What's new

Ompotning

GoodTimes666

New member
idag er mine planter sat i blomst. det var meningen at plante de i 10L men de er nu i 6.5, vandet 2 gange med vand i noget djursland spagnum jord og er kommet under 400w de er ca 60cm det er sensi star.. kan jeg godt plante dem i en 10L ved dag14 i noget jord der er til blomstrene planter ? og hvordan skal jeg så gøde, skal jeg ikke gøde dem med go gang gødning så de skal have vand når de pottes i 10L. ?? eller skal jeg gøde dem når de plantes om ?. den djursland spagnum har højt N. så den var vidst go til vegativ :)

skal så siges de ser super sunde ud den her gang , :)


hvornår er det bedst at ompotte ?.
 

GoodTimes666

New member
ved det ikke måske 10 til 14 dage.. men de er blevet vandet for 3 gang nu. imorgen er vel dag 3 i blomst. er det ike dumt potte dem om i en jord til blomstring når det N den skal have nu? meningen var de skulle tøre ud nu og så have gødning.

grunden til jeg spørger er fordi, ville være lidt træls pot den i en blomstrings jord. nu når det gro den gør i start af blomst. hvad ville være bedst gøre ?.

men tror jeg prøver lade dem tøre ind nu for første gang, og så går de en god gang gødning, og bliver plantet i en blomst jord der efter. jeg kunne jo eventuelt blande lidt af det djursland jord i så kan det vel ikke ¨gå helt galt. ville være trist hvis de stod og mangle N der,
 

dragongrower

Active member
jeg forstår ikke helt din snak omkring vanding og gødning...? Det har da ikke noget med ompotningen at gøre..

Men hvis de kun har stået i jorden i 14 dage, synes jeg ikke du skal potte om. Så kan du bare give lidt gødning med mindre N.. :)
 

dragongrower

Active member
nej jeg mener du skal lade dem være i den jord de er i nu og hvis de så viser tegn på mangel af P eller K, kan du give noget gødning med meget af disse to i.. :)
 

GoodTimes666

New member
Go wake n bake.
de vokser da stadig, prøvede give en af dem gødning ved 3 vanding, hvor de andre bare fik vand, . og så har den fået vand igen. og den ser sundest. de andre fik gødning ved 4 vanding og de ser måske lige lyse nok ud. men farven kommer da ligeså stille kan man se. tror jeg skal gøde dem ved 3 vanding så er det vidst bedst.

hvordan ser det ud hvis man er for langsom med blomstgødning :)? men håber ikke jeg får et problem med det. da jeg potter dem i en jord til blomstrende planter ved dag 10 til 14 måske ?.
 

Ludo

Member
high Goodtimes.....
Jeg vil undgå en ompotning nu, simpelthen fordi dine planter snart holder op med at lave rødder og istedet bruger deres energi på at lave blomster(buds). Det der er en lille fordel med hensyn til at potte dem om nu, er hvis du synes de er for store til potterne......hvis planterne bliver for store i forhold til deres potte, kan det blive svært at undgå de tørrer for meget ud mellem vanding. Men det der er ulempen, er at det gir planten en smule 'stress' når den blir ompottet, og det kan gå ud over dens blomstring.......
Hvad jord angår......hvilken jord vil du bruge?? Planterne skal have N et godt stykke ind i blomst, så der er ik et problem.
Håber du finder ud af det......go karma mad d et og god weekend......peace:wave:
 

CFP65

Member
dine planter er 60cm nu og så sætter du dem i blomst?
well du må have et højt skab, du sku nok have sat dem i 12/12 ved de ca 25cm max
de strækker 2 til 3 gange den højde de har nu. hvis du er heldig og de ikke strækker 4 x højden
6,5 liters potter er fint nok men djursland spagnum?
normalt kan det ikke betale sig at skippe noget sted i det man gør, det er rigtigt at man kan "mende" en mangel med lidt tilsætning af det de mangler men for hvergnag du ser et symptom så skal du tænke på at det blev grundlagt for 7-10dage siden og at din efter gødning eller mending er 7-10 dage for sent på den.
selvom bedre sent end aldrig så er det noget rod.
det gælder om at være på forkant hvis man vil have det optimale udbytte.
se på det som procenter, enhver ting du kan optimere inden et problem opstår gir ekstra procenter i den sidste ende.
 
Top