What's new

Outdoor 2013

Chong

Active member
Iva,
probi z plastenkami za vodo, ki so v avtomatih, pomoje majo zadosti prostornine za mlade bilke na uč bi reku da je širina tm 25-30 višina pa 45-50. Pol jih pa sam mal navrti da majo nek dotok zraka. Verjamem da ne rabiš tok vode lol, sam predlog.

lp
 

GeorgeLuni

New member
Yo fantje, če koga zanima poceni mix za outdoor grow, iz moje teme, ne da se mi prevest:

Basic:
250l white peat moss = 12 euro
70l mix compost (horse, sheep, cow) = 11 euro
100l perlite = 12 euro


Aded amendments:
Rock dust(lava rock) 20l=11 euro >>>1% per mix
Peleted chicken manure 15l=5 euro >>>2% per mix
Composting agent 2l=12 euro >>> 0.1% per mix

Total cost and volume:
250+70+100 =420l
5+10+0.5l = 15.5l
Total volume 435l
Total cost 47 euro / 16 euro per plant

Each plant gets 145l / 40 gallon
hole size: 70cm x 70cm x 30cm

Kasneje v sezoni bom po potrebi dodal še druge zadeve.

lp

Pozdrav. Vprašal bi te kje kupuješ perlit, rock dust in druge malce bolj "eksotične" sestavine. Doslej nisem imel sreče z iskanjem po vrtnih centrih pri nas... Vnaprej hvala.
 

plugway

New member
Perlit dobiš v Kalcerju v Trzinu (prva vas is Lj proti severu), pride 17€za 100l. Rock dust se prodaja kot Plantella Biovit med drugimi in mislim da imajo v praktično vsakem vrtnem centru, imajo pa v Kaliji na rudniku tudi vermikulit, cene pa ne vem
 

plugway

New member
Mene pa zanima kje kupujete worm cast, mislim da sem zaledil nekoga od slovencev, da letos to uporablja, samo se ne spomnim kdo točno je bil.

Gumb edit tu ne obstaja?

Aja če koga zanima glede agrogela, jaz sem ga letos naročil 1kg od proizvajalca, ki je iz Kočevja in pošljejo preko TNTja, ki ti zaračuna 11€ poštnine. Tako, da pride skupaj 26€, kar je pa ista cena, ki jo imajo v Kaliji na Rudniku.
 

Chong

Active member
GeorgeLuni

Rockdust maš v kaliji (seminarna) cena je taka kot piše, s tem da je zdej ta mesec akcija
drgač pa namen rockdusta je da daš bilki čim več mineralov, za to je tud dolomit dober ampak to je bolš varianta

če maš kej viška dnarja majo v kaliji tudi alge v suhi obliki sam je kr drago 1kg je 12.5e, ampak če se ne motim daš na 100l 30g tko da po svoje ni spet tok v njihovi "lekarni" to najdeš, prav tako agrogel

"composting agent" to je v bistvu pospeševalnik kompostiranja, ta ki sem ga navedel je od compo firme in je mal dražji so tudi cenejše variante ampak lani se je izkazal

v obiju majo poceni belo šoto 12e je 250l

perlit si pa že našel

lp

PS: Ena tema iz ICja o rockdust https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=221769
 

GeorgeLuni

New member
Hvala za odgovor in napotke. Vem, kaj naj bi približno počel rock dust v prsti, problem je edino, ko te angleške izraze poskušaš aplicirat na slovenski trg :). Ker v naših trgovinah pač ni "rock dusta", "kamene moke", "kamnitega prahu" in podobno.

Morda ne bi bilo slabo izdelati kakšen slovensko-angleški mini-MJ-slovarček. Da se ne rabijo ostali mučit s tem, da je fungus gnat po naše "mrtvaška mušica", mycorrhizae "mikoriza", epsom salts "grenka sol" in tako naprej. Prevoda za diatomaceous earth pa še nisem našel :dance013:
 

tostre

New member
Pozdravljeni! :D

Sem ta frisn tuki,naj vam pokažem svoje lubce za letos.
Vrste so lemon skunk,ww in holland hope.Kaljene 18.4.,vzklile 5 dni kasnej.
Se slikca.



Uspešn grow vm želim :tiphat:
 

Bleiweis

Active member
Veteran
A mate že kej problemov z škodljivci? Men nekej dela luknje v listih ampak ne vem točno kaj...polži niso i guess za gosenice je pa tut še prekmalu a ni?
 

Iva

Member
@Bleiweis

Tale sezona nam vsaj od začetka ni najbolj naklonjena. 4 dni so moje trpele pri 3 stopinjah C in upam da niso pomrznile. Snega na srečo ni bilo. Sm pa opazila da so se na listih že sedaj pojavile neke bele ličinke, katerih ne morem nikamor uvrstiti. Če jih ob naslednjemu obisku spet opazim jih bom poslikala. Danes je na srečo spet sonček...kot nalašč dan za polže :D
 

Supaseeds

Member
Mal ga res serje tole vreme se je use skp zavleklo ampak menda bo počas :)
jst mam večina autoflower ak-47 in critical mass, pol pa še mal za stestirat burmese kush, somango, critical hog, darkstar, great white shark, jack herer, kushage, mk ultra, wreckage za kej več je pa zmankalo placa :D posheram slike k bo kej pamtnga za pokazat :)
 

Chong

Active member
Jack mu loh se rata, se spomnim da je mel nekaj let nazaj uporabnik ganjafarmer na konoplji eno ornk bilko in je tut finiširala tko kot more, jack je med hitrejšimi haze hibridi, prav tako la nina al pa recimo afgan haze (oboje od mr nice).

More met edino mal sreče da naleti na mal bl zgodnje fenote, ker tiste pozne pa itak ni šans za sfurat se strinjam.

lp
 

plugway

New member
Pozdravljeni!

Sem šel pogledat mal na place in ni v dveh tednih ko je zunaj zrastlo praktično nič. Ima še kdo podobne probleme? Saj glede na vreme jim nič ne zamerim, ne raste niti koruza, paradajz, solata...

Pomoje niti ni problem dež ampak prenizke temperature...
 

Supaseeds

Member
Se strinjam zna bit jeba, mah mal sm zamudu use skup jebiga, mam glih kepo semen, pa sm reku neka bude, se drgac bomo pa indoor testiral pol da vidmo kaj se da kej nardit :)))

plugaway, definitivno temperature nas jebe use :)
 

Cereus

Active member
Zard temperatur in pomankanja sončka vse stagnira, ampak se pa korenine razvijajo na ta račun! Bo kasnej explozija v rasti, upam no:)
 

prx

Member
Če je zemlja topla nad 10°C potem se korenine razvijajo, drugače se ne. Pri taki temperaturi bi se splačalo uporabit kakšen Bio root, da bi se hitreje vse razvijalo.
 

Iva

Member
Danes sem šla prvič po zmrzali na moj plac in na srečo vsaj zaenkrat ni videti nekih hudih posledic. Edino Mandala#1 ima eden list bele barve,kar se vidi spodaj na drugi sliki.A se komu sanja kaj bi to bilo? Vse ostale niso dlih za pokazat kajti v 2 tednih so naredile 5-10cm v višino. Skoraj pol pa jih še kr zaradi nizkih temperatur utrjujem na okenski polici. Ta vikend bi pa skor moglo biti dosti toplo za selitev into the wild:peacock:





 
Top