What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Håber I vil svare/hjælpe på 2 nemme spørgsmål

Mr.Deford

New member
Hej, håber I nyder det gode vejr!:dance013:
1)Er der nogen der har erfaring med omvendt Osmoses anlæg? Jeg har meget hårdt vand (500- 600 ppm) hvor jeg bor og mit res og pumper er hårdt plaget af kalk = (meget rengøring). Derfor går mine tanker på at købe et lille anlæg på 190L, men er det pengene værd (1400kr.)?

2)Nogle der har erfaring med medieless ebb and flood. dvs. uden leganødder. De skulle stå i netpotter Ø100 der bliver sat i "låget" på mit kar (100x80x20cm) så rødder ikke får lys. Og derefter bruge systemet som normalt. Det er for at slippe for mediet og jeg tænker at det må være dejlig nemt at rengøre bagefter! Men er det så nemt som jeg forestiller mig?
Køre pt. med autopot system, m. 600w men er ikke tilfreds med yield samt svømmere stopper til pga. kalk. :fsu: og vender derfor tilbage til hydroponic.
Mvh En grower der er ved at blive opdateret:thank you:
 
IMO er de billige RO anlæg ikke pengene værd da deres spild er alt for højt, dvs at de løbende udgifter hurtigt overstiger besparelsen på det billige anlæg ift. til et dyrt. Hvis du vil have blødt vand så brug penge på et prof. anlæg og smid de 5-8000 det koster.
Husk på at planterne har brug for calcium og magnesium. Du skal bare sørge for at sammensætte din gødning efter det.
 

dragongrower

Active member
hmm, mit vand er omkring 700 og jeg havde aldrig problemer med kalk, ikke som sådan ihvertfald.. Er det ikke muligt for dig, eks at lave de forskellige huller større, så det ikke stopper så let til?

mvh
 

Mr.Deford

New member
Tak for svarende sætter jeg sku pris på!

(Z.Beeblebrox) Har du noget info omkring blødtvandsanlægget du nævner? Leverandør/hjemmeside?

(dragongrower) Kalk i vandet er desværre ret udbredt hvor jeg bor, min vandvarmer hader mig... Og jo jeg kunne godt bore hullet op i svømmeren, men efter jeg skiftede til jord har jeg haft den ubehaglige oplevelse at få sørgemyg som medbeboer, så cloggede svømmere og bugs samt mindre yeild end da jeg kørte hydro er grunden til at jeg går tilbage! (skiftede til jord pga. jeg rejser en del og autopot virkede som noget jeg godt kunne efterlade et par dage, uden at være nervøs over de ikke kunne få f.eks vand). Så ved første grow i blomst ca. 4 uger henne stoppede de første svømmere! og jeg ændrede mening!
God søndag til jer begge!
 
Hej

Jeg kan ikke lige give dig et link, men prøv at google omvendt osmose anlæg. Ellers kig her: http://danpure.dk/ du kan evt. skrive til dem.

Kig efter et med en effektivitet på min. 80%, uden kulfilter og med højttrykspumpe. Du bør som minimum finde et der kan give 60L i timen med en ledningsevne på under 25µS/cm.
 

GoeRilla

Active member
Hvis du bor i eget hus kunne du overveje at sætte en magnet kalkspalter i dit indgående
vandrør.
Vi har sådan én og selvom den ikke fjerner kalken gør den ét eller andet så kalken bliver mere medgørlig. Det skal være en af dem der sættes ind i strengen, dem til at sætte uden på røret duer ikke.

Rilla.
 

Latest posts

Latest posts

Top