What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai bine pune o poza cu tot ansamblul, sa vedem care e buba. Nu cumva controlerul are nevoie si de alimentare de 5V ?
 
D

dragosant

Am rezolvat problema cu fan controllerul ! TRebuia conectat la firul rosu (plus) si firul galben care era rotatia ventilatoarelor ! Thx pentru sfaturi !
 
poze

poze

poze

frumoasele stau sub 40 w CFL RECE si 20 W CFL CALD o sa le mai cummpar pe parcurs cv , vreau sa raman cu 2 fete per final , stau la temperatura camerei cu un ventilator de pc o sa le mai cumpar unu mare cand so face mai mari .. in rest toate bune
 

Attachments

  • IMG_20121118_225444.jpg
    IMG_20121118_225444.jpg
    38 KB · Views: 8
  • IMG_20121118_225449.jpg
    IMG_20121118_225449.jpg
    29.4 KB · Views: 7
  • IMG_20121118_225453.jpg
    IMG_20121118_225453.jpg
    26.9 KB · Views: 6

w00w

Member
Buna Ziua
Acum cateva zile am bagat si el la germinat 4 seminte din care au iesit doar 3.Am cautat pe forum ce fel de lumina sa le pun,si am cumparat 6 CFL-uri cu lumina rece de 40w pentru perioada de vegetatie...Intrebarea mea este,pentru perioada de inflorire pot cumpara 4 mini proiectoare led de 10w? si daca da cum e mai bine, 3rosi si unul albastru sau toate 4 cu lumina alb calda?
Scuze daca am zis vr-o prostie dar cam asta am inteles eu din ce am citit,si sper sa mai ma luminati si voi
dimensiunile grow-boxului meu e de 37x47x74
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Buna Ziua
Acum cateva zile am bagat si el la germinat 4 seminte din care au iesit doar 3.Am cautat pe forum ce fel de lumina sa le pun,si am cumparat 6 CFL-uri cu lumina rece de 40w pentru perioada de vegetatie...Intrebarea mea este,pentru perioada de inflorire pot cumpara 4 mini proiectoare led de 10w? si daca da cum e mai bine, 3rosi si unul albastru sau toate 4 cu lumina alb calda?
Scuze daca am zis vr-o prostie dar cam asta am inteles eu din ce am citit,si sper sa mai ma luminati si voi
dimensiunile grow-boxului meu e de 37x47x74

Salutare si bine ai venit pe ICMAG, in special pe sectiunea Romania.

Cei 240W de care ii ai acum (cel putin asa am inteles) ii poti folosi cu succes pana in a 2-3-a spatamana de flowering, cand se termina alungirea.

In ceea ce priveste proiectoarele cu leduri, da-ne mai multe informatii ( putere reala, unghi de dispersie, pret, eventual un link) ca sa iti putem da o parere pertinenta.
 

w00w

Member
Proiectoarele cu led le iau de la cineva care poate sa le ia la pret de angro,adica 35lei bucata..ele sunt asa:http://www.sesled.ro/proiectoare-led/52-proiector-led-10w.html
Are proiectoare cu,lumina rece,lumina calda,rosu,albastru,si inca cateva culori...si unul care e putin mai scump, care are toate culorile

Daca nu sunt bune proiectoarele pentu ca ocupa prea mult spatiu pot cumpara numai smd-ul din proiector cu sursa separat
Adica sa pot face eu un panou.
 
Last edited by a moderator:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Proiectoarele astea sunt ok, dar intradevar e mai greu de lucrat cu ele, pentru ca sunt grele, avand corpul din aluminiu turnat, insa sunt eficiente din punct de vedere al racirii , dispersand caldura in toata masa reflectorului ( ledul este montat pe o placuta de aluminiu de 2mm care este in contact direct cu corpul reflectorului).

Ca o precizare, in reflectoarele astea nu este un LED SMS, ci o matrice de chipuri (9 mai precis) de 1W avand o baza comuna.

Daca bugetul ti-o permite eu ti-as recomanda sa cumperi atat reflectoare cu lumina alba rece si calda (in proportii egale), dar si colorate (rosu si albastru) .

Cele rosii mai mult ca sigur au LED care emite pe lungimea de unda de 625nm iar cele albastre pe 460nm, ceea ce e ok pentru cresterea plantelor, atata timp cat suplimentezi si lumina alba.

Intrebarea este : ce spatiu ai la dispozitie (ca si suprafata) ? Va trebui sa montezi reflectoarele pe un panou ( o placa de OSB sau ceva in genul asta), ceea ce va face foarte greu tot ansablul, asa ca trebuie sa ai mare grija cum il fixezi de tavan sa nu te tezesti ca iti cade peste plante.

Sa ti cont ca desi au putere mare, acest leduri nu au eficienta prea mare de patrundere in coronament, asa ca va trebui sa le pui destul de aproape de plante, nu mai departe de 20-30cm (cel mult).

Cele rosii si albastre le scoti tot la 35 de lei bucata ? Daca da, poti considera ca faci o super afacere.

In ceea ce priveste numarul lor, asta depinde asa cum am mai spus de suprafata spatiului de crestere. Ca si pondere, plecand de la faptul ca lumina albastra are de 2.5 ori mai multa energie ca si lumina rosie de aceeasi intensitate, si cunoscand numarul total de lumeni emis de fiecare tip de led in parte ( ~300lumeni pentru cele rosii si ~400 lumeni pentru cele albastre), poti calcula proportia RED:BLUE.

Eu as merge pe un raport 4:1 sau 3:1 (asa cum ai spus si tu).
 

w00w

Member
Suprafata este de 37x47 unde pot monta reflectoarele..tavanul este destul de rigid (este o cutie din pal)nu e probleme cu greutatea
M-ai bagat cam in ceata,din ce am masurat eu pot pune maxim 6 reflectoare...
pentru perioada de vegetatie o sa las cfl-urile nu? si cand vreau sa o bag la inflorire o sa cumpar proiectoarele pe led..care ai spus ca sunt bune..Deci sa iau:
4Rosi-2 Albastre sau
2rosi-1albastru-1lumina calda-1lumina rece
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
salut si bine ai venit!
mai mult de 6 nici nu are rost sa pui in suprafata aceea, orice ai face, trebuie sa ai si lumina alba, si pentru ca ai deja cfl-urile, eu cred ca ai putea lua doar 4 leduri rosu + albastru, si sa ingramadesti cateva cfl pe laterale, in loc sa mai iei si leduri albe. :2cents:
 

w00w

Member
K,v-a multumesc mult..pana la urma asa o sa fac.
Cumpar 4 reflctoare rosi 1 albastru +2 sau 4 cfl-uri (depinde cate incap) cu lumina rece de 40w.
O sa imi fac un grow jurnal zilele astea si o sa scriu acolo totul,inca o data v-a multumesc
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Spatiul ala suna mai degraba a 'soldat' (dulap din ala mic) si mai mult de 1 planta nu iti intra acolo.

Am vazut pe siteul pe care ni l-ai aratat ca sunt si reflectoare RGB de 30W. Ar fi mai eficiente ca si spatiu ocupat, si fiecare iti va da 20W (pentru ca nu are rost sa folosesti si verdele). Vad insa ca sunt cu telecomanda, deci e mai greu sa le comanzi cu un timer mecanic (nu stiu daca au memorie, ca sa mearga in aceeasi combinatie de culori dupa ce se opresc si pornesc iar).

Pe o suprafata de 40x40cm sunt suficienti 60W.

P.S. Un mic sfat : nu baga samanta la germinat pana nu ai pus totul la punct. Mai salvezi niste bani, timp si nervi in felul asta.
 

w00w

Member
Semintele le-am germinat deja..au 3 zile de cand le-am pus in pamant.,si stau sub 6cfl-uri de 40w unul..
Nu este chiar soldatel,este un birou de pc :biggrin:...are 37x47x74 masurat in interior.
de cumparat nu o sa cumpar de pe siteul ala,este orientativ..le iau dintr-un complex 'Doraly'
O sa il intreb poate are si de 30w.dar ma gandeam ca daca sunt 6 de 10w e mai bine decat 2de 30w si in plus daca iau de 30w trebuie sa iau 2 rosi si 1 de 10w albastru nu?
Proiectoarele cu mai multe culori nu au memorie asta l-am intrebat si eu prima data,si oricum costa cam scump,98lei unu de 10 w
Prietenul de care vorbesc lucreaza la un chinezoi si are la magazin cam toate tipurile de leduri si becuri..Avantajul meu e ca le iau la pret de angro..:tiphat:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Atunci baga 4 rosii, un albastru si unul alb (preferabil rece ca da mai multi lumeni).

Vrei sa fie stealth grow-ul ? Ca sa castigi spatiu ai putea monta reflectoarele afara si sa dai gauri rotunde de 10cm ca sa patrunda doar lumina iar caldura sa ramana afara.
 

w00w

Member
Nu am cum sa dau gauri.e biroul meu de la pc.(iti dai seama cum arata)...
Vrei sa fie stealth grow-ul ? --nu stiu ce inseamna.
Daca scot un 30-40g sunt multumit:woohoo:
 

w00w

Member
Cu caldura nu am probleme.coolerul care e pus sa bage aerul inauntru e afara, si in growbox vine o teava de 40mm..mai ales pe vremea asta vine aer rece.
 
Top