What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Lillefars plantebørn

Lillefar

New member
Som tidligere nævnt, har min gamle far indvilliget i at give mig et stykke af hans have, så jeg slipper for at med-finansiere de lokale banders våben, for at kunne ryge mig en joint. Jeg må indrømme jeg stadig er ovenud lykkelig. Det har været en stor drøm for mig mange år, at kunne dyrke mit eget.

Videre til sagens kerne - mine små plantebørn, jeg netop har plantet ud i dag!

Projektet fik sin spæde start d. 7 April. 31 frø blev stukket i en godt vædet jiffypot (hvor jeg havde fjernet nettet for at give rødderne bedre mulighed for at slippe ud), og derefter i et fint lille drivhus fra Lidl.

Således




Det var min plan, at de skulle have lov at vokse en måneds tid inden jeg plantede ud. Desværre har de ikke fået lys nok i vinduerne, og begyndte at strække sig. Da vejret har været fortrinligt de sidste mange dage, tog jeg en rask beslutning om at få dem plantet ud, inden de blev for ranglede. Jeg ved det er meget tidligt, men jeg tror det er bedre end alternativet.

30 ud af 31 planter spirede, så ingen klager over spiringsprocent :)

Et par uger inden udplantningen i dag, var jeg forbi min far, for at forvandle et vildnis til et planteparadis. Jorden er en afsidesliggende firkant af haven, der er døbt "naturhaven". Med andre ord; den del af haven der har fået lov at ligge brak og gro vildt de sidste 11 år.

Det var lidt af et projekt, men 4 timer senere var den gode muld blevet vendt med 3 børfulde 4-årig prima-kompost, og 3 poser aske fra brændeovnen.

Jorden fik så et par uger til at falde på plads inden udplantning.

Første plante på frilandet var en Royal Dane x Thyphoon



Efterfulgt af 9 søskende



Næste i rækken var en Royal Dane



Her med resten af familien



Den sidste er jeg lidt spændt på. Det er en White Whidow x Eerdpurt

Her ses den solo



Og med resten af bedet



Til slut et stemningsbillede af størstedelen af bedene




Pladsen er meget trang, det ved jeg. Men jeg håber det kan gå, når jeg har tyndet hanner og svagelige planter fra. Jeg sørger for de får masser næring, lys og omsorg :)

Jeg har købt gødning i Canna serien, både til vegge og blomst. Jeg overvejer dog meget kraftigt at skaffe mig noget hønsegødning til blomstringsfasen i stedet, og holde det rent økologisk. Nu må vi se.

Alt i alt synes jeg, jeg er kommet godt fra den spæde start med mit første grow. DMI lover mig godt vejr den næste uge (dog med nattetemperaturer omkring 0-punktet), så jeg er forhåbningsfuld. Jeg har lært af min dårlige tålmodighed og krydser fingre for vejrguderne er med mig i år.

Det har været en fantastisk dag. Jeg er meget spændt og glad. Det føles meget rigtigt det her :)

Det var alt for nu, men jeg lover at holde jer opdateret. Næste gang vil jeg huske mit kamera så billedkvaliteten kan blive lidt bedre.

:tiphat:
 

Lillefar

New member
Update 14-05:

Så er den spæde start snart overstået. Et par af planterne er døde, og et par stykker hænger med lidt gule blade, og gule pletter. Ud af 30 udplantede har jeg nu 25 i live. Jeg synes indtil videre det ser rigtig fint ud, erfaringen taget i betragtning :)

RdxThy







Royal Dane





WWxERD









Hele bedet






Har fjernet lidt ukrudt, klippet omgivelserne lidt ned for at give mere lys, og gødet med 50ml Canna Vega pr. 10L vand. Hvert bed har fået 10L i dag. Min far giver en 10L til hele bedet en gang i mellem - tror det bliver fint med lidt regn de næste dage :)

Næste projekt bliver brændenældevand, tror jeg. Det skulle være helt fantastisk i vegge-fasen.
 

Xhashish

Active member
Veteran
Glæder mig til at se hvordan det ender ud (=
tror måske bare du har plantet lige lidt for tæt, men håber det hele går :)
 

Lillefar

New member
Intet nyt er godt nyt!

Intet nyt er godt nyt!

Så er det vidst på tide med en lille update! :)

Jeg har haft en masse at se til med uddannelse og praktik, men nu er det værste pres heldigvis overstået.

Jeg har fundet flere hanplanter på de sidste par besøg, og har fået tyndet tiltrængt ud i bedet. 8-9 hanner er det blevet til, og minus de døde er jeg nu nede på 14 sunde planter. Flere er ved at vise sig som hunner, så det virker lovende synes jeg.

De har indtil videre fået sig en dunk Canna Vega, og en god 10-15 liter hjemmelavet brændenældevand. Næste gang jeg vander får de en gang Canna Flores til blomstringsfasen.

Jeg overvejer lidt om jeg skal ofre et par stykker mere, for at skabe mere plads i bedende. Hvad siger i? Er det værd at ofre nogen stykker for mere plads til de andre?

Nok snak :)

RDxTHY



RD



WWxERD



Gruppebillede






Som i nok kan forestille jer, er jeg i øjeblikket en ret tilfreds bet'far :tiphat:
rdxthy.jpg
 

Lillefar

New member
Tak for de fine ord! Jeg håber mit begynderheld holder sæsonen ud :)

Jeg er stadig lidt i tvivl om jeg skal tynde lidt ud i dem. Hvad ville i gøre?
 

Paddi

GanjaGrower
Veteran
Lillefar said:
Jeg er stadig lidt i tvivl om jeg skal tynde lidt ud i dem. Hvad ville i gøre?
Tjaaa....Jeg ville overveje det længe - og så kom der måske en han eller tre yderligere...
Vent lidt. Du kan også sprede planterne ud over bedets kant ved opbinding til stokke.

Dejligt ser det ud :):)


P :smoke:
 

Lillefar

New member
Tak Paddi, det var lige det svar jeg havde håbet på :)


Lidt dugfriske billeder!

Royal Dane











Royal Dane x Thyphoon







White Widow x Eerdpurt









Hvornår tror i jeg kan begynde at bruge mit Canna Flores? Og er der monstro andre additiver til blomstringsfasen, der er pengene værd?
 

Lillefar

New member
Her går det godt

Her går det godt

Alle planterne trives stadig, med undtagelse af 2 døde hanner. Vi er nu nede på 12 stk, hvor en stor del er ved at vise deres hunkøn :) Et par stykker RD er allerede godt foran de andre, så jeg glæder mig til at se hvor længe de skal have.

De har ikke fået gødning de sidste 14-20 dage, så i dag fik de for første gang lidt vand med bloom gødning. Håber ikke jeg fik overvandet efter regnskyllet i går, men de så ud til at kunne bruge lidt krudt :)


RDxTHY



RDxTHY





RD




Bed




Som i kan se er de ved at blive store og voksne. Den højeste ude i højre hjørne er allerede små 170cm (nu bundet ned) og bevæger man sig ind i mellem planterne kan man se rigtig mange grene med hvide hår og begyndende blomsterdannelse.


Det var ca. ½-vejs. Nu er det bare at krydse fingre for de sidste par mdr :)
 

Grower87

New member
Du kan godt glæde dig til din WW x Erdpurt. Det er en kanon plante.
Mht. tætheden, så kan du med fordel trække dem til siderne (som en anden også skrev). Der kan opstå problemer sidst i blomstringsfasen med mug, hvis de står for tæt.
 
Top