What's new

Hyväksi todetut torjunta-aineet + muut.. From good pesticides to other beneficial..

N

nukkumatti

Alright boys and girls..

I was thinking to start a thread about good pesticides and other beneficial shits which are easy to acquire from Finland.

First comes in mind KARATE for very good pesticide. If ya got mites you won't in a bit! :D

AGRIMARKET KARATE

You can buy the stuff from every decent garden store. Very effective and one application is normally enough. Just apply in veg. I don't think it would be wise to use in flower.

Painelkaa linkkiä ja löydätte tiedon ihanasti suomeksi! :D

I was thinking during our trip Tsuomiman that we used some very effective stuff for mites year or two back.. Yesterday I was meeting my friend to get some clones and while drinking some beer we remembered the good old KARATE !!
That will kick those little buggers ass to new heaven! :D
 
N

nukkumatti

Second comes in mind.. NEEM OIL!!

Easy to order from growhops or walk in some hydrostore in pick up.

Neem's used for preventing and misting plants in veg and early flower every two weeks till bud production have started.
Using during flower will make the pistils turn brown and some rough tasting weed.
 

prowler

Member
We demand more! Could you perhaps tell something about predator(s)?! I really should take care of my thrips infestation and i already googled a finnish web shop where you can order (the ones you mentioned in your test topic) some Hypoaspis miles and Amblyseius cucumeris. But can you store those somehow? And how do you apply those to lets say 120cm tent?

If i remember correctly the amount needed vs the amount you'll have to buy was like 1/10 and it feels quite stupid to ditch bugs which you've paid for...

Have been using pyrethane (or wtf it was, raid :D ) and mäntysuopa.
 
N

nukkumatti

Kick some KARATE there bro!

But if in flower you need to order SPINOSAD! Can apply during flower with no probs! Just make sure you got fresh/clean sprayer for that..Not the one you used last week for NEEM :D:D Hahahaa Happened before! :D
 
N

nukkumatti

The use of predatory mites is preventive too..They need some time to multiply and if ya got the infection already order as much as you can brother! And mostly adults..I didn't have any other way last time when we left to Spain..My gnom said F*CK YOU I won't be there everyday to take care your invasion.. So predators it was. I needed to order some spinosad to finally get rid of them after the trip! But it didn't get out of hands that way!
 

heinäbaali

New member
ensinnäkin, kun olemme suomen sivuilla tulisi kaikki mielestäni kirjoittaa suomeksi. kiitos.toiseksi kun laitatte noita aineita olisi kiva jos olisi linkkejä myös mistä tilaa.
 
N

nukkumatti

Tsorry heinäbaali!

NEEM ÖLJY linkki..

Neem öljyä käytetään ennakoivaan torjuntaan. Suihkuta kasvisi läpi kahden viikon välein kukinnan alkamiseen saakka. Jos ruiskit kukille, karvat muuttumat ruskeiksi ja hyvässä lykyssä pilvesi maistuu aminohapoille!
Neem siemenissä on usein jopa 50% painostaan rasvahappoja ja se sisältää myös e vitamiinia ja aminohappoja.
Öljy ei tapa hyönteisiä mutta lamauttaa ne ja estää eri kehitysvaiheiden synnyn. Toimii myös sieni- ja hometauteja vastaan.

Käyttö:
Kun se kerran on öljyä niin eihän se sekoitu veteen kauhian hyvin..Mutta keinot kyllä löytyy.. Miksaa litraan vettä 1 - 1,5ml mäntysuopaa tahi muuta saippuaa. Sekoita huolella ja kiun tuntuu että kaikki saippua on ihanasti sekoittunut kaiva neem öljy pullo esiin ja sekoita litraan saippua vettä noin 5ml neem öljyä..Ja sekoita kuin heikkopäinen!
Kun taas näyttää seksikkään sekaiselta ruiki satsit kasveille. Kun teet sekoitteen kannattaa se käyttää kerralla loppuun.

Kiitos ja hei :)
 

prowler

Member
Spinosadia ei saa kun jenkkilästä tilaamalla sama koskee neemiä nykyään. EU:ssa kiellettiin biologiset aineet koska niitä ei voi standardisoida, muutakun isolla rahalla. What a load of crap. Mut mulla ei ole valitettavasti sellasia linkkejä joita voisi postailla kun en ole ite tilannu vielä mistään. Ilmottelen sitte kun saan aikaseks notta miten meni.

Edit: Ui vittu pitää varmaan tuolta vielä viimoset tilata!
Edit: Niin joo varastosaldo 0 :(
 
N

nukkumatti

Pojat pojat..Neem öljyä käytetään ihon hoitoonkin.. Varmasti saa tuoda kiertoteitse!

Ja spinosadit olen tilannut Ebaistä. Tulloo niiin pirun nopiaan! :D viimeksi otti 3 -4 päivää tilauksesta :)
 
N

nukkumatti

Carbon Kick linkki.. Punkkien ja härmän torjuntaan

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Carbon Kick Booster[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] on ainutlaatuinen hiililannoitteen tehostaja. Se sisältää täysin liuenneena pitkäketjuista alkoholia, triakontanolia, joka vaikuttaa kasveihin hyvin pieninä pitoisuuksina hormonien tapaan.[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Triakontanolia on luonnossa monien kasvien, kuten sinimailasen ja sokeriruo'on pintavahassa. Se tehostaa fotosynteesiä ja parantaa siten kasvuston tuottokykyä. Käytännössä vaikutus on hyvin samantapainen kuin hiililannoitteen lyhytketjuisilla alkoholeilla. Triakontanoli vain vaikuttaa suoraan fotosynteesiä ohjaaviin geeneihin.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Carbon Kick Booster sisältää rypsiöljyä, emulgaattoreita ja triakontanolia. Näin se muodostaa veden kanssa tasaisesti levittyvän ruiskutteen, joka pysyy lehdillä hyvin. Siksi Booster säännöllisesti käytettynä auttaa pitämään kasvuston vapaana myös härmästä, punkeista, ripsiäisistä ja ansarijauhiaisista.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ruiskutteen rasvahapot helpottavat tehoaineiden pääsyä soluihin ja vähentävät niiden haihtumista. Triakontanoli tehostaa fotosynteesiä radikaalisti ja hiililannoitteen alkoholit estävät kasvien hiilen puutteen. Olennaista on, että triakontanoli on Carbon Kick Boosterissa täysin liuenneena ja pääsee soluihin. Tämä mahdollistaa myös säästeliään annostelun. Tehoainetta ei tarvitse käyttää yhtään yli tarpeen halutun vaikutuksen saamiseksi.[/FONT]
Carbon Kick Booster on Suomessa virallisesti hyväksytty ja rekisteröity punkkien ja härmätautien torjuntaan.


Sorry meni copy pastella ku on niin pilves :D:D
 
N

nukkumatti

BIOTUS linkki

Scheteling Oy linkki


Biologinen torjunta torjuntaeliöitä käyttäen. Ympäristöystävällinen tapa jota voi käyttää missä kasvuvaiheessa tahansa.
Suositeltu käyttö ennakoivaan torjuntaan mutta voi käyttää myös haittaeliöiden ilmaantumisen jälkeen.

Omakohtaiset kokemukset Biotuksen eliöistä Amblyseius cucumeris, Hypoaspis miles ja Phytoseiulus persimilis.

Ripsäisi invaasio pysyi hyvin hallinnassa noin kuukauden, jonka jälkeen annoin Spinosad ruiskutukset.

Petoeliöitä käyttäessä täytyy muistaa että koko häittäeliö yhdyskunta ei tule katoamaan ja leviäminen muihin tiloihin/kasveihin on mahdollista.

Enemmänkin "antaa kaikkien kukkien kukkia" tyylinen hoito. Eli pelataan ja hyväksytään pieni haittaeliö yhdyskunta kasveissa.
 
N

nukkumatti

Hahaaa!! Ja SPINOSAD löytö Suomesta!

SPY KÄRPÄSTENTORJUNTAAN

Spinosadia käytetään kaikkien imuvioituksia tekevien hyönteisten torjuntaan mm. ripsiäiset, perhosentoukat, vihannespunkit, kärpäset..
Tehoaine spinosadi saadaan mullassa/maassa esiintyvästä bakteerista Saccharopolyspora spinosa:sta. Biologinen torjuntakeino joka ei haittaa ympäristöä.
Aineen vaikuttaakseen hyönteisten pitää sitä syödä, joten käyttö ei haittaa petoeliöitä eikä hyödyllisiä bakteerikantoja. Tehokas tappaa 1 -2 vuorokaudessa tuhoten hyönteisten hermojärjestelmän.

No niin enää ei tarvitse mennä AGRIMARKETTIA pidemmälle! :)
 
Last edited:

prowler

Member
Hyvähyvä!

Helvetti vaan että ärsyttää tollanen tuotenimi. Yritäppä googlata mistä kaikkialta tuota nyt sitte saa. Muutenki vituttaa kun yritykset ei tajua hyödyntää intervebin maailmaa laittamalla edes vaivasia katalogeja esille. Kiinnostaa sitte lähtee ite kauppaan pettyy.

EDITTII: Niin ja kyllä sapettaa nuo suomalaiset puljutkin!! Niiden pitäis olla aina edelläkävijöitä noissa tuotteissa, mut kukaan ei vaivaudu ottamaan selvää. Tuota Karatea ja SPYä sais kaupattua kilokaupalla kun tajuaisivat ottaa valikoimiinsa... MUT EI HEI! Me keskitetään varat johonki turhaan ja kalliiseen paskaan.

huoh. Pakko lähtee tänään tuulettuu.

EDIT2: Kun kerta alotettiin. Tässä on teille hyvä vertauskuva suomalaisesta kasvatuskaupasta: On ruukkuja vaikka mihin lähtöön. 1l, 2l, 3l, 5l ja vittu niin edespäin, mut entäs sit kun niihin tarttee aluslautasen. Vai valutetaanko ne vedet lattialle?! Ei tullu mieleen että kaikki ei halua lyödä niitä ruukkuja valumapöydälle. Että kumpaan menee sitte mielummin, saiturinpörssiin/tarjoustaloon vai sinne vittu kasvatuskauppaan?! Ei helvetti.
 

P0tChef

Member
Tällänen puteli jäi joskus käteen tavaratalosta. http://www.neko.fi/biotorjunta1.html Ihan kokeilu mielessä tuli hommattua. Ei mitään järin tehokasta. Ripsiäiset ainakin ottivat litkusta nokkiinsa. 2 kertaa toistin sumutuksen. Muutama ripsiäinen tais lennellä siinä loppuvaihees. Kaikkia munia en ilmeisesti saanut kellistettyä tai sitten tulivat jostain muualta. Tämä niille jotka kannattaa luonnonmukaisuutta torjunta-aineissa.
 

prowler

Member
Moro porot!

EDIT: Viesti sisälsi turhaa vuodatusta...

Pääasiallinen viesti: Ettikää käsiinne neemöljyä, spy:tä (spinosadi tuote) ja floramite 240:stä niin ei pitäisi olla minkäännäköisistä ötököistä huolta ja jos tiedätte mistä niitä saa niin jakakaa.

jatkakaa.
 
Oma kokemus petopunkeista (biotukselta hankkinut) on se etta hyvia ehkaisemaan, ja torjuu pienet punkkimaarat ihan hyvin, tai sitten niin etta eka myrkky, ja sitten pari pv siita laitat nama sisaan syomaan ne eloonjaaneet.

Mutta jos on seittia nakyvissa missaan niin myrkkya tupiin, ei auta paljo petopunkit enaa sitten..
 

urpo

Active member
:tiphat:
Ulkokasvatuksessa etanat saattavat olla kiusallinen ongelma. Nuo limanuljaskat tekevät tuhojaan hitaasti mutta varmasti. Ei kannata kuitenkaan panikoida, koska tähän limavanan jälkeensä jättämään ongelmaan on olemassa helppo ratkaisu.

Ferramol® Etanasyötti

Torjuu etanat ja kotilot vihanneksista, mansikoista ja koristekasveista. Tehoaineena luonnon rautafosfaatti.
pieneliöt hajottavat rautafosfaatin ja kasvit pystyvät hyödyntämään sen ravinteena
suojaa samalla siilejä, kastematoja, kotieläimiä, mehiläisiä ja muita hyötyläisiä- suojellen samalla luontoa
ei varoaikaa, voit heti nauttia puutarhasi antimista
uusi vaikutusmekanismi- kuolleita etanoita ei ole näkyvissä
ei rumia limajälkiä
täysin sateenkestävä, kostuneet rakeet houkuttavat etanoita
haitaton ihmisille, kotieläimille ja hyötyläisille


http://www.esbau.fi/ferramol.html

 

setaemies

Member
Spinosad, provadopuikot ja monet muut tehokkaat ötökkämyrkyt sisältää imidaklopridia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Imidacloprid

Kauhia myrkky, mutta jos ei mikään muu tehoa niin tolla lähtee. Systeeminen, eli jää myös kasvin sisään vaikuttamaan. Riittoisa, etenkin jos ostaa karjasuojien tjs. myrkyttämiseen tarkotettua bayerin tuotetta QuickBayt. Sisältää 100g/kg imidaklopridiä, vrt. muurahaismyrkyn 0,5g/kg. Löytyy maatalouskaupoista ja joistain Kodin Terroista.

edit: Prowlerin mainitsema SPY sisältää ilmeisesti myös Imidaklopridia, saatavilla agrimarketeista ja muista maatalouskaupoista.

edit2: Korjattu pitoisuus, mainittakoon etten käyttäisi imidaklopridia kuin vegessä ja silloinkin hätätapauksessa.
 

Latest posts

Latest posts

Top