What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

LST

guss

Member
χμμ οκ.. Θα εχω τον νου μου σ ευχαριστω! Για την αλγη εχεις τιποτα στο μυαλο? Μηπως να ανεβαζα λιγο την λαμπα, η να καλυψω καπως το σημειο στο χωμα που τρωει το φως ?
 

guss

Member
Ολα οκ τελικα, τα σημαδακια εμειναν στα 3-4 φυλλα απ οτι εδειξε..τα οποια δεν υπαρχουν πλεον, μετα απο το κλαδεματακι που επεσε πριν καμια 10ρια μερες..Επισης εριξα και κανα 2-3 ποντους περλιτη στην επιφανεια του χωματος προληπτικα, γιατι ειδα καποια μαυρα μυγακια να πετανε τα οποια και δολοφονησα ! Το φυτο εχει φουντωσει για τα καλα πλεον, και το γυρισα χτες σε ανθοφορια..


Αν θελει καποιος moderator, ας μεταφερει το thread στο [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Φωτισμός, Λίπανση, Xώρος Καλλιέργειας[/FONT]. Εχω την εντυπωση οτι ειναι τελειως λαθος το section που ανοιξα το thread.

 

Attachments

  • 100_2844.jpg
    100_2844.jpg
    114.1 KB · Views: 15
  • 100_2838.jpg
    100_2838.jpg
    102.9 KB · Views: 15

gioufis80

Member
Για αλγη καλυπτεις το χωμα με κατι (αλουμινοχαρτο ειναι μια χαρα) ή ριχνεις λιγη αμμο απο πανω.
 

guss

Member
Δεν βρηκα αμμο, αλλα εριξα περλιτη ! Κανει αντανακλαση το φως στο και φωτιζει
 

guss

Member
* και καποια χαμηλοτερα φυλλα που δεν τα επιανε το φως, ενω παραλληλα αιχμαλωτιζει οποια αυγα η νυμφες μπορει να αφησαν τα μυγακια.
 

gioufis80

Member
O περλιτης ειναι μεγαλυτερος σε μεγεθος απο την αμμο και δε ξερω κατα
ποσο "πνιγει" τα ζωυφια του χωματος. Επισης δε ξερω και ποσο κατακρατηση
κανει στο νερο γιατι αν δε στεγνωνει εντελως γρηγορα ισως να μην αποφυγεις
την αλγη ξανα.
Για να δουμε ομως! Δεν το χω κανει ποτε ετσι και θα ναι ενδιαφερον να δουμε
αποτελεσματα!
 

guss

Member
Εχω βαλει 3-4 ποντους περλιτη, λενε οτι αν βαλεις 2-3 ποντους κανει δουλεια με τα αυγα και τις νυμφες, αλλα για να τελειωνω μια και εξω πηρα και το oleatbio να ψεκασω οταν κλεισουν τα φωτα γιατι κυκλοφορουν ακομα μερικα ενηλικα. Οσο για την αλγη δεν νομιζω να εχω προβλημα γιατι πλεον εχει γινει θαμνος και εχει φουλ σκια στο χωμα.

Για το ph το χω ψαξει αρκετα με το συγκεκριμενο φυτο και εχω πλεον καταληξει οτι βαδιζω σωστα, αφου χαμηλο ph προτεινουν οι δημιουργοι του στην green house seeds:
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=86359

Φιλε astrix αυτο λεγεται scrog (screen of green), μεγαλωνοντας το φυτο το πλεκεις αναμεσα στα διχτυα και το κατευθυνεις οπως θες μεχρι να γεμισει to screen.
 

guss

Member
Στην ουσια το scrog ειναι σαν lst, μπορεις να κανεις το ενα η το αλλο, αλλα και να τα συνδυασεις μεταξυ τους. Δεν υπαρχουν περιορισμοι..
 

astrix

Member
a bravo filaraki mou auto hthela giati exw upsos 1.40 80x80 to kalytero pou mporw na kanw ekei mesa ti protineis ??
 

guss

Member
Πιστευω οτι αν εχεις 3-4 γλαστρες στο χωρο, θα ησουν πιο ευελικτος με το scrog. Αν εισαι με μια γλαστρα μεγαλη οπως εγω, νομιζω οτι με lst εισαι μια χαρα. Scrog δεν εχω δοκιμασει ακομα, ισως στο επομενο grow με 3-4 μικροτερες γλαστρες.
 

petougia

Member
Tha sou protina an den to xeis kanei idi na epivevewseis afto me to ph kai apo allh pigh giati aftos borei na to leei kai gia to hydro sistima pou ekane to sigekrimeno fito.
 
A

ariston

mia xara pane ta fyta guss, kali sinexia :)

metakinisa to thread sta imerologia kalliergeias, den pistebo na se pirakse!
 

guss

Member
Σ ευχαριστω πολυ ariston, καπου στα μεσα ιουλιου θα ειναι ετοιμο για harvest.
Ειχα ηδη κανει παρακληση για μετακινηση του thread. Εννοειται οτι δεν με πειραξε αφου το ανοιξα σε λαθος section!
 

antartist

Member
Στην ανθοφορια προσ8ετω επισης Bio Bloom + Top Max. Χρησιμοποιω την ιδια λαμπα απλα την κατεβαζω στους 15 ποντους απ το φυτο ή και λιγοτερο. Οσο για το ph, το κατεβαζω με τo ph down της general hydroponics, το οποιο με εχει σωσει γιατι το ph της βρυσης ειναι 8 !
Rondelia, το συγκεκριμενο strain απαιτει πολυ χαμηλο ph στην αρχη, και το ανεβαζεις σταδιακα κατα την ανθοφορια, γυρω στα 6.3....

Το χωμα σου και τα λιπασματα ειναι bio.Μου κανει εντυπωση η χρηση του ph down..Αν δεν εβλεπα τοσο πρασινα φυλλα θα σου ελεγα οτι ρισκαρεις να διαταραξεις τις ισορροπιες του χωματος σου.Μπραβο παντως,ωραια αποτελεσματα.Και σχετικα με το ph κι εγω πιστευω πως καποια strain θελουν ελαφρως πιο χαμηλο(ph),ιδιαιτερα στην αρχη...
 

guss

Member
Δεν εχει να κανει με το αν εισαι οργανικος η οχι.. Αν το χωμα σου εχει ph 5.9 απ' τον κατασκευαστη του και θελεις να to διατηρησεις εκει γυρω, τοτε ποτιζεις με αντιστοιχες τιμες ph. Φαντασου ποση διαταραχη προκαλεις ποτιζοντας με ph 8+ ! Μετα απο μερικα ποτισματα το ph του χωματος 8α ανεβει πολυ και οταν περασει το 7 το αποτελεσμα θα ειναι να μην απορροφαει το φυτο τα απαραιτητα nutrients δηλαδη να παθεις to λεγομενο nutrient lockout.
 

antartist

Member
Ναι φυσικα,δε διαφωνω,η ρυθμιση και συντηρηση του ph ειναι σημαντικη στις περισσοτερες περιπτωσεις,απλα το ph down και up ειναι συνθετικα σκευασματα και καπου ειχα διαβασει οτι δεν ενδεικνυνται για χρηση στη βιολογικη καλλιεργεια.Κι εγω ειχα αγορασει ενα ph up για προβληματα σε χωμα αλλα τελικα διστασα να το χρησιμοποιησω.Το αποτελεσμα ειναι αυτο που μετραει στην τελικη και αφου σε παει ολα καλα.Καλη συνεχεια..
 

Latest posts

Latest posts

Top