What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Επισκεπτες!

antartist

Member
Φίλε ορφέα βρισκόμαστε ήδη σε αντάρτικο και σε λιγο, αν οι θεωρίες συνομωσίας επιβεβαιωθούν, ακόμα και την ντομάτα θα την καλλιεργούμε παράνομα.
Παρόλα αυτά δε μ' αρέσει να καλλιεργω κλίμα τρόμου..

Σχετικά με το κόστος των βιολογικών,στην τελική δεν είναι και τόσο ακριβά,εχουν παραπλήσιες τιμές με τα χημικά/συνθετικά, η δράση τους αμφισβητείται συνήθως και όχι η τιμή τους.Ετσι κι αλλιως όταν έχεις τέτοια χόμπυ σαν τα δικά μας,παίρνεις απόφαση οτι ανα φάσεις θα τα ακουμπάς, με μια σημαντική επιβράβευση όμως να σε περιμένει πάντα στο τέλος..

Είναι κρίμα να χάνεις φυτά αλλά σίγουρα υπάρχουν και "πράσινες" λύσεις με γαμάτα αποτελέσματα.

Είναι θέμα επιλογής.

ΝΕΑ ΚΑΝΝΑΒΟΚΡΑΤΙΑ
 

epiplas

Member
και μεις απο την αντιπολητευση στιριζουμε τα οργανικα!! ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΑΦΟΚ
 

maik1969

Member
εχω το ιδιο προβλημα ,το φυτο ειναι 10 εκατοστα ραντισα με το εξης , μισο λιτρο νερο και μια σκελιδα σκορδο στο μιξερ .θα περιμενω να δω πως θα αντιδραση το φυτο , και θα επαναλαβω σε 48 ωρες , ελπιζοντας τα φυλλα καθαρισουν .
 
O

orfeas

Το σκόρδο δεν είναι εντομοκτόνο, Μιχαλάκι, εντομοαπωθητικό είναι...
 
O

orfeas

Codex Alimentarious που χωρίς να είμαι βέβαιος ψηφίστηκε και από την Ελλάδα...
 

antartist

Member
Ναι ορφέα, codex alimentarius λέγεται αλλα δεν γνωρίζω σε ποια φάση της διαδικασίας έγκρισης του νόμου βρισκόμαστε ακριβώς.Πίκρα.

Tα γκομενακια να πανε να γα.......ν αν αυτο ειναι καλο για τα μωρα μου..
Η αιωνια ερωμενη Αγιε που λες...

Ορφέα τελικα τι εγινε με τις ακριδες; Αρχισαν να μου την πεφτουν κι εμενα σιγα-σιγα και υποστηριζω με μαντζουνι οσο μπορω...
 
O

orfeas

και γκομενοαπωθητικό :laughing:
Α, οπότε δρα και ως εντομοκτόνο αφού οι γκόμενες δεν πλησιάζουν κι άρα σεχ εν έσιει και κατά συνέπεια ούτε και μιτσικουρούθκια:laughing:

Αντάρτη, δεν ψέκασα λόγω βροχών. Όμως κανα δυο φυντανάκια έγιναν βορά των νεογέννητων τους(ακριδών). Εν τω μεταξύ, από που να φυλαχτείς όταν είναι σύννεφα οι άτιμες στα γειτονικά μέρη...
Το μόνο που παρακαλώ είναι να μην τα εντοπίσουν...
 

antartist

Member
Αν ερθει συννεφο ορφεα,μονο το τουλι με σωζει προσωπικα.
Παντως δυο βραδια τωρα που ψεκασα ενδελεχως δεν ειχα αλλα εμφανη δαγκωματα,αν και ειναι παντου αυτα τα μικρα,γλυκα ακριδάκια :cathug:
Πηγα μια βολτα και απο το shop σημερα και μου συστησαν ενα aliosan για τις ακριδες,το οποιο παλι με βαση το σκορδο ειναι φτιαγμενο..
Οποτε σκορδοστουπι all over.
 
O

orfeas

Καλά, ακρίδες αυτές, Κόναν εγώ!
Τα σκορδοστούπια θα πέσουν στη Κάλι, αλλά στη περιφέρεια θα πέσει Sevin κι ας με κατηγορήσουν για χρήση χημικών όπλων:laughing:

Εν τω μεταξύ, μες στα αμπέλια είσαι;
 

maik1969

Member
κάτι λίγα ,μικρά ,άσπρα σαν αραχνακια που με το ζόρι τα έβλεπα με ενα μεγενθητικο φακο πλέον δεν υπάρχουν .οπότε κάθε 3 μέρες ψέκασμα . το ιδιο ζωύφιο είχε και μια γλάστρα με βασιλικο και η ‘’θεραπεία’’ δια πασα νοσω έπιασε και στο βασιλικο . Το καλο βέβαια είναι ότι η σάλτσα για την μακαρονάδα δεν θα θέλει σκόρδο , καννάβι με άρωμα σκόρδο υπάρχει ?
 

antartist

Member
Ορφεα δεν υπαρχει κανενος ειδους συστηματικη καλλιεργια εδω γυρω.Υποθετω ευτυχως!!
Μονο εντονη βλαστηση

Μαικ θα σου απαντησω καπως ανωριμα με ερωτηση.Κανναβι με αρωμα δηλητηριο υπαρχει;
Και ασε που βρε χαζουλη μετα απο μερικες ωρες η μυρωδια φευγει.
Και ακομα δεν υπαρχουν διαμορφωμενα ανθη να απορροφησουν τη μυρωδια ωστε να επηρεαστει και το αρωμα του τελικου προιοντος...
 
O

orfeas

Τώρα, μάιτ, με βάζεις σε σκέψεις! Δηλαδή, εγώ που ραντίζω με τσουκνίδα που βρομάει σκατίλα, λες να πιω σκατένια φούντα;:woohoo:
 

epiplas

Member
καπου διαβασα οτι 1ωρα πριν το κοψιμο αν του ριξεις εκχιλισμα απο βανιλια η και αλλα μηροδικα με νερο το θεμα μετα θα βγαλει λιγο την γευση που το δινεις. ισχυει?
 
O

orfeas

Τελικά το σκορδοστούπι δεν φαίνεται να κάνει τίποτα με τις ακρίδες, σε μένα τουλάχιστον. Διαπίστωσα δε ότι ένα σμήνος σπουργίτια τις γαμούν τη φάρα. Απλά όταν η βλάστηση είναι ψηλή κρύβονται καλά οι άτιμες. Σ' αυτή τη περίπτωση καθαρίζουμε τη βλάστηση καταστρέφοντας τη κρυψώνα τους κι έτσι τα πουλιά κάνουν πάρτι.
 
O

orfeas

τρία πουλάκια κάθονταν ...:woohoo:

εκεί πάνω στις Πάχνες
τ' ακριβοθώρητα φυτά του Άγιου βιγλίζαν
ακρίδες μη τολμήσετε
ούτε να το σκεφτείτε
γιατί βορά στη μούτη μας
ευθύς θε να γενήτε
 
O

orfeas

Ρόνυ, ευχαριστώ για το σύνδεσμο! Οι ακρίδες όμως είναι πολλές και είναι παντού! Ακόμα και μέσα στο σπίτι έχουν μπει.
Το σεβίν φαίνεται να κάνει κάποια δουλειά, απλά πρέπει να αδειάσω κάμποσες 12άρες ραντιστήρες στη περιφέρεια...:mad:
 
Top