What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Apuva ja mitä v-ttua

Piel

Active member
Veteran
Moro.
Mulla on nyt plantut kahden viikon ikäisiä mutta jotain hämärä tässä on.

Ovat kasvaneet, neljä-viisi lehtiparia, mutta lehdet kääntyvät alaspäin, jotkut ovat vaaleita ja pituuskasvu on pieni jnkv on myös haalistuminen jossain lehdissä.

Jotain ötököitä on, ovat hieman hyttysen näköisiä mutta ilman kärsä -ja niitä on kymmeniä -kohta vedän Raidia niihin.

1000W (600+400), 20 kasvia kaikki AF:iä, 6 l ruukuissa, Musta Multa + hieman vermikuliitti, pohjassa pari senttiä lekasoraa. Omasta mielstä kastelin liikaa alussa mutta nyt punnitsen ennnen kun kastelen. Lämpötila liikkuu 23-26C välissä. Onko valot liian voimakkaita? Ovt nyt n 80cm kasveista, alussa oli lähempää mutta (kun tämä alkoi melkein heti) pidin valopolttaminen yhtenä vaihtoehtona. Ilmanvaihto on hyvä ja on myös pyörivä tuuletin ja vaihdan sen paikkaa tasavälein.

Onks ideoita?

Kyllä ulkokasvatus on helpompi homma.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Elä raidia, ei se tapa kaikkia kuitenkaan ja saat vaan lystikkäät kemikaalit sun losseihin, ota selville mitä ne on ja sitten teet tarvittavat toimenpiteet.

Keltaset lehdet ja haalistuminen viittaa yleensä typen puutteeseen.

Vähempiki valo riittää, jos ne vegee vielä imo.

Ja kaikelle ei ole pakko avata uutta lankaa, ois tää varmaan tuolla entisissäkin selvinny..
 

Horselover Fat

Member
Veteran
Moro.
Mulla on nyt plantut kahden viikon ikäisiä mutta jotain hämärä tässä on.

Ovat kasvaneet, neljä-viisi lehtiparia, mutta lehdet kääntyvät alaspäin, jotkut ovat vaaleita ja pituuskasvu on pieni jnkv on myös haalistuminen jossain lehdissä.

Vaikea noista on näkemättä sanoa. Ton kokoset kasvit 6-litran purkeissa ei kovin usein vettä vielä tarvitse, joten voisko olla ylikastelua?
 

Piel

Active member
Veteran
BT: Välillä tarvitsee nopeammat vastaukset ja uusi aihe herättää enemmän huomiota. Typpivaje on idea mutta eivät ole vielä niin isoksi kasvaneet eli...kun lukee muut aiheet niin valoon suhtaudutaan yleensä "the more the better" ja se olikin yksi teoria. Pitäisikö lamput nostaa taas korkeammalle? Kaikki eivät mahdu yhden lampun alla.

HF: ylikastelu on varmasti ollut yksi syy eli nyt punnitsen purkit ennen kastelua enkä käytä "sormimetodia".

Ja sitten ötökät: Ovat ilmesesti jonkuntyyppinen "fungus gnat" joka tulee mm mullan kanssa mutta voi esiintyä missä mediassa tahansa. Raakaa perunaa mullan päälle niin toukat kuulemma menevät sinne ja sitten heitetään perunat + lasi missä on viiviä tai etikka hunaja niin aikuisetkin jäävät sinne :)

Jos metodi toimii on aivan eri asia. Huomenna nostan sitten lamput korkeammalle...mikä touhu.
 
N

nukkumatti

Jees jos olet ylikastellut niin helposti tulee lannoite vajareita. vähemmän vettä ja lamput ylös niin ei tarvii kasvien tehdä niin paljon töitä ja palautuu nopeammin.
Ja more the better always! mutta silloin sulla pitää olla kasveille elintilat kunnossa jotta ne voi ottaa siitä kaiken irti.
 

Piel

Active member
Veteran
Olet luultavasti oikeassa, nostin aamulla lamput ja jo näyttää paremmalta (mielestäni pari ovat venyneet jo muutama senttiä eilisestä). Kyllä on aina opittavaa. Kiitän.
 

Piel

Active member
Veteran
Onks kukaan kokeillut 24/0 AF kohdalla? Olen meittinyt jos 20/4 olisi parempaa mutta lieneekö myöhäistä vaihtaa kun on jo parin viikon ikäisiä? Kokemksia? Sanotaan että 24/0 antaisi parhaan sadon AF:ien viljelyksessä. Huokaus.
 
N

nukkumatti

Elä piel ressaa niin paljoa! :D

Jostain olisin lukenut että 20/4 olis paras af:lle mut en tiiä itse. Omalla kohdalla af:t menny 24 valolla ja tuli ihan hyvin budia ainakin. mut on aikaa siitä hommasta. Silloin kun lr#2 tuli.
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
Mene vaikka puoleen väliin sillä 24h valolla ja vaihda sitten 20/4. Luulisi että se pieni piemeäjakso kukinnon aikana vois jotenkin positiivisesti myötävaikuttaa kukintojen kypsymiseen?
 
N

nukkumatti

Joo Spurrin sekä Cheeseyn juttuja lukeneena sanovat että parempi olla se pimeä aika. Ja pitäisi tutkimuksien mukaan kasvaa nopeammin vegessäkin kun on välillä yö..

Mut joo toisten juttuja lukeneena!
 

Piel

Active member
Veteran
Kiitän ja synteesi on nyt 22/2, silloin lämpötila ei lakse lian kylmäksi.

nm: Stressaan aina jostain, mutsi on samanlainen eli geneettinen rasitus löytyy :) Mutta ihan oikeesti tämä on tärkeä homma kun saan tämän jälkeen olla kasvattamatta vuoden. Akakin on rojoitetusti eli vielä n 80pv:ää ja mahdolliset risat.
 
N

nukkumatti

Ne haistaa sun ressis pielbro.. Niinku eläimet huomaa jos pelkäät! :D ja alkaa kikkailemaan! :D

mut ei kai 80 päivää viel aikaa no worries ! Onnea!!
 

Piel

Active member
Veteran
Nyt en ole kastellut ollenkaan samalla tavalla kun alussa ja se voi nyt olla tärkeintä, lamput on siirretty korkeammaksi ja niillä on hieman yöstäkin -paras uutinen on kuitenkin se että taidan saada ulkoviljelyn pystyyn kesällä eli stressi on huomattavasti laantunut!

Mutta on hyvä saada kokemusta sisäviljelystä kun ei koskaan tiedä mitään tulevaisuudesta! Seuraavaan sisäviljelyyn ajattelin kokeilla kookos taikka joku muu mullaton vaihtoehto.

Peace brothers!
 

Piel

Active member
Veteran
Eka on näyttänyt sukupuolta, naaras, mutta se on noin 10cm korkuinen. En ymmärrä ja kohta luovun kokonaan. Kai siitä jotain saa.
 
N

nukkumatti

Kyllä se siitä vielä kasvaa
pidät vaan huolen ettet ylikastele! :)

Kookos on kyllä kiva matsku, varsinkin nopeaan kääntöön. Ja vot käyttää huomattavasti pienempiä ruukkuja kunhan vaan kastelet tarpeeksi!
 

Piel

Active member
Veteran
Kuulostaa siltä että "ylikastelija Piel" olisi pitänyt aloittaa kookoksella ;) Olen nyt googlannut kuvia liikakastelusta ja onhan siinä se pulma ihan selkeästi. Nyt yritän antaa kasvaille aikaa ja katsotaan koska tulee alikasteluun liittyviä kysymyksiä!
 

Piel

Active member
Veteran
Vapolize: Kiitän linkistä, pitää tutustua materiaaliin. Olin reissulla pari päivää ja kasvit ovat piristyneet, kaikki naaraita! Kukinta on siis alkamassa ja epäilen ettei siitä paljon tule mutta oppimista on vielä kesken :) Nyt yritän olla vähemmän ahkera planttujen kanssa niin ehkä tilanne korjaantuu vielä.
 

Piel

Active member
Veteran
Vapo: Hyvä linkki, kiitos. Näyttää siltä että plantut ovat osittain toipuneet mutta edelleen lehdet ovat vaaleita (ei kaikki) ja pituuskasvu on ollut melko huono -kai nyt on aikaa antaa jotain lannoitetta. Tuntuu kuitenkin siltä että tämä oli kyllä poisheitettyä aikaa mutta kai siitä jotain saa.
 

Latest posts

Latest posts

Top