What's new

Problemer med HPS

Hep hei folkens.

Står med et problem efter jeg har flyttet mine små planter over i blomster rummet. Min hps tænder ikke når timeren slår til, jeg skal derimod trække stikket ud og sætte det i igen :/ Hvilket ikke er særlig holdbart. Har lige skiftet den digitale timer ud med en analog, og håber det hjælper.

Har i nogle forslag til hvor problemet ellers kunne ligge?

Hygge
 
Z

zomb

Tryk på timerens manual knap indtil der står 'on', tryk videre til der igen står 'on' Bingo!
 

Mr Squizy

Active member
Hmm... Jeg gør det samme, bare til der står 'auto' ! Og der er to autoer men det er kun den ene der plejer at fungere ! Den er vel tændt nonstop hvis man sætter den på on...
 

Smeden

Active member
Min siger

on -> auto -> off -> auto -> og tilbage forfra, i denne raekkefoolge.

Dvs. man kan saette den paa auto og "starte" med lyset taendt eller slukket. Jeg trykker min paa on, saetter ledningen i (der kommer lys) trykker een gang mere over paa auto. Ogsaa koorer den efter indstillingerne med lyset taendt fra start, man kan saa ligeledes goore det omvendt ved at starte ud fra off og saa vil lyset foorst taende naeste gang kl rammer on tidspunktet.

Brb, hvis den har staaet paa auto, mens du har proovet. Saa kunne det vaere din ledning fra ballast til paere som er lidt for lang. Jeg har set stor forskel paa forskellige ballaster, mht hvor lange ledninger de kan klare der. Og ligger den lige paa graensen, kunne det maaske kommer heraf??
 
M

Mushy

Hmm...tilslutter mig smeden og zomb. Også min timer!!!

Havde engang en 400W HPS i en 600W lumatek ballast(indstillet på 400W), og det medførte efterhånden også at jeg skulle trække stikket ud og ind, ind til pæren tændte!

Men muligvis din ballast der sætter ud!?

Håber du finder løsningen, så du bliver glad igen!
 

Mr Squizy

Active member
Du har ret smeden ;-) Og jeg havde stenet så meget over at den reagerede på de to forskellige måder på auto, men du fik sgu et lys til at gå op for mig, gracias !
Jeg har også kørt med andre elektroniske timere før, men kan ikke lige huske hvordan de fungerede, men nogenlunde samme princip ihvertfald !
Hvis du ikke finder en løsning Duck, så tror jeg at jeg har en ekstra timer.. Hvis det nu er den der driller.
 
Last edited:
Mr. Squizy - Timere har jeg nu nok af :D Stolte bare lidt mere på den digitale, hehe. Venter spændt på at den tænder kl 7 i morgen tidlig. (Om to timer, fuck han sagde bare en enkelt øl)

Til jer andre, både 12v blæseren og ventilatoren kørte idag. så er nået frem til det måske kunne være igniteren, hvis ikke det med timeren virker. Ellers mange tak for ideerne :D Vil helt sikkert lege lidt med indstillingerne på den digitale. Og måske lednings længden.

Søvninge hilser fra en ret så fuld vådfingrede AndeJæger
 
Står stadig med samme problem :/ Timeren virker fint, da ventilationen går igang som den skal. Men HPS'en reagerer ikke når timeren slår til. Trækkes stikket ud, og sættes i igen efter lidt tid, virker lyset fint. Lidt et kritisk problem, går efter 24timers lys indtil det er løst.

Har i nogle forslag?

Kan det være fordi jeg trækker kanalventilation, HPS og 12v blæsere på samme timer?
 
Z

zomb

prøv at undersøge det! tag de andre ting fra og se om den så virker...
 

Smeden

Active member
Er det en magnet ballast eller en digital?

Jeg havde et problem ala dette da jeg dyrkede allerfoorste gang. Saa vidt jeg husker saa var det plus og minus mellem ballast og lampe jeg til sidst byttede om og saa kunne den taende med timer. Saa hvis det er en magnet ballast, kunne det vaere noget med plus og minus?

Proov dig frem, jeg tror ikke du er langt fra at finde en loosning. Du kan noojes med at skifte timeren til on for at teste om timeren kan starte paeren. Du behoover ikke vente til kl 7 med xx ool hver gang :)

Rigtig god weekend derude
 
Hmmm forstår det godt nok ikke :/ Den driller stadig.

Har forsøgt med forskellige timere (Digital og analog), blæserne som er på samme kredsløb starter fint, men pæren er kold. Når jeg så trækker stikket ud, og sætter det i igen, går den igang med det samme?

Har triple tjekket ledningsførelsen, og den er som den skal! Opgraderede desuden ledningerne til 2,5 kvadart (Heavy duty) og tjekkede at der var >2m imellem ballast og pære. Forstår ikke helt hvor balladen er. Kan det være fordi jeg trækker al strøm fra et stik? Håber i godtfolk har nogle ideer :)

Ps. Der kommer en tråd med al mit work snart, skal bare lige have nogle blomster på de små.
 
Z

zomb

Ja, det er derfor. Belast ikke for meget på samme gruppe,- dog meget underligt der ikke er en sikring der slår fra... Har du ingen sikringer i dit krdsløb?!
 
Ingen sikringer nej!
Jeg trækker en 150W HPS, 30W kanalventilator og ca. 12W på cirkulationsblæserne, så det burde slet ikke belaste så meget at den ikke kan starte. Desuden starter den jo fint udenom timerne :/
 

piradio

Member
Bruger den ikke også væsentlig mere strøm i opstarts fasen ? Det kan jo være din gruppe til dit grow ikke kan føde ballasten nok i starten og derved slet ikke tænder ? .. Nu har jeg godt nok ikke læst fuldstændig 100% tråden igennem, men har du prøvet at trække strømmen til din ballast fra et andet stik ?

Du har jo 10amp at gøre med i hvert udtag på væggen ( mig bekendt og hos mig selv :) )

Hygge!
 
Forstår det virkelig stadigvæk ikke..!
Mit gæt var at timeren ikke kunne klare at starte HPS + 2 stk 12V adaptere, så har flyttet stikket fra HPSen over i sin egen timer. Ingen ændring.! Forsøgte digital timer. Ingen ændring.!
Den starter kun hver anden gang, hvilket hvilket fucker planternes døgnrytme, da jeg må op kl 8:00 for at tjekke de starter op.

Piradio, Jow den bruger mere strøm i opstartsfasen, så din forklaring giver god mening. Problemet er, at når jeg trækker HPS'en ud, og sætter den i igen lige efter, så starter den op uden problemer.! Så derved burde det ikke være gruppen. Desuden er 10amp = 2,2kW mit system bruger 0,2-3 kW :/

Overvejer at skifte igniteren ud, hvis jeg kan finde reservedelen.

Er åben for forslag?
 

jinxx

Member
Lyder godt nok mystisk. Det må næsten være ballasten, der er noget galt med, da dit system som du selv siger kun bruger 0,2-0,3kW. Selv med ekstra forbrug i opstart kommer du aldrig nogensinde i nærheden af de 2200W, du kan trække på en 10amp gruppe medmindre du har et eller andet siddende i andre kontakter, som er på samme gruppe. Derudover ville intet starte overhovedet, hvis du overbelastede gruppen, så det kan ikke være det.

Det kan jo næsten heller ikke være timeren, når du har prøvet flere forskellige. Jeg kan heller ikke se, hvorfor ventilationen skulle starte på timeren, men ikke HPS hvis timeren bliver overbelastet eller har en fejl.

Du har ikke mulighed for at benytte eller låne en anden ballast et sted og prøve?

Edit: Kan se at du siger HPS'en starter fint udenom timeren.....det lyder godt nok mystisk. Har du evt mulighed for at låne en timer et sted, der helt sikkert virker? Det ville jeg nok også prøve, hvis jeg var dig.
 
Top