What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

CFL closet grow

vasile

Well-known member
Veteran
daca aveai spatiu puteai sa le pui pe alea 4 de 35w pe parti astfel incat sa ajunga si la frunzele de jos, nu stiu de ce am vaga impresie ca o sa ai nevoie de un growcase mai mare, arata chiar frumos pentru cfl, succes.
 

varzalegala

Member
Mai am posibilitatea sa ridic becurile inca vreo 50-60 cm, deci cred ca am destul spatiu pe verticala.

Deja am scos cateva varfuri prin ochiurile de la plasa si am ridicat putin becurile. O sa revin cu poze peste cateva zile cand sunt mai evidente schimbarile.
 

vasile

Well-known member
Veteran
Ai grija sa nu fie prea aproape becurile de pe verticala, ar fi cam trist sa le arzi tocmai acum.
 

varzalegala

Member
A trecut prima saptamana de 12/12. Aproape am reusit sa umplu plasa. Mai am putin spatiu liber in fata, dar mai vin vreo 2 varfuri din urma de la Trainwreck care o sa ajunga si ele la plasa in curand.

Inca nu vad semne de preflower, dar e normal, sunt in parametri.

Singura problema care o vad e umiditatea. De cand s-au facut asa mari a crescut de la 40% la 60%. Stiu ca acuma nu e o problema, dar o sa fie cand apare bud-ul.

Cateva poze:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cand vei defolia frunzele de la baza plantelor nu va mai fi atata umiditate. la fel de bine poti adauga un ventilator sa bata pe sub canopie.
 

varzalegala

Member
3 zile mai tarziu fetele se intind de numa numa.

Au de abia 10 zile de 12/12, din cate am inteles stretchingul poate sa dureze si 3 saptamani. Am scos becurile cu lumina calda si le-am lasat doar pe cele cu lumina rece pana se termina avantul lor patriotic.
Nu de alta, dar risc sa raman fara spatiu in dulap in ritmul asta.

O sa revin la becuri cu lumina calda cand vad eu ca se mai opresc.

Cateva poze:

 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu-s cam departe cfl-urile acelea? trebuiau sa fie la cativa cm de topuri, acolo par 20-30 cm.
si apoi, vezi ca si lumina insuficienta le face sa se lungeasca, asa ca daca temperatura era ok, cred ca era mai bine sa lasi toate becurile.
 

varzalegala

Member
CFL-urile sunt la 12 cm de cel mai inalt top si tocmai le-am ridicat putin pt ca a doua zi intotdeauna le gasesc prea aproape de becuri. Cresc vazand cu ochii.

Nu cred ca cresc din lipsa de lumina, am incercat sa limitez stretchingul scotand lumina calda pt ca am vazut ca la cea rece am obtinut internoduri foarte scurte. Doar cu lumina rece au crescut in veg. Si au mai ramas aproape 200W de CFL acolo.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Varfurile prea inalte pot fi domolite din elanul de crestere prin ciupire si indoire imediat sub ultimul nod format. Tulpina si mugurii vor parea un pic mutanti dar asta nu va afecta recolta in rau. Astfel de metode de control pot fi aplicate pana tarziu in flower atata timp cat tulpinile nu devin lemnoase.
 

varzalegala

Member
Am lipsit 4 zile de acasa si m-am gandit la ce e mai rau cat am fost plecat. Dar am avut surpriza sa revin si sa gasesc fetele inflorite. Inca mici, dar suntem de abia la 16 zile de 12/12

Au crescut cam mult prin screen, dar macar sunt toate varfurile la aproximativ aceeasi inaltime.


 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu arata rau deloc dar daca nu le tragi mai jos sau nu incepi sa indoi la ele vor sta intre becuri in curand.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dupa cum spuneam aseara spart fiind, leaga-le in X, aplecandu-le cat de mult pleci (dar cu grija sa nu se rupa). Mugurii vor creste vertical si vor fi mai bogati atunci cand se indeparteaza de tulpina. Ca sa controlezi cresterea pe verticala poti ciupi fiecare top , imediat sub varful de crestere pana cand vezi ca se apleaca cu totul, dar fara sa rupi tesutul exterior (doar cel din mijloc trebuie strivit). Planta isi va canaliza energia sa repare rana, va stagna in cresterea pe verticala dar va dezvolta mult mai multe capilare in locul respectiv, ceea ce va duce la o hranire mai buna a mugurelui , deci ... ai prins idea :biggrin:
 

varzalegala

Member
Am prins ideea, dar nu mai am curaj se le mai ciupesc. Am pierdut deja 2 din varfuri legandu-le in X, amandoua de la sativa, desi am fost f atent. E foarte fragila, probabil ceva nu ii convine, sau asa e genetica. Cealalta pare mult mai flexibila si solida.

Am si defoliat din frunzele f mari, a scazut umiditatea pe la 45%. De acuma le las asa pana ce termina, le dau doar apa si niste nutrienti odata la 2 udari.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cum ai pierdut varfurile alea ? S-au rupt cand ai incercat sa le apleci sau le ce anume te referi ? Ai ciupit tulpina inainte de a o indoi, pentru a o face mai flexibila ?

In perioada asta tulpinile devin intradevar foarte fragile din cauza cresterii rapide, dar cand faza de alungire se termina incep sa devina mult mai rezistente si rigide.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu-i bai, tot atata bud o sa iasa, pentru ca planta va compensa in alta parte atata timp cat are varfuri sanatoase.

Ramurile rupte le-ai pus si tu la inradacinat ca sa scoti niste clone din ele sau le-ai aruncat ? :chin:
 

Latest posts

Latest posts

Top