What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Kannabis Suomalaisessa mediassa (artikkeleita)

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
http://www.iltalehti.fi/terveys/2012053015646776_tr.shtml

Israelissa kehitetty lääkkeeksi sopiva kannabiskasvi

"Uuden kasvin polttaminen ei anna käyttäjälleen tunnetta, että tämä olisi pilvessä, kertoo Maariv-lehti.
Lehden mukaan uusi kasvi näyttää, tuoksuu ja maistuu samalta kuin vanhankin kasvi. Se ei kuitenkaan tuota tuntemuksia, jotka tavallisesti yhdistetään kasvissa olevaan THC-yhdisteeseen eli tetrahydrokannabinoliin.
Kasvin kehittäneen yrityksen kehitysjohtajan mukaan uudesta kasvista puuttuu kokonaan vanhan kasvin puuduttava vaikutus. Sen sijaan uudessa kasvissa on yritetty vahvistaa toista ainesosaa, jonka on osoitettu auttavan monissa psyykkisissä häiriöissä, kirjoitti Maariv"



Argh, ihan hyvä juttu että on tuoltakin taholta kehitetty cbd lajike mutta että "uusi kasvi"? Perus iltalehtiuutisointia.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060515668396_uu.shtml



How the fuck can anyone ever get cought planting seeds?

If "they" are "comming" and you are sitting there with your little tray with seeds, how difficult would it be to just throw them all around on the ground when you hear or see "them" comming and try to get the heck out of there, giving em some sporty chase for their money ?
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/51254-suomi-villitys-valtaa-islantia-eksoottista

Uusi suomalainen liike SuomiPRKL! avasi ovensa Reykjavikissa, Islannissa viime perjantaina.
Yrityksen perustajat Satu Rämö ja Maarit Kaipainen tiesivät islantilaisten rakastavan kaikkea suomalaista, joten he päättivät tuoda suomalaista designia Islantiin.
- Etenkin Muumit ja Jopot ovat kova juttu täällä, Rämö kertoo Uudelle Suomelle.
Kolme vuotta Reykjavikissa asuneen Rämön mukaan islantilaiset pitävät Suomea ”eksoottisena ja mielenkiintoisena”.
- Täällä pidetään Aki Kaurismäen elokuvista ja huumori on aika samanlainen kuin suomalaisilla.
Liikkeen nimi kuvastaa perustajien mukaan suomalaista asennetta, sisua ja toimii myös ”sisäpiirivitsinä, koska suurin osa islantilaisista ei tiedä mitä PRKL! tarkoittaa”.
Rämön mukaan kaikki islantilaiset tietävät mitä ”Suomi” tarkoittaa, joten liikkeen nimeen ei ollut tarvetta valita kansainvälistä vaihtoehtoa ”Finland”.
Perjantaina avattu liike on ollut avoinna neljä päivää ja kauppa käy omistajien mukaan erinomaisesti.
– Väkeä on riittänyt, todella vilkkaita päiviä, Rämö kuvailee.





Pertsa laajentanu Iislantiin? ;)
 

kalastaja

Member
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa....oltosta-sakottaa-tata-mielta-ovat-suomalaiset

Alle viidennes !! :wallbash: :wallbash: :noway:

Fiksuja kommenttejakin löytyy:

katavera - 3 tuntia sitten

Kyllä pitää sakottaa!!! Täytyy aina muistaa, että ihminen, joka opettelee sekoittamaan päänsä ylipäätään jollain, vaikkakin miedolla (onko pilvi edes mietoa) ylimääräisellä aineella, on päihteille altis. Siirtyy kyllä muihinkin, kovempiin aineisiin, kun miedot ei enää riitä. On varmaan hyvin pieni osa pilven polttajista, jotka pysyy vain siinä. Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että suunnan täytyy olla se, että kuinka ihmiset saataisiin päihdekielteisiksi, eikä niin, että alettaisi miedompia hyväksymään!! Kysymys kuuluukin: miksi ihmisillä on tarve saada päähän joku autuas (?), todellisuudesta poistuva tila? Miksi ei harjoitella ottamaan esim. ikäviä asioita vastaan selvin päin? Miksei kehitetä luonteen lujuutta?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No mielipiteensä kullakin, mutta en arvosta kyllä hänen kantaansa sit yhtään. Harmillisesti samankaltaisia ihmisiä on paljon
 

OrangeGuy

Member
Jyväskylästä saa helposti pilveä

Kannabis: Parikymppiset kasvattavat ja alaikäiset ostavat. Nuorimmat poliisin listoille päätyneet käyttäjät ovat 13-vuotiaita.

14-vuotias tyttö Kaupunginkirkon rappusilla tietää, mistä kannabista saa. Hän empii ensin, uskaltaako kertoa. Tyttö ei ole jyväskyläläinen, mutta viettää paljon
aikaansa kaupungissa. Kaverit ovat täällä. Pian tarinaa alkaa pulputa.

- Se riippuu ihan kaveriporukasta, ketkä tietää, ketkä ei. Mun kaveriporukassa tiedetään hyvinkin. Kirkkopuistosta sitä saa. Täällä myydään avoimesti, tyttö kertoo.

Hän ei käytä itse mitään. Tyrkyttäjiä on riittänyt : ota pilveä ja jotain nappeja.

- Kieltäydyin, eikä siitä ole tarvinnut enää keskustella. Kyllä mä yritän kavereille sanoa, ettei siinä ole mitään järkeä. Joillain menee päin persettä. Yksi joutui suljetulle.
Sille tuli ongelmia vanhempien kanssa. Mä en halua sellaisia ongelmia.

Kaverit, joiden hän tietää käyttävän kannabista, ovat 14-18 vuotiaita. Suurin osa heistä on tyttöjä.

- Mutta kun katsoo yleensä porukkaa vaikka täällä Kirkkopuistossa, pojat on enemmän aineissa, siis muissakin aineissa. Niitä välittää sellaset pari-kolmekymppiset tyypit.
Meidän ikäluokassa suurin osa sen hyväksyy, vaikka ei itse käytäkään.

15 vuotta täyttäneet Joonas Gauriloff ja Juho-Matti Tukio starttaavat mopojaan Kirkkopuiston laidalla. Hekin ovat kuulleet ja nähneet, että kannabista saa Jyväskylässä helposti.
Pojille on kaupiteltu pilveä Torikeskuksessa ja Jyväskeskuksen edessä. Se tuntui oudolta.

- Näkeehän sen kaupungilla, ja koulussakin liikkuu kaikenlaisia juttuja. Kai ne on vähän syrjäytyneempiä tyyppejä, jotka käyttää. Ja sitten niillä on muitakin ongelmia.
- Toisaalta voi olla sellaisiakin, joilla on asiat ihan hyvin. Ne käyttää viihteen vuoksi, pojat pohtivat.

Palveluoperaatio Saappaan vastaavan erityisnuorisotyönohjaajan Petri Grönholmin mukaan monet jyväskyläläiset nuoret ovat kertoneet, että pilveä on
nykyään miltei helpompi saada kuin kaljaa.

- Sen näkee vuosien päästä, mihin tämä johtaa. Alkoholin myynnissä ja välittämisessa otteet ovat tiukentuneet, ja kaupatkin ovat kiristäneet linjaansa, Grönholm sanoo.

Kävelykadulla kesäpäiväänsä viettävä 16-vuotias Rene Osmonen vahvistaa Grönholmin havainnot.

- Saa saa, helposti, ihan liian helposti, hän vastaa kysymykseen viipymättä.

Osmonen ja hänen ystävänsä tietävät, että nuoret välittävät kannabista myös toisilleen. Aina joku tuntee jonkun, jolta sitä saa lisää.
Osmosen mielestä pilven pössyttely on Jyväskylän nuorten keskuudessa ihan arkipäivää. Ei kuitenkaan yhtä yleistä kuin alkoholi.

- Kun kysyntä kasvaa, lisääntyy tarjontakin. En tiedä, mistä paikoista sitä saa, kun ei ole ollut tarvetta ottaa selvää, Osmonen sanoo.

Rikosylikonstaapeli Tuomo Korhosen mukaan keskeinen syy alaikäisten pilvibuumiin ja kannabiksen helppoon saatavuuteen on viime vuosina huimasti yleistynyt
kannabiksen kotikasvatus. Netistä tilattavat tarvikkeet tekevät viljelyspuuhasta helppoa.

- Pääsääntöisesti kasvattajat ovat 18-20 vuotiaita nuoria, jotka ovat vasta muuttaneet erilleen vanhemmista. Heidän kauttaan kannabista päätyy myyntiin alaikäisille.
Osa käyttäjistä on huolestuttavan nuoria, nuorimmat meidän tutkinnassa ovat olleet 13-vuotiaita, Korhonen sanoo.

Korhonen on huolissaan siitä, että kannabiksen ja alkoholin kavereina otetaan usein huumaavia lääkkeitä. Vanhemmat ovat Korhosen mukaan yleensä autuaan tietämättömiä
ja järkyttyvät, kun lapsi jää kiinni. Toiset eivät suostu uskomaan tapahtunutta todeksi. Poliisi on tietoinen Jyväskylän ongelmasta, mutta tähänkin pätee tuttu asetelma. Resurssit eivät riitä.

- Näillä resursseilla joudumme priorisoimaan työtämme. Toki puutumme vastaan tuleviin tapauksiin.

Huumausainerikokset Jyväskylässä

- Toukokuun 2012 loppuun mennessä Jyväskylässä oli kirjattu 187 huumausainerikosta, joista käyttörikoksia oli 110.
- Vuonna 2011 huumausainerikoksia oli kaiken kaikkiaan 556, joista käyttörikoksia oli 324. Koko maassa huumausainerikoksia kirjattiin 19 006.
- Vuonna 2006 huumausainerikoksia tilastoitiin Jyväskylässä 246. Näistä huumausaineiden käyttörikoksia oli 140. Koko maassa huumerikoksia oli 13 374.
- Vuonna 2000 huumausainerikoksia oli Jyväskylässä 241 ja koko maassa 13 457.
- Vuonna 1997 huumausainerikoksia kirjattiin Jyväskylässä 141 ja koko maassa vastaava luku oli 8 424 [ Lähde : Poliisin tilastopalvelu ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lähde: Keskisuomalaisen paperiversio 31.7.2012 s. 6.

Uutisen kirjoittaja Riina Sydänmaanlakka

Naapurifoorumilta kopsattu.
 

Latest posts

Latest posts

Top