusinde kroner for at komme i nærheden af.
Jeg ville nok også sætte PH / EC helt op på toppen af listen - naturligvis med PH kontrol og pumpe til tilførsel af ph minus :)
Og med et trådløst modul logger man naturligvis bare på webserveren (På ens lokalnet) og checker systemet så skidt med antallet af linier.
 
Hey gutter.

Undskyld den lange tid siden sidste update. Har været lidt i gang med diverse så har lidt overset forum updates.

Anyway, her er et par billeder og et nyt youtube klip med mit Ghetto loft :)



n2rm.jpg


7jul.jpg



 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
damn man!!! Det er sgu fanme cool project du har gang i..... jeg gad godt at køre sådan en til mit grow.... og ik bekymre mig om det er for koldt eller varmt, og for høj eller lav fugtighed!!

Men mht co2 synes jeg at du skal virklig overveje at du får noget for pengene der.... for det første er dit grow i den størrelse at jeg tvivler på at du får så mange flere grams at indkøb af co2 kan betale sig (co2 er effektivt hvor du har mange store lamper i et varmt område hvor du kan hæve temp med 5-6 grader dvs spare på aircon og aligevel høste 5-10% mere) og en anden ting er at co2 skal ligge omkring 1200ppm HELE tiden til at du høster nogle fordele ved det! Det kan være lidt tricky med et system som ik er 100% tæt(nu tænker jeg på hvor tæt dit tag er).

men mad props bro!!!!! The more dedicated the more medicadet plejer jeg at sige ;-)

hygge

icetoker
 
Hej Icetoker, tak for dine kommentarer :)

Du har ret, jeg vil ikke kunne bruge Co2 til noget på mit loft. Men måling af denne kunne dog være spænende tænker jeg, samt anvendeligt hvis man nogensinde skulle bygge sådan et rum :D

Systemet er langt fra færdigt. Så mange detaljer og funktioner der skal tilføjes jeg noglegange har svært ved at overskue det, hehe.

Jeg synes nu bare det er rart at have trådløst styr på om hvorvidt lys, vand osv er tændt/slukket og vide hvad temperatur er osv. :)
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
Men det ville være vildt spændende hvis du fik lavet et lukket system med co2.....

en anden ting med co2.... nu kan man købe "svampe-box" i de diverse growshops som laver co2 med hjælp af mycelin!!! Glem det... spild af penge imho da du på ingen måde kan opholde konstant co2 i et skab/telt som skifter luft over 200 gang i timen!!!

weekend hygge

icetoker
 
Tid til en update

Meget er sket siden sidst. Jeg har tilføjet både vandtemperaturkontrol og vandstandsmåler til systemet.



Nu styrer computeren et varmeelement nede i vandbeholderen så vandet ikke fryser til her i den kolde tid. Planen er at smide et 1-200w element deri, lige nu har jeg kun en 25W enhed :(

Vandmåleren består af en ultrasonisk måleenhed.

Sådan ser min "status side" ud.
5j7p.jpg


Og her kan man se den aktuelle status :)
Youtube Video
 

Latest posts

Latest posts

Top