What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Project GreenTrail - gør Danmark Grønnere!

flashog

Member
Hej allesammen. Da jeg deltog ved årets Cannabis March i København, holdt forfatteren Peter Øvig Knudsen en tale med et budskab, som satte sig fast i min hjerne og gav mig inspiration til at skrive dette indlæg.
Budskabet gik i al sin simpelhed ud på at man skulle så en masse hampefrø og på den måde genindføre cannabis planten som en del af den naturlige danske flora. - man kan ikke forbyde naturen at gro!

Visionen
Historisk set, har man kultiveret og dyrket cannabis i danmark siden vikingetiden og sikkert mange år længere tilbage og den har i utallige kulturer været brugt til fremstilling af blandt andet tekstiler, reb og ikke mindst som lægeplante. Det er da også svært at forestille sig, at man ikke også har benyttet planten for dens rekreative og bevisthedsudvidende egenskaber.
Cannabis har en plads i den danske flora og det er på tide at vi gør noget for at bringe denne vidunderlige plante tilbage, hvor den hører hjemme - nemlig i naturen.

Hvordan kan det gøres?
Det simple svar er naturligvis, at så hampefrø i naturen - en masse hampefrø overalt i naturen. Det er her vi, cannabisdyrkere og nydere, kommer ind i billedet. For der er behov for,at mange mennesker deltager i dette projekt og der er behov for, at vi er vedholdende.
Det kræver at der kan findes personer, som er villige til at donere frø til projektet og ikke mindst personer som vil så disse frø overalt hvor de færdes i naturen.
Jeg ved der findes erfarne udendørs- og guerilladyrkere på dette forum med stort kendskab til sorter, som vil kunne leve vildt og frit i den danske natur og som forhåbentlig vil have lyst og mod til, at være leveringsdygtig på dette område. Det kræver blot, at man lader hanplanterne stå en enkelt sæson, så vil der være nok til, at alle kan komme igang med at gøre danmark grønnere.
Desuden er det vigtigt for projektets legitimitet, at der følges et simpelt, men principielt vigigt kodeks, hvor nøgleordet er respekt. Kodekset virker forhåbentlig indlysende, men det giver ikke desto mindre større grund til at respektere det:

§1 Respekt for naturen
Uanset hvor man færdes i forbindelse med såning og plantning af cannabis skal man respektere naturen. Man skal ikke smide efterladenskaber som plastikflasker, cigeratskodder og andet skrald i naturen, men efterlade den, som man gerne selv vil have den være når man færdes i den.

§2 Respekt for privat ejendom
Lige så vigtig er respekten for, at ikke alle mennesker ser ens på planten og alle skal have ret til, selv at bestemme hvad der skal gro på deres egen private grund. Man må også acceptere, at folk kan få problemer med myndighederne på denne bekostning og derfor ikke sætte dem uforvarende i denne situation.

§3 Non profit
Dette projekt er 100% non profit. Det betyder i al sin enkelhed, at man ikke må deltage for personlig vindings skyld. Hvis man støder på cannabisplanter i naturen (i høstsæsonen), må man altså gerne tage lidt med sig til personligt brug, men man skal altid lade hovedparten stå, så den kan få lov til at brede sig på naturlig vis. Yderemere skal man altid, så vidt muligt, sørge for, at frøene fra de planter man høster, kommer tilbage til naturen.
Det handler med andre ord ikke om, at det skal være et gigantisk guerillagrow med kold profit som motiverende faktor, men derimod et idealistisk projekt om at sprede planten så meget som overhovedet muligt og gøre danmark grønnere.


GreenTrail Smartphone App
Jeg arbejder i øjeblikket på en app til brug i dette projekt. Appen skal gøre det muligt at registrere områder med cannabisplanter, så man kan følge udviklingen og tilse planterne når man har lyst. Der er stadig mange tanker omkring, hvordan det skal gøres og ikke mindst, hvordan data skal administreres og beskyttes mod nysgerrige øjne, som helst så planten komplet udryddet.
Hvis man har tanker og idéer til hvad App'en skal indeholde, er man meget velkommen til at skrive til mig enten på IM eller her i tråden. Jeg satser på at App'en vil være klar inden spiringssæsonen 2014, men formentlig også lang tid før da.

Slutteligt ser jeg frem til at læse input fra alle jer, som sikkert har en mening eller to om projektet om det er ris eller ros, og fra alle jer som forhåbentlig ønsker at tage aktiv del i, at det rent faktisk kan udføres.

Tak fordi du læste med.
 

420empire

Well-known member
Veteran
Hey hey.

Jeg syntes din idé og initiativ er meget vel funderet og jeg melder mig gerne på banen til at hjælpe, bare sig til.

420empire
 

GoeRilla

Active member
Bare en skam at det vil være slut med at dyrke sensimilla udendørs hvis naturen er fyldt med hanplanter, og jeg kan hilse og sige at pot der er fyldt med frø er en pestilens!

Rilla.
 

420empire

Well-known member
Veteran
hvis rygtet spreder sig om vild hamp i dk, så ender det nok også med at folk går ud og høster det :) Men syntes stadig projektet er en fed ide. !
 
Top