What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Outdoor 2013

Chong

Active member
Cerus:

Mam rešitev za tvoj problem.
Letos bom sprobu swamp tube sistem.
V obiju majo posode za "mešanje betona", to so take močne črne plastične posode.
Vem za 2 velikosti in cene: 60l=5 e, 90l=9 e. Posode so v obliki korit 1:2 razmerje (širina:dolžina), 90l je na oko mer cca. 35 x 35 x 70
Jaz bom uporabil 90l, več pa itak ne rabim ker bom sprobal na bubba kush, ki je itak skor čista indica in kalit sem dal za praznik ganje (20.4), pogledale so pa ven 24.4.
Ker mam sam 3 bom dal vsaki kar rabi se prav 1 70l vrečo plantele (ta z guanom) 10l worm castingov in pa še mal kokosovih vlaken, kasneje bom dodajal potrebna gnojila.

Bom pa skopal luknjo globine cca 10cm in bom še tja mogoče dodal npr. konjski gnoj (1/3 volumna), kokosova vlakna (1/3 volumna), zadnja 1/3 bo zemlja s placa, in pa malo dolomita zraven, mogoče še kaj ampak okvirno tko nekak.


lp
 

Cereus

Active member
Super ideja! Jaz sem videl tisto folijo za ribnike 1mm debelo, 1m2 je 5€. Dokaj trpežna se zdi. Za letos bom kar pustil kakor sem naštimal za drugič pa folijo ali kanto. letos samo en vrtiček z 20 reg. autoflowerji, ker nimam več placov. Pokradli lani, letos pa iskat nove.
A ima kdo kakega viška pa delimo pola pola:laughing:resno...sem pripravljen tud klone delat:biggrin:al pa direkt iz semena regularke na 12/12 pa okol 20.7. ven z njimi.

če bi kdo sprobal to varjanto ampak tipo dela z kloni, preberte...
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=86345
 

belivitez

Member
Cereus jaz imam plejs za delit :) je na taki vročini oz sončni pripeki da treba konstantno zalivat... in rabil bi nekoga ki bi mi pomagal napraviti namakalni sistem... jeba* pripravljen sem tud delit plej na pol :) sam sistema definitivno nebom delal :D cereus iz kterga konca slo.pa si?
 

Chong

Active member
Jo fantje, zanima me kaj mislite oz. veste o luči pl-l 95W od philipsa, s 55w sem ze seznanjen, je zelo dobra za micro grow 5000lm ma output:biggrin:
ta 95w ima pa zraven kar 27w potrošnje samo za UV (THC:woohoo:) stane pa 50 evrov, prilagam link, threada.

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=262170

Če kdo najde kje podatek kok lm ma naj napiše.

lp
 

timoslav

Member
Evoga en mali update z moje strani. Danes bil na placu in je vse OK, zaenkrat še brez škodljivcev :) Malo sem jih LST-jal to pa je tudi vse saj zalivat nisem rabil glede na vreme ;)

Pred LST
(60 cm)

Po LST (20 cm)
 

Cereus

Active member
Pa ne jo tolk matrat...:)lepa drgač. Me spominja na moje Bushmane ko sem jih tako upogibal. Iz tega bo ratal kar konkreten grm:good:

@BV-Lj
 

Agropop

Member
hi folks, a bi se dal komu opisat kako pravilno utrdit oz pripravit rožce na naravno svetlobo,da ne bo problemov z lubicami,ko bojo šle ven? hvala
 

timoslav

Member
Evo Cereus že se je pobrala od LST-ja, ni tu neke panike hh
Aurora:

To so drugače vse iz semenk, klone bom junija ven daval.

Ja Agropop kak to misliš, če jih maš indoor al takoj iz semenke, ko daš kalit?
Če jih maš notri pol tak, da jih vsaki dan daš ven nekam v senco za par urc oz. kolko hočeš saj v senci jim ne bo hudega. Pol pa ene 5 dni, ko so že tak na zunaj v senci jih lahko postopoma daš na sonce. Najboljše dopoldan za eno uro, pol pa vsaki dan za kake pol urce uro več, itd. Pol, ko že zdržijo več kot pet ur na soncu pa lahko grejo na plac..lp
 

Chong

Active member
Agropop

Če mene vprašaš, če je bilka iz semena
Bom povedal na primeru ker mi je lažje

-recmo da si dal kalit za 1 maj
-kali ti 2 dni pol pa čez 3-4dni pogleda vn za 6 maj
-recmo da maš notr cel mesec se pravi do 6.6

pogledaš si za datum ko jih planiraš dat ven
http://www2.arnes.si/~gljsentvid10/ast_kalk.html

v tem primeru
vzhod: 05:12.04 AM
zahod: 08:49.33 PM
15:37.29 celotni čas sonca

opcija 1 daš približni čas recimo od 5 do 21 maš luči prižgane 16ur
opcija 2 dodaš še čas za mrak (skupaj cca 1 ura) od 4.30 do 21.30 / 17ur skupno

point je da vsaj približno sinhroniziraš luči z dnevom ko boš dal bilke vn, v tem primeru ker jih daš tako pozno (6.6) jih ne rabiš nič prilagajat k zunanjim pogojem ker je vreme že super in konc koncov so bilke 1 mesec stare in loh prenesejo mal stresa brez problema

lp
 

HajBoj

New member
sam sem vzgojil roze indoor... in sicer sem mel luc pizgano ponoci zaradi nizje elektrike in manjse temperature... in na 18/6... dal sem jih ven 14 dni nazaj in roze rastejo normalno... je pa res da je super ce jih cimanj sokiras!
 

Chong

Active member
V mojem primeru se mi ne splača šparat, mam sam 60w mini growbox narejen iz omare:biggrin:

V glavnem par let nazaj sem za foro računal kok me to stane in sem prišel do zaključka da nima smisla šparat če maš mini varjanto, mislm da me je pršlo okol 1 evro za cel mesec lol.

lp
 

plugway

New member
Danes sem znosil svoje punce na place.

Na enem placu, ki ga uporabljam že tri leta mi je en tipo nasadil 5 svojih rož. Mislm svašta, še direkt v mojo pripravljeno luknjo je dal eno. V luknji je bil perlit, da je sigurno vedel koliko je ura ampak to ga ni ustavilo. Tko, da sem mogu pol eno novo lukno kopat, pa še lopato sm uniču zarad tega. Vsekakor vem, da mu dom jeseni pobal nekaj davka, ker mi je ukradu res dober plac in luknjo z dobro pripravljeno zemljo.

Upam samo, da ma feminizirane, da mi ne bo še ostalih, ki so dosti blizu posexu.


Veselo grovanje še naprej, pa upam, da boste mel čim manj podobnih situacij kot jaz. Slike pridejo, ko bo kaj za pokazat, zaenkrat so še večalmanj otroci:D

Še eno vprašanje za vas, ki imate že konkretn bilke. To imate vsi pod lučmi na začetku? Kdaj daste kaliti, da imate tak čas že polmeterske?

Have fun. :)
 

MDFK

New member
Pozdravljeni,
bom še jaz pokazal kaj mi raste :)
img817.jpg
Panama DC
img812.jpg
Easy Sativa
Raste še mi AutoJem Regular in The Church. Oba sta malo odzadaj za ES in za DC.
V vikendu pa imam namen kaliti 2X Dark Devil, 1x Red Poison in 1x Black Cream (vse iz hiše Sweet Seeds). Morda bom kalil tudi MagicDragon Regular, odvisno kakšna bo napoved za naslednji teden.
Lp :)
 

Iva

Member
Imam eno praktično vprašanje.

Za 15 rožic 7 vrst še zmeraj ne vem spola. Ker bi jih zaradi velikosti rada spravila ven nekje do 1.6 bi rada čimprej izvedela spol.
Nagruntala sm 2 opciji ki se mi zdita najbolj smiselni.

A: Luči ki jih imam sedaj na 16/8 preklopim na 12/12 in biljke bi naj v roku 10-14dni pokazale spol. Potem bi jih dala direkt ven in upala na to da revegajo ob dolžini dneva(kar se mi zdi malce tvegano).Verjetn bi bilo boljše da bi jih pri tej opciji imela še kakšen teden pod 16/8.

B:Biljke dam vn ta teden in sicer po recimo 3 v eno 40litrsko luknjo. Problem je v tem da sem punca in da nimam tolk mišic, da bi pripravila dosti lukenj za vse. Tako me zanima če bi bilo ok če so 3 punce ki se na koncu izkažejo za pravi spol:woohoo: v eni 50litrski luknji.

Opcija A se mi zdi preveč stresna,sploh če poleg stresa za rože zraven prištejem stres lastnice ob selitvi teh rož ki bi rastle še 14-20dni znotraj. Trenutno so stare 6tednov in so visoke povprečno od 25-30cm.

Vsako mnenje in predlog sta globoko dobrodošla.:tiphat:
 

Chong

Active member
Yo fantje, če koga zanima poceni mix za outdoor grow, iz moje teme, ne da se mi prevest:

Basic:
250l white peat moss = 12 euro
70l mix compost (horse, sheep, cow) = 11 euro
100l perlite = 12 euro


Aded amendments:
Rock dust(lava rock) 20l=11 euro >>>1% per mix
Peleted chicken manure 15l=5 euro >>>2% per mix
Composting agent 2l=12 euro >>> 0.1% per mix

Total cost and volume:
250+70+100 =420l
5+10+0.5l = 15.5l
Total volume 435l
Total cost 47 euro / 16 euro per plant

Each plant gets 145l / 40 gallon
hole size: 70cm x 70cm x 30cm

Kasneje v sezoni bom po potrebi dodal še druge zadeve.

lp
 

Iva

Member
Nujni podatek za outdoor višinske grower-je. Vremenarji za vikend napovedujejo ohladitve in sneženje nad 1000 m nmv. Tk da me kr mal panika matra. Ne vem al bodo zdržale moje tale šok in jih pustim ali bi jim bilo boljše dati toplo gredo. Plastenka pride v poštev pri manjših, sam kaj pa narediti pri malo večjih da ne bom dlih za dva do 3 dni z lesom nekaj skupaj zbijala...nisem dlih mojster v temu. Sreča še nisem dala vseh ven, sam mi je pa škoda recimo MandaleNr1, Kalichakre in Frisian Dew :/
 
Top