What's new

presa

MJgrow

Active member
Pana la urma cred ca tarile nordice vor fi primele din europa, si din lume care vor tolera sau legaliza toata treaba asta.

Si culmea ca se vede ca s-au pus pe treaba. Asteptam pe urmatorii :)
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Pana la urma cred ca tarile nordice vor fi primele din europa, si din lume care vor tolera sau legaliza toata treaba asta.

Si culmea ca se vede ca s-au pus pe treaba. Asteptam pe urmatorii :)


Ma indoiesc sincer ca ai sa vezi Suedia ori Norvegia legalizand prea curand... In Suedia se incrimineaza inclusiv nedenuntarea amicilor care fumeaza :moon: fascism cu fata umana, prosper si civilizat nimic de zis, dar tot fascism e... cine o trait acolo intelege poate ce vreau sa spun aicea...

EDIT: who's next? io as paria pe Cehia, Slovenia ori Austria :2cents:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cehia si austria promit si ele ceva. dupa.. italia/ungaria sunt la rand. cert e ca daca se strang o mana de tari de pe continent care sa tolereze/legalizeze, atunci va fi mai usor si pentru restul.

iar elvetia nu ne-a scapat. stiu ca s-a discutat pe forum in cateva posturi de curand despre asta, si oricum, legea intra din ianuarie la ei din cate stiu.
 

dalin

Member
dappp din ianuarie si e super tare ptr ei....le da voie sa creasca sa nu mai dea bani la deal-eri.....si f bine face....pisama-aspe fata lor....ca deasta isi ia amenzi usturatoare cei care cumpara.....
 

MJgrow

Active member
pai is fac legile cum vor ei. si cum le place.

Crezi ca le mai sta capul la restul lumii ? Sunt mult prea preocupati sa adune bani din orce si sa le suga curvele pula.

Restul la puscarie !
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
mai eu sunt in Spania de un an... si nu sunt in totalitate sigur la ce te referi ... asta in mare parte pt ca nu stiu care sunt exact regulile si legile legate de iarba.

dar daca te referi ca e ok sa ai magazine, sa vinzi seminte...si din cate am vazut eu seedlings de 2-3 saptamani sau chiar clone...
si ca poti sa fumezi pe strada ziua in amiaza mare si politia nu se ia de tine pt ca e prea multa hartzogaraie pt un amarat de joint....
e misto ca vezi pe la cate o fereastra o planta... :D

daca la asta te referi....atunci sa stii ca e o solutie buna... :D
 
http://www.adevarul.ro/actualitate/...area_marijuanei_ca_tratament_0_601740023.html

Mai mulţi internaţi au creat o petiţie în mediul virtual pentru legalizarea marijuanei medicinale. Prin document internauţii solicită Ministerului Sănătăţii, Guvernului României şi președintelui Traian Băsescu să legalizeze aceast drog ca tratament pentru boala Alzheimer.

Denumită "Marijuana Medicinală: Tratament Eficient Pentru Boala Alzheimer" , petiţia susţine că "marijuana medicinală nu este un drog, nu se fumează la joint, sau în situații sociale, se inhalează vaporii acesteia, se eliberează pe prescripţie medicală de la medic avizat, se cumpară de la farmacie, nu de la colţul străzii, consumul ei poate fi controlat, supravegheat".

Până acum petiţia a strâns doar cinci semnături, iar semnatarii susţin că "au văzut prea multe documentare prin care oameni scapă de nişte boli incurabile".

În România marijuana este ilegală, dar ea este legală în 12 ţări în scopuri medicinale. Ea este folosită pentru tratarea urzicăturilor, depresiei, anxietății, tensiunii arteriale scăzute, este folosită ca analgezic şi în tratamentul glaucomului.
 

MJgrow

Active member
ei.. vrajeli.

degeaba incercam noi sa o dregem pe la cap patrati astia ca e buna ca si medicament.

tot ca drog o sa o vada mai ales dupa dusul rece cu generatia etnobotanice.

Cat despre legalizare sau tolerare sau orce altceva care sa nu te mai incrimineze penal... ar fi ca toata lumea, sau marea majoritate a tarilor europene sau globale sa adopte o astfel de regula/lege.

poate nu v-ati dat seama inca dar la noi la romani merge mai bine sistemul copiat decat cel gandit. E mai usor sa copii legile de afara decat sa le gandeasca la nivel de tara si situatie financiara, sociala, etc. La noi in romania nimeni nu iese in strada sa isi apere drepturile sau orce altceva ce e de aparat. probabil ca ei de sus s-au luptat sa isi creze conditiile necesare pentru ca o eventuala "revolutie" sa nu existe (din cate am observat cam 50% din populatie e contrar restului de 50%)parerile sunt pro si contra in aceasi masura.

ca isi mai fac ei portite(legi sa ii avantajeze), asta e doar in interesul lor, nu al nostru.

in concluzie, asteptam vremuri mai insorite peste meleaguri, de preferat cat mai repede.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Avand in vedere modalitatea prin care marijuana a devenit ilegala la noi in tara cat si in celelalte state membre ONU ( printr-o rezolutie aprobata de ONU in 1969 - la initiativa delegatiei americane), nu cred ca vreo initiativa locala ar putea schimba prea usor acest lucru.

Intradevar, prin adoptarea unei legi aplicabile la nivelul intregii UE , Romania ar putea fi fortata (spun fortata pentru ca in incapatanarea lor cei care ne conduc nu vad acest lucru ca pe ceva pozitiv) sa de-criminalizeze consumul si eventual posesia de cantitati mici de marijuana.

Folosirea ei in scop medicinal pe plaiurile mioritice este o gluma, un paravan dupa care adeptii consumului incearca sa se ascunda pentru a nu mai intra sub efectele legii, chiar daca pe alte meleaguri efectele medicale benefice au fost constatate in nenumarate cazuri si nu au fost inregistrate efecte secundare sau decese datorate consumului acestei plante.

Mentalitatea se schimba greu. Cati dintre cei care cititi aici ati reusit sa va convingeti parintii sau cunostintele de o varsta un pic mai inaintata ca aceasta planta nu are efecte daunatoare asupra celui care o consuma ? Simpla aducere in discutie a acestui subiect tabu creaza de cele mai multe ori tensiuni aprinse intre generatii.

In momentul cand legea va veni "de la UE", o vor inghiti ca pe o pastila amara, dar mentalitatea va ramane aceeasi, pana cand generatia tanara, adepta consumului, va ajunge la varsta celor care condamna.

Am avut surpriza sa constat ca si oameni din aceeasi generatie cu mine considera marijuana ca pe un lucru malefic, pus in aceeasi categorie cu heroina, cocaina sau alte droguri cu efecte maligne dovedite. Mi s-a argumentat la un moment dat : "ti-ai lasa copilul sa mearga intr-o masina condusa de un om care s-a drogat cu marijuana ?"

Afirmatia respectiva m-a facut sa inteleg cat de prost sunt percepute efectele marijuanei (si mai degraba lipsa de informatie legata de aceste aspecte) si am raspuns ironic : "bineinteles ca nu, as prefera sa mearga intr-o masina condusa de un alcoolic cronic".
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu numai la ei este problema, de cand cu revoltele astea promovate prin internet, inclusiv in Romania se planuiesc schimbari pentru ca "statul" sa fie protejat de cetatenii lui. adica, au dat de motiv sa gaseasca portite prin care pe viitor sa putem ramane fara drepturi si bunuri, daca situatia o cere. chiar si schimbarile recente ale codului civil reflecta asta.

sucks. pe fondul terorismului nu va mai exista chiar deloc privacy, si nici drepturi ale cetatenilor.
 
Top