What's new

Hjælp med spinde mider :(

Kroggi

Member
Hey...

Har en grotråd inde i den vertikale del af ICMag.
Har så sent som i går spottet spindemider på planterne, og skal have dem udrydet, men planterne har mellem 15 og 22 dage tilbage.

En af de hjælpende sjæle på forummet har anbefalet Azatrol som skal smides i reservoir sammen med gødningen, der forgifter spindemiderne og babierne... Er der nogen der kender til dette produkt? Eller noget andet i samme kaliber, eller måske noget helt tredje der gør jeg ikke skal vaske hvert eneste blad, fra nu til høst... For så bliver det sku nogle lange dage :D

Håber nogen kan hjælpe...
 

Easygrowing

Active member
Veteran
Hej Kroggi : )

har ikke set hvad du gror i,om det er hydro eller ? Men formoder,det er hydro siden i samme reservoir som gødningen-såå kan ikke hjælpe dig,hvis det er tilfældetl.MEN
Måske du gør i jord en anden gang og slås selv med dem for ofte.Jeg giver dem bare en gang insektsæbe osse selv,om de er i blomst,bare ud på baderen og så får de lov at stå i ca 20 min.Det er nok til og slå de sataner ned ihvertfald for en stund og så får de en tur med koldt vand,fra bruseren.For der ikke skal komme sæbe og vand ned i jorden.
Tager jeg et plastlåg til en malerspand eller whatever klipper en lang rille i-kun til midten og bred nok til låget kan komme om stammen-så lander overskydende sæbe der istedet for i jorden ligesom vandet fra bruseren ikke oversvømmer jorden så ! gror nu ikke store planter og derfor bliver de vendt rundt så bagsiden af bladene-vender opad,hvor de jo vil være og så får de en ordenligt byge med koldt vand-varmt har jeg osse givet dem-bare kort.
Lige forsøgt med hold fast-insektsæbe-eddike-husholdningseddike altså og så en skvat klorin-og planten-hm,den er stadig fin..det så imod evigt tilbagevendene Meldug..
Eddiken giver surt miljø-sæben holder lidt på det hele-som et værtsmiddel-bindemiddel-klorin-er jo decifeserende--de steder hvor melduggen var-er så blevet til brune pletter,fordi det er "dødt" det/ de områder..nå men det var ikke det,du ? til-men måske anden læser,eller du render ind i det en dag..har givet flere en tur med samme mix-de har det fint og ser ud til-det er væk..ellers får de en tur til.
Du kan nok slet ikke bruge det her-men måske en anden gang ? kloner sidder de osse tit på hvis moderen havde dem jo : ) så får de samme tur,men mildere opløsning-dog uden klorin..håber sommeren din-bliver fin..ja bare det : )
Gro dem godt-må se om jeg kan finde dem-i vertikalt ja : )
 

Kroggi

Member
Hey, og takker :)

Grotråden hvis det skulle være lidt lettere :)
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=216242

Easygrowing, kender godt insekt sæbe, har brugt det før men det har ikke løst problemet for mig fuldt ud, så leder efter andre muligheder og fik en del svar, da jeg forhørte mig i infirmary, her, og min egen tråd. Hvis du bruger insekt sæbe (brun sæbe, sprit, vand) skal du ikke være bange for der kommer lidt ned i jorden. Planten dør ikke af det. Som jeg fik det forklaret af nogle af de ældre growers der nærmest lever med denne metode i haven, sagde de at brun sæbe nedbrydes i planten og sprit giver den ilt.

Brugte insekt sæben 2 gange tidligere over 2 gange... forklaret på den måde at de som kloner var ramt, så de fik behandling over 2 gange med 4 dages mellemrum. De kom så i vegge og var ramt der også, og endnu en gang blev de behandlet og hele rummet for den sags skyld, igen med 4 dages mellemrum... Og først nu igen er der tegn på angreb... Både på dem der er i det vertikale setup, og dem jeg har til at stå i et separat rum (ICE og 2P x NL).

Nå men jeg får hvert fald anskaffet mig noget lavendel til haven som kan bruges som insekt sæbe, og skulle fungere bedre. Samtidigt vil jeg se om jeg kan få opstøvet noget Azatrol som kan bruges i reservoir, hvis nogen kender det ? Slår miderne ihjel igennem planten. De spiser planten og dør af forgiftning... Ja, har ikke fundet det endnu i en dansk netshop, men smid lige noget info hvis i kender til det :)
 

Easygrowing

Active member
Veteran
Det er da lige lidt af et grorum det der-vildt imponerende auww..
Ja har godt "hørt" sæben nedbrydes,vidste ikke spritten ligefrem kan gavne,men ja ok.
Bare fordi jeg pumper løs med sæbe,når de endelig får en tur,så gør jeg sådan for ikke få det i jorden.Har læst omkring,at miderne vil være i rummet osse,at rummet osse bør få behandlinger..det jo en cyklus der skal brydes,altså æggene skal osse væk..Men siger GDK
floramite-så ville jeg bruge dette.Sgu træt af altid og få mider.Har lavendler stående og haft længe.som skal vegges,taget kloner på en og vil lave udtræk på dem,bare for travlt,men prøves skal det.
Dælme et stort og flot set up du har dig der.
 

GDK

High Class Grass
Veteran
Floramite er KUN til spindemider, og KUN på vegetation. Spinosad udsletter thrips!
 

DonB

Member
Perfekt... Spinosad er bestilt ! Tak for hjælpen

Jeg har haft mange problemer med og få noget spinosad hjem.
2 gange har miljø styrelsen/told og skat taget pakkerne. Spinosad er nemlig ikke et godkendt produkt i EU.
Man får lidt et chock når man får et brev fra Miljø styrelsen at man har prøvet på og smugle et ikke godkendt produkt ind i danmark.
Men held og lykke med det:tiphat:
 

Mr Squizy

Active member
Ja det er ikke sjovt at blive mistænkt for smugling :-(
Mange tak... Havde også skænkt det en tanke men kiggede også lidt på det her: http://www.mst.dk/Virksomhed_og_myn...r/2010_11_23_Tre_aktivstoffer_paa_bilag_I.htm
EDIT: Hov, der står også at der kan gå op til 2 år før at det kan blive markedsført... Men måske flere og flere begynder at få det herhjemme nu !

Kan ogå se at der er en dansk side der sælger spinosad til at fylde i myrefælder, men det kan man vel ikke bruge til noget !?!

Sorry at det røg lidt offtopic kroggi
 

DonB

Member
Kan ogå se at der er en dansk side der sælger spinosad til at fylde i myrefælder, men det kan man vel ikke bruge til noget !?!

På de breve jeg fik fra miljø styrelsen stod der at det var myregift de havde beslaglagt, så måske det er det samme?
Jeg tror bare ikke at det skal være særlig koncentreret da der jo kun er omkring 0,5% spino i det vi sprøjter vores planter med.

Peace
 

Mr Squizy

Active member
De links jeg ligger ind til de sider hvor man nu kan købe det i danmark blir slettet... Men prøv og søg lidt på google ! Det ser også ud til at der er 0,5% spino i det man køber herhjemme, men det er blåt :-/
Det må næsten være det samme siden begge ting blir' betegnet som myregift... Så skal man bare lige kende blandings forholdene til når man blander det op, fordi jeg tror at det man køber i dk er til at hælde direkte i myrefælderne....
 

Smeden

Active member
Hejsa

Jeg tror nok at jeg har en sjat staaende hjemme i DK, hvis du stadig mangler spinosad.
Men kom lige op paa 50 posts, saa vi kan pm'e hvis du er in need.

Held og lykke med bekaempelsen
 

Kroggi

Member
Whaaa der er sket meget her inde siden sidst :p

Men takker for rosen først og fremmest.
Og så til smeden, jeg skal lige få posts op på 50, ellers ved du hvor du kan få fat i mig :)
 

Latest posts

Latest posts

Top