What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

1st Grow - Super Silver Haze - Indoor

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Chill down man, chill down ! :joint:

Trage aer in piept (sau mai bine aprinde un joint) si relaxeaza-te un pic. Iti faci prea multe planuri, iar de aici prea multe ganduri. Ai deja 2 seminte germinate, plus o a treia pe cale de germinare, ceea ce este oricum prea mult pentru un prim grow. Nu te grabi inca sa tii mame, pentru ca vei avea nevoie de spatii separate de veg si flower, iar asta complica lucrurile.

De crescut, cresc toate foarte repede (daca e sa ne referim la perioada de veg). Diferentierea se face cand e vorba de inflorire. Pe toata perioada vegetarii actualelor plante vei avea timp sa te gandesti si sa iti faci planuri. Daca faci treaba buna cu semintele astea de le-ai germinat acum, vreo 4-5 luni tot o sa ai de lucru cu ele.

Intrucat haze-urile tind sa se lungeasca mult in flower, iti recomand sa te pregatesti serios pentru asta, antrenand plantutele inca de mici. Eu le-as face toping dupa ce apare al 3-lea set de frunze (o sa-ti fie extrem de greu sa bagi foarfeca in ea, dar stai linistit ca nu pateste nimic rau), apoi dupa inca o saptamana, pentru a obtine niste tufisuri cat mai compacte si cu multe topuri. Daca mergi pe varianta asta, vei avea o sumedenie de ramurele numai bune pt clonat in cel mult o luna si jumatate, de te vei intreba ce sa faci cu ele.

Pana atunci insa trebuie sa iti pui la punct spatiul de grow, sa te asiguri ca temperatura, atat noaptea (cand ar fi normal sa ti luminile aprinse) cat si ziua , nu creste prea mult. Suntem la sfarsit de Iulie si perioada caniculara abia a inceput, deci cum nu se poate mai prost pentru niste rasaduri. Ca sa ai o crestere exploziva, asigura-le plantelor conditii propice (umiditate peste 50% si temperaturi sub 27C).

Pentru controlul mirosului ce intentionezi sa folosesti ?

Pana la urma in ce fel de pamant ai pus semintele ? AllMix sau ai facut rost de pamant de rasaduri (LightMix) ?

Am o nelamurire legata de spatiul tau de grow - spuneai ca e un dulap destul de mare. (mai mult lung decat lat - daca ma pot exprima asa) , dar cu toate astea tubulatura extractorului ai montat-o foarte inghesuit. Adminsia aerului proaspat pe unde se face ? Poti pune o poza mai explicita cu tot ansamblul ?
 

PedroAK47

Member
:)) o sa mai citesc despre toping. ms pt explicatia detaliata. Da e o perioada proasta pt ca s-a facut super cald dar nah le pun si experimentez vad ce iese, daca e prea cald si nu imi ies nu e panica pot sa o iau de la capat pe la inceputului lui sept cand e mai ok din pct de vedere al temperaturii. Pot sa mai adaug inca un vetilator in rest altfel nu prea am cum sa mai lucrez la temperatura.
Pentru controlul mirosului am luat kitul asta:

Kit Extractor+Filtru+Tub 150 mm/720 m3h

RK 150L/720(m3) [VCE0042]
Can-Lite 600 flansa de 150 [VCTF0091]
ALUCCONECT diam.152 / 10m lungime [VCFT010]
COLIER ALUMINIU 60-270MM [VCFT014]

Am luat BioBizz Light Mix si am pus in pahare de unica folosinta si dupa ce ajung radacinile la marginea paharului o sa mut in 6L tot in Light Mix si dupa 24L in AllMix.

Extractorul cu filtrul sunt inghesuite in partea unde evacuarea e afara. Pt aer proaspat mai exista o gura de aerisire in celalalt capat dar nu i-am pus ventilator. Cred ca pot sa-i pun un ventilator din ala de baie gen de 30,40 ron sa bage aer lent. Am mai taiat din tubulatura cum ai zis si e mai ok trage mai tare. O sa pun poze in curand.

Ms !
 

PedroAK47

Member
Stiu ca pot sa fac clone si din astea dar prefer unele mai mici si mai rapide si sa cresc o planta mare si sa o chelesc pt clone chiar daca-s indica dar toate la timpul lor :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cu etansarea spatiului de grow ai rezolvat-o ? Nu trebuie nici sa iasa si nici sa intre lumina. Dar cu izolatia fonica ? Daca stai la bloc ai grija unde elimini aerul , chiar daca treci prin filtru de carbon, tot e posibil sa mai scape ceva urme de miros.

Daca aerul pe care il bagi in growspace il aduci de afara, trebuie sa-ti instalezi un filtru , pentru a evita intrarea lighioanelor (insecte).
 

PedroAK47

Member
growul e etans. am pus cauciuc pe la usa am dat cu gips in jurul tubulaturii care iese. cu kit pe la prag. extractorul nu se aude. odata ce am inchis usa daca ma duc la 2m distanta e liniste totala. daca scot capul pe un geam nu se aude nimic.
iesirea e in afara. aerul care-l bag e din casa. daca zici ca nu ar elimina mirosul complet inseamna ca trebuie sa mai caut si alte metode.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mirosul depinde foarte mult si de strainurile crescute. Nu e recomandat sa cresti strainuri cu miros puternic atunci cand ai vecini, si mai ales nu in primele growuri, pana nu iti pui spatiul de crestere la punct. Nu stiu cat de mare este filtrul tau cu carbon, dar daca l-ai ales un pic supradimensionat nu ai de ce sa iti faci probleme. E bine insa sa fi tot timpul un pic paranoic in privinta asta si sa nu te culci pe o ureche.

Daca e debara, de ce te-ai chinuit sa pui mylar, cand puteai sa dai pur si simplu cu vopsea lavabila ? Mai ieftin si totodata eficient si rapid.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ozonul este bun pentru a neutraliza mirosurile din aerul pe care il evacuezi doar daca ai o camera in care acesta poate actiona (ozonul trebuie sa intre in contact cu fiecare particula purtatoare de miros si sa oxideze respectivele substante pentru a le neutraliza). Este intradevar periculos atat pentru om, cat si pentru plante si animale.

Eu am folosit un generator de ozon care produce 3.5g/h si tot nu reuseam sa neutralizez mirosul de AK47.
 

PedroAK47

Member
am incercat sa fac poze cat mai bune dar nu prea am loc. sper ca se intelege cat de cat :)
 

Attachments

  • IMG_20130730_163939.jpg
    IMG_20130730_163939.jpg
    74.3 KB · Views: 24
  • IMG_20130730_164100.jpg
    IMG_20130730_164100.jpg
    60.1 KB · Views: 20
  • IMG_20130730_164136.jpg
    IMG_20130730_164136.jpg
    79.2 KB · Views: 15
  • IMG_20130730_164145.jpg
    IMG_20130730_164145.jpg
    72.2 KB · Views: 19
  • IMG_20130730_164339.jpg
    IMG_20130730_164339.jpg
    42.4 KB · Views: 20

Greengo24

New member
Salutari ICMag, felicitari Pedro pentru strain-ul ales, chiar daca sub 9 sau 10 saptamani de flower nu ai sanse sa ii faci freza( din experiena spun ca se cunoaste detul de bine taria lui daca este cules mai devreme de aceasta varsta), un lucru e cert, nu o sa regreti ca l_ai ales.
Ai facut bine ca ai ales light mix pentru vegetatie; referitor la ghiveci, poti folosi lejer in primele 3 saptamani de veg pet-uri de 5 L chiar de 2L. In prima saptamana nu are rost sa folosesti toate becurile, e suficient la jumatate; o sa ai o crestere mai lenta in primele 3 saptamani de veg( in comparatie cu un strain indica), dar va exploda dupa aceasta saptamana si mai ales in flower, asa ca trebuie sa ai grija cat de mari vrei sa le faci. Sa ai bafta cu ele si mai ales rabdare pentru ca 11 luni nu vor trece prea repede fiind si primul grow.:)
 

Greengo24

New member
este un strain preponderent sativa totusi, are nevoie de ceva mai mult timp in plus pentru a beneficia de tot ce are ea mai bun ;) :tumbleweed:
 

Greengo24

New member
pai si cu 4 sapt de veg si 10 11 de flower nu ajungi tot spre 14 15 saptamani;) in total?

crede-ma stiu ce vorbesc cel putin referitor la acest strain; am crescut in trecut SSH si asteptam cu nerabdare sa vad un grow de la zero pe acest forum:)

da man, scuze de greseala,:thank you:era vorba bineinteles despre 11 saptamani de flower:p. fereasca Dumnezeu de 11 luni:d, ne_am lasa toti pagubasi
 
Last edited by a moderator:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Si cand te gandesti ca majoritatea copiilor in 9 luni sunt gata de livrare :biggrin: :joint:

Va fi intradevar un prim grow interesant daca te vei tine de el. Nu ezita sa ceri parerea celorlalti atunci cand ai nelamuriri sau probleme si inarmeaza-te cu foarte multa rabdare.
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Am crescut SSH de la Greenhouse si sincer nu mi-o placut... daca stau bine sa ma gandesc o fost ceea mai mare pierdere de timp si spatiu din cariera mea de vulpoi batran... sigur fiind vorba doar de o singura boaba e posibil sa fi avut eu ghinionul ala chior de a da exact peste fenotipul ala numit "fan" sau "otava", cum va place... l-am mai vazut reportat pe subforumul lor de cateva ori ceea ce inseamna ca e destul de recurent...

Anyway, ce vroiam sa spun e ca te cam pripesti cu vase de 25 de litri in spatiul ala... io am crescut o clona intr-un bidon de 2l, fara pic de veg, si dupa 6 sap trecuse binisor de un metru... la 15 sap nu dadea nici un semn ca va termina vreodata si dupa ce-am testat-o de cateva ori am donat-o unor amici mai deprinsi cu "low quality". Iti doresc mult noroc orisicat si abia astept sa-mi demonstrezi ca nu am dreptate :biggrin:
 

PedroAK47

Member
Azi cand m-am uitat in grow erau 34 de grade afara erau 20 wtf. cand ma uit mai bine tubulatura rupta si tot aerul cald il baga inapoi... am reparat si acum s-a dus in 27 grade, umiditate 51%
o planta am bagat-o sub lumina, una e in pamant nu a iesit iar a 3 a nu a germinat in servetele. ud pamantul asa light cu pulverizator cat sa fie putin umed.
 

Attachments

  • IMG_20130731_132823.jpg
    IMG_20130731_132823.jpg
    46.2 KB · Views: 18
  • IMG_20130731_133702.jpg
    IMG_20130731_133702.jpg
    51.4 KB · Views: 19

PedroAK47

Member
am citit ca co2 e mai greu gen si daca pui furtunu pe unde iese co2 langa radacina ar mai ramane ceva acolo si ca e super bine pt plante sa ai concentratie mare de co2
 

Latest posts

Latest posts

Top