What's new

Ufo ja ah-suodatin + teltta

Tervehdys!

Tästä asiasta on varmaan käyty keskusteluja miljoonat kerrat eri forumeilla, mutten pikaisella tarkastuksella löytänyt tältä alueelta vastaavanlaista ketjua otsikon perusteella.

Eli, mikä mahtais olla paras järjestys ufon ja aktiivihiilisuodattimen asennuksessa telttaa käytettäessä?
Ufo imemään vai puhaltamaan suodattimen läpi? Ilmastointiputkea väliin vaiko molemmat suoraan kiinni toisiinsa? Kannattaako jompikumpi (tai molemmat) laittaa teltan ulkopuolelle vaiko molemmat teltan sisään?

Ensimmäisessä projektissani molemmat olivat teltan sisällä ja järjestys oli AH-suodatin -> (vaimennettu) ilmastointiputki -> ufo -> putki ulos, mutta tuntui ettei hajut pysyneet täysin teltan sisällä. Tosin ehkä sillä jatkuvalla teltan ovien raottamisella oli osuutensa asiassa...
 
Last edited:

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
Aktiivihiili->ufo->putki ulos, kaikki sisään telttaan. Jos hiili on tarpeeks iso ja puhdas pitäs hoitaa hajut ihan riittävästi. Itsellä biozone vielä huoneessa varmistamassa.
 

nautilus

New member
Olis yks ajankohtainen probleema ratkasematta johon kaipailisin apua.

Tuli hommattua pari telttaa, 1,2 x 1,2 x 2m ja pari 600W natikkaa + cooltubet. Sit sattuis olemaan yks 450m3 ufo, äänenvaimennin ja 480m3 aktiivihiili(kaikki halkaisijaltaan 125mm), niin mietin että saiskohan tätä ilmastointia mitenkään riittämään noille teltoille ja valoille? Ei jaksais hommata uusia, alunperin nää piti laittaa yhteen 1,5 x 1,5m telttaan mut päädyin sittenki kahteen pienempään ni saa vege- ja kuku-teltan myötä lääkityksen vihdoin kondikseen.

Kesäks on tarkotus hommata joka tapauksessa ilmastointilaite koska koitan kuntoutua leikkauksesta ja haluan selvitä helteestä hengissä, niin riittäiskö jos saan pidettyä kämpän n.24 asteisena?

Vai oisko fiksuinta satsata vielä yhteen pienempään ufoon, jolla hoitelis cooltubet viileeks ja sit tolla isommalla vaihtelis telttojen ilmat?

En halua kasata settejä vaan huomatakseni jonkin kusevan, joten kaikki ideat on tervetulleita ja arvostaisin apua ja kokemuksia todella paljon.
 
N

nukkumatti

:)
jos korvaus ilma on 20 - 22astetta max menee paljas 600w 420ufolla 25 - 27 asteeseen.

On vähän jämerä toi sun vege valo jos kukitat vaan yhdellä natskulla. Hyvin riittää vegeen reilu 200wattia esim pll valoja. Tai 250w mh. Tai melkeimpä max 400mh.. Meinaa emojen pitäminen ja pistojen kanssa leikkiminen 600 alla tekee vaan helkkaristi enemmän duunia. Täytyy kastella useammin ja emotkin kasvaa paljon nopeempaa ja tarvii enemmän ravinteita kun on enemmän voimaa.
Eli ratkaisuna ehdottaisin laittamaan ne 2 x 600 vertikaaliin päälekkäin yhden ufon viilentäessä niitä ja hommata toinen ufo vaihtamaan telttojen ilma + joku snadimpi vege valo :)
Siinä sitten tulee jo kivasti "kesätyö" rahnaakin vaikka makaa sairaspedillä!! :D

Kaikkea hyvää kasvatuksille!!!!!!
 

DickSpliff

Member
Ite just suunnittelen 60x60cx160 DR II + 250w cooltube ja joku 230 Ah ufo settiijos sais viimein ens viikol pistettyy tilauksee.
Yks 125w esli löytyy jo heijastimel mut cooltube mielyttäs kovasti helppouden takia.
Teltta + hiili setti on ainaki tilattava.Varmaa V Pakkalan kautta ku on ilmain toimitus yli 300e tilauksiin lähimpää matkahuollon pisteesee,eli siwat,valintatalo,yms yms.
 
N

nukkumatti

Tilaa ihmeessä head naturesta saksasta kikkelisplifumonn.

Darkroom 2set

Ja saa kaikki myös valmiina paketteina, posti 17 egeee ovelle kannettuna. :)
 

DickSpliff

Member
Dickspliff ei sukuelin vaan lähinnä hot shot mainen JormaJoonas :D but anyway :)
joo jos paketin tilaan ni varmaa päräytän tän koska mitotus on loista vaattariin jossa on 85x65x175 tyhjä tila jossa tällä hetkellä pressusta/kevytpeiteestä tehty tavallaan teltta joka vuorattu kolmelta sivulta jollakin Folia/mylar teipillä.
paketti:http://www.head-nature.com/04540
tai
tämä mutta cooltubella:http://www.head-nature.com/08037

Mutta jompi kumpi jos koko setin saan ostettua.
 
N

nukkumatti

Aaahhh sorry JormaJoonas!! :D

Mulla on pistokas kaappina just toi dark2 60 x 60 x 160 :) Se menee vaikka pyllyyn jos tiukka paikka tulee :D

Joo ja luulisin että voit kysellä sähköpostilla, jos haluat jotain muita osia niihin..Ainakin parit vuodet taaksepäin ne oli todella asiakaspalveluhenkisiä ja nopeita vastamaan. :)
 

nautilus

New member
:)
jos korvaus ilma on 20 - 22astetta max menee paljas 600w 420ufolla 25 - 27 asteeseen.

On vähän jämerä toi sun vege valo jos kukitat vaan yhdellä natskulla. Hyvin riittää vegeen reilu 200wattia esim pll valoja. Tai 250w mh. Tai melkeimpä max 400mh.. Meinaa emojen pitäminen ja pistojen kanssa leikkiminen 600 alla tekee vaan helkkaristi enemmän duunia. Täytyy kastella useammin ja emotkin kasvaa paljon nopeempaa ja tarvii enemmän ravinteita kun on enemmän voimaa.
Eli ratkaisuna ehdottaisin laittamaan ne 2 x 600 vertikaaliin päälekkäin yhden ufon viilentäessä niitä ja hommata toinen ufo vaihtamaan telttojen ilma + joku snadimpi vege valo :)
Siinä sitten tulee jo kivasti "kesätyö" rahnaakin vaikka makaa sairaspedillä!! :D

Kaikkea hyvää kasvatuksille!!!!!!

Kiitos!
Ja ihan itelle vaan kasvattelen, sadot loppuu aina kesken ni ajattelin nyt vähän satsata ni voi sit välillä keskittyä crosseihinki.

Toi vegevalo on muuten hemmetin hyvä pointti. Ois kyl ylimääräsenä nelisatanen spna ja mm polttimoilla, ja 200W esl ja 50x75cm teltta jonka vois laittaa emoille tai pistokkaille(tai uroksille). Ja löytyis myös 1x1m teltta ja 160m3/h ufo+ah. Kaikki ei vaan täl hetkellä mahdu samaan aikaan, ehkä.. Hmm, täytyy mittailla.

Vertikaali onkin itseasias ollu suunnitelmissa, mut ois tarkotus hioa paria crossia niin noi kuussataset vois kyl laittaa ainakin aluks eri telttoihin, ni saa tarpeeks useita yksilöitä jotta on valinnan varaa. Oon väsänny matalapaine-aeropöytää ni se ehkä natsais vertikaalin kanssa, ois pöytä alla ja laidoilla sativaa. Ois myös kivivillasläbi-drippi-vehkeet kaapin perukoilla, tosin nyt alku ainakin menee ihan kookoksella altakasteluna, ekaks emoja ettien ja seuraavaks sitä crossia testiin.

Mut nii, ainakin yks ufo nyt vielä mahtuis budjettiin kun ei ole vielä mitään hätää sen ilmastointilaitteen kanssa.
Jos laitan ton 450m3/h ufon ja ah:n vaihtamaan telttojen ilmaa, ni oisko suosituksia minkä kokosta cooltubeille?
Laitan ton mielummin just teltoille koska sattuu se ah olemaan, jos ostan teltoille isomman ni sit tarvis myös uuden ah:n..
Et cooltubeille mielummin ostais, jos toi 450m3/h nyt riittää noille 1,2 x 1,2 x 2m teltoille..
 

nautilus

New member
Ainii, voi helvetti, onkohan tosta äänenvaimentimesta mitään hyötyä jos sen asentaa imupuolelle kiinni ufoon? Suunnitelmissa oli puhaltaa hiileen.

Alunperin vaimentimen piti tulla puhalluspuolelle mut kun suunnitelma vaihtu kahteen telttaan.. Tulee jo mieleen et myyn kaikki vittuun ja ostan uuden ilmastointisetin isommalla röörillä.. Nyt jos ostan toisen äänenvaimentimen et saa molemmin puolin ufoa, ni sit tarviin kuitenkin sen toisen ufon cooltubeille ja sit taas pitäis sekin vaimentaa.

Kuin isot aukot 120 Darkroom:in katossa on, vai onko siinä vaan ne kylkien 125mm? En oo avannu vielä mut jos nyt tilais 160mm hormilla olevat vaimentimet, ufon ja ah:n ni seuraava ylläri on tietty et putket ei mahdu aukoista sisään.

Perkele tuleekohan tästä mitään?

:badday:
 
N

nukkumatti

:)
Morjens!!Ei niisstä vaimentimista ole suurtakaan hyötyä telttakasvatuksessa. mut jos käytät laita se heti ufoon kiinni muuten ei mitään hyötyä. Jos halluat sen ufon vaimentaa vedä 10cm villalevy isoon jätesäkkiin ja niitä niin monta tiiviisti jeesus teipin kanssa ufon ympärille ettei tule enää ääntä :) silloin on hyötyä tosta sun vaimentimestakin. :) Ja puhalluspuolelle ehdottomasti se änkkäri!

Ite käyttänyt ensin pari kerrosta jätesäkkivillaa ja siihen päälle teipannu vielä veneen äänieristyslevyä :) meni hiljaseksi 880nenkin :D mulla oli yhessä huoneessa yks 880, 660 ja 420 ufo. Ei meinannu eka kuulla ajatuksiakaan mut vaimennuksilla niistä selvitään. :)

Et tarvitse kuin yhden ufon lisää tohon ja 2 telttaa hoituu helposti!!! laitat vaan putken päät telttoihin sisään siitä ulos y liittimeen siitä ufoon ja siitä hiileen. Eli liitin, ufo ja hiili telttojen ulkopuolella. Sit laitat vaikka samanmoisen imemään tubet tyhjäks, eli joudut tekeen varmaan pari ylimäärästä reikää sun telttoihin.
Teet ne suoraan kattoon jos menet verttiin, jos flatti niiin mihin parhaiten sopii. melkeimpä vastakkaiselle puolelle sen alareiän kanssa niin saat mahd lyhyet putket tehtyyn. :) Siellä kun ei oikein ole mitään ilmavirtaa hidastavaa siellä tube seteissä niin yksi ufo jäähdyttää kyllä!

EDIT: Niin ehkä paras tehdä telttojen taakse se reikä flatissä niin helppo yhdistää sitten. :) ja pieni mutka tulee vaan siihen alareikään sitten tubesta. :)

Nyt kun sulla on 2 telttaa yhden hiilen läpi, vaihtaisin hiilet varmuuden vuoksi per rundi! ei kuitenkaan maksa paljoo ja menee varman päälle. :)
 

nautilus

New member
Ahh kiitos rohkaisevista sanoista, selventää ajatuksia ku kuulee muitakin ajatuksia ku vaan omansa! :)

Joo mul on tota veneissä käytettävää äänieristyslevyä jemmassa valmiiks ja sen alle ajattelin laittaa viel bitumilevyä. Kyl noi äänenvaimentimet on ihan tehokkaita, ilman sitä humisee niin hemmetisti et ei kestä kuunnella. Tosin se suunnitelmissa oleva ilmastointilaitekin pitää kyl jonkunlaista ääntä et jos sinne ei mahdu bitumit sisään ni melkeimpä on turhaa ufojakaan hiljennellä..

Nois teltoissa taitaa olla noita aukkoja jonkun verran, mitä kuvista katoin ni näissä DR kakkosissa on molemmilla sivuilla yhet alhaalla ja kahet ylhäällä, et pitäis onneks riittää. Mut on mulla noita 125mm metallisia kauluksiakin et onnistuu lisäreiätki siististi ku tekee vahvikkeet+vastakappaleet ja pulttaa tai laittaa popniiteillä.

Tuli tässä mieleen et vois koittaa vetästä putken suoraan ilmastointilaitteesta cooltubeihin ja imis ufolla ni ei tarvis edes niin isoa ufoa. Ja mitä vähän laskeskelin sen tehoja ni siit vehkeestä pitäis sen verran tulla viileetä ilmaa et tubet ja kämppä jäähtyis kyllä varmasti. Mut tilaukseen lähtee kyl ufo ja koitan ensin ilman sitä ilmastointilaitetta et millaset lämmöt sinne kehittyy, ehkä sit kesällä jos helteitä tulee ni koittais suoraa viilennystä tubeille.

Eiköhän tää tästä pikkuhiljaa suttaannu, kuvia tullee jahka setit on kasassa!
:thank you:
 

MrBenito

New member
Helluntarei vaan kaikille.

Tässä topiccia sivuavalla asialla oon kans liikenteessä. Tietäiskö kukaan jotain luotettavaa ulkolaista firmaa josta saisi telttoja tyyliin 90x50x160 tai sitä luokkaa tilattua?
 

MrBenito

New member
Kiitti vastauksesta. Ois tosiaan voinu lukee tän ketjun ite vähä tarkemmin. Noita erikoiskoon telttoja näyttäis olevan ainaki tuolla indoorgardens.fr sivustolla. Mitä lie ennakkoluuloja ku kuitenki vähä jännittää ranskalaisesta putiikista tilata mitään :artist: .
 
Top