What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Kun VITUTTAA!!!!

kooljay

Member
Mulla on ollu kyllä huurteista settiä mut ei oo turvonnu samoin kun natikalla. Voi olla ledeistäkin kiinni millasta tulee. Ei ne mainosmiesten puheet kutiaan pidä mutta ei ne ledit nyt paskojakaan ole mitä moni väittää. Uskoisin et spna ja led vois olla kombona just se mitä haen. Budit on ollu kyllä tiukan tuntusia ja näkösiä freesinä mut kuivuessaan tullu ilmaviks. Ei sinänsä mulle mitään merkitystä kun en kasvata kun itelleni, mutta kyllä se esteettisyys on osa nautintoa kun purkista kaivaa nuppua. Kimaltaa niin perkeleesti mutta ei oo niin fättiä :) g/w suhteessa oon noilla ledeillä saanu paremmin kun natikalla. Sit jos vegettäis kunnolla ja kasvattais tota wattimäärää natikoissa niin ledit jää kauas taakse. Tollaseen pien viljelyyn mitä harrastan niin on ihan kelpoja. Mut scrogi on mun mielestä ainoa vaihtoehto kun ledeistä kyse.. Sit kun niitten valaisuala on pieni niin 1x1m tilassa pitää olla ainakin se 2 paneelia mut mieluiten kolme.
 

maks420

New member
Jokin aika sitten suoritettiin vertailu. Useammassa paikassa samaa fenoa, samoista pistoista. Vanhan ja halvimman kiinaledin alla tuotettu gugeli oli maukkainta vs natikat. Sadon määrää vain pitäisi saada kasvatettua. Luultavasti toinen paneeli enemmän kuin tuplaisi sadon.

Minäkin rummutan scrogin puolesta. Heikko "läpäisevyys" pakottaa tähän, mutta vastapainona jokainen verkon päällä oleva nuppu on lähes yhtä iso ja tiukka. Muuten alemmista oksista tulee syömäkelvotonta höttöä.
 
U

unthing

kalliita ovat vielä suatana, viimeiset pari vuotta tuntunut et parin vuoden päästä räjähtää ja hinnat tippuu ja tehot nousee huimasti. nyt oli kai joku ennuste että 2015 pitäs näin käydä eli pari vuotta :D no viimeistään vuosikymmenen lopussa vois kuvitella olevan varsin varteenotettava tekniikka. onhan noi pienemmässä mittakaavassa jees.

toinen ihan kiintoisa ollut seurata on noi uuden sukupolven keraamiset monimetallit eli cdm, mutta on niissäkin hinnat aika kohdillaan noissa isommissa. jos joku tästä tekniikasta enempi tietävä haluaa valaista asiaa enempi ni ois kiva :)
 

kooljay

Member
Maks420 laita nyt hyvä mies linkkiä tohon tutkimukseen, mä puhun vaan omista kokemuksistani ja havainnoista. Mua kiinosti noi ledit niin paljon että oli pakko kokeilla, g/w suhde oli kohdillaan vaikka laskin pelkästään ne hyvät nuput siihen. Mutta ei ledeistä ainakkan vielä ole natikan kaatajaksi. Ja lisäksi niillä kasvatus vaatii jonkin verran kokemusta alleen että saa kaiken hyödyn irti. Aika paljon nähny noita päivyreitä jossa on saatu 40-60g 120 w ledillä.. Paremmat setit löytyy vaan markkinamiehiltä. En nyt lähde kehumaan mut ite sain noilla 120w x 2 tehoilla reippaasti tehoihin nähden. Suurin g/w koskaan mutta se kun ei ole se ainoa mittari.. Parhaat setit on kuitenkin tullu spna'lla
 

maks420

New member
Hehe. Viittasin oman porukan kesken suoritettuun tutkimukseen :)
Tämän siis kuulin pistojen omistajalta, joka sai samaan aikaan useammalta henkilöltä maistiaiset. Ei todellakaan ole lähtöisin minun eli kasvattajan päästä.

En usko että ledistä on ikinä "korvaamaan" natikkaa, kun puhutaan isojen tilojen valaisusta. Mielestäni scrog on ehdoton, joka asettaa pinta-alalle rajoituksia. Mutta omaan käyttöön kasvattaminen on paljon vaivattomampaa ja huomaamattomampaa. Eihän tuo oma kiinaledi ees näy etäluettavassa mittarissa, kun todellinen kulutus on n. 62w.
 

kooljay

Member
No eihän tollanen vertailu oo missään nimessä käypä, se että on samoista pistoista ei meinaa mitään. Aika monta muuttujaa.. Kaikki kasvaneet eri olosuhteissa, eri ravinne ohjelmalla, eri alustoilla ja eri tyyppien kasvattamana. Ja nimenomaan toi viimenen ratkaisee, se on ihan sama et juoksisin kilpaa usain boltin kanssa eri lenkkareilla ja laittaisin sen murskavoiton kenkien piikkiin, juostaisko me sit sama aika jos molemmilla ois samat kengät.. Just näiden vastaavien huuhaa juttujen takia otin itse selvää mihin noista ledeistä on :)
 

maks420

New member
Kylläkyllä. Silti ei poista sitä faktaa, että ledillä oli tiiveintä.

Tuollaisen koeasetelman järjestäminen vaatii paksua kukkaroa. Jos halutaan käyttää yksikkönä g/w tulisi molemmissa olla sama tehonkulutus. Kuten kirjoitin niin oma 90w paneeli käyttää vain reilut 60w sähköä tulisi kokeessa olla 400w natikka vs 600w led paneeleita. Olosuhteet ovat myös väistämättä erilaiset kun natikka säteilee huomattavasti enemmän lämpöä kuivattaen välimateriaalin nopeammin.
 

ambient

Member
muaki vituttaa! ei kovasti onneks tällä hetkellä mutta kumminkin!
mua vituttaa etten voi muokata näitä mun viestejäni!! ihan vaan sen takia kun yritän pitää pvkirjaa nii onpa vitun kivaa kun et saa sinne virheitä korjailtua ja päivityksetki menee ihan helvettiin... eikä edes ainoo asia mikä vituttaa. mua vituttaa vielä enemmän tää kielitaidottomuus.. ymmärrän kyllä joten kuten enklantia mutta puhua tai kirjottaa sitä en osaa ala-aste tasoo enempää, jos sitäkä -_- mikä vääryys! nii ja nyt ku rupes miettii nii vituttaa seki ettei tunnu edes oppivan perkele.. aivot sulanu liiasta ganjasta ja holista :biggrin: paljosta jää paitsi kun ei kieliä ymmärrä ja se jos mikä vituttaa :mad:
 

kooljay

Member
Mua ei vituta koska trele morele on maailman parasta kukkaa vaikka olikin kosteaa ja pikkupikku sample uteliaan ja kärsimättömän vapossa.. super positiivista :)
 

k-grower

Member
"mailmanparasta" tuo sana saa voimaan pahoin.
mistä ihmeestä säkin tiedät mitä kaikkea ihmisillä kasvaa ympäri mailman kaapeissaan.
 

kooljay

Member
Sulla ei ilmeisesti mitään kun noin kiukuttaa tai sitten oot tosikko, miten helvetissä kukaan ehtis jokaista lajiketta edes maistella.. saati vertailla keskenään jos vuoden kaikille päiville riittäis kymmeniä testattavia öajikkeita. Kyse oli lähennä itselle uuden lajikkeen ylistyksestä, polta savut ja vedä vaikka lapaseen niin pahoinvointi kaikkoaa, ja miks edes kuvittelet että se maailman paras kasvaa jossain komerossa sen sijaan että olis vaikka täysin koskemattomana kasvava laji jossain sademetsien uumenissa.

Tässä päivi räsäs editti edellisestä: vapotin kosteaa treleä, jota pidin varsin miellyttävänä. Tämän johdosta toteaisin sen olevan kenties parasta mitä lähi vuosina olen maistellut
 

kooljay

Member
Otetaan otetaan, harmittaa vaan jos joku ajattelee et oon joku ylimielinen paskiainen.. mitä en ole, ihan tavallinen paskiainen vaan :)
 

hamppuu

Member
Mitä väliä mitä joku ihminen netissä ajatteleee susta kooljay... Netissä kun liiikkuu niiin ei pidä antaa muiden negatiivisuuden vaikuttaa itteensä.. sama pätee oikeessakin elämässä.
=)))

http://www.youtube.com/watch?v=gODh1nsHlPg Siinä vähän positiivista reggaeta vitutukseen!!!!!

Ps,, tiedän tunteeen kun eteeeen ilmestyyy uusi lajike ja otat ne ensimmäiset maistiaset.. Siinä vaiheessa tuntuu että täähän on paras lajike ikinä.. Vaikka jokainen meistä tietää että ei ole semmoista kuin "paras lajike". Jokaisesta lajikkeesta löytyyy jotain hyvää, kuhan kasvattaa oikein :)

T. MR-Positive-Guy
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
tumblr_lux0c3uIsg1qlkly8.jpg

b65.jpg
 

k-grower

Member
eipä mulla hetkeen ole ollut tilannetta jossa polttoa ei olisi ollut.
omasta mielestä tuommoinen vouhkaaminen ja hypetys on vaan perseestä ja tekee sanojasta melkoisen narsistin (varsinki niiden joukossa jotka ei tiedä että yksi kehuu omaa kukkaansa mailmaparhaaksi vain lämpimikseen) näinkin ympäripyöreissä asiassa missä on melkein aina yhtä monta mielipidettä kuin on kasvattajaa.
sori jos egosi koki kolauksen, mutta yleensä ja suurin osa ihmisistä sanoo mitä tarkoittaa.:tumbleweed:
 

kooljay

Member
Omaa kukkaa.. no joo omistan sen ja kasvatin siemenestä mutta kaikki kunnia itse kasville ja breedaajalle :)
Huono leuhkia sillä et sain sen pysymään hengissä kaatoon saakka, se kun ei taitoa vaadi. Itse laadun kanssa mulla ei juurikaan ole tekemistä. Lajike sattuu sopimaan mun mieltymyksiini, eikä mun egoni kokenut kolausta. Enkä ole narsisti.
Ja enkä myöskään jaksa käydä jotain foorumisotia, ymmärsit väärin mitä halusin viestiä thats it.
Ja joo yleensä tarkoitetaan mitä sanotaan mutta ajattelin ton viestin olevan niin absurdi ettei sitä kukaan ota tosissaan :)

Eli tarjoaisin pesällisen rauhan eleenä jos se olisi mahdollista :)

Hyvä ettei budit lopu kesken.. ja bt hehehehe totta tosiaan

Edittiä.. tosta hypetyksestä vielä, ootko k grower käynyt koskaan siemenpankkien sivuilla ;-)
 

k-grower

Member
aika monenlaista tablaajaa löytyy, oon kyllä tavannu ihan netin ulkopuolellakin tyyppejä jotka mainostaa kukkaansa vahvimmaksi ikinä missään joten eipä se hirveän absurdia ole ajatella jonku sanovan sitä netissä tosissaan - kaikki kun ei tunne toisia täällä niin vaikea tehdä oletuksia.

"Edittiä.. tosta hypetyksestä vielä, ootko k grower käynyt koskaan siemenpankkien sivuilla ;-) "
juu, kukapa ei joka on tässä harrastuksessa.
 

Vapolize

Active member
eipä mulla hetkeen ole ollut tilannetta jossa polttoa ei olisi ollut.
omasta mielestä tuommoinen vouhkaaminen ja hypetys on vaan perseestä ja tekee sanojasta melkoisen narsistin (varsinki niiden joukossa jotka ei tiedä että yksi kehuu omaa kukkaansa mailmaparhaaksi vain lämpimikseen) näinkin ympäripyöreissä asiassa missä on melkein aina yhtä monta mielipidettä kuin on kasvattajaa.
sori jos egosi koki kolauksen, mutta yleensä ja suurin osa ihmisistä sanoo mitä tarkoittaa.:tumbleweed:


Mikä ihmeen hypetys ja vouhkaus,toinen fiilistelee hyvää kukkaa,ei sen kummempaa.
:chin:
Ihmetyttää miten joku voi noin pahasti pahottaa mielensä,että tarvii mennä henkilökohtasuuksiin ja nimitellä toista narsistiks jne...
 
Top