What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

DAVID1985

New member
coolbud nu fi rau ca poate si u ai fost ca mine la inceput nu mai radeti de astia care vor sa faca si iei prima data ti- fi recunoscator daca mai invata u
 

fenomeno_djo

Active member
E un site despre cresterea ierbii, pentru numele lui Jah :)) Cum de unde sa te informezi ? Ai tot ce-ai vrea aici. Fii mai specific, ca sa te putem ajuta. Daca vrei sa afli mai multe despre outdoor/guerilla grows atunci na, om care-a aruncat boabe de cannabis fara niciun plan si seriozitate, un user care te poate ajuta: Gantz. Daca nu stii sa-l cauti si sa dai click pe linkurile din semnatura, esti pierdut. Mai grav e daca nici macar nu incerci, ma-ntelegi David ?
 

fenomeno_djo

Active member
Multi am dat teste cu mostre biologice profei de biologie Hemp:laughing:..putini am ascultat ce zice. Eu cel putin nu :D Dar sunt aci si cresc plante fara vreun ajutor din partea ei, doar a cartilor si a cititului (aici includ si pe voi;) )
 
Mie mi-a placut sa fac atlas din ala botanic in clasa 5 - 6 sau cat o fi fost... desi cred ca nu a prins vremea aia ca sa isi mai aduca aminte una alta (
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Boabe de fasole si porumb nu puneati la incoltit si voi in bucati mari de vata imbibata excesiv in apa, de se imputea ca toti dracii ? :joint:
 

Numaya

Member
@David -

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=133241 - Sa arunci un ochi si prin linkurile din semnatura lui Gantz

sticky urile nu sunt doar cu reguli de conduita :D

- germinat : se umezeste un servetel de bucatarie ( nu hartie igienica ), se pun semintele , se acopera cu un alt servetel de bucatarie umezit, se pune pe o farfurie , se acopera cu folie de plastic, se pune intrun loc uscat, intunecat si caldut ( 24 -28 C ) - in functie de genetica o sa le iasa coditele intre 24h pana la chiar 5-7 zile la unele.
In caz de apar complicatii - se gasesc si solutii :D

- Pus samanta in pamant: dupa 24-48 de ore samanta pusa la germinat ar trebui sa fie cu codita ( cotiledonul ) deja dezvoltat.
inainte de bagat in pamant cred ca ai niste dileme - in ce le pun, cat pamant ii trebuie, ii dau nutrienti acum, la ce lumina le las, etc ... o sa apara tot tm intrebari si tu o sa le raspunzi , alta varianta nu ai daca vrei sa fumezi ceva crescut de tine :D
Ca sa incercam sa acoperim cateva intrebari de baza...

In cazul tau ai soiuri autoflower - au comportament diferit fata de semintele regular sau fem si aici ma refer la: au durata de viata mai scurta- deci nu au la fel de mult timp sa se dezvolte cum au celelalte si asta face ca perioada de vegetat sa fie foarte importanta la soiurile Autoflower.

Pentru un vegetat optim o sa trebuiasca sa le planuiesti un singur transplant - soiurile autoflower fiind sensibile la transplatat ( Dupa Fiecare transplant, facut chiar si de cei mai experimentati crescatori planta va simti un asa zis Stun - perioada de adaptare cu noile conditii in care cresterea propriu zisa trece cumva cateva zile pe locu doi - zile pretioase pentru o planta Autoflower cu o perioada de vege de 3 -4 saptamani )

Pentru Autoflower trebuie sa planuiesti spre exemplu si modul in care cresc si partile nevazute al plantei - radacinile. spre deosebire de soiurile clasice , cele AF au tendinta de a forma un sistem de radacini diferit. La cele normale - avand si o durata de viata mai indelungata se intind pe o raza mult mai mare radacinile pe cand la soiurile AF au tendinta de a se adanci mai mult decat sa se intinda - fapt ce recomanda folosirea unui vas oarecum adanc ca prima gazda pentru flori in cazul in care planuiest sa le pornesti indoor ( ca si recomandare - pahare de 0,5 L de bere )

Ce pui in pahar - in cazul tau recomand un pamant de rasaduri afanat care sa permita o dezvlotare rapida si uniforma a sistemului de radacini.

Ce faci cu paharele - ezista variante si aici in functie de planurile tale.
.vegetezi indoor ? - 20/4 este un ciclu de lumina recomandat strainurilor tale, 25 - 27 C temperatura optima, ventilatie - e o necesitate ( miscarea continua intareste planta - circulatia aerului e benefica, etc )
.vegetezi pe balcon ? - nu e mare lucru de zis aici :D ( eventual daca e inca rece noaptea sa le muti unde nu e )
.plantezi direct in locul final? - succes

Gata... am terminat cuiu...

inceputul sper ca il incepi cu ce am aberat eu acolo, daca macar ai acum cateva intrebari care sa te roada :))
 

coolbud

puffin' the herb
De 24/0 pentru Auto vad ca nu vorbeste nimeni , eu am al 3-lea grow la 24/0 si n-am avut o singura problema.
 

Numaya

Member
24/0 - se vorbeste despre :D
personal pentru autoflower prefer 20/4 din varii motive - 24/0 in setupul meu ( vegetez CFL ) nu face nici o diferenta vizibila la dimensiunile plantei asa ca 20/4 e avantajos pentru durata de viata a instalatiei - a facturii - genereaza o perioada de 4 ore oarecum mai rece cu cateva grade care din punctul de vedere al planingului ajuta la acomodarea plantelor la outdoor - asa o simt asa o fac :D
... daca ai cumva niste puncte care eu am omis si crezi ca ar aduce avantaje te rog sa impartasesti ... suntem aici sa invatam :D
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
te inseli. cfl-urile au un numar limitat de porniri. asa ca 24/24 e mult mai bun pentru durata aparatajului si a becurilor fata de o pornire pe zi. si consuma si mai mult la pornire decat in utilizarea normala, asa ca nu e mare economie sa le opresti pentru 4 ore ore pe zi, per total, cu schimbul de becuri, iesi mai bine daca le lasi 24/24.
 

coolbud

puffin' the herb
Eu de cand am luat primele seeduri de auto le-am vegetat 24/0 deoarece aveau mai mult timp sa se dezvolte in special in perioada de vegetatie , cooltubeul m-a ajutat mult sa o tin la distante internodale mici deoarece pot tine planta la 5 cm de cooltube ceea ce este un avantaj , am o ventilatie excelenta , am 1 extractor exact in cooltube care trage si aer rece si scoate si aerul cald in acelasi timp si am 1 vent care bate si pe sticla cooltubeului , cand vin caldurile mari voi avea aproximativ 27 28 de grade dar aia va fi deja in flower ceea ce nu o va afecta , pentru ca daca stam sa ne gandim , si afara cand sunt caldurile alea infernale , ele stau in mult mai multe grade si n-au nici pe dracu.Eu am observat de cand cresc iarba ca de fiecare data cand tineam cat mai apropiate becurile se facea magie si tot timpul m-am bazat foarte mult pe lumeni.Am vazut multi oameni care nu prea se descurca cu chestiile astea si mie sincer mi se par banale , va zic sincer primul meu grow a fost pe balcon , am crescut gen 6 plante si le-am dus pana la capat in ghivece de 10 litrii cu pamant florasol de la kaufland fara pic de nutrienti si le-am crescut cu un minim de documentare , adica gen am citit despre germinare si cam cand ar termina , dupa ce sa ma axez sa stiu cand pot sa o tai si cam atat.Una din acele plante a fost plina de spidermites si tot am dus-o pana la capat , nu au reusit sa o ucida si mirosea a naiba de bine.Nu am avut nici macar seminte cumparate , erau bagseeduri din weedu ce-l fumam (cumparat) si tot au iesit bine.Cheia succesului ar fi pasiunea , rabdarea si atentia.
 

bbk11

Active member
Bună. Am și eu o înrebare. Albinele pot dăuna cumva? Dacă le pun în apropierea unor stupi?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
albinele nu pot dauna nimanui in nici un fel. decat poate daca esti alergic la intepatura lor. ajuta, in schimb, cu polenizarea, asa ca daca ai canepa in zona, exista sansa mai mare sa te trezesti cu seminte, albinele fiind f bune caratoare de polen.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu, daca vrei sinsemilla va trebui sa cauti o zona fara canepa. pe la munte si in nordul tarii nu e canepa mai deloc. campia romana, cea de vest si sud-estul tarii, in schimb, sunt pline de canepa si e mica sansa sa scoti 100% sinsemilla.
 

coolbud

puffin' the herb
Daca vrei seeds , da.Dar si asa nu sti ce polen aduc ele.Deci tu daca vrei doar weed fara seeds nu e nici 1 beneficiu
 
Top