What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Πρόβλημα με το PH !!!

Destroy

Member
Καλησπέρα παίδες,

Έχω ενα θεματάκι με την 1η εισαγωγή μου στην υδροπονία και ελπίζω να μου δώσετε τα φώτα σας :comfort:.
Εχω αγοράσει ενα σύστημα της Atami, το wilma και στις γλάστρες έχω clay pellets, το πρόβλημα μου έχει να κάνει με το ph του νερού και ειδικότερα με το γεγονός οτι δεν μπορώ να το κατεβάσω κάτω απο 6,5 ph και όταν το κατεβάζω μετά απο 1 ώρα εχει πάει πάλι στο 7,5.
Το νερό είναι απο μία πηγή έξω απο το χωριό μου που είναι πόσιμη και πολύ καλή απο ότι έχω ακούσει, στις μετρήσεις που έκανα στην πηγή το νερό είχε 7,2 - 7,4 ph και στην συνέχεια το μεταφέρω στο σπίτι όπου το ρίχνω ph down (acidic) της General Hydroponics για να κατέβει το ph, μέχρι στιγμής σε 30 λίτρα δοχείο έχω ρίξει 10 ml απο ph down και δεν έχει πέσει κάτω απο 6,5..Ρίχνω λίγο ή παίζουν ρόλο και τα αντικείμενα μέσα στο δοχείο (αντλία,σωληνάκια,αερόπετρα,θερμάστρα ενυδρείου) και δεν κατεβαίνει με τίποτα το ρημάδι ?
Λίγη βοήθεια παρακαλώ !!

cheers :groupwave:
 

Destroy

Member
Αν γνωρίζει κάποιος ενδεικτικά να μου πει ποσότητα, θα του είμουν υπόχρεως. Αλλά επίσης, είναι λογικό μετά απο κάποια ώρα να ανεβαίνει πάλι ?
Crowmax , ευχαριστώ για το reply αδερφέ :)

cheers
 

Crowmax

Well-known member
Veteran
nai logiko einai idios apo nero vrysis, anevenei gia 1-2 meres mexri na ri3eis arketo ph-down meta sta8eropoihte.

an deis oti telionei grigora to mpoukali tou ph-down agorase an vreis tis eterias 'Hesi' ta ph-down... 1 mpoukali tou 1lt me 10-13 euro to exo idi posa grow kai den exei ftasei sto miso.
 

Destroy

Member
Ο;κ ρε; παλικαρε;, θα δο;κιμάσω να ρίξω και άλλο; μπασ και στρώσε;ι, ε;νδε;ικτικά πάντως με; νε;ρό πο;υ; έχε;ι αρχικά 7,5 ph , πο;σά ml ph down χρε;ιάζε;ται στο; πε;ρίπο;υ; ; Ε;υ;χαριστώ για την βο;ήθε;ια :)
 

Rondelia

Active member
Filaraki kai egw to idio problhma exw . Fantasou afhsa to nero na katsei 3 meres prin to valw sto hydro gia na statheropoihthei, to phga sto 5.7 kai me to pou to vazw sto susthma meta apo mia wra paei sto 7.5! . Telika h monh lysh einai perisotero ph down h na vreis kapoio systhma RO . Oso gia thn posothta vaze ligo ligo mexri na paei sto epithimito kai thmisou poso evales gia tin epomenh fora . Ciao
 

Destroy

Member
Ευχαριστώ και τους 2 σας για την βοήθεια, τελικά με το πολύ το ρίξε ph down το πήγα 4,5 :p,αλλά εν τέλει βρήκα τι πρέπει να κάνω :)

cheers !
 

Destroy

Member
Παίδες σήμερα που κοίταξα την δεξαμενή του νερού βρήκα μέσα κάτι μικρά σκουληκακια σαν κάμπιες τα οποία κολυμπούσαν, λέτε να φταίει οτι το νερό ήταν απο πηγή ???
Τι πρέπει να κάνω τώρα άμεσα ? Σε καμια βδομάδα θα το αλλάξω το νερό, λέτε να το κάνω πιο γρήγορα ??
 
G

goagiil1

aporia peri ph

aporia peri ph

kalispera thelw na sas rotisw an se pia klimaka tou ph friskete
to phophorus? euxaristw ektoproteron
 

herb4

Member
γεια σας και από μένα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα με το pH μου, δηλαδή ανεβαίνει μετά από κάποιες ώρες και με τέλειωσε μέσα σε 15 ήμερες 500 ml, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση σχετικά με την μείωση του pH. Σκέφτηκα να δοκιμάσω να το ρίξω με ξύδι!! τι λέτε θα έχω πρόβλημα ή θα το σταθεροποιήσω???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
translate.google.com :(

ορυκτά, στο νερό, κρατούν το pH του υψηλού

Χρησιμοποιήστε "Reverse Osmosis" φίλτρο. Αφαιρεί τα μέταλλα.

Μόνο κάτω pH που απαιτούνται στη συνέχεια.
 

antonios

Member
και εγω επισης το ιδιο προβλημα,εγω στο 6,00 αυτο στο 8.5 αλλα 5-6 ml μεσα εγω.Σημερα αλλαξα το νερο ξεπληνα το δοχειο και την γλαστρα με τις λιγες ριζες καλα, αγωρασα και μια μεγαλιτερη ατλια(διπλη), αν στις επομενες μερες δεν μηνει σταθερο θα παω σε αλλο δοχειο απο τα 20 λιτρα σε 40 λιτρα.
Μια ασχετη ερωτηση,ξερει καποιος πως διατηρουντε τα κομενα λουλουδια(τριανταφυλλα)?να παραμηνουν κλειστα?μου ειπαν να τα αφησω στο σκοταδη(κατανοιτο)αλλα μου ειπαν επεισης και χωρις νερο μεσα σε κουτα.
 

weedolada

Member
γεια σας και από μένα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα με το pH μου, δηλαδή ανεβαίνει μετά από κάποιες ώρες και με τέλειωσε μέσα σε 15 ήμερες 500 ml, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση σχετικά με την μείωση του pH. Σκέφτηκα να δοκιμάσω να το ρίξω με ξύδι!! τι λέτε θα έχω πρόβλημα ή θα το σταθεροποιήσω???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
κιτρικό οξύ (ξυνό) παίρνεις από τα μπαχάρια στο σουπερ μαρκετ το διαλύεις στο νερό και κατεβάζεις το ph..
 

herb4

Member
κιτρικό οξύ (ξυνό) παίρνεις από τα μπαχάρια στο σουπερ μαρκετ το διαλύεις στο νερό και κατεβάζεις το ph..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Δηλαδή με κιτρικό οξύ ξινό το pH του νερού θα πέσει στη συνέχεια δεν θα έχει πρόβλημα με αλατότητα στις ρίζες? :ying:
 

herb4

Member
αλλά θα ξανανέβει γρήγορα . δεν είναι σταθερό

δεν σταθεροποιίται μετά από κάποιες μέρες, με κάποια ποσότητα που θα έχω ήδη βάλει? τι άλλο θα μου προτείνατε? Ευχαριστώ!
 

ganja3

Member
το ξινό ρίχνει το Ph νομίζω μάξιμουμ στο 4,5 .
το θέμα είναι ότι την μιά μέρα το ρίχνεις και την επόμενη είναι ανεβασμένο πάλι ,
νομίζω του εμπορίου τα phντάουν βολεύουν αρκετούς ,. μήπως δεν δουλεύει καλά το μηχανάκι που μετράς ?
το μόνο διαφορετικό που έχω να προτείνω , είναι λιπάσματα τις AN ( τα ph-perfect )που δεν κλειδώνουν με τις διακυμάνσεις του ph κάποιο στοιχείο
 

herb4

Member
το ph μετρο δουλεύει αρκετά καλά μπορώ να πω. με το phdown στρώνει μετά 1-2 ημέρες αλλά κοστίζουν αρκετά κ χρειάζομαι αρκετή δόση άρα δεν με συμφέρει προσωπικά, λιπάσματα της AN ποια εννοείς? εγώ βάζω της GHE flora series.. δυσκολάκι να τα αλλάξω γιατί είναι ακόμη σχεδόν καινούργια! συνεχίζω με λίγο phdown μαζί με -ξινό- και βλέπουμε....
 
Top