What's new

Kannabis Suomalaisessa mediassa (artikkeleita)

DickSpliff

Member
http://www.tokeofthetown.com/2011/11/copenhagen_votes_to_le ... ijuana.php

Loistelias uutinen Tanskanmaalta (offari)


"Marijuana could soon be legalized in Copenhagen, the capital city of Denmark, after the city council voted overwhelmingly for a plan to sell cannabis through state-run shops and cafes.

The scheme, if approved by the Danish Parliament at the beginning of 2012, could make the city the first in Europe to fully legalize, rather than just tolerate, marijuana consumption, reports Richard Orange at The Telegraph.

Pot is already openly sold on the streets of Christiania, a self-proclaimed "free town" in Copenhagen's city center, despite the forced closure of the neighborhood's Amsterdam-style coffee shops in 2004.

Marijuana has never been officially decriminalized, though, and those caught with even small amounts face fines of up to £450.


Mikkel Warming, mayor in charge of social affairs, Copenhagen City Council: "We want a way to make it legal to import or grow marijuana"
​"We are thinking of perhaps 30 to 40 public sales houses, where the people aren't interested in selling you more, they're interested in you," said Mikkel Warming, mayor in charge of social affairs at Copenhagen City Council. "Who is it better for youngsters to buy marijuana from? A drug pusher, who wants them to use more, who wants them to buy hard drugs, or a civil servant?"

The City Counci voted 39-9 Thursday night to empower Warming's Social Affairs committee to draw up details of how the plan would work.

The proposal will then be sent to Danish Parliament early next year for approval.

"We want to make it a little bit more concrete what kind of decriminalization we want: Should it be a public buying system; should there be an age limit?" Warming explained.

Warming said he was opposed to establishing Amsterdam-style cannabis cafés, where open marijuana use is tolerated, but under which cultivation and importation remain illegal.

That would leave the revenues, estimated at £200 million, in the hands of the city's notorious biker gangs, Warmer argued.

"We don't want an Amsterdam model," he said. "We want a way to make it legal to import or grow marijuana."

Possession and cultivation of cannabis are still punishable by fines in the Netherlands. Its coffee shops are also technically illegal but officially "tolerated."

The Danish Parliament voted down a previous cannabis legalization proposal submitted by Copenhagen City Council in 2008."
 

DickSpliff

Member
Edelliseen liittyen infoa suomeksi.

http://tusky.fi/uutiset/214-koeoepenhaminan-kaupunginhallitus-haluaa-laillistaa-kannabiksen

Kööpenhamin kaupunginvaltuuston enemmistö hyväksyi lakialoitteen, joka tekisi kaupungista pohjolan Amsterdamin ja jolla vastustettaisiin laitonta huumekauppaa myymällä laillista kannabista valtion kannabiskaupoista.

[Kööpenhaminan Kristianiassa kannabistuotteita on myyty avoimesti jo pitkään]

Kööpenhaminan Kristianiassa kannabistuotteita on myyty avoimesti jo pitkään
Vaikka aloite pitää hyväksyttää Tanskan parlamentissa, on sosiaalidemokraattien edustaja Lars Aslan Rasmussen luottavainen sen suhteen, että kansanedustajat ovat valmiita uudenlaiseen ajatteluun.

”Tämä vanhanaikainen kieltolakiin perustuva politiikka ei voi jatkua. Rikollisjoukkioiden voittojen pelkästään kannabiskaupasta arvioidaan olevan 1,5 miljardia Tanskan kruunua (200 miljoonaa euroa) vuodessa, joten olisi parempi antaa virkamiesten hoitaa jakelu kuin huumekauppiaiden.”

Ehdotus tyrmättiin eduskuntatalon rappusilla sosiaalidemokraattien oikeusasioiden neuvonantajan Ole Hakkerupin varoittaessa vapaan kannabiksen houkuttavan ihmisiä koviin aineisiin. Liberaalien Martin Geertsen hylkäsi ehdotuksen ”täydellisenä hulluutena” ja kehotti Kööpenhaminan pormestaria Frank Jenseniä, edellistä oikeusministeriä, puuttumaan asiaan.

Asiaa on kommentoitu tanskalaisissa tiedotusvälineissä. Toisten mukaan valtion monopoli on parempi kuin moottoripyöräjengien monopoli. Toisaalta yksityisyrittäjienkin tulisi saada avata kauppoja.

Kannabis ei ole Tanskassa ollut koskaan edes dekriminalisoitu, vaan pienen määrän hallussapidosta on voitu langettaa jopa 450 punnan sakot.

”Pohdimme 30 - 40 kannabismyymälän avaamista, joissa myyjät eivät yritä myydä ihmisille aina vaan enemmän vaan he ovat kiinnostuneita ihmisistä”, selittää Mikkel Warming, joka vastaa sosiaaliasioista Kööpenhaminan kaupunginvaltuustossa.

Ehdotus menee ensi vuoden alussa Tanskan parlamentin käsiteltäväksi.

”Haluamme olla hieman konkreettisempia sen suhteen, millaista dekriminalisointia haluamme: onko se julkista myymistä, tulisiko olla ikärajoja?”, Warming selvitti.

Hän kertoi vastustavansa kannabiskahvilajärjestelmää, jossa sallitaan kannabiksen käyttö, mutta kannabiksen kasvatus ja maahantuonti pysyvät laittomina. Tämä jättäisi tulot kaupungin pahamaineisten moottoripyöräjengien haltuun. ”Emme halua Amsterdamin mallia. Haluamme laillistaa kannabiksen maahantuonnin ja kasvatuksen".

Peace!
 

DickSpliff

Member
http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2011/11/kannabiksen_kotikasvatus_lisaantyy_edelleen_3057579.html

Kannabiksen kotikasvatus lisääntyy edelleen

Koko maan trendin mukaisesti myös Etelä-Karjalassa paljastuu viikottain kannabisviljelmiä. Rikoskomisario Antti Vilkko epäilee suurimman osan kasvattavan myös myyntitarkoitukseen.

Viljelmiä paljastuu joka puolelta Etelä-Karjalaa, viikottain yhdestä muutamaan. Enemmänkin löytyisi, jos poliisilla olisi aikaa tarkistaa kaikki saamansa vihjeet.

- Trendi on ollut ylöspäin parin vuoden ajan. Vihjeitä tulee viikottain. Kaikkiin ei ole resursseja paneutua, Vilkko sanoo.

Löydetyt viljelmät ovat suuruudeltaan keskimääriin viidestä tusinaan kasvia. Suuria, yli sadan kasvin viljelmiä ei ole Etelä-karjalasta löytynyt vuoteen.

Vilkko epäilee, että suuri osa kannabiksesta kasvatetaan myyntitarkoituksessa. Marihanan lisäksi kasvattajilta löytyy usein muitakin huumeita.

- Ei oikein ilmennyt, että joku pössyttelisi vain marihuanaa itsekseen. Amfetamiini on pääaine, vuodesta toiseen.

Useimmiten poliisin löytämät viljelmät paljastuvat muun rikostutkinnan yhteydessä.

- Esimerkiksi väkivaltarikoksen ja rattijuopumusten yhteydessä. Huumausaineiden vaikutuksen alaisena autoilu on yleistynyt, Vilkko kertoo.

YLE Etelä-Karjala


"- Ei oikein ilmennyt, että joku pössyttelisi vain marihuanaa itsekseen. Amfetamiini on pääaine, vuodesta toiseen. "
Suotanan vauhti-mikkoset pilaa hyvän yrtin,lääkkeen,päihteen,energia ja minkä vaa raaka-aineen maineen!
 

prowler

Member
Pitää muista että uutisissa tietentahtoen väännetään tällasia asioita. Ennemmin pitää löytää rivien välistä sellanen punanen lanka että täälläkin mennään selkeesti parempaan suuntaan jos kasvatus senkun lisääntyy.

Voisin kuvitella muutosten tuulia täälläkin.

Saas nähä tuleeko tässä sitten lähtö Tanskanmaalle. Kyllä mua ainakin hitosti enemmän kiinnostais ammatikseen kasvatella kun nykyistä oravanpyöräduunia paiskia. Voi pojat että olis lämmin olla jos voisi avoimesti kasvattaa eikä piilotella suvulta ja (tietyiltä) kavereilta. Suurin murhe nykyidentiteetissä on juuri nimenomaan salailu - siitä pitää päästä eroon ennenkun hautaan kipataan. :D

Huhhuh että tekeepi hyvää tuhdimpi ice+roketti+afgajoopeli krapulalle.
 

keijoko

New member
Kävi niin kitkerän polttava muutoksen tuivellus, että parempi siirtyä tästä saniteettitilojen puolelle. Ei mulla oikeastaan muuta:moon:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
"- Ei oikein ilmennyt, että joku pössyttelisi vain marihuanaa itsekseen. Amfetamiini on pääaine, vuodesta toiseen. "
Suotanan vauhti-mikkoset pilaa hyvän yrtin,lääkkeen,päihteen,energia ja minkä vaa raaka-aineen maineen!


Budille on markkinat, ja 'feta maksaa rahaa. Kasvattamalla/myymällä budia saat kohtis helppoa rahaa ruokkimaan koukkuasi.. Aika helppo yhtälö. Plus sitten noi piripetterit tuntuvat olevan aika huolimattomia douppinsa ja sen saannin suhteen, puhumattakaan rahoituksesta ja siitä aiheutuvista ongelmista, varmasti jää enemmän kiinni kuin foliohattuisia budijemmareita. Luulis kyybelinkin tajuavan tämän.. Luulis.
 

prowler

Member
Jepulista ja näin elämää jo nähneenä voi sanoa ettei asiat myöskään ole niin mustavalkoisia kuin petterin 9v koulun huumausainevalistuksessa kerrottiin - tosin nämä toimittajat (ja poliisit) taitaa vieläkin käydä ala-astetta. Näille herrasmiehille on olemassa musta ja valkoinen, koska se myy. Harmaa on niin mitäänsanomatonta.

Sivutarina: Pienemmän paikkakunnan tyttöraukka ei tiennyt että avitamiinia voi käyttää muutenkin kuin suonensisäisesti. Sitä se aiheuttaa kun ei olla rehellisiä.
 

DickSpliff

Member
Lääkekannabiksen käyttö on moninkertaistunut

Bedrocan lääkepurkki sisältää kuivattua kannabiskasvia, joka höyrystetään vaporisaattorilla. Höyry hengitetään keuhkoihin ja se vaikuttaa välittömästi.

Suomessa on myönnetty tänä vuonna ennätysmäärä lääkekannabisreseptejä. Tähän mennessä reseptejä on kirjoitettu 49, kun viime vuonna määrä oli 18, ja vuonna 2009 12.

Tori haastatteli MS-tautia sairastavaa Juhaa, 41, joka kertoo lääkekannabiksen olevan miedompi vaihtoehto kuin eri oirelääkkeistä sekoitettu kemikaalikoktaili. Hänellä on toista kertaa erikoislupa lääkekannabikseen. Juha noutaa lääkkeensä Tampereelta, Kaukajärven apteekista. Hän ei halua kertoa julkisuuteen koko nimeään.

Mistä kuulit lääkekannabiksesta?

— Kokeilin kannabista nuorena viihdetarkoituksessa ja uudelleen vanhempana, ennen MS-diagnoosia. Hain lisää tietoa netistä. Erityisesti MS-taudissa lääkekannabis voi auttaa moneen asiaan, ja niin se on minulla onneksi auttanut.

Kerro hieman lääkkeestäsi.

— Valmiste on nimeltään Bedrocan, joka on hollantilaisen yrityksen tuottamaa lääkekannabista. Lääke on viiden gramman purkeissa ja se maksaa 71 euroa. Haen lääkkeet apteekista neljä kertaa vuodessa. Reseptiin on kirjoitettu käytettäväksi 2–3 grammaa päivässä, mutta minulla ei ole varaa kuin noin 1,5 grammaan päivässä. Käytän kannabiksen höyrystämällä, en polta.

— Suomessa Bedrocania maahantuo lääketukku Tamro, sekä Turun linnan apteekkari Markku Knuutila. Tamron maahantuomana hinta on noin 21 euroa grammalta ja Knuutilan toisesta apteekista Kaukajärveltä hinta on 14,3 euroa grammalta. Olen siis valinnut tuon kompromissina hinnan ja matkustamistarpeen väliltä. Knuutilaa on kyllä monesta kiittäminen.

Mitä muita lääkkeitä käytät?

— En käytä MS-tautiin muita lääkkeitä kuin kannabista. En tarvitse erillistä lääkitystä esimerkiksi hermosärkyihin, kipukynnyksen säätöön, lihasjäykkyyteen, pahoinvointiin tai virtsaamisvaivoihin. Lääkekannabis voi myös olla lisäapu muiden lääkkeiden rinnalla, jolloin lääkkeiden annostusta voi vähentää.

Miten sait reseptin?

— Otin yhteyttä lääkekannabiksen käyttäjien yhdistykseen, josta sain vinkin lääkäristä, joka tuntee lääkekannabisasiaa. Käynnillä kerroin, miten kannabis on auttanut oireisiini, ja sain reseptin. Lupa-asioissa meni useampi kuukausi.

— Reseptin saaminen ei ollut erityisen vaikeaa, mutta keneltä tahansa lääkäriltä tuskin reseptiä kannattaa kysyä. Tietoa lääkekannabiksesta on lääkäreillä valitettavan vähän, ja lääkkeen saamisessa meni enemmän aikaa kuin olin odottanut.

Miten lääkekannabis vaikuttaa?

— Pieni annos antaa välittömästi lääkinnällistä apua, joka kestää 2–4 tuntia ja pidempäänkin. Ensimmäisen annoksen otan heti aamulla. Minulle ei tule lääkkeestä minkäänlaista päihtymystä, minkä ovat myös muut todenneet. Päihtymys katosi hiljalleen parin viikon aikana säännöllisen käytön aloittamisen jälkeen.

— Lääkinnällisessä mielessä myös päihdelajikkeista saa apua MS-tautiin, mutta luultavasti Bedrocan ei olisi päihdekäyttäjälle niin ”mielenkiintoinen” kuin varsinaiset päihdelajikkeet.

Oletko kohdannut epäilyksiä lääkkeen väärinkäytöstä?

— Suoriin epäilyksiin en ole törmännyt, mutta välillä netissä kirjoitellaan ikäväsävyisesti, kuinka lääkekannabiksen käyttäjät haluavat vain päänsä sekaisin. Tai halusivat tai ei, niin sekaisin ovat joka tapauksessa. Tämä on tietysti vastoin omaa kokemustani. Lähimmäiset onneksi ymmärtävät asian ja tukevat minua.

— Negatiivisinta on kova hinta ja se, että Kela ei ole suostunut vielä lääkettä korvaamaan, koska se ei tunnusta tätä lääkettä lääkkeeksi.

Miska Koivumäki

http://www.torilehti.fi/index.php?id=1907
 

Piel

Active member
Veteran
Eikö tullut muutosta Kelan suhtautmiseen cannbikseen? Kuulin että heillä on pakko korvata lääkecannibista kun se on virallisella lääkelistalla.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Hehe, antais niille mieluummin luvan kasvattaa haisulia, mitä järkeä maksaa 21e rammalta, kun parin viikon satsilla saa jo kasvatusmatskut ja toisella voi maksaa sähkölaskut, puhumattakaan sitten siitä, että vois metskata ne omat lajikkeet ja emot mistä tykkää parhaiten, eikä tyytyä lääkefirmojen tylsiin pudeihin. On se muutenkin perseestä, että tässä maailmassa pitää olla melkein invalidi, että saa haisulia polttaa laillisesti.. Vaikka kasvaa ja palaa tuo mukavasti näillä nykysäädöksilläkin. Että haistakaa perse vaan päättäjät ja sinivuokot. I be smokin'!
 

DickSpliff

Member
NYT: Poliisit vaativat kannabiksen laillistamista USA:ssa

Yhdysvalloissa monet poliisit ovat alkaneet epäillä maan huumepolitiikan järkevyyttä, kertoo The New York Times. Julkilausutut mielipiteet ovat johtaneet kuitenkin irtisanomisiin, joista käydään kamppailua oikeudessa.
Vuonna 2002 perustettu Law enforcement against prohibition (lainvalvojat kieltopolitiikkaa vastaan), LEAP, ajaa kannabiksen laillistamista. Järjestö on kasvanut nopeasti: sen perusti viisi poliisia, mutta nykyään järjestön sähköpostikirjeen saa 48 000 ihmistä. Lisäksi sen jäsenistöön kuuluu 145 tuomaria, syyttäjää, poliisia, vanginvartijaa ja muita poliisiviranomaisia. Useimmat ovat jo eläkkeellä.

Verkkosivuillaan LEAP kertoo, että kieltopolitiikka ei vähennä huumeiden tarjontaa tai kysyntää, vaan kasvattaa "kannabiksen hintaa kullan arvoiseksi ja heroiinin uraanin arvoiseksi".

- Kukaan ei halua saada potkuja tai joutua taistelemaan työpaikastaan oikeudessa. Sen vuoksi moni ei halua lähteä mukaan toimintaan. Mutta joukossamme on muutamia urheita sieluja, sanoo järjestön toimitusjohtaja Neill Franklin NYT:lle.

Lehti kertoo kahdesta vireillä olevasta oikeustaistelusta, joissa on kyse rajavartijan ja ehdonalaisvalvojan irtisanomisista heidän mielipiteidensä vuoksi.

- Yhä useampi lainvalvoja on alkanut puhua epäonnistuneesta huumepolitiikasta, eivätkä he halua luopua oikeudestaan sanoa mielipidettään tässä tärkeässä keskustelussa vain siksi, että he saavat palkkansa valtiolta, toteaa asianajaja Danil Pochoda.

Pochoda toimii Arizonan American Civil Liberties Union -järjestön lakiasiain johtajana ja puolustaa erotettua ehdonalaisvalvojaa oikeudessa. Järjestö puolustaa kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia.

Yhdysvalloissa on jo vuosikymmenet vallinnut tiukka huumepolitiikka, jota on kutsuttu myös huumeiden vastaiseksi sodaksi. Tätä termiä käytti ensimmäisenä presidentti Richard Nixon 40 vuotta sitten. Nykyinen presidentti Barack Obama on ohjastanut hallintoaan olemaan käyttämättä termiä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/118358-nyt-poliisit-vaativ ... sta-usassa
 

DickSpliff

Member
Tämän päivän painetussa Hesarissa ja digilehdessä:

Kannabiksen käyttö lisääntyy
Nuoria hoitava lääkäri: Kannabis on riski nuoren psyykelle, koska hermosto on vielä kehittymässä.

Juha Salonen

HELSINGIN SANOMAT

Nuorten aikuisten kannabiksen käyttö on kolminkertaistunut vajaan kymmenen vuoden aikana. Kun vuonna 2002 joka kymmenes 25–34-vuotias oli kokeillut kannabista, oli luku viime vuonna 36 prosenttia, kertoo Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen tuore raportti.

Raportissa arvioidaan tämän heijastavan 2000-luvun alussa huumekokeilunsa aloittaneen sukupoven nykytilannetta. Heidän keskuudessaan kannabiksenkäyttö näyttää vakiintuneen pysyväksi ilmiöksi.

Samalla kannabis ei ole enää pelkästään nuorisokulttuuriin kytkeytyvä ilmiö. Nyt 25–34-vuotiaat ovat viimeisen vuoden aikana kokeilleet kannabista lähes yhtä usein kuin 15–24 -vuotiaatkin.

Toisaalta kannabiksenkäyttö alkaa 25 vuoden jälkeen selvästi jakautua sukupuolen mukaan.

Nuorempien ikäluokkien kohdalla huumeita kokeillaan lähes yhtä paljon, mutta 25–34-vuotiaissa miesten osuus kasvaa.

Tutkimuksen mukaan 15–24-vuotiaiden nuorten kannabiskokeilut ovat pysyneet viime vuodet lähes ennallaan. Suhtautuminen kannabiksen käyttöön on kuitenkin nuorten keskuudessa muuttunut myönteisemmäksi

Vantaan nuorisoaseman ylilääkärin Martta Palttila-Pulli pitää tilannetta huolestuttavana. Asenteiden muutos näkyy myös päihdeasemalle tulleiden nuorten tilanteessa.

"Joukossa on ollut nuoria, joilla on edelleen ollut psykoottisia oireita, vaikka akuutti kannabispsykoosi onkin sairaalassa hoidettu. Harhojen hoitaminen on kestänyt kauan, jopa kahdesta kolmeen kuukauteen", Palttila-Pulli sanoo.

Kannabiksenkäyttö altistaa nuorten psyyken huomattavasti suuremmille riskeille kuin varttuneempien käyttäjien kohdalla.

"Se vaikuttaa nuoriin voimakkaammin, sillä heidän hermostonsa rakentuminen on kesken. He ovat alttiimpia psykoottisille oireille. Alkoholi ei tällaisia oireita aiheuta, mutta muun kaltaista ahdistusta ja paniikkioireita kylläkin", hän sanoo.

Pidempään kannabista käyttäneestä nuoresta saattaa tulla apaattinen ja passiivinen, hänen koulunkäyntinsä saattaa jäädä.

Helsingin nuorisoaseman johtaja Sirpa Härkälän mukaan nuorten käyttö on useimmiten sekakäyttöä.

"Pelkästään kannabiksenpolttajia ja alkoholin käyttäjiä ei nykyään juuri ole, vaan sekakäyttö on hyvin yleistä", hän sanoo.

Useimmiten nuoret ohjataan nuorisoasemalle joko koulussa tai kotona tehtyjen, päihteisiin liittyvien havaintojen perusteella.
 

DickSpliff

Member
Rahat loppu

Suomen poliisin rahat ovat loppu.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan on enää kaksi mahdollisuutta: joko eduskunta antaa poliisille lisää rahaa tai poliisin tehtäviä vähennetään.

- Käytännössä poliisi rikkoo lakia joka päivä, koska resurssit eivät riitä vaadittuihin tehtäviin. Tilanne on kestämätön.

Paatero korostaa, että poliisi hoitaa parhaan kykynsä mukaan kiireelliset ja vakavat tehtävät. Muuhun ei välttämättä jää aina aikaa.

- Saan jatkuvasti viestejä eri tahoilta, esimerkiksi omaisuusrikoksia ja rattijuoppoja koskien, että poliisi ei tullut paikalle. Tilanne on nyt tämä, sille ei mahda mitään, Paatero valittelee.

Rahapulan vuoksi poliisien työttömyys pahenee entisestään ensi vuonna. Tällä hetkellä työttömiä poliiseja on noin 100, vuoden päästä heitä saattaa olla jo 400.

- Hallitusneuvotteluissa todettiin, että poliisien määrä pitäisi vakiinnuttaa vähintään nykytasoon. Se tarkoittaisi 20 miljoonaa euroa lisää rahaa ensi vuodelle. 100 henkilötyövuotta maksaa viisi miljoonaa euroa, Paatero selvittää.

Prosentit laskevat

Poliitikot ovat jo pohtineet, minkä asioiden poliisitoiminnassa sallitaan huonontuvan. Eduskunnan budjettiesityksessä todetaan, että rikosten selvitysprosentit saavat laskea ja rikosten tutkinta-aika kasvaa.

Jo tänä vuonna rikoksia on jäänyt enemmän selvittämättä kuin viime vuonna. Esimerkiksi omaisuusrikosten selvitysprosentti laski kaksi prosenttia viime vuodesta ja peräti viisi prosenttia vuodesta 2009. Paateron mielestä se on paljon.

- Oletettavasti selvitysprosentit laskevat entisestään.

Pakko karsia

Poliisiylijohtajan mukaan poliisin on jatkossakin selvittävä niin sanotuista ydintehtävistään, joita ovat kiireelliset hälytykset, järjestäytynyt rikollisuus, väkivaltarikollisuus, talousrikollisuus, liikennevalvonta ja lupahallinto, kuten passit ja ajokortit.

Vähemmän tärkeistä tehtävistä luopumisesta on ryhdyttävä keskustelemaan tosissaan.

- Tehtävien poistaminen poliisilta edellyttää lakimuutoksia, mutta kysymys on nostettava pöydälle. Samaan aikaan kun poliisilta vähennetään rahaa, pitää keskustella siitä, mistä karsitaan, Paatero sanoo.

TIIA RANTALAINEN
tiia.rantalainen@iltalehti.fi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011120414874282_uu.shtml
 

DickSpliff

Member
Tutkimus: Marijuanan laillistaminen vähensi liikennekuolemia

Marijuanan lääketieteellisen käytön salliminen voi tehdä tieliikenteen turvallisemmaksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan marijuanan laillistaminen tietyissä Yhdysvaltain osavaltioissa voi olla yhteydessä liikennekuolemien ja alkoholinkulutuksen vähenemiseen.

Yhdysvalloissa osa osavaltioista on laillistanut marijuanan käytön lääketieteellisistä syistä. Suurimmassa osassa osavaltioita laillistamista kuitenkin vastustetaan, koska lääketieteellisen käytön hyväksymisen uskotaan lisäävän marijuanan käyttöä myös vapaa-ajan päihteenä etenkin alaikäisillä.

Coloradon yliopiston tutkimus on ensimmäinen, jossa on tarkasteltu marijuanan laillistamisen vaikutuksia liikennekuolemiin. Kyseessä on korrelaatiotutkimus, eli se ei osoita syy-yhteyttä. Tutkijoiden mukaan tulokset kuitenkin viittaavat siihen, ettei marijuanan lääketieteellisen käytön sallimisella näytä olevan sellaisia kielteisiä vaikutuksia kuin vastustajat ovat esittäneet.

Tutkijat vertailivat kansallisia liikennekuolematilastoja vuosien 1990-2009 aikana. Mukana vertailussa oli kolmetoista osavaltiota, jotka ovat laillistaneet marijuanan käytön lääketieteellisistä syistä. Tulokset osoittivat, että näissä osavaltioissa 20-29-vuotiaiden alkoholinkäyttö väheni viidellä prosentilla ja liikennekuolemien määrä yhdeksällä prosentilla.

"Tämä viittaa vahvasti siihen, että marijuana on korvannut alkoholinkäyttöä", sanoo tutkimusta johtanut professori Daniel Rees Coloradon yliopistosta.

Tutkijat ehdottavat, että liikennekuolemien väheneminen johtuisi nimenomaisesti alkoholinkäytön vähentymisestä. Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että alkoholin vaikutuksen alaisena ihmiset yliarvioivat ajotaitonsa ja ottavat enemmän riskejä. Marijuana puolestaan saa ihmiset välttämään riskejä.

Reesin mukaan tuloksia voi selittää myös se, että marijuanaa käytetään tavallisimmin yksityisasunnoissa, mutta alkoholia tarjoillaan baareissa.

Tutkijat selvittivät lisäksi marijuanan käyttöä kolmessa osavaltiossa – Montanassa, Rhode Islandilla ja Vermontissa – jotka laillistivat marijuanan 2000-luvulla.

Tutkijoiden mukaan marijuanan laillistaminen lääketieteellistä käyttöä varten lisäsi sen käyttöä aikuisilla Montanassa ja Rhode Islandilla, mutta ei Vermontissa. Tutkimuksessa ei löytynyt todisteita sen puolesta, että laillistamisella olisi ollut vaikutusta alaikäisiin.

Tutkimus julkaistiin Institute for the Study of Labor-järjestön keskustelupaperina.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Marijuanan+laillistamine ... 5550674035
 

DickSpliff

Member
MOT-Huumemalli haussa Ma 5.12 klo 20 TV 1

100 000 portugalilaista kiemurteli heroiinikoukussa vielä kymmenen vuotta sitten. Portugalin lääke ongelmaan oli, ettei kovienkaan huumeiden käyttöä rangaistu. Haastaako se Pohjolan tiukan linjan?
Toimittaja Marko Niemi

http://ohjelmat.yle.fi/mot/etusivu

Tuollainen aihe MOT:ssä maanantaina. Aika jännä aihe. Tuossa wikipediasta kopioitua tekstiä Portugalin päihdepolitiikasta:

Vuonna 2001 Portugali muutti radikaalisti huumepolitiikkaansa siirtymällä käyttäjien rankaisemisesta haittojen vähentämiseen. Ensimmäisenä toimenpiteenä dekriminalisoitiin kaikkien huumeiden käyttö ja hallussapito sekä ryhdyttiin tarjoamaan riippuvuudesta kärsiville hoitoa rangaistusten sijaan. Viisi vuotta lain voimaan astumisen jälkeen vuonna 2006 huumekuolemat putosivat Portugalissa 400 vuosittaisesta tapauksesta 290 tapaukseen. Lisäksi uusien HIV-tartuntojen määrät romahtivat 1400 tapauksesta 400 tapaukseen. Laki siis vähensi huomattavasti huumeiden aiheuttamia terveysongelmia, eikä se lisännyt maan pääkaupungin Lissabonin suosiota huumeidenkäyttäjien keskuudessa. Tutkimuksen mukaan laki ei lisännyt huumeiden käyttöä, joka oli jo ennestään alhaisempaa kuin useissa muissa Euroopan maissa. Portugalin liberaali huumepolitiikka on lisännyt suosiota maassa, ja sen tuloksia pidetään kaiken kaikkiaan positiivisina.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Päihdepolitiikka#Portugali
 

DickSpliff

Member
Ihan ok dok:han tuo oli.
Siellä vaa asiat menee parempaa suuntaa mutta räsänen se rätkäytti sellasta tekstiä et tekis mieli ampua lutka kiertoradalle.Vankila parantaa huumeriippuvaisen mahdollisuuttta saaada hoitoa ja selviytyä paremmin ongelmasta eroo.Mitähän seuraavaks?

Minne se järki on kadonnu eduskunta salin lehtereille ja omaa lompakkoo varmaanki.
 

DickSpliff

Member
Espanjan Baskimaa seuraa Sveitsin esimerkkiä laillistamalla kannabiksen

Hamppu on yksi maailman monipuolisimpia kasveja, ja juuri sen takia nyt, korporaatioiden valtakaudella, laiton. Vallanpitäjien takahuoneissa loisivat korporativistit saavat paljon enemmän rahaa hampputuotteista (tai niitä korvaavista omista tuotteistaan), kun hamppu on "laitonta", ja samalla saadaan itselle monopoli, kun vapaa luonnontuote on kriminalisoitu. Bonuksena saadaan tuotettua valtavasti turhia lainvalvonnallisia "ratkaisuja", joilla voidaan rahastaa ja edistää yhteiskunnan poliisivaltioistumista.

Mutta järjen valo alkaa jälleen tältä osin kajastaa Euroopassakin, ja ikiaikainen hamppu palaa vähitellen takaisin osaksi normaalia elämää. Ehkä Timo Haarakin pääsee vielä joskus vapaaksi?
13.12.2011 23:46





Ote alkuperäisestä uutisesta:
Espanjan Baskimaa seuraa Sveitsin esimerkkiä laillistamalla kannabiksen

Uutisoimme alle kuukausi sitten neljän Sveitsin kantonin laillistavan kannabiksen kotikasvatuksen alkaen 1.1.2012. Nyt Espanjaan kuuluva Baskimaan itsehallintoalue on kertonut seuraavansa Sveitsin esimerkkiä säätämällä lain, jolla viranomaiset voivat valvoa kannabiksen kasvattamista, myyntiä ja käyttöä. Käytännössä tämä tarkoittaa kannabiksen laillistamista.

Uuden lain säätämisen seurauksena Baskimaan terveysviranomaiset kertovat kannabiskieltolain päättyvän.

Johtava terveysviranomainen, Rafael Bengoa, kertoi ”ettemme halua kieltolakia.” Toinen asiaa kommentoinut terveysviranomainen, Jesus Maria Fernandez, sanoi, että ”on parempi säädellä kuin kieltää: kannabiksen käyttö on käytännössä katsoen juurtunut yhteiskuntaan”.

Baskien lainsäädännölliset muutokset ärsyttävät takuulla etenkin Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Joitakin vuosia sitten näin rohkeat lakimuutokset olisivat saattaneet johtaa erilaisiin poliittisiin sanktioihin Espanjaa vastaan, mutta tällä hetkellä kannabis on jo niin vahva osa eurooppalaista elämää, ettei tällaisia sanktioita enää tosissaan edes harkita.

Suomalaiset tiedotusvälineet eivät uutisoineet Sveitsin kotikasvatuksen sallivasta laista tai Kööpenhaminan aikeista perustaa kannabismyymälöitä, mutta Hollannin oikeistohallituksen toimet ulkomaalaisten kannabisturistien suitsimiseksi ovat olleet jatkuvasti otsikoissa. Miten käy Baskimaan?

Lähde: ENCOD 12.12.2011
 

rasras

Active member
Dickspliff dude you got it. Softsecret lehdessä oli parinumeroa sitten laki muutoksesta joka mahdollistaa esim. hampun laillistamisen euroopan valtioissa, pätee myös muihin päihteisiin.

Laki on noin vuoden vanha.


^^Vhiittu toi räsänen on radalla, seuraavaks voidaan odotta että intissä ei tarvi leikata ponihäntää pois, koska räsäsen poika on menossa sinne eikä mama tykkää jos oma pikku poika pitää leikata kaljuksi. Ei khyl tarvi odottaa että laki muuttuu niin kauan kuin toi horo on puikoissa...
 

prowler

Member
Vitut siellä nykyäänkään tartte :p

Tasavertaisuusperiaate pätee myös intissä. Jos sitä käyvät gimmat saa pitää lettinsä niin niin saa äijätkin. :D
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^^ Aij aij, siinä on meillä tää demokratian ihanuus taas naamalla. Häviävän pieni osa ihmisistä äänesti kristillisdemsuja, puhumattakaan RKPeestä. Ja molemmat on nyt hallituksessa, sanelemassa oman pienen mielen mukasia teesejä. Mut noh, Päivillä on sentään nättejä, hyvin varusteltuja tyttäriä, jos lämpee blondeista.. Ja kukapa ei lämpeis?

http://www.youtube.com/watch?v=saMWL9onq6I

Reee-vooo-luus-son :thank you:
 
Top