What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

sznake

jarhead
Si la organici se aduna saruri.. saruri ORGANICE. :tiphat: :D Controlul PH-ului e o practica sfanta, indiferent de originea nutrientilor folositi..
 

fenomeno_djo

Active member
Curios lucru sznake. O sa-mi cumpar un ph metru sa ud cu apa calibrata mai pe viitor florile. Chiar sunt curios daca nu te poti baza pe un ph aproape de 7 si stabil la un amestec de turba + pamant + vermiculita + perlita + ingrasamant organic. Oricum, pan' acum, din alt motiv decat cel de curiozitate, n-o sa-l cumpar.

Am vazut la un user de-aci, la semnatura sa: "Ph meter? We don't need no stinkin ph meter!" Crestea organic omul :))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca sznake vorbeste de cele "organice" la sticla. daca iti faci tu mixul si il imbunatatesti cu materie organica, odata ce "il coci" putin si se uniformizeaza ph-ul si nutreintii in mix, nu mai are nevoie de nimic decat apa.
eu nici cu nutrienti minerali nu mai folosesc ph meterul, decat daca schimb sursa de apa sau apar probleme. in rest se mentine 6.5-6.8 fara probleme. (trebuie sa mentionez inca ca nu exagerez cu nutrientii, si rar dau peste juma de doza. la fertilizare intesa e mai greu fara instrumente de masura, pentru ca marja de eroare e mai mica.)
 

fenomeno_djo

Active member
Atunci e clar, nu e organic despre ce vorbim :D. O gramada de "ceva organic" isi ajusteaza singura ph-ul prin faptul ca acolo traiesc microorganismele care regleaza ph-ul prin digestie si apoi excretie.
:wave:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca am adopta toti forma "organic" pentru ce e viu, si "din surse organice" pentru ce e fermentat si pasteurizat, ar fi mult mai usor de discutat pe aici.

si da, se poate face overfert cu slow release, chiar foarte usor. o gramada de ceva-uri care se degradeaza usor, impreuna, pot da drumul la prea mult nutrient odata. din aceasta cauza si din cauza ca daca pui prea mult vei avea azot mai mult decat iti trebuie in flower, nu e recomandat sa le utilizezi in exces.
 
Mi s-a intamplat si mie o data sa mananc un sfert de tava de negresa, pentru ca era foarte buna si tocmai fumasem ceva inainte, de mi-a dat niste munchies de imi venea sa imi mananc si degetele.

De cand cu povestea asta cu MJ mananc si eu de rup. Fac ravagii in frigider, in conserve in totul. Am pus 5 kile pe mine in ultimile 3 luni... ceea ce nu mi se intampla cam niciodata :)

Chiar ma gandeam cum pisici as putea controla aspectul asta ca ma cam sperie. Nu ma mai opresc din mancat. Ajung des la faza in care nu mai pot rade de plin ce-i stomacul.

A incercat vreo cineva sa controleze foamea? Cum faceti?
Adica chiar daca nu mananc sa zicem seara a doua zi dimineata ma trezesc cu aceeasi foame fenomenala.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mananca normal, si mereu inainte sa fumezi. daca trebuie sa mananci ceva dupa ce ai fumat... abtine-te sau mananca ceva cu putine calorii, de exemplu un fruct. sau fa-ti un fresh, sau un smoothie.

eu am luat 15 kile intr-o iarna, dupa o recolta bunicica din renumitul GG (ala de golesti frigiderul si mai mergi sa si cumperi dupa ce-l fumezi).
le-am dat jos pana la urma, si de atunci nu le-am mai luat niciodata inapoi. am invatat sa ma controlez si sa mananc doar cat trebuie, indiferent de cat fumez.
 

GloNt

Member
Pai nu prea exista un secret ,daca te controlezi singur bine ,daca nu apelezi si la medicamente si alte chestii [parerea mea]
O zi buna :tiphat:
 
Pai nu prea exista un secret ,daca te controlezi singur bine ,daca nu apelezi si la medicamente si alte chestii [parerea mea]
O zi buna :tiphat:

Glont stii probabil si tu ca sunt oameni care in mod spontan simti ca-ti sunt antipatici "de la prima vedere".

Pentru mine un astfel de individ esti tu. Cum suntem pe un forum ramane doar sa te rog sa ignori orice scriu exact cum fac si eu cu maxima religiozitate cu absolut tot ce scrii tu.

O zi buna:tiphat:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu am reusit sa controlez foamea prin doua trucuri simple :
- inainte de a fuma mananc ceva , dar nu mult ;
- inainte de a fuma imi impun ca oricat de foame mi-ar fi sa nu mananc - de fapt asta este cel mai important.

L.E : In felul asta, in ultimii doi ani nu am mai luat deloc in greutate din cauza ierbii.
 
Last edited:
Da. La asta genul asta de concluzie am ajuns si eu adica sa imi propun sa nu mananc.
Insa e destul de greu ca-s gourmand si imi si place sa gatesc :)... combinatia fatala cu MJ :)
 

Cristalica

New member
Multumesc pentru rapsunsuri baieti.

multa frunzaraie si buzi micuti.

@exploziv poti te rog sa imi spui mai pe indelete de ce prea mult N in vegetatie ar da muguri mai mici?
Sau daca esti dragut spune-mi si in flower ce ar insemna adaugarea de putin fertilizant de grow.

Folosesc acum fert de la Biobizz si pe schema lor spune sa adaugi pe toata perioada floweringului si 1ml/l de grow.


Eu la primul grow nici nu le-am dat fertilizanti in perioada de veg, nu au avut nevoie, le tin 6 sapt in veg sa fie dezvoltate bine.

Deobicei pun plantele in ghivece de circa 18 litrii si in sol este de ajuns "mancarica" pentru ele pana in flower dar dupa aia daca nu merg concomitent si cu grow si cu bloom frunzele imi incep a se ingalbenii din prima sapt de 12/12.

Acum la al 2-lea grow chiar nu se opresc din a se ingalbenii frunzele si cu acel putin adaos de fert pt veg si sunt doar inspre sfarsitul sapt 4 de 12/12. Imi e frica sa nu cumva sa ramana fara frunze inainte de sfarsitul ciclului ei de viata.

Si interesant ca din 3 plante(acelasi strain) tratate la fel, prin asta ma refer la acelasi tip de sol, aceeasi marime a ghivecelor, udare si fertilizare cu cantitati egale de nutrienti, etc....2-a din plante prezinta ingalbenire a frunzelor vechi si urca incet si spre mijlocul plantei unde sunt frunze mai noi iar una dintre ele e verde pana jos.

Probabil e vorba si de geneticu lor sau nu stiu ce sa zic.

P.S. Cat timp sunt viabile semintele daca sunt pastrate in conditii bune?
 

GloNt

Member
Lasa explo ca si tu la randul tau ai facut greseli :)) Sa nu-l luam asa :| ,toti mai gresim cateodata .
O zi buna si multa bafta Cristalica ! :wave:
 

Latest posts

Latest posts

Top