What's new

Ulkokasvatus 2011

offthehook

Well-known member
Veteran
Ofcourse it is Piel, It's aimed at beginners like I started the story.

I wish as many as possible of them to succeed on their first run, and I thought a bit of this won't harm while they are checking us out.

Yanno what, I'll edit some in the beginning to spare advanced gorilla's from reading shit for nothing. :D
 

Piel

Active member
Veteran
OTH: No need for editing, I haven´t read the whole thread so I didn´t know it was intended for newbies. My reflection was just intended to put our growing in perspective when taking into account that this weed is very hardy. Peace.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
I see Piel, thanks for clearing this up.

Your statement is indeed also verry true; weeds are weeds indeed, but it's just so sad to see beginners always having their precious overpriced batch of 10 little fuckers dying in their hands by going about it the wrong way.
I just reckoned they can use all info that comes heading their way, so I thougt : lets plug it here.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
To my surprise something interesting had happened at my spot.

The initially lagging Iranian Auto Flowers have catched up with the surrounding Diesel Ryders in an incredible pace.

They have outgrown the Diesels enormously in size, allthough the coulour of the Iranian sprouts is a bit lighter.

These all have been germinated at the 6 th of may, and have 2 pairs of true leafes plus tips by now.
The size of leafes and allover apearence of the Iranian sprouts however are just much bigger .

Also the smell of the Iranians is much stronger.

This has started to become an interesting competition to observe. :)
 

baittis

Member
Jes, huomenna viimein OR x DR:t pihalle. Ovatkin jo muutaman viikon saaneet kärvistellä maitopurkeissaan. Päivämääriä ei ole ylhäällä missään, mut jos laskupää yhtään pelaa, ni olisko kolmas viikko kohta lopuillaan näillä. Spotti on harmillisen kaukana näin autottomalle ihmiselle, ja vähän tässä nyt on päässyt venymään istutuksen kanssa.

Osassa kevyttä typpivajausta, eikä kukintakaan ole tahtonut oikein käynnistyä tuossa taimimullassa, missä horsmat nyt viihtyvät. Noh, huomenissa tosiaan ravinnerikkaampaan penkkiin! Ja sitten siementä tekemään. :)

Nyt sit vaan toivotaan, että kesällä sataiskin vähän. Ei meinaan kovin usein kastelukeikat onnistu.

Ja hei, iso kiitos informatiivisista postauksista näissä ulkotopikeissa, paljon on opittu. :tiphat: Ensikesäksi sitten spotin valmistelua vähän muutenki ku mentaliteetilla kuoppa maahan ja mullat sisään. Kalkki ja kakka tuntuu olevan kovassa huudossa.
 

Piel

Active member
Veteran
DR:t olivat loistavia itämään mutta S60 olivat ilmeisesti kovakuorisia eli kesti melkein 3 pv:ää ennen kun edes pientä häntä näkyi. Mene ja tiedä, kastotaan miten ne kasvaa. Nepalit, Pehkuruder x Typhoon ym mitä laitoin ulos jo huhtikuun lopussa ovat kasvaneet hyvin. "Salaspotissa" kaksi ovat lähteneet kasvamaan, uskon että linnut hoitivat muut siemenet. Kesä saisi olla lämmin ja sopivasti sateinen.
 

-BG-

Member
Babys wanna GO!

Babys wanna GO!

Seuraava ulos lähtijöitten setti, aina kun naaraita löytyy :)
Isoimmat noista jo 40cm korkeita, tahtoovat jo pihalle!



Danish Passion

NL x DP f2

Pehkuruder

NL x DP f2 feno2
 
L

Lapplandish

Lappis aloittelee kesää..

Lappis aloittelee kesää..

Tulipa tuossa itsekin aloiteltua tämä kausi. Earlyjä vein tuossa ulos siinä toivossa että niistä saisi muutamankaan kunnolla kukkineen sitten syksyllä perkata. Autoflowerit vielä odottelee omaa vuoroaan.

Tässä on nyt sitten käytössä tuo viime vuoden spotti vähän "paranneltuna". Eli kokoa on ainakin kolme kertaa enemmän kuin viimeksi ja kananpaskat on siellä tällä kertaa jo valmiina seassa niin ei pääse ravinteet heti alkuunsa loppumaan kuten viime vuonna. Heikkoutena tässä koon kasvattamisessa tietenkin on se että spotti alkaa jo "vähän" paremmin erottua maastosta..:bump: ..mutta eiköhän se siitä kunnon naamioinnilla peity muiden silmistä..

Kuvat otettu 26.05.2011
picture.php
picture.php
picture.php
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
BG:llä hyvännäköstä settiä :) Kyllä sieltä muutama heicci tulloo pudia talveksi :blowbubbles: Ja mulle vanhan tavan mukaan puolet :thank you:

Lapiksella on plantut aika lähekkkäin, onko nuo seksattu, vai toivotaantoivotaan vielä?
Me laitettiin viime vuonna vähän turhan paljon planttua per spotti, keskirivit ja ne kasvit, mitkä ei olleet auringon puolella jäi auttamatta aika ilmaviksi ja onnettomiksi, tänä vuonna vähemmän, mutta isompia per spotti. Puhumattakaan ilmankierrosta ja homeiden estosta tuon läheisyyden kanssa.. Mut eipä se, kyllähän noista irtoo kanssa puddhaa varmasti kivasti.

:2cents:

Ai ai pojjaat, sitte ei muuta kun toivotaan hienoa kesää, meillä alkaa olemaan spotit valmiina, pari pitäs vielä katsoa ja lannottaa, mutta muuten on suurin valmistelu takana.

Jaa niin ja oli muuten YKSI siemen itänyt talven jäljiltä omillaan tuolla luonnossa, että kaippa se mahdollista on, mutta en edelleenkään menis tuohon villiytymiseen luottamaan.
 

Jänes1

New member
Terveiset täältä kolmosvyöhykkeeltä!
wave.gif

Ulkokasvatukset alkamassa täälläkin.
Lajikkeina seuraavia:
Swestar, Sweetheart, Dieselryder, LR#2 sekä Thyphoon.
Kaikki vasta itämässä, eli ainakin Thyphoon on todennäköisesti myöhässä.
Osa kasveista istutetaan maahan, osa astioihin.
Katsotaan mitä tapahtuu. Tavoitteena saada, jos ei muuta, niin ainakin ulkokasvatuskokemusta.
smile.gif

Heti alkuun utelisinkin hieman tietoa Swestarista ja Sweetheartista: Odotettavissa oleva kasvatusaika, juuritilan tarve sekä juuritilan koon vaikutus kasvin kokoon/valmistumisajankohtaan? Ja nimenomaan Suomen olosuhteissa, jos kolmosvyöhykkeeltä kokemuksia niin vielä parempi.
Kiitos jo etukäteen!
thank%20you.gif
 
Last edited:
L

Lapplandish

Lapiksella on plantut aika lähekkkäin, onko nuo seksattu, vai toivotaantoivotaan vielä?

Ei ole vielä mitään tietoa sukupuolista, että sen takia nuo on melko tiiviisti tuonne ahdettu.. taitaa todennäköisyys kuitenkin puhua sen puolesta että tuolta puolella harvenee tuo risukko tässä kesän myötä.. ja home tuskin tulee se suurin ongelma olemaan - luulen että talvi tulee ennen kuin nuo siinä pisteessä ovat että sen verran kukkaa jo olisi.. mutta eipä sitä koskaan tiedä :)
 

JuissiJ

Member
Sattui aika paha kämmi :S En merkinny lajikkeita purkkeihin vaan laitoin tiedot esikasvatukseen laitetuista kasveista kryptattuna enkä muista kryptauksen salasanaa :S Onneks muistan tärkeimmät lajikkeet :) Olishan se ollu kiva et tietäis kaikkien lajikkeet mut nyt kävi näin..

Ekat Earlyt on nyt n. 1kk ikäisiä ja viikon päästä lähtee ulkoilemaan.
Viikonloppuna laitoin loput Thyphoonit purkkeihin ja suurin osa on puskenut jo pinnalle.
Spotteja en ole ehtinyt vielä kääntämään mutta meneehän se samalla kuin istuttaa. Spotit on lehtotaimikkoa eli maaperän pitäisi olla suotuisa ilman lisämultaakin.

Onnea kaikille ulkokasvatustovereille! Toivottavasti saan hyvin oppia tästä ekasta kokeilusta, opiskeltu on ainakin paljon talven aikana :)
 

Latest posts

Latest posts

Top