What's new

1st grow. We grow together We get high together.

Status
Not open for further replies.

joker13204

New member
Salutare groweri,

Am ajuns aici datorita volumului mare de informatii contradictorii

despre cum creste fiecare, despre cum isi alege fiecare metoda de

crestere. Ca incepator nu imi dau seama cum sa aleg "calea" cea buna catre o recolta corecta.

Pe scurt am inceput cu:

- 5 fetite de Super Lemon Haze de la Green House.
-Pamant Canna light, fara nimic in el.
-Nutrienti de la hypro Terra ( ceva universal care merge de la veg la flo)
-Ph din apa cu nutrienti cu tot 6.2-6.4 (masurat cu ph-metrul digital)
-4 becuri din care 2 albastre.
-Program 18/6
Azi sunt exact in saptamana a doua de veg si nu-mi place cum arata.

Am gresit ca le-am dat din primele zile apa cu fert (0.5ml/L), am stropit fiecare ghiveci cu fas-fas de cateva ori.

Incepand de azi nu le mai dau nimic inafara de apa pana nu se fac un
pic mai mari.
Sunt deschis parerilor growerilor cu experienta ptr ca deja m-am
pierdut rau in avalansa de informatii de pe tot felul de siteuri.
 

Attachments

  • IMG_0743.jpg
    IMG_0743.jpg
    53.3 KB · Views: 21
  • IMG_0719.jpg
    IMG_0719.jpg
    37.8 KB · Views: 22
  • IMG_0753.jpg
    IMG_0753.jpg
    140 KB · Views: 19
  • IMG_0750.jpg
    IMG_0750.jpg
    50 KB · Views: 23
  • IMG_0741.jpg
    IMG_0741.jpg
    58.1 KB · Views: 20
  • IMG_0748.jpg
    IMG_0748.jpg
    34.6 KB · Views: 23
  • IMG_0747.jpg
    IMG_0747.jpg
    76.4 KB · Views: 24
  • IMG_0746.jpg
    IMG_0746.jpg
    46.2 KB · Views: 20
  • IMG_0745.jpg
    IMG_0745.jpg
    54.1 KB · Views: 20
  • IMG_0744.jpg
    IMG_0744.jpg
    52.2 KB · Views: 20
G

gibonelu'

poti sa le pui mai aproape de becuri cam la 5-6 cm sa creasca mai repede si la alea care s-au cam lungit sa acoperi din tulpina cu pamant ;) ce dimensiuni are boxu?
 

weed doc

Member
salut , si bine ai venit , eu constat 2 probleme; lumina este mult prea sus (tu ar trebuii sa ai max 10 cm la becurile tale ) iar spectrul ar trebuii sa fie rece (~6400k) si inca o problema pe care o vad este ventilatia care nu exista (e suficient si un ventilator sa iti miste aerul)

alta sfat care ti-l pot da este ca principala sursa de hrana la o floare consta in lumina si apoi in nutrientii , mai bine investeai in lumina pt inceput si apoi cand mai capatai experienta te aruncai la ph metru ce iti recomand este sa treci pe un hps cat de mic in loc de cfluri si la niste nutrientii mai usor de folosit care nu necesita atentie cum ar fi biobizz ii poti da si fara sa masori ph-ul
 

buzzardel

New member
In primul rand inarmeaza-te cu foarte multa rabdare. Apoi, mai fa rost de inca un strop de rabdare. Iar in cele din urma nu uita vorba "less it's better".
Tu vrei sa cresti o planta, asa ca da-i ce are ea nevoie ca sa devina asa ce a : apa, dar nu in exces (si tine intotdeauna minte ca cea mai buna apa pentru plante e cea care cade din cer - avand o concentratie infima de saruri dizolvate, aproape nula ~10uS), multa lumina si cat mai multa atentie.

Urmareste-i evolutia zi de zi si nu te grabi cu nutrientii, iar atunci cand ii vei folosi incepe cu jumatate din doza recomandata de producator.
 
S

SfPetru

eu te felicit pentru strainul ales, de 2 ori la rand campioana, si un strain pe care eu personal sunt filmat de vreun an, numa ca nu se gaseau la noi seminte de-astea cand mi-am luat eu.
vezi ca au tendita sa se faca mari, fa-le un box mare si inalt si pune-le in ghivece de cel putin 6.5L.
becurile trebuie apropiate, pamantul l-ai ales foarte bine, dar iti recomand nutrienti bio nu chimici, cu cei chimici este usor sa faci over fert iar cu o baza de veg&flower nu prea faci mare lucru, daca nu ai bani mergi pe biobizz grow&bloom si ia-ti alt booster (ex grotek monster bloom, advanced nutrients hammerhead, etc. top max e scump si inutil)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
foarte posibil sa fi stagnat putin din cauza dozei de nutrienti aplicata cand erau prea tinere, dar isi vor reveni. sub 2-3 sapt nu prea are rost sa dai nutrienti, majoritatea mix-urilor de pamant contin suficienti nutrienti. acum le poti lasa pana incep sa creasca viguros si apoi sa incepi cu jumatate de doza de nutrienti si sa vezi ce iese. daca cumva nu vrei sa ai surprize de un overfert f rapid, poti duce ph-ul putin mai sus, spre 6.8.

aa.. si nutrientii aia universali nu suna prea bine..

ai talent la nume. :D

succes. :wave:
 

joker13204

New member
Salutare,

Multam tuturor pt tipsuri.
- Am apropiat plantele la doar cativa cm de becuri

- Boxul are~50 cm patrati si 70 cm inaltime, am avut de la inceput 2 fanuri de pc,intake jos si out sus dar pt ca tin becurile on 18 ore las si capacul cutiei pe jumatate deschis pt o aerisire mai buna.

-Momentan pana vine ploaia folosesc apa Carpatina Light si am inceput sa urc usor cu ph-ul: 6.5 (nu mai pun niciun fel de nutrient cel putin o perioada).

Intrebare: Pt o oxigenare mai buna pot sa le pufaiesc cu apa minerala? Ce ph ar trebui sa aiba apa respectiva?

In legatura cu fertilizatorul. Este HY-PRO TERRA(hy-pro grow and bloom for soil) 1L npk 3-3-4.
Pe recipient scrie ca au castigat cateva cupe internationale timp de cativa ani.

Inca nu vreau sa vb despre perioada de flowering dar am deja pregatit un hps de 250, ghivece de 11L + un spatiu adecvat lamaitelor.

Pamantul mi se pare f rarefiat si pare ca se usuca rapid, poate si din cauza ca ghivecele veggie sunt mici.Tulpinele sunt usor inaltute. O sa mai adaug pamant in jurul lor.

Aia mica (niculina) pare ca nu vrea sa mai creasca deloc. Alte sfaturi pt vegetative sunt binevenite.
Voi reveni cu poze in alte 2 saptamani sa vedem daca au evoluat in bine sau nu.
 

dalin

Member
la brico gasesti cu 40 ron cfl de 50w-260w cu 40 ron cu 4000 de luminofori poti sa iti iei dealea ...sau bagale de acul la 250 si o sa vezi progres cum nu iti imaginezi .cu hps poti sa le tii toata perioada atat timp cat respecti distanta de bec
 

sznake

jarhead
Pamantul mi se pare f rarefiat si pare ca se usuca rapid, poate si din cauza ca ghivecele veggie sunt mici.Tulpinele sunt usor inaltute. O sa mai adaug pamant in jurul lor.

E bine daca pamantul e "rarefiat", adica e bine sa fie cat mai pufos. Ca sa nu se usuce prea repede pui niste bile de argila pe suprafata.

Legat de oxigenare, apa cu "bulbuci" nu contine oxigen ci dioxid de carbon, dar coform lui KC Brains cica ar fi chiar ok sa le dai CO2 la radacini.. dar altii nu sunt de aceeasi parere.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ar trebui sa existe destul co2 la nivelul radacinilor datorita proceselor bacteriologice si compostarii materiilor organice. legat de apa, cred ca e mai bine sa o schimbi pe cea imbuteliata cat mai repede. daca nu ai apa de ploaie inca o poti folosi pe cea de la robinet, lasata putin la declorinat.
 

joker13204

New member
sapt 3 veg

sapt 3 veg

Salutare
Azi sunt in saptamana a treia de veg si consider ca ceva tot nu este ok.
Am facut cateva schimbari cum ar fi:
- Am inceput sa le pun apa de ploaie. De stiut aici este ca apei de ploaie nu i se poate modifica ph-ul. Am pus o picatura de ph- si a scazut extrem de mult iar la o picatura de ph+ a sarit prea sus.

- Am schimbat toate becurile cu cfl-uri de 6400K (lumina rece) + am mai adaugat 2

- Nu le-am mai dat fert. deloc
- Le-am apropiat de cfl-uri
- Am mai acoperit din tulpini cu pamant.
- Mai nou de vreo 2 zile le-am schimbat pe 24/24. Adica stau 12 ore la hps 250W iar restul de 12 sub cfl-uri. Don't ask de ce doar 12 sub hps :D

Intrebare. Cum imi dau seama ca plantutele mele sunt gata de urmatoarea etapa de dupa bloom? Am atasat cateva poze cu 2 fetite la finalul lunii a doua de flo. Trebuie sa recunosc ca nu m-am ingrijit de ele :( Mi-am cumparat o lupa care mareste intre 60x-100x. La ce anume trebuie sa ma uit?
multam in avans. Cheers
 

Attachments

  • IMG_0793.jpg
    IMG_0793.jpg
    66.7 KB · Views: 20
  • IMG_0769.jpg
    IMG_0769.jpg
    58.6 KB · Views: 21
  • IMG_0773.jpg
    IMG_0773.jpg
    30.6 KB · Views: 23
  • IMG_0768.jpg
    IMG_0768.jpg
    45.9 KB · Views: 22
  • IMG_0803.jpg
    IMG_0803.jpg
    82.3 KB · Views: 21
  • IMG_0809.jpg
    IMG_0809.jpg
    40.4 KB · Views: 23
  • IMG_0808.jpg
    IMG_0808.jpg
    37.7 KB · Views: 23
  • IMG_0807.jpg
    IMG_0807.jpg
    89.3 KB · Views: 21
  • IMG_0804.jpg
    IMG_0804.jpg
    47.8 KB · Views: 24

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca nu poti schimba ph-ul apei de ploaie poate ar fi mai bine sa ramai la cea de la robinet.. (ce ph are apa care o folosesti acum?)
nu cumva nu pui doza care trebuie de ph-/ph+ ? sau poate masori prea repede. trebuie lasata cel putin 10 min inainte de masuratoare, dar cel mai bine e sa masori la 12 ore distanta.
 

coolbud

puffin' the herb
Cel mai usor este cu apa de la robinet , ca acceptati ca nu , aia este cea mai "safe" si bineinteles cea mai accesibila , o lasi 3 zile statuta si este geniala garantat.Imi plac mult growerii care pun suflet pentru plantute dar apa noastra este cat de cat ok , inafara faptului ca ea contine clor , dar nu-i stres , in 3 zile e BLANA kno'msayin?PACE
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu prea e geniala din punctul de vedere al ph-ului si al puritatii, dar e un punct bun de pornire. o filtrezi, adaugi nutrientii, rezolvi ph-ul si stai fara griji.
 
S

SfPetru

ar fi bine daca am filtra-o, da nu stiu cati dintre noi o filtreaza, oricum mie imi place cum arata plantele, eu zic ca ar trebui sa apropii becurile si mai tare.....cu cat mai aproape cu atat mai bine, valabil si la hps....
 

joker13204

New member
Le-am apropiat la limita. Chiar daca sunt cfl-uri tot emit caldura. La phmetrul digital nu trebuie sa astepti cate 5-10 minute ca sa vezi valoarea corecta. Ajunge sa amesteci cateva secunde iar restul il face aparatul.

Nu stiu daca este ok sa le bag la lucru 24/24. 12sub cfl-uri si 12 sub hps. Sper ca schimbarea spectrului odata la 12 ore sa nu le streseze.

Dupa prima luna de veg adica incepand cu 7 august voi incepe sa le dau iar de papa npk 3.3.4. Momentan le hranesc doar cu apa de ploaie(ph ~6.5) si lumina. Pamantul este light fara fert.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca amesteci nu inseamna ca elementele din apa nu vor mai reactiona si dupa ce citesti tu. asta daca nu cumva folosesti apa filtrata. atunci e ok.
 

joker13204

New member
Weeds 1

Weeds 1

:tiphat:

Astazi lamaitele mele au implinit o luna de cand stau in veg 18/6 :)

In tot acest timp:

-Le-am udat cu apa de ploaie (ph ~6.5)
-Le-am stropit o singura data cu apa minerala dorna (test reusit).
-Fara adaos de nutrienti nici in apa si nici in pamant.
-Fiind ghivecele mici si pamantul rarefiat, ud plantutele odata la 2 zile si zilnic foliar cu fas fas(apa de ploaie sau minerala).

Cand pot sa le trec pe 12/12 sub un Hps250W?
Cat ar trebui sa aiba ph-ul in flo cu tot cu nutrienti?
Orice alt tips & tricks legat de inflorire este binevenit.

Cheers :wave:
 

Attachments

  • IMG_0017.jpg
    IMG_0017.jpg
    52.6 KB · Views: 27
  • IMG_0016.jpg
    IMG_0016.jpg
    142.3 KB · Views: 24
  • IMG_0015.jpg
    IMG_0015.jpg
    68.6 KB · Views: 21
  • IMG_0014.jpg
    IMG_0014.jpg
    53.8 KB · Views: 22
  • IMG_0013.jpg
    IMG_0013.jpg
    62.6 KB · Views: 22
  • IMG_0012.jpg
    IMG_0012.jpg
    67.2 KB · Views: 20
  • IMG_0011.jpg
    IMG_0011.jpg
    65.8 KB · Views: 25
  • IMG_0010.jpg
    IMG_0010.jpg
    39.8 KB · Views: 23
  • IMG_0018.jpg
    IMG_0018.jpg
    62.2 KB · Views: 22

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sigur e ok fertul ala foliar daca il dai zilnic? sa nu cumva sa dauneze. pe majoritatea fertilizatorilor foliari recomanda 2 sapt. pauza.
 
Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts

Top