What's new

PROBLEME CU PLANTUTA?

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
atunci doar gargaritele te pot ajuta.

planteaza niste craite in zona si gargaritele vor veni singure ;)

http://everything-ladybug.com/attract-ladybugs.html


si musetel :D

nu recomand sa lasati in zona papadie. desi atrage gargarite si e o planta util dpdv medicinal cat si gastronomic, se pare ca emite un fel de chimicala ce "descurajeaza" alte plante...

stiu cum suna... dar e pe bune
 
Last edited:

funfact

Member
@Gantz: imi aduc aminte ca am invatat candva la scoala despre substantele de care ai pomenit, parca le zice fitoncite si era dat ca exemplu nucul care produce juglona substanta care inhiba dezvoltarea concurentilor in apropierea copacului deci nu e deloc SF faza cu papadiile

@explo: ieri am fost la vanatoare de gargarite. Am gasit cateva adulte dar mai mult am gasit pupe de gargarita. Vroiam sa te intreb daca ai strans vreodata direct pupe pentru ca am observat ca sunt foarte bine fixate pe plante si daca incerc sa le iau se desprinde de pe ele ultimul inel de exoschelet. Nu curge zeama din ele dupa aceea dar nu stiu daca supravietuiesc si n-as vrea sa le iau si sa le omor degeaba. Stii ceva despre treaba asta? pe net nu am gasit nimic de genu...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu am recoltat pupe, de obicei eu le iau mai devreme in sezon, generatia de vara. dar ar trebui sa fie ok..
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
asa o fi funfact... eu vazusem la discovery pt ca la scoala biologia nu era facuta in asa fel incat chiar sa ne placa si sa ne obosim sa memoram. sa stii ca am vazut si eu faza cu nucu' dar credeam ca o fi de la iod.
 

MJgrow

Active member
am o plantuta care nu prea vrea sa creasca. Are cam vreo 9 zile si arata cam ca la 3-4 maxim.

arata sanatoasa in afara faptului ca cotiledoanele s-au ingalbenit si s-au uscat.

oare sa fie cauza, extinderii radacinilor si apoi "explozia" cresterii ?
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
putin probabil.
ceva a mers foarte nasol.
analizeaza ce s-a intamplat in ziua din care au incetat sa mai creasca. ce s-a schimbat atunci / de atunci?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca in pamantul si mediul in care o cresti mai sunt si altele care nu au probleme, ai putea sa iei in calcul ceva genetic. unele strainuri sunt mai pretentioase. plus ca pot exista specimene mai nereusite in cadrul aceluiasi strain.
 

MJgrow

Active member
am fost plecat vreo 3 zile si am pus apa, iar cand m-am intors era uscat pamantul.

ori a fost de la apa in exces ori ca nu a avut apa la un moment dat.

temperatura este de 25-26 de grade. Orcum vad ca incet incet incepe sa isi revina... ce e drept cam greu.

e posibil sa se fi stresat putin. dar e ok...
 

funfact

Member
Oare am ceva deficiente sau e nutrient burn?
 

Attachments

  • P1050779.jpg
    P1050779.jpg
    55.9 KB · Views: 14

pi27

Member
how do u do :)

ma baieti ajutati-ma va rog cu niste sfaturi...
am niste fete, vegetate sub 110w lumina alb rece timp de 3 saptmani la 24/0 dupa care le-am bagat sub lampa agro 400w 2-3 zile 18/6 si de azi 12/12.

de 1 sapt incoace au aparut tot felu de urme pe ele...la inceput au fost pe 1-2 acum deja s-a extins pe 4-5 din 9.

ghivece: 6L
pamant: biobizz light-mix
temperatura: min. 20 , max. 33 ( o sa scada ca n-am avut extractor de outake instalat )
umiditate: min. 25 ( ziua ) , max. 95 ( noaptea ) umiditate asa mare tot din lipsa extractorului de outake

au fost pulverizate zilnic de 4-5-6 ori pe timp de veg, posibil de acolo? sper sa nu fie paraziti, ciuperci sau cine stie ce. nu stiu mare lucru despre astea si am nevoie de ajutorul vostru.

oare sa fie def de calciu sau bor?





astea le-am luat ieri...s-au uscat putin

 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
variatii mari de temperatura. alea sunt de evitat. 20-33 e o plaja destul de mare. ar trebui sa o reduci cam la 5 grade.
foarte posibil sa fie niste deficiente de micronutrienti, dar inainte sa dai cu nutrienti in ele vezi sa nu cumva sa fie de la ph problema.

spui ca nu ai exhaust, atunci ai intake fortat sau cum faci ventilatia?
 

pi27

Member
da stiu. diferenta ar trebui sa fie de maxim 7-8 grade. voi verifica, sper sa fie def de micro sau ph problem.

in cort am 2 ventilatoare cu clip sa circule aerul cum trebuie si intake un extractor de 125mm ( baga 200m3/h ) . extractorul de outake e montat dar nu functiona...pana azi :) ( scoate 365 m3/h ).

multumesc de sfaturi!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ideea e ca daca ai intake fortat, nu iti trebuie si exhaust fortat. ba chiar nu e recomandat sa ai cate un ventilator pe fiecare, si sa aiba puteri diferite, cum ai tu acum!
 

pi27

Member
mi-a trebuit exhaust fortat pentru ca am prins filtrul de carbon in el, si era necesar un extractor mai puternic datorita filtrului care e destul de maricel ( 400m3/h ) .. de ce sa nu fie in regula asa?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru ca ventilatorul mai mic nu va ajuta ci va incetini fluxul de aer si va creea si zgomot la trecerea flow-ului prin el, apoi consumul electric care e degeaba.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Acolo unde sunt patate frunzele tesutul a devenit casant si uscat ? Am patit si eu asa cu cateva plante, dar cauza am detectat-o repede - o oscilatie periculoasa a pH-ului (era un grow hidro) provocat chiar de mine (se stricase pH-metrul si nu observasem inca, asa ca fetele au stat vreo saptamana intr-o baie acida cu pH 4~5).

Ai grija totodata si la picaturile mari de apa care se aduna pe frunze (daca folosesti apa de la robinet ai o acumulare mare de saruri - nu din cele mai benefice - in zonele respective). Frunzulitele noi cum sunt ? Verde inchis cu tente albicioase sau sunt palide, de un verde-galbui ?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Leaves spots

Leaves spots

Salutare,

Astazi am observat ca pe multe din frunzele mari, in mod aleator au aparut niste pete care la prima vedere seamana cu matreata.

Am taiat o frunza si am studiat-o atent la microscop (portatibl, 40x) si am constatat ca petele respective (de 1,2 sau chiar 3mm lungime) sunt de fapt o necrozare la suprafata a celulelor, care in felul asta si-au pierdut clorofila. Ce e si mai interesant este ca la marginea petelor se pot vedea grupari mici de o culoare verde inchis, aproape negru, care, cred eu, este de fapt clorofila adunata din respectivele celule.

Din pacate nu am o camera cu care sa pot face poze prin microscop ca sa pun niste poze super-macro, insa am facut niste poze care ofera o imagine de ansamblu. Am luminat frunza din lateral pentru a mari contrastul, intrucat in mod normal petele respective nu sunt foarte vizibile.

Stiti cumva despre ce e vorba ? Intre timp o sa mai caut si pe Google sa vedem ce rezultate inspaimantatoare gasesc.



Cert este ca nu e vorba de o deficienta intrucat semnele respective au aparut la toate plantele din grow-room, fie ca sunt hidro sau in sol. Petele cele mai multe au aparut pe frunzele mari, cu dezvoltare rapida. In afara de aspectul ciudat, plantele nu dau semne de suferinta. Daca ar fi sa ma gandesc la o deficienta, ar fi de magneziu (Mg) intrucat folosesc pentru udat numai apa filtrata prin osmoza inversa.

Spider mites nu cred sa fie pentru ca am cautat peste tot si n-am gasit nimic sa miste, nici plase cu cuiburi. Oricum, preventiv, cred ca saptamana asta o sa le trag o stropeala cu neem oil.


Ce e si mai interesant, este faptul ca desi mai au 10 zile pana cand vor intra in floare, frunzele plantelor respective au deja tricomi dezvoltati (nu sunt vizibili cu ochiul liber insa la microscop se vad cat se poate de clar). Insa nu sunt tricomi cu codita alungita si cu cap bombat, si sunt pur si simplu bulbi rotunzi direct la suprafata frunzei, unii perfect transparenti, altii opaci de-a binelea. Se mai vad si bulbi de rasina formati la baza perisorilor de pe frunze. Fenomenul asta l-am observat la cross-ul de SuperSkunk X Skunk#1, la G13 Haze nu am apucat sa ma uit.

Temperatura in grow-room oscileaza intre 22 si 24 de grade, iar umiditatea este foarte scazuta - 40%.

Mai jos sunt poze cu o frunza afectata. Astept pareri.
 

Attachments

  • Leaf Spots - 1.jpg
    Leaf Spots - 1.jpg
    70.4 KB · Views: 16
  • Leaf Spots - 2.jpg
    Leaf Spots - 2.jpg
    69.5 KB · Views: 15
  • Leaf Spots - 3.jpg
    Leaf Spots - 3.jpg
    66.8 KB · Views: 15
  • Leaf Spots - 4.jpg
    Leaf Spots - 4.jpg
    92.5 KB · Views: 14
  • Leaf Spots - 5.jpg
    Leaf Spots - 5.jpg
    65.6 KB · Views: 15
Top