What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Mary has a little lamp

χαίρετε από την βόρεια Σαχάρα....
Από χθες έχουμε μπει στην πέμπτη εβδομάδα ανθοφορίας και τα κορίτσια δείχνουν τα κάλη τους μέρα με τη μέρα...Η Νεπαλέζα τις έχει σγουρές ,η Αφγάνα ίσιες...Η Νεπαλέζα έχει αρχίσει και κρυσταλιάζει ήδη όχι όμως και η Αφγάνα η οποία αν και είναι συνολικά 2 εβδομάδες μεγαλύτερη,είναι πιο πίσω απ την άλλη... Επειδή μου επιστήσαν την προσοχή στα τεράστια φύλλα που καλύβουν αρκετούς παπάδες, έχω αρχίσει και δένω βαράκια σε αρκετά μεγάλα φύλλα και τα κρατάω κάπως κάτω ,γίνεται δουλειά ...
Η υγρασία ρυθμίστηκε με την άυξηση της θερμοκρασίας του χώρου.Ανέβασα την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς, έπεσε η υγρασία στους 45...Επίσης, το βραχάκι που είχα για να μαζεύει την υγρασία, το έβαλα ακριβώς πάνω στο σιφόνι της ντουζιέρας έτσι ώστε τα νερά να φεύγουν κατευθείαν έξω. Μια δυο φορές πήρε το μάτι μου κάποια ιπτάμενα ψιψιψόνια τα οποία κατερίφθηκαν αλλά έχω το νου μου και καθημερινά τινάζω τα δεντρύλια για τυχόν καινούρια σκατολοίδια...Στο επόμενο πότισμα της Νεπαλέζας λέω να βάλω πρώτη φορά bloombastic .
Και τώρα μερικές φωτογραφίες :thank you:
 

Attachments

  • DSC07124.jpg
    DSC07124.jpg
    56.9 KB · Views: 16
  • DSC07126.jpg
    DSC07126.jpg
    67.7 KB · Views: 14
  • DSC07129.jpg
    DSC07129.jpg
    76.1 KB · Views: 15
  • DSC07130.jpg
    DSC07130.jpg
    80.7 KB · Views: 15
  • DSC07128.jpg
    DSC07128.jpg
    72.1 KB · Views: 14
Ευχαριστώ Ariston ! Σήμερα κλείσαμε 5 εβδομάδες ανθοφορίας και λογικά είμαστε κάπου στη μέση ... Έχω ξεκινήσει και βάζω 3ml/1,5lit bloombastic της ATAMI .
H νεπαλέζα έχει αρχίσει και βγάζει μέλια ενώ και η αφγάνα έχει αρχίσει και βγάζει μυρωδιές.Σε γενικές γραμμές, πάμε αρκετά καλά αφού δεν έχουμε ασθένειες,τροφοπενίες,επισκέπτες κ.α.
Η υγρασία πλέον είναι σε χαμηλότερα επίπεδα και όσο ανεβάζω θερμοκρασία στο χώρο, τόσο χαμηλώνει αυτή...:tiphat:
 

Attachments

  • DSC07249.jpg
    DSC07249.jpg
    67.9 KB · Views: 14
  • DSC07260.jpg
    DSC07260.jpg
    43.4 KB · Views: 13
  • DSC07253.jpg
    DSC07253.jpg
    101.5 KB · Views: 14
  • DSC07255.jpg
    DSC07255.jpg
    75.9 KB · Views: 17
  • DSC07259.jpg
    DSC07259.jpg
    81.6 KB · Views: 14
O

orfeas

Νάτα μας!!!
Αμέ, όχι παίζουμε!
Η μόνη παρατήρηση που έχω είναι το υπερβολικό κλάδεμα που επέφερε το συγκεκριμένο σχήμα, και το οποίο δεν ταιριάζει με το εύρος του χώρου, τουτέστιν ένα σχετικό στριμωξίδι.
Αντιθέτως στο ύψος δε φαίνεται να έχεις πρόβλημα, οπότε θα μπορούσες να είχες επιτρέψει ένα σχετικό τάνυσμα...

Όσο για μένα, επειδή η καβάτζα μου είναι "άρρωστη", φέτος θα αναπαυθεί και του χρόνου φτου κι απ'την αρχή. Εκτός κι αν τραβηχτώ σε άλλα ρουμάνια, μιας και φασόλια υπάρχουν μπόλικα και μάλιστα εγγυημένα...
Όσο για το χρονικό πλαίσιο που λες, ο Μάιος είναι ιδανικός αν δε θες να σου ξεφύγουν στο ύψος.
 
Hola Orfeas!
Καταλαβαίνω την παρατήρηση σου αλλά εάν επέλεγα να τα μεγαλώσω προς τα πάνω ,μάλλον πως θα έπρεπε να τοποθετήσω τα πάνελ διαφορετικά [να αγκαλιάζουν το φυτό] και δεν είχα ιδιαίτερη όρεξη για μετακινήσεις.
Οι καβάτζες έρχονται και παρέρχονται...Εμείς να είμαστε καλά να τις ανακαλύπτουμε!Πάντως ,μεγάλη υπόθεση να έχεις back up...:tiphat:
 
έχουμε 6Χ24watt=144watt
εάν βγάλω 100γρ. θα είμαι ευχαριστημένος.Από 100 και πάνω,επιτυχία μεγάλη.Αυτό που παρατηρώ και στα δικά μου φουντιά είναι οι πολύ συμπαγείς παπάδες...Εν ολίγοις,μικρή στο μάτι, μεγάλη στο καλάθι...Αυτό που βλέπω εγώ πάντως είναι μια πολύ δυνατή φούντα ,γεμάτη κρυστάλλους και αρώματα...εάν χάσει η ποσότητα για χάρη της ποιότητας?χαλάλι της...
 
Τις τελευταίες μέρες, έχουν εμφανιστεί και αυξάνονται, κάποια μικροσκοπικά έντομα.
δεν ξέρω τι είναι και είναι σχεδόν αδύνατο να τα βγάλω φωτογραφία. και ερωτώ:με παίρνει να ψεκάσω με neem oil ή με κανένα "καυτερό" τα φυτά τώρα που έχουν μείνει 4-5 βδομάδες πριν το θέρισμα?
τα κουνουπάκια δεν φαίνεται να έχουν κάνει κάποια ζημιά προς το παρόν αλλά επειδή πολλαπλασιάζονται και δεν ξέρω και πολλά για εισβολείς,όσοι μπορούν να πουν με σιγουριά ένα ναι ή ένα όχι...
 

gioufis80

Member
Αγιε αναλογα τι πρεπει να ψεκασεις! Για μενα ισως θα ταν καλυτερα να βαλεις τιποτα
αυτοκολλητες ταινιες για εντομα , να πιασεις μερικα (εφ οσον πετανε βεβαια) και να
τα παρατηρησεις προσεκτικα να καταλαβεις τι σου την επεσε.
Επειτα να αποφασισεις τι χρειαζεται για να τα εξοντωσεις! Παντως για να απαντησω στην
ερωτηση σου το neem oil θελει το ελαχιστο 3 βδομαδες για να φυγει (και αν!). Σε διαφορετικη
περιπτωση θα εχει ασχημη γευση/μυρωδια το χορτο. Επισης καθοτι ειναι συστημικο
θελει περισσοτερες απο 1 εφαρμογες για να δεις αποτελεσμα με κενο 3-4 ημερων
μεταξυ καθε εφαρμογης. Εσυ που θες μονο 4-5 εβδομαδες καλυτερα να επιλεξεις
καποια αλλη λυση (pyrethrum ή κανα κυνηγετικο ζουζουνι οπως θα προτεινε και το tjo!).
 
Γιουφη με ξεσκάλωσες ευχαριστώ φίλε. αυτοκόλητη ταινία βέβαια,τι άλλο...
Το neem όντως έχει βαριά μυρωδιά,λάδι γαρ .ακόμα και με το σαπουνάκι μέσα,πάλι θα έπεφτε βαρύ ...
 

Rondelia

Active member
Ωραίες και μοιραίες οι κυρίες σου άγιε . Πως μυρίζουν τα μωρά ;
 
H Νεπαλέζα που είναι πιο προχωρημένη η ανθοφορία της ,μυρίζει αρκετά γλυκά . η αφγάνα έχει πιο πικρή μυρωδιά ,σαφώς όμως πιο πίσω σε πρόοδο.Αύριο κλείνω 6 εβδομάδες συνολικά από τότε που τα γύρισα 12/12 και μένουν άλλες 4 τουλάχιστον.Η ταινία έχει τσακώσει κάμποσα κουνουπάκια και μάλλον θα μείνει εκεί , δε νομίζω να χρειαστεί άλλη επέμβαση...
 

Rondelia

Active member
πικρή ε ; αυτή η πικρίλα που παίζει στα pheno τελευταία δεν μου αρέσει καθόλου
 
Λοιπόν ,τα ζουζούνια που λέγαμε, την έχουν καταβρει στο χώμα της γλάστρας και φαίνεται ότι δεν γουστάρουν να πάνε να κολλήσουν [όλα] στην ταινία.Να βγάλω φωτογραφία με μικροσκοπια κτλ δεν παίζει.Το ότι είναι αρκετά,είναι.Εάν είναι επικύνδυνα και τι ζημιά μπορεί να έχουν κάνει δεν το γνωρίζω.Τα φυτά πάντως φαίνεται να είναι οκ.Παίζει να είναι κάτι ακίνδυνο?
 

gioufis80

Member
Δε ξερω αν ειναι ακινδυνο η οχι φιλε αφου δεν εχεις καταλαβει τι ζουζουνι στην επεσε,
παντως αν ειναι στο χωμα εχω διαβασει οτι αν το σκεπασεις στην επιφανεια (να καλυφθει
παντου για 1 εκατοστο παχος) με ψιλη αμμο τοτε τα ζουζουνια ψοφανε απο ασφηξια.
Ψαξτο λιγο αν θες στο internet περισσοτερο, δε το χω κανει - δε ξερω αν πιανει , παντως
σιγουρα δε θα επιρρεασει το φυτο οπως καποιο φαρμακο.
 
Φίλε Γιούφη ευχαριστώ για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον. Έβαλα κάμποσες κολητ.ταινίες ακόμα και παρακολουθω τις εξελίξεις.Για την άμμο που λες, θα είχε ίσως αξία εάν δεν πετούσαν τα γαμίδια . Αυριο βάζω και δυνατότερο ανεμιστήρα πάνω στα φυτά και επίσης σταμάτησα και τη σόμπα για να ρίξω τις θερμοκρασίες του χώρου...
 
Γεια σου ρε Αγιε να σε πω αμα παρω μια Λεντ απο τα παιδια την (full Cycle) θα κανει για ενα μικρο φυτο ? η να παρω μια για αναπτυξη και μια για ανθοφορια ? τι λες? πολυ ωραια τα φυτα σου!!!
 
καλημέρα Σαλίγκαρε!Πιστεύω ότι δύο θα κάνουν καλύτερη δουλειά.Ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις περισσότερες πληροφορίες από τους ίδιους.Καλή αρχή πάντως και ευχαριστώ για τα κοπλιμάν...
 

petougia

Member
Agie ta klasika migakia exeis den pathenei tipota, vaze tenies. Enas filos eixe kai ena ygro pou potizeis m afto gia na psofisoun fungus gnat off legete psaxto ama thes.
 
Ευχαριστώ τσιφ! Όντως , με 2-3 επιπλέον ταινίες, έχω ξεπαστρέψει τα περισσότερα ,έβαλα και ένα μεγάλο ανεμιστήρα και ...άντε γεια!
Άντε να τελειώνουμε σιγά σιγά με τα indoor γιατί έχουμε κάτι καινούριες καβάτζες για δοκιμή :biggrin:
 
Top