What's new

Primul meu grow

D

dragosant

Salut ! Sunt nou pe site si as dori sa imi fac primul meu grow si as avea nevoie de cv ajutor si clarificari din partea voastra. Am in cap un desing . M-am gandit la un grow box deoarece am putin spatiu si as vrea sa il valorific la maxim.
Materialele pe care le am sunt urmatoarele:
2 ventilatoare (in,out)
4 dulii cu 4 cfl de 100
o cutie .
As vrea sa cresc Super Skunk deoarece mi se pare o planta buna , iar din multitudinea de site-uri am gasit ca e potrivita si pt incepatori. Vi se pare buna planta? astept comentarii si sugestii mai bune

Acum am o serie de intrebari pt voi:
1.Ce fel de fertilizatori trb sa folosesc?Din ce saptamana?
2.Cum rezolv sa mearga sistemul de dulii astfel incat sa le pot baga printr-un stecher in priza?
3.Cum pot sa bag cele doua ventilatoare in priza ? Sa le conectez
4.Interiorul cutiei sa il captusesc cu staniol?

Astept seria de raspunsuri de la voi . Multumesc anticipat
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salutare si bine ai venit printre noi !

Probabil ca ai citit cateva despre growbox-uri, dar posibil ca nu suficient, insa pentru asta suntem aici, sa ne ajutam unul pe altul.

In ceea ce priveste SuperSkunk-ul, este un strain interesant, care iti ofera atat stari de high cat si de stoned (depinde de momentul recoltarii).

High-ul este foarte placut, desi uneori te poate naucii total. Senzatia de stoned seamana mult cu efectul post-adrenalina si iti poate crea afecta mult unele simturi (faci cu greu diferenta intre rece si cald, nu mai poti aprecia greutatea unui obiect, etc).

E usor de crescut si nu e pretentioasa, insa nici nu trebuie sa te astepti la recolte record. Cel mai bine creste in hidro, iar fenotipul cel mai indicat este cel sativa (dar nu ai de unde sa stii peste ce fenotip dai pana nu germinezi samanta si vezi cum creste planta).

Cand te apuci sa cresti SuperSkunk trebuie sa ti cont de numele acestui strain, pentru ca reda cat se poate de clar mirosul pe care il emana in floare (mai ales in late flowering). Iti pot spune ca outdoor mirosul se simte seara de la 30-40 de metri, iar indoor e un adevarat chin sa-l maschezi.

Acum sa incercam sa raspundem la intrebari :

1. Preferabil organici. Nu dam nume sa nu facem reclama. In pricipiu poti folosi orice nutrient pentru plante verzi in perioada de veg si in primele 2 saptamani de floare si nutrienti pentru plante cu flori in rest.
2. Le legi in paralel . Intrebarea e cam vaga. Ai cat de cat cunostinte de electrotehnica ?
3. Daca ventilatoarele functioneaza la 220 le pui cate un cablu cu stecher si le bagi in priza. Daca sunt la tensiuni mai mici (12V) le conectezi la un transformator .
4. Nu. In nici un caz nu se foloseste staniol. Ai rezultate mult mai bune cu hartie alba de scris sau coli A0. Rezultate si mai bune ai cu foaie de mylar argintiu de la florarie.

Intrebari avem si noi. Ce dimensiune are box-ul ? Ce sistem de control al mirosului folosesti ? Dar al umiditatii/temperaturii ? Vrei sa bagi 400W de CFL intr-un box ? CFL-urile sunt reci sau calde ?

Pe viitor consulta threadurile deja existente, mai ales cele sticky. Sunt pline de informatii utile. Sa creezi un thread doar pentru a pune intrebari de genul asta nu e o practica prea eficienta si nici nu e vazuta cu ochi buni de restul comunitatii.
 

fenomeno_djo

Active member
O sa ai gatu rupt la cat o sa-ti sara astia in cap, cum ca esti lenes si nu te-am documentat. Apoi trec la faptul ca stii engleza, dar ca ai omis butonul "search" care e "de mare ajutor " si asa mai departe. Asculta-ma, nu zic ca esti neinformat pana la lene, dar mai bine documenteaza-te in profunzime inainte sa te arda bosii chiar chiar stiu cum sa te parleasca. Din ultima intrebare deduc ca ai citit putine despre lumina, staniolul nu se foloseste - mylar e cel mai bun . Si asta e unul dintre capitolele cele importante.
Da un search pe scribd si o sa gasesti vreo...10 cele mai citite carti (format pdf) despre cum sa cresti marijuana. Titluri: Marijuana Buds for less-SeeMoreBuds (daca te intereseaza sa cresti cu CFL), The Marijuana Grower's Guide, Mel Frank & Ed Rosenthal, The Cannabis Grow Bible (4th Edition) , Greg Green . Sunt destule pentru inceput :)
Lectura e placuta, mie mi s-au parut interesante si demne de bagat in programa scolara :)) pace si iubire!
 
D

dragosant

Am citit destul de mult dar am nevoie de clarificari. O sa ma apuc de el si o sa postez poze cu capodopera.Scz ca am facut un thread , dar eram disperat si aveam nevoie de raspunsuri la obiect .
Box-ul are : 80 cm inaltime, 50 cm latime , 50 latime.
Raspunsul la intrebarea cu electrotehnica: nu, nu am habar, dar am contactat un prieten pt acesta si vroiam sa ma mai documentez.
Cfl-urile sunt calde. Pt a genera caldura. Cum ar trb sa fie?
Da as dori sa bag 400W . VI se pare prea mult?
De sistem de control al mirosului nu m-am gandit si nici al umiditatii/temperaturii . Imi puteti da niste sugestii?

Inca o intrebare : ziceai de recoltare . SuperSkunk-ul scrie ca infloreste in 8 saptamani . Eu ma gandeam sa o recoltez pe la sf. saptamanii a 9 -10 . Este bine?

PS:Am citit tot dsp cum trb crescuta marijuana de pe un site dar cand incep sa pun pe hartie ce materiale si cum trb facute mi se pare cam grelut . Orcum inca o data scz pt acest thread ,dar eram disperat
 

pagabboy

Active member
Box-ul are : 80 cm inaltime, 50 cm latime , 50 latime.
Raspunsul la intrebarea cu electrotehnica: nu, nu am habar, dar am contactat un prieten pt acesta si vroiam sa ma mai documentez.
Cfl-urile sunt calde. Pt a genera caldura. Cum ar trb sa fie?
Da as dori sa bag 400W . VI se pare prea mult?
De sistem de control al mirosului nu m-am gandit si nici al umiditatii/temperaturii . Imi puteti da niste sugestii?

se pare ca nu ai citit destul ...."Cfl-urile sunt calde.Pt a genera caldura"

In primul rand cred ca nu stii care e temperatura necesara unui grow sanatos , CFLurile (lumina) ai nevoie de ea ptr a stimula plantele sa creasca plus mai trebuie sa stii si ce fel de lumina sa folosesti conteaza foarte mult spectrul de culoare al luminii care este intre 2700k warm light si peste 5000k cool light
vezi ca sunt niste threaduri pentru incepatori citeste-le
iar treaba cu prietenul care te ajuta iar e o greseala f. mare nimeni nu trebuie sa stie ce faci tu in "ograda" ta mai ales prietenii....
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bine ai venit. In primul rand nu trebuie sa iti ceri scuze pentru thread, ca de aia e forum.

Acum, ce nu inteleg eu de ce ai fixa dinainte o data de recoltare cu 1-2 sapt in plus fata de cea recomandata? cel mai bine e sa verifici atunci, la momentul potrivit cand sunt mugurii maturi si sa ii recoltezi de indata ce observi asta. daca culegi cu 1-2 saptamani mai tarziu, nu ai prea multe de castigat, si destul de pierdut. (si ca sa evitam orice confuzie, ai inteles ca daca o planta infloreste in 8 saptamani, nu o vei recolta la 8 saptamani de la plantare, ci la 8 saptamani de la trecerea la inflorire, da?)

400w cfl pentru spatiul ala este destul. sper ca vorbim de w reali si nu echivalentul in lumina vizibila, comparat cu becurile incandescente. pe de alta parte, daca nu le-ai cumparat inca si becurile astea costa mult, ti-as recomanda sa analizezi si posibiliatea de a folosi un hps pentru flower. plantele iti vor multumi.

legat de becurile warm white, nu au nici o treaba cu incalzirea. dar vei afla asta daca citesti pe aici. sunt ceva threaduri pe la sticky care te-ar ajuta sa iti raspunzi singur la o gramada de intrebari. daca stii engleza, cu atat mai bine, tot forumul e al tau. in cazul asta iti recomand sectiunea de microgrow-uri, s-ar putea sa gasesti ceva comparabil cu ce vrei sa faci, pentru a intelege mai bine ce implica inainte sa te arunci in investitii.

mult succes.
 
Last edited:
D

dragosant

Multumesc mult . O sa postez cu etapele de la construire si de la crester.
 
Last edited by a moderator:
D

dragosant

V-am ascultat sfaturile si am citit app toate thread-urile dsp growbox. Ieri mi-au sosit bebelusele si le-am pus la germinat. :plant grow:
 

Attachments

  • DSCN2858.jpg
    DSCN2858.jpg
    12 KB · Views: 18
  • DSCN2855.jpg
    DSCN2855.jpg
    11.4 KB · Views: 24
D

dragosant

Au doua zile fetele . Cand pot sa le pun in ghivece ? Va pun aceasta intrebare deoarece le-as pune maine ,dar maine sunt plecat. Asa ca am doua variante ori azi ori luni . Sugestii? Azi sau Luni?:plant grow:
 

Attachments

  • DSCN2860.jpg
    DSCN2860.jpg
    10.8 KB · Views: 20

fenomeno_djo

Active member
Acum, ca te complici mai tarziu
In stadiul acesta de germinare era si samanta mea cand am pus-o in pamant, i-am vazut capul in 2-3 zile :) Dar am vazut altii care le-au lasat mai mult si era dezvoltata radacina muult mai mult decat in poza ta de mai sus si tot ok a fost, conditia e sa ai grija cand le introduci in pamant cu radacina in jos sa fii foarte atent sa nu o rupi pt ca e lunga si subtire. Bafta cu grow-ul ! :blowbubbles:
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
fa o gaura mica cu un creion, da-i drumu, presara putn pamant deasupra, uda si pune-o intr-un loc caldutz.

directia nu conteaza. planta raspunde la gravitropism si radacina se va directiona singura in jos ;)
 
Last edited:

MJgrow

Active member
Eu m-am decis ca e mult mai sigur si mai bine sa germinez in pamant direct. Chiar pe unele saituri de seminte recomanda express acest procedeu.(mandala seeds)
 
D

dragosant

Le-am pus in pamant ,iar acuma astept sa iasa :blowbubbles::blowbubbles: . Pamatul este 80% ,iar 20% perlit
Dar am o intrebare : este bun pamantul pe care l-am ales ? Din ce am citit pe forumuri dsp pamant si mixuri, mie personal mi s-a parut bun acesta pe care l-am ales.
:thank you:
 

Attachments

  • Imagine0698.jpg
    Imagine0698.jpg
    35.8 KB · Views: 22
  • Imagine0701.jpg
    Imagine0701.jpg
    36.1 KB · Views: 19

weed doc

Member
un pic cam mare ph-ul , trebuie tratat pamantul inainte , altfel in viitorul apropiat , plantele iti vor da deficiente in special de magnesiu si fier

si cand zic tratat faci asa: iei apa care a stat cel putin o zi , ii aduci ph-ul la 6( cu otet , sau ph down ) , o mai lasi inca o zi sau doua sa stabilizeze ( e nevoie doar in cazul otetului , pt ca nu folosesti fert )si faci un "flush" la pamant , apa care ti se scurge din ghivece o iei si o mai masori o data daca apa respectiva are ph-ul intre 6 si 6,5 nu ii mai faci nimic , daca nu , incearca sa faci solutia apei cu un ph mai mic si repeta pana ce apa care ti se scurge din ghivece are ph-ul cuprins intre valorile de mai sus (6-6,5)
 
D

dragosant

Da , dar am citit ca ph-ul trb sa fie 6,5-7 . Nu e adevarat? Orcum o sa incerc ce mi-ai zis :D thx
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In general sativelor le place un pH de 5.9 iar indicele se simt mai bine in medii un pic mai acide (5.8). La culturile hidro plantele o duc cel mai bine in medii mai acide ( 5.5 pt sative si 5.2 pentru indice).

Insa pH-ul scris pe amabalajul pamantului respectiv este doar orientativ (gandeste-te ca nu sta nimeni sa masoare pH-ul pamantului din punga respectiva, intrucat se fac amestecuri de zeci de metri cubi o data). pH-ul pamantului variaza foarte mult o data cu umiditatea din sol si cu sarurile adaugate ulterior (care de cele mai multe ori contribuie la scaderea lui).

Tine cont ca pamantul pe care l-ai ales este pre-fertilizat, asa ca nu va trebui sa hranesti plantele cu nutrienti in primele saptamani (2-3) existand riscul de a le arde sau de a le opri din crestere. Din moment ce are aport de ingrasaminte minerale inseamna ca nu este pamantul ideal pentru o cultura organica ( ar fi fost bun daca in loc de nisip ar fi avut pamant de rame, dolomit - pentru stabilizarea pH-ului si aport de Mg si eventual alte produse de compost).

Atata timp cat nu le vei indopa cu nutrienti plantele o vor duce bine. Tine cont si de faptul ca 70% din volumul lui este alcatuit din turba , ceea ce inseamna ca atunci cand se usuca sau se taseaza (cam dupa 3 saptamani de udari repetate) se va strange foarte mult pe radacini, dand impresia ca ti-a luat cineva pamantul din ghiveci. Nu se supara nimeni daca periodic mai completezi spatiul ramas liber cu pamant proaspat.
 
D

dragosant

Deci sfatul tau hempfield este sa continui cu acest pamant ? Fara sa mai fac schimbari cum mi-a recomandat weed doc?
Orcum nutrimenti ma gandeam sa le dau dupa sapt a 3.
 
D

dragosant

Acesta e growbox-ul . Am doua vents unul in si altul out . Urmeaza sa ma mai ocup de miros . Ma gandeam ca rezolv cu carbune superactiv. Fetele au iesit un pic . Le-am pus la 24/0 . :dance013::dance013:
Daca aveti sugestii va rog spunetile :D
Si ultima problema , spunetim daca pamantul este bun si daca pot merge in continuare cu el , ca am citit doua pareri si mai mult m-ati bagat in ceata . Sa scad ph-ul sau nu? Pareri dsp pamant rapid :thank you:
Deci sfatul tau hempfield este sa continui cu acest pamant ? Fara sa mai fac schimbari cum mi-a recomandat weed doc?
Sper sa auzim de bn :D
 

Attachments

  • Imagine0708.jpg
    Imagine0708.jpg
    14.4 KB · Views: 24
  • Imagine0712.jpg
    Imagine0712.jpg
    16.5 KB · Views: 30
  • Imagine0714.jpg
    Imagine0714.jpg
    29.2 KB · Views: 21
  • Imagine0711.jpg
    Imagine0711.jpg
    17.5 KB · Views: 25
  • Imagine0710.jpg
    Imagine0710.jpg
    14.6 KB · Views: 19

weed doc

Member
tati, eu iti vb din experienta nu din teorie , mai intai trebuie sa studiezi bine absortia nutrientiilor in functie de ph

...ABSORTIA NUTRIENTIILOR SE FACE IN FUNCTIE DE PH-UL SOLULUI (PE CARE IL ADUCI LA UN PH OPTIM PRIN SOLUTIILE CARE LE DAI SI PH-UL ACESTORA)...facand ce ti-am zis eu mai scazi si din ec-ul pamantului si ii optimizezi absortia de nutrienti

fertul nu il dai dupa ceas adica din sapt a3 , a2a , 1 , il dai cand planta ti-o cere
 
Top