What's new

Kannabis Suomalaisessa mediassa (artikkeleita)

M

Merrywanna

Is this the biggest mom and pop grow bust in Finland?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/p...nan-oli-turha-selitella/art-1288443303831.htm
Oops it seems the link is invalid, here is the text anyway.

Pohjanmaalta on löytynyt kaksi kannabisviljelmää.
Poliisi on paljastanut kaksi kannabisviljelmää Vöyrillä.

Tammikuun alussa poliisi on käynyt paikan päällä, missä noin 25-vuotiaalla pariskunnalla oli ammattimainen viljelmä jossa kasvoi 424 taimea. Toiminta on jatkunut pidemmän aikaa. Pariskuntaa epäillään törkeästä huumausaineen rikoksesta.

Poliisin tutkimuksissa pariskunta on väittänyt viljelmän olevan omaa käyttöä varten. Esitutkinnan yhteydessä paljastui että pariskunta oli auttanut toista, samanikäistä paria perustamaan pienemmän viljelmän.

Poliisi on takavarikoinut viljelyrekvisiitan ja taimet. Molemmat pariskunnat ovat vapaalla jalalla syyteharkintaa odotellessa.
 
Last edited:

Hasanen

Member
http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2012/01/voyrilta_loytyi_ammattimainen_kannabisviljelma_3188566.html

Tuossa linkki ylen uutiseen aiheesta. Ihan hyvän näkönen kukutila mutta tuo rikkiplasma on auttamatta liian matalalla. Ei oikein mene meikäläisen jakeluun miksi ostaa rikkiplasma 2m korkeaan tilaan VARSINKAAN näillä hinnoilla kun samalla rahalla saa 4-5kpl 1kw natikoita. Viidellä kooveellä ois eri läskiä pamppua. Valot kyllä vimpan päälle mietitty, ledipaneeli korkeemmalla kuin rikkiplasma kasvien kärjistä... No, on tossa jotain muutakin hoidettu väärin kuin valaistus kerta päästään lukemaan iltapäivälehdistä tästä.
 
N

nukkumatti

:)
Hyvännäköstä settiä!! harmi kun jäivät kiinni!

mut mut hasanen, jos lämmöt antaa periksi niin mahd lähelle lamput haluat? ei se mun mielestä liian matalalla ole.. Ei ainakaan kasvit sitä näytä. Ja niitähän sai aika helkkarin isolla kulmallakin. Kyl mä olisin tohon ihan tyytyväinen. :)
 

Hasanen

Member
nukkumatti, rikkiplasma menee tasan hukkaan tuolta etäisyydeltä. Toi on kapeimmalla olevalla kulmalla, se 50cm levee heijastin. Se on helvetin iso se isolla kulmalla oleva. Tuossa tapauksessa tuo rikkiplasman teho menee muutamalle kasville.

Ja juurikin samanlaisen vekottimen livenä nähneenä voin kertoa että on vitusti liian lähellä, toki kasvit ei kärsi, mutta teho riittää valaisemaan 2 metrin korkeudestakin ja sillon leviää jo vähän isommalle alalle. Tyyppi vielä valitti että leviäis vielä korkeemmalta paremmin ja riittäs silti valo...

No, jospa noista muutamasta kasvista jota toi plasma valaisee, on sit tullu MONTA HEZEE per runi enemmän kuin muista niin sit se kannattaa. Vähän kuitenkin epäilen kuvankin perusteella, ei näytä paljoa isommilta pampuloilta kuin muuallakaan. Ainoastaan ledin alla näyttäs olevan rimpulampaa.
 
N

nukkumatti

ok ok I understand :) Tiedätte paremmin, ite en ole koskaan livenä meinaa nähny!
Vai on se niin kapea se valokeila siitä. Riittääks se oikeasti 2 metrin päästä tuottamaan kunnolla?? Tonnista meinaa pitäisin kyllä paljon lähempänä. Jos riittää ja suuren alueen saisi valaistua niin vois olla hyvä isoon vege tilaan? eikä tarttis väistellä montaa polttimoa hommissa. :)
 

Hasanen

Member
Joo se valokeila on aika kapea, koska polttimo on muistaakseni melko syvällä heijastimen sisällä. Pakkalan sivuilla on infoa noista valokeiloista ja muustakin: http://www.vplux.fi/rikkiplasmavala...b-730w-4500k-6500k-7500k/&x167767=Select/Card

Joo vegeen nimenomaan riittää että on kauempana, kukussa kasvit tuppaa olemaan lähempänä väkisinkin kun huonekorkeudet on yleensä alle 250cm... Matalana pidetyt kasvit näytti rakastavan valoa kukussakin kun etäisyyttä silmällä arvioiden lampun lasiin 100-120cm. Tunkeutuvuus omaa luokkaansa. Eli olisi voinut olla kauempanakin kasveista kasvien kärsimättä ja olisi valaissut laajemman alan, mutta tosiaan huonekorkeus rajoittava tekijä. Sillä leveimmällä heijastuskulmalla vois joku 120cm olla aika optimikorkeus kukussa, ota ja tiedä näistä. Mutua mutua.

Mutta enpä itse maksaisi 1450euroa moisesta vehkeestä kun ei pääse oikeuksiinsa matalissa huoneissa. Ruukut ja systeemit syö toiselta puolelta korkeutta ja tuon mööpelin juukelin iso koko (48cm katosta lasiin) joten täytyy melko matalana pitää kasvit. Ja muutenkin tuntuu että tuossa on ilmaa ainakin kolmasosa hinnasta.

edit: Niin ja sen verta vielä että varmaan noillakin on pieniä tilan korkeusongelmia ollut ja siksi plasma aika lähellä kasveja. Olosuhteiden pakko. No disrespect kenellekään, full respect kaikille yrttimiehille ja -naisille ympäri Suomen maan! Oon vaan kateellinen kun mulla ei oo tollasta lelua. :whistling:
 

DickSpliff

Member
Kannabis ei poltettunakaan vahingoita keuhkoja

"Maltillinen kannabiksen käyttäminen edes poltettuna ei vaikuttaisi vahingoittavan keuhkoja, toteaa yksi laajimpia asiaa selvittäneitä tutkimuksia. Yli 20 vuotta kestänyt tutkimus kumoaa harhaluuloja kannabiksen haittavaikutuksista.

Jointti viikossa tai hiukan useammin ei ilmeisesti vahingoita keuhkoja. Tähän tulokseen päätyi 20 vuotta kestänyt laaja tutkimus, joka tukee todisteita, että kannabis ei tee keuhkoille samanlaista vahinkoa kuin tupakka tekee. Runsaasti polttamalla käyttäville tulokset ovat hiukan usvaisemmat.

Yksi laajimpia ja pisimpään kestäneitä kannabiksen terveysvaikutuksia selvittäneitä tutkimuksia osoittaa, että kahden tai useamman jointin polttaminen päivittäin usean vuoden ajan voi aiheuttaa heikkenemistä keuhkojen toimintaan. Valitettavasti reilun 5000 tutkimukseen osallistuneen nuoren aikuisen joukossa ei ollut riittävästi näin paljon käyttäviä jotta asiasta voitaisiin tehdä tilastollisesti päteviä johtopäätöksiä."

Lisää:http://kannabisuutiset.com/2012/01/11/kannabis-ei-poltettunakaan-vahingoita-keuhkoja/
 

DickSpliff

Member
Kannabisterapian käyttö voi vähentää reseptikipulääkkeistä johtuvia kuolemia

"Neuropaattista kipua opioideilla hoitavien lääkäreiden tulisi arvioida potilaiden sopivuutta kannabislääkitykselle ja tarvittaessa määrätä sitä ennemmin kuin opioideja. Näin voitaisiin vähentää perinteisiin, vahvoihin kipulääkityksiin liittyviä sairastuvuutta sekä kuolleisuutta. Lääkekannabiksen tehokkuudesta hermosäryn hoidossa ja turvallisuudesta opioideihin verrattuna on jo saatu tarpeeksi näyttöä."

Opioideja hermosärkyjen hoitoon määräävien lääkäreiden tulisi pohtia vakavasti kannabiksen suosittelemista vaihtoehtoisena hoitomuotona, suosittelee Harm Reduction Journalissa julkaistu vertaisarvioitu tutkimus. “On olemassa tarpeeksi näyttöä kannabiksen ja kannabinoidien käytön turvallisuudesta ja tehosta opioideihin verrattuna”, selonteossa todetaan. “Niissä valtioissa, joissa lääkekannabis on laillista, tulee neuropaattisiin kipuihin opioideja määräävien lääkäreiden ensin arvioida potilaidensa soveltuvuutta kannabislääkitykselle, ja ensisijaisesti suosia tätä hoitomuotoa. Kannabiksen määrääminen opioidien sijasta voi vähentää reseptikipulääkkeiden käyttöön liittyviä sairastuvuutta sekä kuolleisuutta, ja näin ollen toimia tehokkaana haittojen vähentämisen strategiana”.

"Artikkelissa todetaan, että vuosien 1999 ja 2006 välisenä aikana “noin 65 000 ihmistä kuoli opioidikipulääkkeiden yliannostukseen”. Sen lisäksi todetaan “ettei kukaan ole koskaan kuollut kannabiksen yliannostukseen”. Useissa kliinisissä kokeissa on todettu inhaloidun kannabiksen johdonmukaisesti vähentävän erilaisista syistä johtuvia neuropaattisia kipuja henkilöillä, joilla tavanomaiset kipulääkityskeinot eivät ole toimineet.

Marraskuussa kliiniset tutkijat Kalifornian yliopistosta San Fransiscosta ilmoittivat höyrystetyn kannabiksen lisäävän opioidien analgeettisia vaikutuksia henkilöillä joille oli määrätty morfiinia tai oksikodonia. Tutkimuksen tekijät arvelivat kannabislääkityksellisten tukitoimien mahdollisesti sallivan opioidilääkityksen annostuksen pienentämistä sekä näin ollen vähemmän sivuvaikutuksia potilaalle.

5-10 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä kärsii neuropaattisista kivuista. Kivusta kärsivät eivät usein löydä apua perinteisistä lääkkeistä, kuten opioideista tai ei-steroidipohjaisista kipulääkkeistä."

http://kannabisuutiset.com/2012/01/...ntaa-reseptikipulaakkeista-johtuvia-kuolemia/
 

DickSpliff

Member
Cannabis Science Inc. raportoi kolmesta lääkekannabiksen avulla parannetusta syöpätapauksesta

"Lääkekannabikseen erikoistunut bioteknologiayhtiö Cannabis Science Inc. on raportoinut kolmesta dokumentoidusta syöpätapauksesta jotka on parannettu lääkekannabiksen avulla, ja aikookin suunnata nyt valmisteitaan enemmän syöpälääkemarkkinoille. Anekdoottisia huhuja kannabiksella parannetuista syöpäpotilaista on ollut jo pitkään, ja nyt yhtiö ilmoittaa saaneensa tapauksia dokumentoitua.

Ensimmäinen potilas on ihosyöpien yleisyydestä tunnetussa Australian Queenslandissa asuva nainen, joka kärsi ihon tyvisolusyövästä. Basaliooma on syöpien yleisimmin esiintyvä muoto, ja pelkästään Amerikassa on vuosittain 800 000 tyvisolusyöpätapausta. Potilaalla oli ollut useita kasvaimia kasvojen alueella, joita oli aiemmin poistettu leikkaushoidon avulla. Kun jälleen uusi kasvain ilmestyi posken alueelle, hän päätti kokeilla vaihtoehtoisia hoitoja, myös kannabisuutetta ulkoisesti. Uutetta levitettiin kasvaimen päälle päivittäin kunnes hänen lääkärinsä totesi ettei leikkaushoidolle ole tarvetta, sillä kasvain hänen poskestaan oli kadonnut. Tällä välin oli kuitenkin uusi kasvain päässyt ilmestymään hänen nenäänsä. Tämä kasvain hävitettiin kannabisuutteen avulla kymmenessä päivässä."

"Toinen potilas kärsi okasolusyövästä, joka oli todettu koepalalla. Okasolusyöpä kuuluu yleisimpiin ihosyöpiin melanooman sekä tyvisolusyövän ohella. Potilaan kasvain kutistettiin sivelemällä siihen yli kolmen kuukauden ajan ulkoisesti kannabisuutetta, jonka jälkeen se voitiin poistaa ihon pinnalta.

Kolmas potilas kärsi myös okasolusyövästä pään alueella. Hänen päälaellaan oli 2-3 suurikokoista kasvainta aukkoineen, ja eräs lääkäri oli tituleerannut häntä pahimmaksi okasolusyöpätapaukseksi jonka oli nähnyt, toisen lääkärin kieltäytyessä hoitamasta häntä. Potilas päätti kokeilla kannabisuutetta rankkojen säteilytyshoitojen väsyttämänä. Uutehoidot ovat vielä kesken, mutta jo muutaman viikon hoidon jälkeen tulokset ovat merkittäviä: kasvaimet ovat pienentyneet huomattavasti, potilaan kipu on vähentynyt sekä unen laatu parantunut sallien hänelle ensimmäisen yön kolmeen vuoteen, jonka hän sai nukkua alusta loppuun heräämättä välillä kertaakaan. Lisäksi hän on saanut uutteen avulla helpotusta myös MS-tautinsa oireisiin."

"Yhtiöllä on myös suunnitteilla dokumentti koskien lääkekannabista sekä Lynnice Wedeweriä, 34-vuotiasta filosofian tohtoria, joka on parantanut itseltään syövän seitsemän kertaa lääkekannabiksella. Lynnice on yksi anekdootillisten tarinoiden sankareista, joka on parantunut syövästä kannabiksen avulla. Lisää näitä tarinoita on syntynyt Rick Simpsonin ansiosta. Hän on valmistanut sekä jakanut Phoenix Tears -nimistä kannabisuutetta sairaille ihmisille Kanadassa, parantaen muun muassa syöpäpotilaita. Cannabis Science Inc aikookin jatkaa valmisteidensa jalostamista syöpälääkemarkkinoita silmällä pitäen, sekä yrittäen saada USA:n kansallisen elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksynnän kannabisöljyn ulkoiselle käytölle ihosyöpien hoidossa.

Kuvalliset dokumentoinnit kannabisöljyllä parannetuista ihosyöpätapauksista on nähtävillä Cannabis Science Inc:in kotisivuilla.

Lähde:

Cannabis Science Inc"

http://kannabisuutiset.com/2012/01/...abiksen-avulla-parannetusta-syopatapauksesta/
 

DickSpliff

Member
Ruotsi hyväksyi lääkekannabiksen

Ruotsissa voi pian ostaa kannabista reseptilääkkeenä. Sativex-lääke lievittää MS-tautia sairastavien oireita.

Kannabista sisältävä Sativex-lääke lievittää MS-tautia sairastavien oireita. (CLOURBOX)

Ruotsin lääkevirasto on antanut kannabista sisältävälle, suun kautta nautittavalle suihkeelle hyväksyntänsä. Se ilmestynee apteekkeihin kesään mennessä.

Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun lääkekannabis on hyväksytty reseptilääkkeeksi Ruotsissa. Väärinkäytön riskiä pidetään pienenä, koska Sativex-suihkeen käytöstä ei tule huumaavaa olotilaa alhaisen kannabispitoisuuden takia, kertoo Dagens Nyheterin haastattelema lääkeviraston tutkija.

MS-tauti on keskushermoston sairaus, joka vahingoittaa aivoja ja selkäydintä. Se aiheuttaa muun muassa jäykkyyttä ja lihaskramppeja.

STT-TT

http://www.iltalehti.fi/terveys/201202110051311_tr.shtml

Ihme ja kumma että iltalehti uutisoi tälläsestä,no kait se on pakko kun ruotsi kysees.
 

DickSpliff

Member
Kannabispohjaiselle lääkkeelle haetaan lupaa Suomessa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta Fimeasta kerrotaan, että myyntilupahakemus kannabista sisältävälle lääkkeelle on vireillä Suomessakin. Viikonloppuna Dagens Nyheter -lehti kirjoitti, että MS-taudin hoitoon tarkoitettu, lihasjäykkyyttä lievittävä suusuihke on saanut myyntiluvan Ruotsissa.

MS-liiton toimitusjohtaja Helena Ylikylä-Leiva arvelee, että Suomessakin ollaan lääkekannabiksen käytössä Ruotsin tiellä.

Ylikylä-Leiva kuitenkin korostaa, että neurologitkin suhtautuvat asiaan varovaisesti.

- Tässä mennään lääketiede edellä, potilasjärjestön toimitusjohtaja painottaa.

MS-liitto hyväksyy lääkekannabiksen hoitokäytön, mikäli lääketiede kiistattomasti todistaa, että hyödyt ovat haittoja suuremmat, ja viranomaiset myöntävät myyntiluvan ja korvattavuuden, Ylikylä-Leiva sanoo.

Hänellä ei ole tarkkoja tietoja siitä, miten paljon kannabista sisältäviä lääkkeitä nyt käytetään erityisluvalla, mutta laajamittaista käyttö ei hänen mukaansa ole.

Neurologit iloitsevat MS-lääkkeiden kehityksestä

Suomen neurologiyhdistyksen sihteeri Anne-Mari Kantanen puolestaan kertoo, että MS-tautiin on saatu uusia, jopa mullistavia hoitoja ja suun kautta otettavia lääkkeitä kehitetään koko ajan.

- Pitkästä aikaa on kuultu paljon iloisia uutisia.

Lääkekannabiksen käyttöön yhdistyksellä ei ole virallista kantaa, eikä asia ole yhdistyksessä mitenkään akuutti, Kantanen toteaa. Hänen mukaansa lääkärit noudattavat asiantuntijoiden laatimia Käypä hoito -suosituksia MS-potilaiden hoidossa, ja näissä suosituksissa neurologiyhdistys pitäytyy.

YLE Uutiset / Teija Santaharju

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/...aetaan_lupaa_suomessa_3254992.html?origin=rss

Off:Eilen ruotsi nyt heti perää suomi :D vittu mikä perähikiä tää osavaltio euroopassa on :)
 

Piel

Active member
Veteran
Sehän on jo lääkeaine Suomessa vai olenko ihan pihalla (kävin juuri polttamassa eli ;))?
 

DickSpliff

Member
Siis joo mun käsityksen mukaa on ollu jo nelisenvuotta mutta samalla huumausaine kovimmassa luokassa.
Jos täälläkin pikkuhiljaa alkas toi päihdepolitiikka suuntautumaan totuuden mukasii tutkimuksiin nojaten ja päästäs eroon tästä riipisen tyylisestä valistuksesta.
 

Hasanen

Member
Joo bedrocania on mahis saada jollain superduper erikoisluvalla jota todella vaikee saada, en tiedä enää nykyisellään erikoisluvan saaneiden määrää mutta jossain vaiheessa puhuttiin alle parista kymmenestä. Sativexiä ei ole ollut tarjolla (ei siinä ite ennemmi bedrocanii pöhäyttelisin).

Eniten huvittaa tuo "MS-liitto hyväksyy lääkekannabiksen hoitokäytön, mikäli lääketiede kiistattomasti todistaa, että hyödyt ovat haittoja suuremmat, ja viranomaiset myöntävät myyntiluvan ja korvattavuuden, Ylikylä-Leiva sanoo." Hehe ei voi taas kun iskee facepalmia ja kysyä että mitä vittua. Hyödyt on mun mielestä sillon haittoja suuremmat kun kerta kyseessä on paras mahdollinen lääke MS-tautiin ja vähiten sivuvaikutuksia omaava ja vähiten muutenkin elimistöä kuluttava lääke.
Kävisivät kysymässä vaikka rapakon takana.
 

rasras

Active member
Sativexistä sen verran että ne kasvattelee sitä lähtö matskua esim Lontoon ulkopuolella, ja siitä on poistettu monta lääkinnällistä ominaisuutta.
 
K

Kukkamaisteri

Tämähän näyttää jo melkein siltä että näen jotain muutosta tilanteeseen tässä elämässä, ehkä jo 30 vuoden sisällä, tosin luvat ja lääke maksaa sittenkin pari donaa kuukaudessa että se siitä, kasvatan mieluummin yrttini itse, tässä ja nyt.


ps. 300. juhlapostaus!
 

DickSpliff

Member
Hasanen

Nykyään on muistaakseni tarkalleen 48 ihmistä jotka nauttii bedrocania kun 2010 näitä oli muistaakseni 16 ja 2011 reilu 20 osko ollu 24 kpl et kyllähän ihan hyvää tahtia nousee mutta pikkasen nopeemmin sais nousta.
Ja se pitäs olla suht helppo saada nykyään jonkun dms,dcm,mcd jonkun tollasen viraston kautta paris kuus mitä juttelin Haaran kanssa enenku joutu kiven sisää.Koska tuo on virallisesti lääke aine ni jonkun tollasen viraston kautta se on mahdollista saada huomaattavasti nopeammin kun normikäytännöllä.

Vittukun joku otus tuhos edellisen koneen ni meni kyseiset tekstis ja tarkat tiedot tosta virastosta mikä nyt lieneekää,vituttaa kun piti itekki lähteee koittaa sen kautta reseptiä.

Et jos asia kiinostaa kovasti ni joku vois ettiä jos vahingos löytys tuo sivu.
 

DickSpliff

Member
Kanadalaiset yhtä mieltä – on aika laillistaa kannabis

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan Kanada on saavuttanut keikahduspisteen – 66 prosenttia vastaajista kannattaa kannabiksen laillistamista.

Kanadassa saatetaan viimein saada aikaan järkevää poliittista keskustelua tästä suhteellisen vähähaittaisesta aineesta, jota on demonisoitu ja pidetty rikollisena vuosisadan ajan, ja joka silti on yhtä helposti saatavilla olevaa koulujen pihoilla kuin savukkeet.

Kannabiksen kieltolaki ja 40-vuotinen “sota huumeita vastaan” on johtanut pilven laajempaan saatavuuteen, veronmaksajien rahojen tuhlaamiseen, rikollisjengien rikastumiseen ja tuhansien ja taas tuhansien muutoin lainkuuliaisten kansalaisten leimaamiseen “rikollisiksi”.

Joka vuosi jotakuinkin 50 000 kanadalaista pidätetään kannabiksen hallussapidosta. Kun tähän lisätään noin 20 000 salakuljetuksesta ja kasvatuksesta kiinnijäänyttä, tämä niin kutsuttu sota maksaa Kanadalle vuosittain 400 miljoonaa dollaria lainvalvonta-, oikeus- ja vankilakuluina.

Kun pidämme mielessä, että miljoonalla dollarilla saamme 12 uutta poliisia ja 14 opettajaa tai sairaanhoitajaa, voimme esittää kysymyksen: eikö kaikkea tuota rahaa voisi käyttää paremminkin?

Kanadan Liberaalipuolue on selkeästi tätä mieltä. 77 prosenttia puoluekokousedustajista äänesti äskettäin yrtin laillistamisen puolesta, jakaen – konservatiivin johtaman – senaatin laittomien huumeiden erikoiskomitean kannan, tämän suosittaessa 10 vuotta sitten maan hallitukselle kannabiksen laillistamista. Neljä vuosikymmentä sitten kuulu LeDainin komissio esitti samoin kannabiksen rikoslaissa kieltämisen lopettamista.

Tänä päivänä yhä useammat ihmiset joka puolella Kanadaa ovat samaa mieltä. Äskettäin julkaistun torontolaisen Forum Research -markkinatutkimusyrityksen suorittaman, 1160 täysi-ikäistä kansalaista käsittäneen kyselyn mukaan Brittiläisen Kolumbian vastaajat tukivat todennäköisimmin lakiuudistusta, heistä 73 prosenttia kannatti laillistamista. Quebecissä oli vähiten laillistamisen tukijoita, siellä vastaajista 61 prosenttia kannatti aietta.

Kuka johtaa mielipiteen muutosta? Kyselyn mukaan 55-64 -vuotiaat. Miksi juuri tämä kansanonsa? Kyllä, heidän joukossaan on paljon vanhoja hippejä. Mutta kaikista ikäryhmistä keski-ikäiset ja tätä vanhemmat ovat huomaamassa muita nopeammin että kannabis saattaa hyvinkin olla tämän vuosisadan aspiriini.

Lääkekannabis muokkaa keskustelua pilvestä koko Pohjois-Amerikassa. Kemoterapian pahoinvoinnista kärsivistä syöpäsairaista glaukoomapotilaisiin, Crohnin tautia poteviin ja monia muita tauteja sairastaviin, pilvi tuo helpotusta jota farmateollisuuden tuotteet eivät anna. Sen kasvava ja laajentuva käyttö hälventää vanhoja pilviveikko-stereotypioita ja aikaansaa kypsempää keskustelua aiheesta.

Myös raha ajaa aihetta eteenpäin, ei ainoastaan näkymät tulevaisuuden mahdollisesti miljardeissa liikkuvista verotuloista, vaan juuri tällä hetkellä lääkekannabiksella tehdään omaisuuksia. Yhdysvaltojen lääkekannabiksen sallivissa osavaltioissa suuret kauppaliikkeet myyvät kasvattajille näiden tarvitsemia vesiviljelytarvikkeita ja erikoistekniikkaa. Verohallinto IRS:n mukan yksi ainoa Oaklandissa toimiva lääkekannabisapteekki on velkaa 2.5 miljoonaa dollaria jälkiveroina, toisen pyörittäessä 18.5 miljoonan dollarin liikevaihtoa.

Kuusitoista Yhdysvaltojen osavaltiota on sallinut lääkekannabiksen ja kolmessa länsirannikon osavaltiossa puolestapuhujat valmistelevat verotuksen ja myynnin mahdollistavia laillistamisohjelmia.

Kannabiksen kieltolain lopettaminen ei tarkoita sen tekemistä vapaasti saatavilla olevaksi, se merkitsee aineen sääntelyä paljon vaarallisempien alkoholin ja tupakan tapaan.

Portugali laillisti pilven ja muut huumeet vuosikymmen sitten, eikä taivas pudonnut – Euroopan huumeriippuvaiset eivät kerääntyneet maahan eikä naapurimaa Espanja kärsinyt pelätyistä sivuvaikutuksista.

Tämän Kanadan mielipidekyselyn tulisi kannustaa hallintoa harkitsemaan uudelleen lainsäädäntöään ja aloittamaan keskustelut laillistamisen mahdollisista eri muodoista. Pilven viihdekäyttöön voitaisiin tällöin puuttua aivan kuten olemme toimineet tappavan tupakan käytön tapauksessa – kansanterveydellisten kampanjoiden ja valistuksen avulla. Ketään ei ole raahattu vankilaan tupakkatauon pitämisen vuoksi, silti olemme saaneet käytön laskuun ja tupakointi on nykyään paljon vähemmän houkuttelevaa kuin aiemmin.

Kannabiksen muodikkuuteen ja houkuttelevuuteen voidaan käydä käsiksi samoin keinoin, ilman että nuoremme joutuvat syytetyiksi rikoksesta ja saavat mahdollisesti koko loppuelämää varjostavan rikosrekisterimerkinnän.

Käsitelkäämme kannabista ja muita huumeita terveydellisenä kysymyksenä ennemmin kuin rikosasiana. Se tulisi halvemmaksi ja olisi lisäksi suotuisampaa yhteisöillemme ja turvallisempaa lapsillemme. Se antaisi poliisille mahdollisuuden keskittyä todellisiin rikollisiin, helpottaisi ylikuormitettujen, ruuhkautuneiden oikeuslaitostemme taakkaa ja säästäisi suuria summia rangaistuskuluissa.

Liberaalipuolueen johtaja Bob Rae tiivisti asian hyvin puoluekokouksen loppupuheenvuorossaan: “Kohdatkaamme totuus Kanada – sota huumeita vastaan on ollut täydellinen epäonnistuminen”.

Lähde:

Vancouver Sun

http://kannabisuutiset.com/2012/02/03/kanadalaiset-yhta-mielta-on-aika-laillistaa-kannabis/
 
Top