What's new

for meget lys

GoodTimes666

New member
ja men vandede mine planter sidst igen. med en ec på 1.3 synes ikke der skete det vilde. nu er det bare grønne blade. men det er som om det mørke mangler? men 2 af dem ser ok ud igen. den ene af dem meget ok . til 5 L fik det ca. 4.5ml gro 3ml micro 2ml bloom. det gav en ec på 1.3, da jeg gav dem 1.5 fik de bare 3 ml gro mere skal lige siges alle sidegrene fik fart på og med helt mørke grønne efter de fik gødning sådan ser de bar eikke ud i toppene med den samme kraftige farve.

mine planter skal nok være 2 måneder gamle eller sådan noget fra de blev klippet og sat til lave rod hvilket tog 1 uge.

men kan godt se på planterne fra hvornår jeg har begyndt gøde de for de striber og lyseblege blade der var begyndt komme. kan man se at bladene over det bliver mere normale.

synes nogle bladspidser er begyndt dreje ned af er det ikke et tegn på salt build op og jeg skal give dem en tur med vand med lidt magnesium salt i,hvor meget til 5 liter ?

de er nok 50cm nu.

der er ingen brændte bladspidser. på de helt lyse blade er spidsen lidt væk på. men meget lidt. men sådan er de nye blade ikke. ?
 

GoodTimes666

New member



er det til at se ? den til højre er den som er begyndt se lidt mere normal ud igen,.og den til venstre er den som ser mest kneppet ud vil selv sige det er Mg mangel er de gule blade på den til venstre er begyndt at dø mellem noder og det visne krøller bladet ned af. havde det været varme ville det vel krølle modsat. mener bare MG mangel får spidserne til stritte så det sgu da ikke til se om man skal gøde eller ej. tror bare hvis jeg gøder igen så kradser de af. eller hvis jeg vander så begynde de bare på det mangel igen. eller kan det være kalk ?
 

GDK

High Class Grass
Veteran
Justér din ph til 5,7 og få så givet de piger noget mad. EC i jord skal være højere end i hydro. Må jeg foreslå en grødet blanding af ormehumus og vand som kickstarter, og derefter bare foder dem.

Stay Safe
 

GoodTimes666

New member
har ikke ormehumus. siger du det er undergødning ? de er gødet 2 gange nu. nogen blad spidser pejer op af nu kan du se på billedet. skal jeg gøde dem igen eller give dem en liter vand med noget epsom salt ? ( kan heller ikke måle min ec i jorden ret neder når man godt lige kunne bruge det

tænker bare om jeg får for meget salt build up hvis jeg gøder igen for 3 gang.

hvilken ec foreslår du til dem de er ved være ret brede med mange side grene
 

GoodTimes666

New member
så fik de et shot vand og gødning igen. håber de reagere godt på det. tror måske jeg skulle bruge lidt mere micro i mine blandinger i veg. den gro gødning er vidst lidt høj på K det tager de ve ikke skade af ? :)
 

JTqwerty

New member
Generelt set kan planterne godt se mindre sunde ud under HPS'er, selvom de ikke er det. Ydermere udvikler planterne sig hurtigere under HPS, og har derfor hurtigere brug for mere gødning.

Ud fra billederne ligner det mangel på næring, da planterne er begyndt at flytte næringsstoffer fra de ældre og større blade, men ikke noget faretruende IMO. Bliver selvfølgelig værre hvis dette ikke korigeres.

Kig på den nye vækst, og gød ifht. dette, blade der allerede er blevet gule, bliver ikke grønne igen.

Peace :)
 

JTqwerty

New member
Efter at have studeret dit billede lidt nærmere, ligner det enten mg eller zink mangel.

Mit andet bud ville være et lockout pga for sur jord, drys med dolomit-kalk, det neutralisere jorden, og og øger optagelsen af gødning.

Lige den jord du bruger, er min favorit jord, men husk altid at blande en god slat dolomit-kalk i. Faktisk ligemeget hvilken jord, man køber, er dolomit-kalk altid en sikker vinder. Det booster lige optagelsen af gødning :) !

Men som jeg skrev i tidligere indlæg; hvis den nye vækst ser fin ud, er der ingen grund til bekymring.
 

GoodTimes666

New member
planterne har det bedre siden jeg startede denne, men tror jeg skal give dem mere mikro, istedet for gro gødningen tror måske det lige højt nok indhold af K forhold til N i min blanding
 

GoodTimes666

New member
har fået noget dolomit kalk. hvor meget skal de have af det :) 10 til 20g per 10L ca ? har læst nogle smider det i vandet og hvor meget skal det så være :)
 
Z

zomb

Billeder kan uploades til 'Imageshack'- 'photobucket' eller lignende gratis netsoftware, hvorefter du kopierer 'image url' til din besked...-så er det lidt nemmere at lokalisere problem...
 

GoodTimes666

New member
Det sagde hun også igår

bladene bliver ikke gule og får det der clororis mellem de der længere. det får bare ikke den kraftige mørke farve. enten er det fordi der har været et dyr forbi og sutte på bladstilken eller så er det fordi den er gødet så sent.

hvor meget skal et insekt sutte på en bladstilkt for at kunne ødelægge et helt blad.
 
Z

zomb

1) pH 7 er for højt- juster ned til omkring 6
2)10l potter skal have ca 200ml hver anden dag. -stik en finger helt ned i jorden og vand først når der fugtigt halvvejs nede, dog afhængigt af ventilationsforhold...et andet cowboytrick er at løfte når de er tørre, dernæst når de er totalt mættet med vand, så kan man nemt vurdere hvornår der skal vandes, evt kombineret med fingertricket.

En grundregel; vand hellere meget få gange end lidt mange gange! Har man mulighed for at vande til det løber igennem og lade dem dryppe af, vil dette være optimalt, så skal der først vandes igen flere dage efter- dog afhængigt af substat! Coco holder meget på vandet, ligeledes med perlite som indgår i din blanding...

NB! -du kan ikke måle pH i tør jord chief. Du skal måle på jordvæsken...

Hvis du vander med postevand bliver pH nemt for høj. Brug pH down, kogt vand eller RO vand...

Din EC er lav og derfor kan du godt gøde, prøv at måle din CEC som fortæller om hvor meget næring der kan være i jorden... Sørg dog først for at pH reduceres lidt...
 
Z

zomb

Har en ko-over-gødet plante der er meget lyse grøn fx... dette skyldes at den ikke kan optage N qua 'nutrient lock down', som Toker er inde på...- planten låser og kan intet optage, det samme sker med pH fejl, dog vil 7 kun stagnere væksten lidt. For meget fugt, overvanding kan også give dig disse problemer....
 
Last edited:
Z

zomb

...clorius...

-klorofyl?! :dunno:


...enten er det fordi der har været et dyr forbi og sutte på bladstilken...- hvor meget skal et insekt sutte på en bladstilkt for at kunne ødelægge et helt blad

LOL; Hvis den kun sutter kan der gå længe... kender én der sutter på 12 år, og 'den' er ikke visen endnu :dance013:


eller så er det fordi den er gødet så sent.

Har du gødet efter kl. 24? :laughing: -

Smid nogle pix chief...
 

Latest posts

Latest posts

Top