What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Αναλογία χώρου / φυτών.

Fruzzle

Member
Αναλογία χώρου / φυτών.

Γειά σας φίλοι και φίλες συνφορουμήτες!

Είμαι καινούργιος στην παρεούλα, αν και παρακολουθώ τα φόρουμς, ιδιαίτερα τα Ελληνικά, προφανώς λόγω της κοινής μας γλώσσας και νοοτροπίας.

Εδώ και καιρό η ιδέα της προσωπικής καλλιέργιας μου έχει καρφωθεί στο μυαλό, μιας και το "χόμπυ" είναι αρκετά ακριβό για τα σημερινά δεδομένα και για κάποιον που χρησιμοποιεί την φούντα σχεδόν καθημερινά κυρίως ως τρόπο χαλάρωσης των μυών μετά απο προπονήσεις, σαφώς είναι πιο οικονομικό και αρκετά πιο αξιόπιστο να έχω πλήρη έλεγχο στο τι καταναλώνω.

Λοιπόν, στην διάθεση μου έχω μία αποθήκη ύψους 2,80μ, πλάτους 2,00μ και βάθους 1,75μ. Διαθέτει ένα παράθυρο το οποίο οδηγεί σε αεραγωγό και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εξαερισμός.
Η ερώτηση μου είναι, ποιες είναι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου δωματίου, πόσα δέντρα θα μπορέσει να χωρέσει?
Το budget μου είναι γύρω στα 400 - 450 ευρώ.

Τέλος, θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορεί να προτείνει ένα αξιόπιστο site για σπόρους (προτίμηση: Northern Lights).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Fruzzle.
 

antartist

Member
Αυτο το δωματιο χωραει πολλα περισσοτερα απο οσα χρειαζεσαι για προσωπικη χρηση για την χαλαρωση των μυων σου,το θεμα ειναι οτι το budget σου δεν φτανει για να το γεμισεις ολο.Με λαμπα και ολα τα αλλα εξοδα αντε να παρεις μια 600 και μετα βιας να καλυψεις το 1/3 του χωρου σου.Για αρχη και για να μαθεις καλα ειναι αλλα θα πρεπει να στησεις τον χωρο σου πρωτα..
 

Fruzzle

Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Έχω βρεί 2 λάμπες ΜΗ και HPS 600ων watt για veg και flowering αντίστοιχα, οι οποίες έρχονται σε σετακι μαζί με digital ballast και hood. Έχω σκοπό να βάλω μόνο 2 με 3 γλάστρες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο υπεραρκετός χώρος δημιουργήσει πρόβλημα στο φωτισμό των φυτών. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι άσπροι, θα χρειαστεί mylar έστω και για λίγο περισσότερ yield ή η ανάκλαση του άσπρου τοίχου είναι αρκετή απο μόνη της?
 
To proto grow ine panda to pio akrivo me 500 evro kanis doulia alla den ekmetalevese tis dinatotites tou xorou, prosopika ke gia 1x1x1.80 500 evro ine oriaka. Telos pandon kane oti boris tora ke stin sinexia tha vris ta $$ gia na anavathmistis:tiphat:
 

Fruzzle

Member
Θα ήθελα πάρα πολυ να εκμεταλλευτώ όλες τις δυνατότητες του χόρου, αλλα θεωρώ μεγάλο μπελά προς το παρών μία αποθήκη γεμάτη δέντρα! Ίσως κάνω κάτι ανάλογο στο μέλλον όμως, υγεία να έχουμε! Αυτό που θέλω προς το παρών είναι η αυθονία χώρου να μήν προκαλέσει πρόβλημα για λίγα φυτά, αλλιώς υπάρχει πάντα και η ντουλάπα για καβάτζα, σε περίπτωση που είναι πιο κατάλληλος χώρος για τις ανάγκες μου.
 
Fruzzle file ντουλάπα=fail, xexase tin! exis poli kalo xoro, kremase 600w kata protimisi se cool tube vale exaerismo & prosexe akoma 5-6 leptomeries ke to 'Ψ' tha erthi se 3-4 mines:woohoo:

Milame gia soil h dwc?
 

Fruzzle

Member
Μιας και είναι πρώτη φορά (και έπειτα απο αρκετή μελέτη) σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω soil με όλα τα θρεπτικά συστατικά που "ευνοούν" την δουλειά που πάμε να κάνουμε, σε συνδυασμό με ένα σχετικά εύκολο στραιν, ώστε να μάθω τα κατατόποια προτού μπώ σε κάτι πιο advanced.
 
Enas poli dikos mou anthropos apofasise prosfata na kani to proto tou grow ke me rotise sxedon tin idia aporia pou exis, tou ipa afto pou tha po ke se esena, an thes tin gnomi mou min asxolithis katholou me xoma, pigene amesos sto dwc, ine efkolotero oso paraxeno ke na akougete.
Apla epidi apo pedia xeroume pos na fitepsoume fakes to na valoume Ψ fenete pio efkolo me xoma. MEGALO LATHOS! me to xoma oli tin ora psaxnis lisis sta provlimata pou vgazoun ta fita eno me to dwc ola litourgoun pio omala ke me ligotero kopo:tiphat:
 

Fruzzle

Member
Άλλωστε DWC βασίζονται περισσότερο στην τεχνολογία και στην καινοτομία οπότε έχεις μια λογική. Θα μελετήσω λίγο παραπάνω το θέμα και θα ποστάρω τυχών απορίες. Ευχαριστώ για την πρότασή σου Phillie! :)
 
Na ise kala Fruzzle, alla den nomizo oti exi na kani me texnologia klp apla ta fita exoun amesa diathesimi opiadipote ousia xriazonde tin stigmi pou tin xriazonde ke se andamivoun me ton diko tous tropo;)

Ta pragmata ine pio apla apooti fandazese. Na sou ipenthimiso oti kanenas apo emas [pou vazoume dwc] den doulevi stin NASA:rasta: psilokameni imaste:smoky:

avatar1581_1.gif
 
Από γεύση και ποιότητα χόρτου ,υπάρχουν διαφορές μεταξύ χώμα και υδροπονία?γιατί για ποσότητα είναι φανερό ότι η υδροπονία δεν παίζεται...
 

Fruzzle

Member
Από γεύση και ποιότητα χόρτου ,υπάρχουν διαφορές μεταξύ χώμα και υδροπονία?γιατί για ποσότητα είναι φανερό ότι η υδροπονία δεν παίζεται...

Φίλε Αντώνη, απ'ότι διάβασα και άκουσα, οι γνώμες για την γεύση του παππά της υδροπονίας, σε άλλους αρέσει περισσοτερο, σε άλλους λιγότερο, δηλαδή είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής. Οτι υπάρχει διαφορά, είναι το μόνο σίγουρο πάντως.

Τελικά συγνώμη αν θα σε απογοητεύσω Phillie αλλά τίνω προς χώμα μεριά, για το μόνο λόγο οτι είναι πιο διαδεδομένο και οδηγοί καλλιέργιας σχεδόν κάθε στραιν υπάρχουν για χώμα, κάτι το οποίο δυστηχώς δεν ισχύει για την υδροπονία ακόμη, εκτός αν εγώ ψάχνω σε λάθος σημεία! Βέβαια η καλλιέργια μέσω υδροπονίας φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα παραλείψω στο μέλλον.
Αν και όντως είναι πιο εύκολο τελικά το DWC, απο τα άγρια κύμματα μαθένει κανείς!

Τέλος, βίβες!
 

antartist

Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Έχω βρεί 2 λάμπες ΜΗ και HPS 600ων watt για veg και flowering αντίστοιχα, οι οποίες έρχονται σε σετακι μαζί με digital ballast και hood. Έχω σκοπό να βάλω μόνο 2 με 3 γλάστρες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ο υπεραρκετός χώρος δημιουργήσει πρόβλημα στο φωτισμό των φυτών. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι άσπροι, θα χρειαστεί mylar έστω και για λίγο περισσότερ yield ή η ανάκλαση του άσπρου τοίχου είναι αρκετή απο μόνη της?

Ολες οι τεχνικες ειναι γαματες,ετσι κι αλλιως καλο ειναι να ξερουμε λιγο απ ολα και το χωμα για αρχη καλο ειναι,να μαθαινουμε και λιγο outdoor τωρα που θα βγουμε στους αγρους.Η υδροπονια ειναι ο απωτερος σκοπος αλλα ειναι για αργοτερα,για τις πολυ κρυες νυχτες του χειμωνα.

Αδεφε καλοκαιρινο θα ειναι το grow,σκοπευεις να ξεκινησεις αμεσα;Ισως οντως να χρειαστει να κανεις σωστη διαχειριση του χωρου σου.Σε μεγαλο χωρο αυτη η τεχνικη συμφερει.Τσεκαρε εδω

http://www.youtube.com/watch?v=qFS05dmlCBE
 

Rondelia

Active member
ta agria kymata emena me eferan sto hydro pantws, prepei na ta peraseis kai esy gia na valeis mialo haahah ? Pantws to epixeirhma peri guide gia strain metrhse ofeilw na pw ;)
 
O

orfeas

Θα μπορούσε να σπάσεις τον χώρο στη μέση με άσπρο νοβοπάν(όχι γυαλιστερό!)--το mylar τζάμπα λεφτά είναι!--, να βάλεις δύο 30λιτρες και να κάνεις τουλάχιστον δύο μήνες veg.
Εννοείται από το Σεπτέμβρη με το καλό.
Για τους τοίχους που λες, ακόμη κι αν δεν είναι σπατουλαρισμένοι, έχουν πολύ καλή αντανάκλαση, ελάχιστα λιγότερη από το πανάκριβο mylar.
 

Fruzzle

Member
Παιδιά καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Λοιπόν, έχουμε και λέμε,

Antartist, ευχαριστώ πολύ για το λίνκ, ίσως αποδειχθεί χρήσιμο όταν αρχήσω με το καλό. Σκευτόμουν να αρχίσω μέσα Ιουνίου.

Rondelia έτσι είναι φίλε μου! Πρέπει να πάθεις για να μάθεις τις περισσότερες φορές! :D

Ορφέα, με αυτόν τον τρόπο όμως δεν θα χρειαστώ τουλάχιστον 2 600αρες ΜΗ και ΗΡS για veg/flowering? Και μερικές CFLs στα κάτω μέρη του κάθε "ημιχώρου"?
 

antartist

Member
Αν και ολα ειναι σχετικα,μεσα καλοκαιριου ειναι κακη περιοδος για να ξεκινησεις grow.Υποθετω οτι θα εχεις ενα ballast και δεν μπορεις να κοτσαρεις δυο 600αρες μαζι,οποτε τρεχεις 600 ολη την ωρα και στο flowering.Αν δεν εχεις εμπειρια βαλε πιο πολλα φυτα και πειραματισου,ετσι μειωνεις και τον χρονο αναπτυξης,δηλαδη χρηματα.Φερσου εξυπνα για να τα βρεις ευκολα.Καλη συνεχεια..
 
O

orfeas

Κοίτα, μια 600άρα είναι αρκετή για ενάμιση τετραγωνικό. Από κει και πέρα κάνε ότι κατεβάσει η γκλάβα σου...
 
Top