What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Prvi indoor grow sploh

lasko

Member
Malo smotane mere :)
s cool tube bi mogoce lahko sibal 250w tu notri samo glej da je temp med 20-25 C, to ti je nekako ideal. Racunalniski venti bojo po moje presvoh, mogoce pozimi ok, takoj ko se bo malo segrelo zunaj pa ne.
Luc si nabavi HPS in s tem lahko furas v vseh fazah, lahko pa kompliciras in nabavis MH za vegetacijo.
Skunk1 ti bo ok za prvo rundo, samo pazi ker se tudi na 12/12 znajo roze nategnit cez meter. Malo vezat pa zvijat pa bo.
 

lasko

Member
napihnjene cene u tri pm :)
rabis lampo, balast (dusilka) in vzigalno enoto (starter) pa seveda neko okovje za namontirat lampo. to je to
 

GreenMAX

Member
Veclo tak povprečen vrtnar ki naredi 1-2 žetvi na sezono za lastno uporabo (najlažje pozimi) rabi tam 250 HPS in ima celo leto kaj za kadit.
To je tam nekje 15 evrov elektrike za 4 mesece in cca 50 ojrov za lampo in balast+50 ojrov za ventilacijo+15 ojrov za zemljo in gnojila.
Skupaj manj kot 200 evrov na celo leto dobrega stuffa,ki si ga sam vzgojil!!
Koliko pa sedaj zapraviš za našo lepo razvado na leto?
Tako da ti svetujem da investiraš v 250W in dobro ventilacijo,ti ne bo žal!
Glede višine pa je moja stara mrha visoka 140 cm pa moram vedno nekaj šipat,zvijat in privezovat...se boš že navadil:biggrin:
 
V

veclo

Hvala za nasvet, lahko si le želim da bi bilo tako preprosto kot si opisal.

Vseeno mislim da se bom za začetek držal 150w. Videl sem veliko userjev tukaj, ki s 150w hpsko dosegajo zelo dobro gpw razmerje, moj primarni cilj je da uspešno zaključim prvi harvest in ne, da bom v najkrajšem času dobil pridelka za celo leto.

Postopoma si bom vzel tale projekt, če pa se kasneje odločim za 250w lahko še vedno uporabim 150w, tako da ne gre v nič.
 

krompir

Member
Zdravo.No da ti še jaz dam en nastvet, če nisi še nabavil lampe, si poglej cene v silux. Boš dobil bistveno ceneje. Pa mrežo za SCROG si umisli, ker maš nizek box.

lp,krompir
 

Venet

New member
Daj si v racun se cas, ki bi ga zelel imet od zacetka pa do koncanega produkta. V kolikor bos scrogal, bos imel rastline dalj casa na vegetativi.
Pozanimaj se tudi o sorti, kolk se potegne po preklopu itn.
K sliki:
tale 12 mm ventilator bi lahko imel tezave z odvodom zraka. Razlozi kako bos imel ustimano luc v prostoru za cvetenje. Bo na fiksni visini, ali bo premicno po visini. Ventilator za izpust si postimaj tako, da bo odnesel cimvec direktne toplote, ki jo oddaja zarnica.

Sicer pa bos najvec odgovorov dobil sam, ko bos preizkusil sistem. Tako, da kar pogumno in pokazi rezultate.
 

prx

Member
Moj nasvet!

IN ventilator 100mm in OUT ventilator 140mm ( tega na en regulator montirati). Tako si zrihti da boš imel ene 25% rezerve pri ventilatorjih!
 

prx

Member
Jaz sem samo predlagal....stvar se ne obnese če imaš samo OUT ventilator... rabiš še ventiltor za sveži zrak...
 
Top