What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

S

Spartanul

plm , i-am trimis un email site'ului de pe care am comandat si am intrebat daca au aflat ceva despre coletul meu neprimit? drakon pe fuga nu m'a pus dar pe ganduri a reusit . :)) dar mai bine sa fiu constient de situatie decat sa imi zica cnv "no problem" si sa nu fie asa .
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
oricum nu era recomandat sa cresti la locatia unde comanzi, poate e mai bine ca ai invatat lectia inainte sa incepi sa pacatuiesti..

stay low o vreme si take care. exista mereu posibilitatea ca coletul sa fie ratacit/pierdut, sau chiar furat de vre-un postas, dar niciodata sa nu elimini celelalte variante.
 

gigelgigi

New member
dar nu cresc in locul unde am comandat , adresa chiar e in alt oras.., dar ma gandesc daca fraierii stiu numele meu nu mai conteaza unde e "locatia" . Site'ul care mi'a trimis coletul mi'a transmis azi ca ei nu pot afla ce sa intamplat cu coletul ci doar daca il vor primi inapoi ma vor anunta.
 

gigelgigi

New member
deci oricum nu pot afirma ca daca ei stiu de colet , si nu cresc la adresa aia pot sta cu burta la soare , nu?
scz de dublu post dar nu gasesc functia edit la post , exista?
 

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Eu unul nu as sta cu burta la soare cat timp cresc...
Citez un clasic: "Chiar daca nu sunt paranoic, nu inseamna ca ei nu-s dupa mine".
 
D

dragosant

Dragi compatrioti , va anunt cu drag ca am degand sa ma apuc de un nou proiect , un microdulap ceva asemanator lui Paff in urma cu mult timp. Dar mai intai sa pun o intrebare in legatura cu proiectul meu . Filtrul de carbon unde il voi situa( planuiesc un filtru de carbon handmade in genul lui Paff la Microfridge) ,in spate la ventilatoarele de sus?
Aveti si schita ca sa imi puteti raspunde . (schita nu e una grozava)

Planuiesc sa am o inaltime de 1 m iar latime de vreo 60 cm . Ca sa imi incapa doua plante.Voi merge pe HPS de 150W . Pentru ventilatoare am un FanController. . Stainul va fi tot Super Skunk. Voi merge pe un LSD si Scrogg.


Ceva sugestii? Acestea orcand sunt bine venite !! :woohoo::woohoo:
 

Attachments

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    13.8 KB · Views: 4

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In primul rand felicitari pentru demararea unui nou proiect DIY. E placut sa vezi asa ceva si pe threadul romanesc.

Am observat din prima o greseala destul de grava : exhaust-ul la tine e pus jos, pe cand intakeul e sus.

Aerul cald se aduna intotdeauna sus, deci cel mai eficient e sa scoti cat mai aproape de tavan sau prin tavan. Intake-ul trebuie pui jos pentru ca aerul rece care intra ar deranja ridicarea aerului cald, amestecandu-se, facand sa creasca temperatura peste tot in box.

Extractorul nu trebuie sa traga dintr-un filtru de carbon cu o suprafata cat a lui pentru ca se va 'sufoca'. Trebuie sa aiba o suprafata mult mai mare, ca o rama, iar filtrul sa fie departat de 2-3 cm de ventilator pentru a se creea o zona de presiune negativa in interiorul filtrului.
 
D

dragosant

Iar filtrul de carbon ar trb sa fie departa vreo 4 cm .In primul rand nu pricep si nici la primul grow n-am priceput, filtrul de carbon unde ar trebui situat ? La outake-ul ventilatoarelor sau la intake?
Chiar apropo mi-am adus aminte , cum creez umiditatea in Setup? Eu ma gandeam sa plasez vreo cateva boluri cu apa , unul situat chiar in apropierea ventilatorului .
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Filtrul de carbon are rolul de a elimina mirosul, pentru ca intreaga operatiune sa fie cat mai stealth, adica sa nu te dai de gol.

Daca tu consideri ca mirosul nu e o problema (desi toti growerii considera asta una dintre cele mai dificile probleme) poti renunta la filtru.

Filtrul trebuie pus pe evacuare pentru ca tot aerul care iese din box sa treaca prin el (carbonul retine 'particulele' de miros, adica moleculele de terpeni care constituie de fapt 'mirosul'). Este foarte important ca ventilatorul sa traga din filtru, nu sa impinga, pentru ca majoritatea ventilatoarelor sunt concepute sa extraga aerul, functionand prin vacumare, fiind ineficiente atunci cand sunt puse sa impinga (sau sa comprime).

Deci ventilatorul de evacuare este recomandat sa fie amplasat in afara box-ului, dupa filtrul cu carbon.

In ceea ce priveste umiditatea, niste simple boluri cu apa nu te ajuta prea mult decat daca e foarte cald in box-ul respectiv sau daca ai un ventilator puternic care sufla aer direct pe suprafata aperi incat sa o agite. Pentru a mari viteza de evaporare trebuie sa maresti suprafata de pe care se evapora apa, iar asta se realizeaza prin utilizarea unui material foarte poros, bun absorbant, dar suficient de aerisit pentru a permite aerului sa treaca prin el.

Aceleasi principii ca la filtrul cu carbune activ si aplica si la un umidificator prin evaporare : poti folosi orice marerial textil bun absorbant, cu tesatura destul de rarefiata, pe care sa il pui pe o rama mica, lasand un capat sa atarne intr-un recipient cu apa, pe post de fitil absorbant.

Atentie : la umidificatoarele cu evaporare trebui folosita apa distilata sau apa filtrata RO , cu cat mai putine saruri. Altfel in scurt timp materialul se umple de saruri si isi pierde capacitatea de evaporare, fiind nevoie sa fie schimbat mai des.
 
Last edited:
D

dragosant

poate omul a zis bine, poate vrea sa faca scrog-ul frumos,colorat, sau poate isi stropeste plantele cu LSD :laughing:

Scuza-ti dragi colegi de bransa , dar tare as rade daca o catita ar pune botul :)) :laughing::laughing: Ce? Crede-ti ca ei nu consuma ? :)) Tulii mama lor!
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Sau "Marijuana crescuta in Romania in sisteme hidroponice pe substrat de frunze de coca" (coco sold out):D :joint:
 
D

dragosant

E bun acest bec de folosit la plante ? Cica e HPS...
 

Attachments

  • Imagine0902.jpg
    Imagine0902.jpg
    24.3 KB · Views: 5
  • Imagine0913.jpg
    Imagine0913.jpg
    36.9 KB · Views: 6
  • Imagine0907.jpg
    Imagine0907.jpg
    21.7 KB · Views: 6

Latest posts

Latest posts

Top